Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 986
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
аз пък се разболях. И сега съм с краката в легена с топла вода, 3 вълнени пуловер, шал и огромна купа чай ooooh!. Отврат. По колко парацетамол пият кърмещите на ден? Че ми идва 3 блистера наведнъж да ги опаткам #Crazy

# 481
аз пък се разболях. И сега съм с краката в легена с топла вода, 3 вълнени пуловер, шал и огромна купа чай ooooh!. Отврат. По колко парацетамол пият кърмещите на ден? Че ми идва 3 блистера наведнъж да ги опаткам #Crazy

Около три за ден комай ми беше казала педи, но повече от два не си спомням да съм пила. В момента съм с главоболие и ще опитам един. Казваше, че ако е аналгин да пропусна едно кърмене.

# 482
  • Велинград
Мен ме посъветваха никакув парацетамол. Пиех течен аналгин. Малко е горчив но веднаг подейства и витамин ц течен по 3-4 ампули на ден.
Относно нослето аз чистя всяка вечер със солен разтвор и фитилче от памук бъркам въртя и вадя. Педито ме предупреди, че има мн млечни секрети защото бебетата връщали мляко през носоглътката, тала че ако не е зелено не ме притеснява Simple Smile

# 483
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Малкия спи аз пия кафенце и ще звъня след малко на ортопеда да ми каже кога да отидем на преглед Simple Smile

# 484
  • Там някъде
Добро утро, изпих кафето, малкия поспа, а мама се е развършала из вкъщи  Crazy
За ортопед - водихме Ивайло като беше на месец при Алексиев - страшно съм доволна - спокоен, обяснява обстойно, отговаря на въпроси. Нямаме проблеми, но доктора каза, че към 6-7 месец е хубаво пак да го заведем за профилактичен преглед, та януари пак ще го посетим.
Ние и двата дни си направихме стабилни разходки на малчо му се отрази добре, спинка си в количката. Сега мисля пак да го опаковам и към 11 да излезем, а честно да си призная на мама (сиреч мен) хич не й се обикаля в този студ. Ми не ми е приятно да меря кварталните улици в този студ  Blush, ама заради малчо ще излизаме.

# 485
Здравейте и от мен,нашият Борис от два дни все сутрин в 5 ч. ни буди, понеже спи непробудно цяла нощ и явно решава,че не трябва да се успиваме с баща му  Joy И днес вече гледам на късо  Shocked Но си има и положителни страни - до 10 ч. съм се изкъпала, подредила из нас, нахранила детето, масаж му правих.... а денят е още пред мен  Grinning
Ентусиазирам се да го облека добре и по обяд да го разходя въпреки студа и на мен ще ми се отрази добре. Друго си е,ако си имах дружка из квартала, но уви обикалям си сама.
Много хубав ден ви пожелавам и да ви слушат бебоците  Peace

# 486
Добро утро момичета Simple Smile Как ви мина уикендът?

Нашият мина бързо и странно.
Малкият се разболя и е със сополи и кашля от въпросните сополи. Още края на миналата седмица се разболя, де и тогава го ворихме при Масларски. После вчера се притесних, че не му минава и го водихме по спешност в неделя, но бил ок. В смисъл, че няма червено гърло, няма му нищо на гърдичките. Даже казаха да го извеждам задължително по час навън, защото не е хубаво заседяването вкъщи. И така той се опита да зарази и мен   Mr. Green Но засега удържам фронта. Проблемът ми е, че тия нощи хич не спи хубаво. Буди се да суче като новородено и аз съм вече не на себе си, с торбички под очите  Confused Не знам от хремата ли се буди толкова често или друго ама много неприятно.

И така момичетата, които хранят бебетата си с АМ да се успокоят, че и кърмените бебета се разболяват   Peace

Мама сънчо: Ти какъв инхалатор ползваше? Помня, че спомена колко си доволна. Май ти беше?

Иначе с ММ ходихме в събота двамцата до бебемания, ей так да се разходим и ми стана много мило като видях бременните жени  Embarassed Беше пълно и с бебета, де. Готино е за бременни. За нас нищо особено. Просто производителите са се скупчили на едно място. Но пък се прибрахме с много мостри и подарък - списание Кенгуру от 110 страници! Сега си имам цяла енциклопедия и ще имам занимавка с дни  Laughing

Тия дни научих нещо ново : Бяхме при трима педиатри и тримата отричат помпата. Може, но не повече от веднъж дневно. Помпата увеличавала секретите от носа, защото дразни лигавицата и казаха, че е много вредна (било то бейби вак, за уста или с помпа). Втрещих се, защото много разчитах на нея. Сега я прибрах и я ползвам само преди лягане нощем.

Ох стана много дълго, ама трябваше да наваксвам за цял уикенд  Rolling Eyes

# 487
Привет от мен. Връщаме се от консултация. Лили е 64,5см пораснала е с 3,5см. наддала е близо 500гр. и сме 5995гр.  Казахме на педиатърката, че няма да правим ваксини тя е ок, каза само да се разберем с ЛЛ и да се разпишем в журнала с ваксините, но все пак каза да помислим, да не взимаме решението с лека ръка, защото някои от болестите са много страшни. Така или иначе ваксини нямаше и не се знае кога ще има. Пита ме кога мисля да захранвам, аз и казах 6 месец, тя каза, че може и от 5,5 месец каза да почна със зеленчуково пюре и ми даде схема, но това ще го говорим подробно следващия път. Аз и споменах, че мисля по ЗВБ да захранвам и тя каза, че е добре, каза да си кърмя до годинка и да не бързам да отбивам. Обсъдихме, че АД може да е от ваксината и така. Сега трябва и с ЛЛ да говорим, но като се има предвид, че тя е хомеопат най-вероятно ще се разберем. Тази педиатърка много разбрана жена се оказа, изобщо ги няма историите с наттиска за захранване, ваксинирина и дохрнване, за които говорите. ММ не е доволен обаче от нея, защото не си спазва часовете и чакаме по 15-30 мин. и иска да я сменяме.  Rolling Eyes
Фъзиблу  Heart Eyes за сладурчето.
Бебе2 да се оправяш бързо и да направим пак разходка, този път и аз ще съм със слинг  Sunglasses може по-дълъг преход да направим на западния и Моник@ ако иска може да се включи.
Подадох документи за помощта за майки-студентки, казаха ми да чакам превод другия месец.
ММ се върна от Испания, татко му е хич не е добре, много ми е жал за него, няма да види първото си внуче, но сега ме е страх да я влача по летищата. Иначе нашият татко ни донесе подаръци, за Лили 2 кукли и ансамбъл за фламенко, а за мама един Мис Диор. Качих снимки във фб
Моник@ бързо да се оправя малкия Виктор и да направим една среща вече, крайно време е  Naughty За помпата, го повтарям отдавна, че е вредна и колкото повече помпаш, толкова повече набъбва лигавицата и секретира, на мен педиатърката при която ходим ми го каза, каза само да капвам, не впръсквам, а капвам физиологичен р-ор ако има запушено носле, иначе и с разтвора да не прекалявам. И ние спим като новородени, на два часа търсим да сучем  ooooh! отдавам го на зъбите, на това, че през деня постоянно се върти и разсейва, на бързия растеж, този месец е дръпнала с 3,5см.
Мама Мишка в кой квартал си?
Парацетамол пия по 1х1гр. сутрин и вечер. Българсия е 0,5гр. значи по 2бр.
И ние сме плътни всеки ден навън. Само се чудя сега в слинга как да я облека, че в количката доста леко я обличам. Прави ми впечатление, че като цяло доста леко я обличам и се чудя дали е ок. Видях се с няколко мамчете и техните бебоци бяха далееч по-облечени от Лили, почвам да си мисля че я изкарвам много гола. Днес бяхме с боди потник, блузка с дълъг ръкав, суетшърт, чорапогащник, анцужно долнище и чорапи, но бяхме без количката и затова сложих чорапогащник. Сега като изляза със слинга се чудя дали само да сменя суетшърта с парката и да сложа шапка, въпреки че парката е с качулка. Мами слингарки и кенгурки дайте съвет.  Laughing

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 11:48 от sweetpie

# 488
Здравейте, нашата грация от няколко дни цвърчи с глас, ама яко. Откри, че може да вика силно и като реве става страшно  ooooh!. Таткото казва, че ще е голям инат. Преди поне мрънкаше, а сега вика с пълно гърло, ушите ми кънтят.
От две седмици е запечена, а сме само на кърма. Вчера си купих пъпеш и киви, да видим как ще й се отрази. Кивито има разхлабващ ефект и много ми го препоръчваше АГ, защото бях много запечена.
Вчера не сме излизали за разходка, освен по работа от колата и обратно. Студено си беше, а температурите ще падат и под 0. Само я изкарах да я приспя в нея и после доспа в коридора. Сега заспя в количката докато й бършех гумите, за да я вкарам в стаята белким заспи най-после ... и тя беше се унесла.
От два дена свалям зимния кош и я слагам в него някъде около мен да е. Не знам колко ще действа и това "ново двайсет", но експериментите продължават.
Утре сме на консултация, да видим. Последно бяхме на 09.10 за ваксина.
Е хайде, до после.

# 489
Sweetpie, в Овча Купел съм. И е голямо предизвикателство с разходките - няма никакви тротоари, има един псевдопарк който сега целият е разкопан, и аз обикалям из малките улички ,по възможност с павета, бебчо да заспи Simple Smile
Според мен много добре си я обличаш бебка, трябва да придобият имунитет тези деца и да се каляват. Ние с мъжа ми постоянно имаме спорове на тази тема - той иска Боби да е с 50 ката дрехи, а аз искам да е по-леко облечен, разбира се не гол  Joy
блускай, относно запичането, да ти споделя моя опит - моят син много трудно ака като цяло. Другите бебета по 4-5 пъти на ден, при всяко хранене и т.н. А той милият в началото през ден, през два. Не беше запечен, но му беше много трудно. И един ден нашите кръстници ни подариха шезлонг, на който уж да се забавлява. Оказа се, че човечето го възприе за тоалетна  Joy Joy и оттогава всеки ден сложа ли го на шезлонга, си върши работата Simple Smile може би анатомично му е по лесно. Така че ако имаш шезлонг или в столчето за колата можеш да го слагаш за известно време всеки ден Simple Smile няма да му навреди, но дано да помогне.
Момичета, много от вас пишат, че личният лекар ви е разпечатал схеми за захранване, обяснил ви е подробно... само на нашата ли й вадя думите с ченгела? Винаги аз съм активната и питащата и ако нямам неща конкретно, тя нищо не обясвява  newsm78

# 490
  • Телиш/Плевен
бебе2, бързо да оздравяваш! Hug
А това видя ли го? Heart Eyes
Скрит текст:
bebe2 гледах рекламния си мейл от Лидл и се сетих за теб, пък и за всички майчета, които смятат да купуват книжки на дечковците. Лидл има благотворителна кампания. За всяка една закупена книга със специален стикер „Купи за теб – подари на дете”Lidl ще подарява една книга за дом за деца без родителска грижа. Книгите ще се продават от 24.11 до 07.12. и можете да направите добро дело, а пък и да зарадвате дечко. Та бебе2 едната книжка се казва: "Амели различната преобръща всичко с главата надолу"  Mr. Green  Пускам и линкче към кампанията!
Скрит текст:
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.  Mr. Green

# 491
Мама мишка, шезлонгът ни е само за приспиване и когато се храним големите седи в него.

# 492
И Лили често като я сложа в шезлонга, ака. Заради позата е.

# 493
А Виктор не ака никак  Mr. Green Laughing

Пайче, с удоволствие ще дойда някой път до западния. Имахме с ММ един неуспешен опит там. Не бяхме ходили никъде и зарибени покрай вашата разходка с бебе2 решаваме да отидем и какво се подлъгахме покрай някви хора с деца и се озовахме на входа на парка откъм филиповци със стадо овце, кофти миризми и боклуци  Mr. Green Така де, после бебе2 ми обядни откъде се влизало  Rolling Eyes
Ти слизаш ли понякога и до центъра? Хайде на греяно обедно вино пред Народния театър , днес си говорихме с бебе2. Много е полезно за кърмата  baby_neutral

Нашата педиатърка още нищо не ни е дала за захранването, защото иска да го захранвам след 6м., но си спомням, че като ни показва гимнастиката ни даде един диск с упражненията. Дано обясни и така за захранването.Иначе никога не сме чакали при нея. Винаги влизаме веднага. Но не знам...нещо ми липсва. Иска ми се да е малко по-разговорлива като че ли.

Абе хора, как разбираме дали им е студено? Все чувам различно теории - в крайна сметка какво се гледа? Нос? Бузи?Врат?

# 494
Аз слинг нямам, но често използвам кенгуруто. Та там го обличам с чорпогащник и отгоре панталонче, понеже краката му висят и са открити. А за яке имам два вида, дебело и по-тънко. Когато е в кенгуруто е с тънкото, понеже се запарява от него, според мен. И задължително шапка, това винаги слагам. А когато съм с количката му слагам дебелото яке, но без одеало или пелени, само покривалото на количката.

Аз нещо не мога да ви разбера за този фейсбук  newsm78  Кой ще ви гони, нали вие създадохте групата. Ако някой си е присвоил тези права, значи е някой от вас? Така ги разбирам нещата.

Захранването ще го започнем когато Ники навърши 5.5 месеца.

П.С. Винаги се включвам със закъснение в темите и май на никой не съм интересна и полезна Wink

Общи условия

Активация на акаунт