Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 045
  • 708
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро,дами  Stuck Out Tongue Winking Eye kaffeetrmker_2
Synni_ Недей се панира така, мила, не е полезно нито за теб, нито за бебо. Мен също ме боли корема след параруване. Най-вероятно си видяла кръв от порязаното-алена,ярко червена. Не ти е отлепена плацентата.Това става обикновено втората половина от бременността.  Тогава би имала и доста контракции, учестен пулс,виене на свят и други прояви,които няма за какво да коментираме сега. Успокой се. Знам,че е трудно. Аз също дълго чаках да забременея, улавям се, че често се притеснявам, но си нагалам позитивизъм заради бебето. Трудно е,но не е невъзможно. Не стресирай бебо излишно. Тялото ти е много по-съвършено,отколкото мислиш. Довери му се,то си знае работата.  Hug

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 08:55 от kalitarka

# 121
Момичета, вие вдигате ли тежко и ако да-колко приблизително кг? Освен отлепяне на плацентата какво друго би могло да произтече от това?
Завчера пренасях едни кашони, съвсем нелеки. Мъжът ми като видя много сериозно ми се скара. И си е прав, могат да станат големи бели. Ама аз нали съм твърда глава... Така че умната с вдигането на тежко! Според мен макс. до 5 кг и то гледай да е за кратко.

# 122
Synni_ не се шашкай излишно, и аз вчера сутринта се резнах при бръснене за прегледа, и цял ден, дори тази сутрин има алено червени капчици кръв по хартията, мисля, че една брадавичка срязох Sad... Всички лекари и прежвиелите такива ужаси, казват, че   без съмнение ще разбере човек ако нещо не е наред. Почивай и си отвличай вниманието с нещо, което ти доставя удоволствие! Hug

# 123
Запис и от мен,лек и спокоен ден на всички

# 124
Естествено раждане без ненужни манипулации е възможно и в България. По мои наблюдения единият вариант това да се случи е без избор на екип, ако човек изкара късмет и роди бързо и/или екипът е много зает/не му се занимава. Ако човек не е много хазартен тип и не смее да разчита само на късмета, вариант е да намери лекар с подобни на собствените си разбирания, както и болница, където практиките да не се разминават с исканията на родилката. Аз лично заложих на втория вариант, защото специално на лекари не случвам много лесно Simple Smile
Като цяло раждането въобще не е задължително да се случва като по филмите, даже по-често се случва по различен начин Simple Smile Не е задължително да е тежко, гадно, ужасно и т.н. Много помага (макар и да няма 100% гаранция) предварителната подготовка на майката, както и разбира се подходящия лекар/акушерка.
Аз пазя чудесни спомени от първото си раждане, наистина посрещането на сина ни, беше много специален момент за двама ни с мъжа ми.

Именно..и аз това исках най-вече да уточня, че аз бях подготвена психически, че раждането не е безболезнено,но това е  реда на нещата и просто за мене си предпочитах да боли малко повечко, но да нямам упойка..истината е, че раждането ми не ме болеше толкова, колкото лекото закърпване после...аз без да разбера ме е резнал долу лекарят,но не се сърдя...достатъчно ми е че, че ми е спестил по-кофти разкъсване, бебето ми беше 3700...той щом е преценил да резне, значи е трябвало; имах му пълно доверие и затова отидох направо весела..винаги като ходех на прегледи си представях как ли ще пристъпям като трябва да раждам,ами не...толкова ме боляха контракциите, които бяха на по 5 минути, може и по-чести дори...кой да ти засича...че нямах търпение да родя... и то в 4 сутринта, отивам, звъня на пожар, че заключено... идва една..полу-заспала акушерка, вика ми "вие за раждане ли?!" ..."Не, за видеозон просто, така..за кеф " - мног ясно,че за раждане!!!
Та, съвсем неасистирано аз не съм искала, исках да направи така, че да се получи именно това, което стана, не сме коментирали всичко - това да, това не...но нямах окситоцин, за който съм чувала, че мн. боли..то и нямаше време, аз ако още малко се бях забавила щях да родя по пътя..буквално... съвсем навреме отидох! И че ми е натиснал корема също нямам против...спестил ми още 1-2 напъна, не ме болеше, все чакаше да е по време на контракция когато нищо друго не усещах освен самата контракция... та, стига ми,че нямах упойка и родих бързо...мехурът ми пука, за да забърза още нещата...а и докато го спука от 6 см станаха 8 см..защо да ми удължава агонията и чакането... той си беше мн.бодър, стоеше при мен после постоянно, не е като да е бързал да ме изроди,че да си легне... просто с д-р Танев се разбрахме чудесно с мн. малко думи и 10 деца да имам, все при него бих искала да ги раждам, да е жив и здрав!!! После идва да ме види мн.често в стаята, даже ме видя, че се мъча с разранените си зърна..и каза да си взема Лансинох да се мажа, хем хич не му е това работата на него... да се занимава с моите цици и проблеми Simple Smile
Та така... за мен раждането е хубаво да ти остави страхотен спомен, не като безболезнено,а като минало много добре...особено като е първо раждане, че иначе как ще се навиеш на второ Simple Smile не е невъзможно, но много трудно, имам такива около мен, които са наплашени..и не смеят още...  И няма значение как ще му се вика..щом са дали добър резултат - нашите страхотни мъници..това пък е друга тема..трябва да обсъдим и нея... тези мами, които вече имат деица... - помните ли какви бяха реакициите ви като ви ги доведоха с стаята... и като ви ги подадоха след раждането...

Аз за мен да кажа, че ми се стори мн. малка устичката му, викам си "леле, как ще суче с тази устичка", и казах даже "леле, колко е мъничък",а той 3700 гр - 52 см..и всички около мен взеха да се смеят и викат "това ако е мъничко бебе, какво ще кажеш за някои по 1-2 кг... повярвай ми, огромен е!" ми каза моят док... после го взеха да го водят при другите бебета докато аз се утичах там от кървищата... 2 часа с торба пясък на корема... направиха ми няк. шева.. само да уточня,че той се роди в 5:15 сутринта,а ми го доведоха пак чак горе като ме качиха...в 10:30 - 11ч... с пелени още...и ММ беше дошъл..и влиза и се оглежда, викам му "няма ли целувка, милувка, БРАВО?",а той... ааа,ама къде е бебето?" и тъкмо си говорим и почват да се чуват бебета, те ги носеха по стаите..и после не ти ги вземат, родилка ,ама си ги гледаш сама..преобуваш, преобличаш...дойде сестрата , накара ни да си го познаем измежду 2...и то нямаше как да сбъркаме, аз го бях виждала вече, знаеш го какъв е...и мургав,..и с тъмна коса..а другото бяло като ангелче... и ММ го позна...и тя почна "знаете ли как да го преообличате, преобувате или да покажа аз сега..." и тя почна,ама една бърза..леле, викам си..ще му извади някоя ръка, крак... така го мяташе горкото,а то не смее да се обади... после го нагласи и сложи да спи...и той си заспа,ама като огладня трябваше аз да го хващам и помня, че ми беше толкова странно, внимавах много, сакън да не му направя нещо...ММ чак ме гледаше шашнат... щото ми личало,че не знам нищо как се прави Simple Smile ама за няколко часа ми стана като втора природа..гледах го и не можех да повярвам,че това ЧУДО ние сме си го сътворили... имаше кръвонасядания от бързото раждане...не му беше избистрено личицето и подут беше в клепачите,но за мен беше най-красивият...и до днес е така ...и все му казвам "на мама момчето е най-красивото на света", та дано сега имам момиче, да не съм го излъгала, че иначе ще станат 2 най-красиви момчета на света Simple Smile

# 125
  • София
Момичета, можете ли да ми препоръчате лекар в софия за ФМ?  Уж щях да се записвам при Марков, но докато се наканя не останаха часове.    Tired

Аз ходя при д-р Врагалова във Фемина, много е готина!
От днес вече имат график и за декември!

shmatkofel, радвам се, че не е било сериозно! Аз също нося винаги колан, въпреки че много хора ме питат "Защо". Еми - ей заради такива вероятности.

За изследванията
- на мен само в началото ми взеха всичко, тогава имах гъбички. Сега лекарката ме пита имам ли някакви оплаквания, казах "Не" и ми пусна само кръвни.

За килограмите - и аз гледам не повече от 2-3кг, въздържам се, макар че понякога се "оливам", но общо взето, както ada_smiles е казала - следвам сигналите на тялото си. Аз съм свикнала на по-динамичен и "тежък" живот и това не ми пречи. Даже пренасяхме кашони от Икеа с ММ един уикенд, двамата в двата края - цап-царап от колата до асансьора... Simple Smile
Вкъщи си върша всички домакински неща, клякам, ставам, простирам, даже използвам сега да ги правя като "допълнителен фитнес", докато не съм закръглила шкембето напълно. И в офиса слизам и се качвам по стълбите, и пазарувам, и на танци ходя, на планина, колата си карам... Разбира се, по-умерена съм от преди, но това че сме бременни не ни прави болни или супер застрашени от света наоколо.
Synni__, спри да ги мислиш наистина тези неща =) Провери си порязаното, аз така веднъж се бях порязала и се вкарах в страхотен филм, че съм прокървила - съвсем в началото. kalitarka добре ти го е написала.
Не се вкарвай в излишни филми, чувствай се добре и не спирай да се вършиш ежедневните неща - щом док ти е казал, че си наред, значи нищо за теб не се променя освен формата на тялото ти. Много хора се ограничават, да - не вдигат и торбата с боклука, спират кафето, шоколада.... Но не е нужно да си причиняваш излишни главоболия. Природата си знае работата  Hug

Maceto - ако е удобно, може и на ЛС, би ли ми казала към кой фонд си?
Нашия сега го смениха и новото ЗД предлага същото - доплащане и разширение на услугите, но ми включват разходите само до 350 лв и това е. После раждане, чудесии - по ЗК. Много им се дразня.

Primavista7
- аз гледам да не ги мисля тези неща, да не се навивам предварително, но с твоя разказ нещата звучат наистина... природно, хубаво.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 10:32 от Po3u

# 126
  • София
Po3u на Уника сме Simple Smile твоя ММ към същия фонд ли е? Че по принцип нали може да се закупи за роднина/приятел пакет, да пита координатора

primavista7 можеби съм рязка ама слагай тия романи в скрит текст че ей са за нула време изписахме и тази тема.

Cy как си? Мина ли амниото?

# 127
primavista7 можеби съм рязка ама слагай тия романи в скрит текст че ей са за нула време изписахме и тази тема.
Сори!!!  Embarassed Не съм искала пак да е роман, честно, но все така ми се получава,а и аз не мога да пиша често по малко и ми се насъбира повечко за казване.. Сори за романа, аз съм си много описателна и словоохотлива винаги, та ми е трудно да съм кратка и ясна,но все пак изчерпателна  Peace
трябва да разуча как се прави този скрит текст  Laughing

# 128
Привет, запис от мен и въпрос. От събота от време на време ме боли корем - вдясно, горе-долу на нивото на пъпа и малко по-ниско. Като започне е силно, едва ходя или стоя седнала. Легна ли на ляво веднага спира. Така по 2-3 пъти на ден през 3-4 часа. Пробвах но-шпа в началото, уж след около половин час болката спира, но последните два дни не съм пила и пак си минава с лежане. Сходно ме боли и сутрин като се събудя по гръб и стана. Някой друг има ли подобни оплаквания? Идеи какво може да е? Май ще се наложи днес пак да висна пред кабинета на доктора...

# 129
  • София
Сори!!!  Embarassed Не съм искала пак да е роман, честно, но все така ми се получава,а и аз не мога да пиша често по малко и ми се насъбира повечко за казване.. Сори за романа, аз съм си много описателна и словоохотлива винаги, та ми е трудно да съм кратка и ясна,но все пак изчерпателна  Peace
трябва да разуча как се прави този скрит текст  Laughing

Няма нищо Simple Smile  Маркираш текста който си написала и натискаш ей на това бутонче

metlichina стягания има ли? Менструални болки? Или само бодежи? В коя седмица си? Аз ги имам също от време на време, навсякъде прочетох че си е от бебето и разтягане на матката и връзките  

# 130
  • София
Po3u на Уника сме Simple Smile твоя ММ към същия фонд ли е? Че по принцип нали може да се закупи за роднина/приятел пакет, да пита координатора

Понеже и двамата работим на едно и също място, сме и двамата към едно - ЗАДБГ. Имат доста предимства спрямо предния ни фонд (Доверие), ама сега така се случва, че се сблъскваме с недостатъците =( Пфу.
Ще стискам зъби тогава, хе хе =)

metlichina - аз също имам подобни болки, доки ме предупреди, че е възможно всяка такава болка да е заради връзките, разтягането на матката, както Мацето е казала. После ме видя на УЗ - нямаше контракции и стигнах до извода, че си е от това. В петък пак ще се чуя с нея и ще попитам отново, но и ти звънни на твоята. Не мисля, че е нещо притеснително.

# 131
  • София
Привет, запис от мен и въпрос. От събота от време на време ме боли корем - вдясно, горе-долу на нивото на пъпа и малко по-ниско. Като започне е силно, едва ходя или стоя седнала. Легна ли на ляво веднага спира. Така по 2-3 пъти на ден през 3-4 часа. Пробвах но-шпа в началото, уж след около половин час болката спира, но последните два дни не съм пила и пак си минава с лежане. Сходно ме боли и сутрин като се събудя по гръб и стана. Някой друг има ли подобни оплаквания? Идеи какво може да е? Май ще се наложи днес пак да висна пред кабинета на доктора...
Не е изключено да са газове. Аз в събота бях така, не можех нито да ходя, нито да седя, нито да лежа, изключително остри болки. Но аз си ги познавам - 2 прахчета еспумизан и нещата се оправят. Първият път като получих такива болки, беше преди да забременея, и бяха толкова силни, че почти бях тръгнала към Пирогов, но се сетих да звънна на док и оттогава си знам.
Разбира се, не е изключено да е от разтягането на матката, но според мен тези болки не са толкова остри като гореописаните.

# 132
  • Sofia
Момичета от снощи имам леко притеснение. Карала съм варицела. Но сестра ми, която не е карала никакви шарки, вчера след работа ни разказа как на нейната колежка децата и двете са и били болни от 2 седмици с шарка. Тя твърдяла, че е карала и двата вида шарка и  Shocked  от вчера не е на работа, защото вече е с шарка. Подозирам, че не е карала или е излъгала или не си спомня, защото бяхме коментирали, че не може да повтаря. Поправете ме, ако бъркам.

В офиса нямат идея каква е шарката. Помолих сестра ми да разбере, ако има как. Лошото е, че от месец заради ремонта вкъщи, живеем у сестра ми и сега съм в лека паника  no

# 133
Запис и от мен Simple Smile Някой беше питал за препоръка за лекар за ФМ - аз съм много доволна, че успях да си запиша час за д-р Михова в Надежда (там ходя и на ЖК). Засега само съм чувала страхотни коментари за нея, за това и държах да се запиша при нея, но нямам лични наблюдения. Иначе цената мисля е 100лв. Ще споделя впчатления след прегледа - само дето е далече - 12.12, ама то за нея поне 1  месец предварително се записва час Simple Smile Успех на всички и да сме здравички  Hug

# 134
  • Под кленовите дървета
Те шарките са хиляди щамове,, може наистина да е карала, но да е модерен щам този. Ми...и да се шашкаш и не, полза няма. Просто ако се разболееш звънкай на доки и не излизай седмица.

Общи условия

Активация на акаунт