Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 043
  • 708
  •   1
Отговори
# 105
Nikol_1189 Аз доколкото съм се интересувала е 900 или 920 нормално,1300 секцио. Колкото кажат. Важното е всичко да мине добре и да съм спокойна. Simple Smile

# 106
  • София
Надежда също е доста спрягана, първо има хубава неонталогия и второ беше много евтино 1350, но бързо ги вдигнаха на 2000 и те. В Щерев мисля че няма неонтология, но това не ме притеснява, те не приемат родилки до 34гс, а и ТК е на две крачки, сега чакам новото родилно да го видя.

# 107
Момичета, вие вдигате ли тежко и ако да-колко приблизително кг? Освен отлепяне на плацентата какво друго би могло да произтече от това?

# 108
Аз повече от 2-3 кг гледам да не вдигам. ММ не ми дава дори да простирам. Уж се пазя, ама понякога забравям.  Embarassed

# 109
  • София
Момичета, вие вдигате ли тежко и ако да-колко приблизително кг? Освен отлепяне на плацентата какво друго би могло да произтече от това?

Хайде са в нов филм се вкара, нищо ти няма, колко жени си вдигат дечицата по 15, 20 кг.

# 110
Ами не знам вдигат ли ги  Rolling Eyes Някои казват, че след като са разбрали, че са бременни избягват да го правят?
welinity, и аз уж се пазих, ама на. Питам ви, защото не знам какво точно става сега. Днес се занимавах с епилиране на интимна зона и май се порязох повече  Embarassed. Както писах доста ме понаболяваше корема след пазаруването и по бельото и тоалетната хартия видях малко кръв. Не знам дали е от порязването или може да има отлепяне на плацента или не знам какво друго от вдигане на тежко.

# 111
В Бг тя се обвързва с малко по-странни разбирания, като раждане у дома, кърмене до кръв и откат и др.  Но тук в метрото се запознах с една дула и като й поразказах за някои неща от Бг...ми косите й се изправиха ((а беше по-тъмничка). Каза ми, че тук дулите работят и с израждащия екип и следят да се спазват исканията на родилката+това да не застрашава бебето. В този ред на мисли, ако искате естествено и без упойка, ама тоновете паднат, нейната задача е да ви обясни, че е застрашен живота и да ви придружи за спешно секцио. И да пази страх, дет се вика, после да помага докато сте в болница и най-вече психологическа помощ.  Предполагам, че и в Бг ще се популяризира тази професия с времето.
Всъщност това, което казваш за дулите там важи с пълна сила и за дулите тук, поне тези, които аз познавам и с които съм говорила, включително и тази, с която съм раждала, и това се опитах да обясня в предния си пост (явно не много успешно). От коя/кои дули точно са твоите впечатления?

Относно вдигането на тежко - аз все още ежедневно нося сина си (11кг), включително и в слинг, за неголеми разстояния + багаж някакъв (2-3кг). Вкъщи също го вдигам почти непрекъснато. Но аз го нося от самото му раждане ежедневно(до преди да забременея не бях ползвала количката даже), така че постепенно съм свикнала с тежестта му, а и внимателно слушам тялото си - ако примерно усетя умора(определено издържам по-малко, отколкото преди да забременея), спирам да починем, предлагам му да повърви сам и т.н... Мисля, че по принцип проблемът е, когато човек изведнъж вдига тежест, с която не е свикнал, или се претоварва, но не го забелязва, защото за съжаление в днешно време все по-малко слушаме сигналите на тялото си и ги чуваме едва, когато е късно - примерно стане травма или нещо такова. Аз от няколко години съм започнала да работя по въпроса и все още често пропускам много сигнали. Например през предната бременност допуснах страшно много стрес и не го менажирах адекватно, докато не си докарах болезнени контракции, заради които лежах почти 2м.
Та въпреки, че разнасям ежедневно 13-14кг, смятам, че всеки е най-добре да прецени за себе си - дали е ок да вдига нещо по-тежко или не. Може отговорът да е различен дори и в различните дни.

# 112
Момичета, на вас в пети месец пускан ли ви е влагалищен секрет.
Аз съм на ЖК в сряда следобед, но още предния път докито спомена, че май станало време пак да ми пуска, така че предполагам ще е сега ... Пак ще кажа като мине.  Peace С предната бременност ми взеха само веднъж към края.  Rolling Eyes Пък за вдигането на тежко - ежедневно и ежечасно по 14 кила ...  hahaha Няма начин просто - налага се, а и е цял ден с мен.  Peace
Дидолино, браво, хайде без повече притеснения до края.  Peace
Шматкофел, много съжалявам за ужасното преживяване!  Hug
Мен днес нещо ме наболява корема ниско долу вляво ... ще питам докито като ида в сряда.  newsm78 Като чета по колко пари ще давате /а и вече давате/ направо ми прилошава. Аз хем стотинка не съм дала, хем съм много доволна от всичко!  Whistling

# 113
  • София
Васе аз пари няма да давам, платила съм допълнителен пакет към частното ми здравствено който струва 68 лв и ми покрива проследяване на бременност до 1000 лв включително и ФМ и раждане +  престой в болницата до 2000 лв

Synni каквото и да ти кажем  ти си си вкарала мухата в главата, болежки и опъвания всички имаме нормално е бременни сме...

# 114
  • Под кленовите дървета
В Бг тя се обвързва с малко по-странни разбирания, като раждане у дома, кърмене до кръв и откат и др.  Но тук в метрото се запознах с една дула и като й поразказах за някои неща от Бг...ми косите й се изправиха ((а беше по-тъмничка). Каза ми, че тук дулите работят и с израждащия екип и следят да се спазват исканията на родилката+това да не застрашава бебето. В този ред на мисли, ако искате естествено и без упойка, ама тоновете паднат, нейната задача е да ви обясни, че е застрашен живота и да ви придружи за спешно секцио. И да пази страх, дет се вика, после да помага докато сте в болница и най-вече психологическа помощ.  Предполагам, че и в Бг ще се популяризира тази професия с времето.
Всъщност това, което казваш за дулите там важи с пълна сила и за дулите тук, поне тези, които аз познавам и с които съм говорила, включително и тази, с която съм раждала, и това се опитах да обясня в предния си пост (явно не много успешно). От коя/кои дули точно са твоите впечатления?

Относно вдигането на тежко - аз все още ежедневно нося сина си (11кг), включително и в слинг, за неголеми разстояния + багаж някакъв (2-3кг). Вкъщи също го вдигам почти непрекъснато. Но аз го нося от самото му раждане ежедневно(до преди да забременея не бях ползвала количката даже), така че постепенно съм свикнала с тежестта му, а и внимателно слушам тялото си - ако примерно усетя умора(определено издържам по-малко, отколкото преди да забременея), спирам да починем, предлагам му да повърви сам и т.н... Мисля, че по принцип проблемът е, когато човек изведнъж вдига тежест, с която не е свикнал, или се претоварва, но не го забелязва, защото за съжаление в днешно време все по-малко слушаме сигналите на тялото си и ги чуваме едва, когато е късно - примерно стане травма или нещо такова. Аз от няколко години съм започнала да работя по въпроса и все още често пропускам много сигнали. Например през предната бременност допуснах страшно много стрес и не го менажирах адекватно, докато не си докарах болезнени контракции, заради които лежах почти 2м.
Та въпреки, че разнасям ежедневно 13-14кг, смятам, че всеки е най-добре да прецени за себе си - дали е ок да вдига нещо по-тежко или не. Може отговорът да е различен дори и в различните дни.
  В Бфг от една дула, коята се казва Елепа. Общо впечатление за приемането на дулите от форума. Но към опредулена дула имам своите....негативи,понеже името й се спрягаше по неприятен случай преди години.

# 115
  • София
Аз спрях да вдигам детето (15 кг), случва ми се само инцидентно и когато ходи до тоалетна, понеже тоалетната чиния още й е висока.
Имах страхотен тренинг с малката, буквално километри съм я носила, но след прокървяването спрях.
 Ако не се беше появил проблем, сигурно още щях да я вдигам поне от време на време. Отлепянето при мен със сигурност не беше заради детето, понеже се появи по време на ваканцията й, когато гостуваше при баба си и изобщо не съм вдигала тежко в този период.

Съни, не можеш ли с огледалце да видиш има ли порязано?

И аз още влача последиците на гадния вирус с кашлицата.
 Утре отивам на преглед, че се притесних. Уж беше спряла, а от няколко дни пак се разкашлях.

# 116
Какво точно е прокървяването при отлепяне на плацентата. Обилно ли е, един път ли е  Confused

# 117
  • Под кленовите дървета
Аз лично вдигам между 5-7 кг. всеки ден - раница с учебници за училище.

# 118
Дидолино, каква прекрасна новина!! Щастлива и безпроблемна до края  bouquet !
Никол и всички мили момичета в страничните назад -  Heart Eyes
Тук бавно и сигурно си откривам какво се прави - какво кръвно изследване, влагалищен секрет, секрет на кръв от чиста тъкан, ниво на прогестерон...
За протокола - ще го напиша и където трябава- ако се установят ниски нива на прогестерон,  понеже бяхме дискутирали тук - прогестеронов препарат се приема по време на цялата бременност.  Тук гениите в България не го знаят масово, но източниците и на руски и английски си го пишат, каква глупачка съм била да чакам на лекари досега, информацията е на един клик разстояние вече.

# 119
Synni_ мисля,е влагалищен секрет по здравна каса имаме само два. Единият е като те записват на ЖК, другият като ти подготвят документите за раждане.
Не знаех, че е само толкова. Уж почти всяка бременна в даден момент страда от гъбички.
И аз така знам. На мен вече ми взеха първия, когато се записах на ЖК по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт