Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 042
  • 708
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, много сте изписали, нямам време да ви изчета. Аз и дъщеря ми бяхме една седмица вкъщи болни. Ей много гаден този вирус- сега най - честият е с доста серизона кашлица, аз не искам да ви казвам как кашлях- на моменти си мислех, че няма да оцелея. Отделно срам не срам, като кашлям и се изпускам по малко:(
Та как ми мина- компрес от извара. Супер безболезнено е, слагаш си го на врата и спиш с него, той те затопля и пресича кашлицата- 2 пъти и ми светна. Другото, което си правех е сока на ряпа, смесен с мед. Издълбава се една ряпа по средата и се напълва с мед. Оставя се така около 24ч и след това се пие сока, който се е получил. Не е най- прекрасното нещо, но е ОК за пиене. Пробвайте!
Относно раждането- преди 2 години родих в Майчин Дом и сега ще го направя пак. Със сигурност дори и ВИП стаята не е , като във частните болници, но се издържа 4-5 дена. Там се чувствах сигурна спрямо моят гинеколог, чувствах се сигурна за бебето и ако имам нужда от нещо. Отделно има кабинет на ЛЛЛ или другата групичка и можеш по всяко време да се консултираш , ако имаш няккави проблеми. Храната е без коментар, но наистина става въпрос за няколко дена.
Ако има други за там, хайде да се преброим?
Аз продължавам да работя и мисля да работя до каря на годината, после малко по споко:)
И да се похваля, дано не се повтарям- но решихме с моя мъж да си направим една разходна предколедно - Виена и Прага, без малката. Сега ми се е паднало, че после с 2 ще е зор.
Това е от мен засега, пазете се и ще се опитвам да се включвам по често.

# 91
  • София
Didolino много се радвам за вас  Hug
Shmatkofel ужасен инцидент, но важното е че сте добре   bouquet
Shantel съгласна съм има много добри условия и по държавните болници. Чувам чудесни неща за бившата Тина Киркова и Окръжна, но при мен водещото е лекарката за сега. Както казах при нея бях предния път, познавам я и й имам доверие. Ако всичко е наред до края ще съм във Вита, но ако недай боже има някакво усложнение или се наложи по-рано, естествено ще отида в държавна болница. Въпреки че хич не ми се иска да чакам да извадя късмет на екип или в последния момент да си търся лекар, ноооо каквото такова - важното бебка и аз да сме добре Simple Smile

# 92
Didolino, чудесна новина!

Shmatkofel, добре, че сте ок.

Момичета в някои държавни болници може да раждате като в частна и условията вече са прекрасни там. Обиколете и разгледайте. Защото няколко хилюди лева за раждане и после в случай на нужда пак да транспортират бебето в МД... парички ще ви трябват и после и то не малко. Мисълта ми е да обиколите добре, знам например, че в МД има даже вана за раждане Simple Smile
Вана има в Тина Киркова, в Майчин дом поне преди година и половина нямаше (ако става въпрос за София). Раждане в държавна болница е безплатно само, ако се ражда при дежурния екип, в общата родилна зала. Раждане с екип, и в самостоятелна зала(т.е. без други родилки), се заплаща допълнително. Ако искате придружител, често се иска и заплащане за придружителя, освен, че трябва да се плати екип и зала.

За предното ми раждане сравнявах Свети Лазар (частна) и Тина Киркова (държавна) - цената за раждане, каквото аз исках - водно, в присъствие на бащата и дула + ВИП стая (за ТК, за да е бебето при мен със сигурност), излизаше почти една и съща. Без въобще да говорим за разликата в условията (доста голяма). Аз избрах частната и съм доволна от избора си. За мен една от причините за този избор беше, че там има значително по-малко родилки, съответно и по-нисък риск от вътреболнични инфекции. които са си сериозен проблем в нашите болници. Също така, може да е глезотия, но просто предпочитах около раждането си да съм ангажирана само с детето си, а не в спорове със сърдити лелки. Не твърдя, че целия персонал в държавните болници е такъв, сигурна съм, че има и прекрасни хора, но е факт, че често са претоварени, зле заплатени и не особено мотивирани. Но това е от гледна точка, че можех да си позволя този избор. Важно е също и избраният лекар с коя болница работи. В крайна сметка има много жени, които са доволни от ражданията си в държавна болница, както и недоволни от раждания в частна... Така че дано каквото и да избере всяка от нас, да остане доволна Simple Smile

Относно неонатологията - доколкото знам Свети Лазар имат кувьози и неонатолози, т.е. могат да поемат нещата, поне на първо време. Все пак, ако предварително очаквам проблем, не бих отишла там, ако стане след това според случая най-вероятно бих избрала да се трансферира детето.

Друг вариант за частна болница в София е сравнително новата Надежда. Там са доста специализирани в инвитро май, та най-вероятно би трябвало да имат адекватна неонатология заради близнаците например.

# 93
 newsm44 и аз в новата готина темичка .Благодаря на Giada   bouquet
олееее цели 7 странички ме чакат  Blush
vaninani- добре дошла!
Смехорани за кървенето мила, аз дано не се повтарям, миналия месец като прокървих нямаше ми и на мен нищо. Тогава обяснението на трима лекари беше, че е от местенето на плацентата на горе и от предърпването.  Hug Praynig Бързо оздравяване !!!
lina_bs[/i добре е твоето предложение за темичката, но не всеки има време или може да прави.
Shantel честито ритниче   bouquet , Не се притеснявай за сърцебиенето това е нещо нормално, аз от 2 месеца съм така и то понякога е много силни, чак го усещам навсякъде по тялото си  Rolling Eyes  
primavista7 Честит 5 месец   bouquet
Synni__ Не с лоши мисли, само позитивни и аз сънувам лоши неща, но гледам да не им обръщам много внимание и да не си втълпявам разни неща .  Hug Praynig А щом е свързано със сънища за зъби може да е й от това, че тук беше доста наболяла тема . А доколкото за влагалищен секрет на мен въобще не сами взимали  newsm78
shmatkofel може и да ти е от някоя храна която приемаш или ако пиеш прегнакер с витамини или от някое лекарство. Аз в началото много ми се ядеше лютеница и ядох, но после като вече не ми беше лошо и не повръщах , като хапнех филийка с лютеница и почваха изведнъж гадни и силни киселини , че крайния резултат беше  Sick до двете 00 Дано нямате вече такива преживявания и се радвам, че вие сте добре. Hug Praynig
Didolino Не се и съмнявах, много се радвам, браво и прекрасно чувство. Сега се успокой и се наслаждавай на бременността  Hug Praynig
gerry_gr от този вирус мъжа ми след това кашля 2 месеца и то ужасна кашлица имаше.

Сега и аз да кажа за мазането се мажа през 2-3 дена  Embarassed
Да се оплача докато вчера си празнувахме и изведнъж ми стана много топло , задушаваше ме и почна да се замазва погледа, докато стигна до 00 се подпирах и удрях по стената, щях да припадна, но стигнах до 00 и веднага се намокрих със студена вода. За щастие веднага почна да ми се оправя, пийнах и  една кола . Оправих се, но ме втресе от студената вода и се наложи да се приберем в къщи рано-рано  Cry Мъжа ми се уплаши много  Blush

# 94
  • Перник
Момичета, можете ли да ми препоръчате лекар в софия за ФМ?  Уж щях да се записвам при Марков, но докато се наканя не останаха часове.    Tired
И аз сънувах някакви гадни сънища, но не ги мисля много. Не се натоварвайте излишно с отрицателни мисли! Мислете си за хубави неща и как ще си гушкате бебетата!  Hug
Shmatkofel, радвам се, че сте добре! Почивай си повече!  Hug

# 95
лелеее от седмица не мога да наваксам с постовете.
Didolino Много се радвам,само спокойствие вече Simple Smile
Shmatkofel Важното е,че сте добре.  Hug
 jasmin_veni Напълно си права за това,че в доста държавни болници има прекрасни условия.Аз за себе си лично съм решила да раждам в Селена,не защото е частна,а защото гинекологът ми работи там последните години. Когато започнах да ходя при него ,бе все още в държавна болница. Аз му имам пълно доверие,той зне цялата ми борба да се стигне дотук,всичките ми 'дефекти' и държа да съм при него. Самото раждане в тази болница е около 900 лева. Имат неонатология. Надявам се всичко да е 6.
относно сънищата-някой гани сънища са толкова реалистични,че после половин ден се опитвам да се отърся от тях. Опитвам се да мисля позитивно. И на мен често и падат зъби насън и поне веднъж седмично сънувам,че прокървявам.
За отчупеното зъбче-ако не усещаш болка от студено(ако е жив),значи е далече от нерва и не би следвало да е проблем Simple Smile
Nikol_1189 Много неприятен инцидент,добре,че всичко е наред. На мен доста бързо ми пада кръвната захар,откакто съм бременна и винаги гледам да нося нещо за хапване с мен.
СЪни на мен влагалищен секрет ми взимат през месец.
Маце влюбих се в туниката с точките  Two Hearts

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 19:19 от kalitarka

# 96
  • Бургас
Synni_ мисля,е влагалищен секрет по здравна каса имаме само два. Единият е като те записват на ЖК, другият като ти подготвят документите за раждане.

# 97
kalitarka  Миналата година ми искаха 1300 лв. в Селена .... Аз не сънувам, че прокървявам , но всеки път като съм до 00 само това гледам Sad

# 98
Didolino - чудесни новини! От тук до края - само такива!

Ние днес бяхме на ФМ - както и очаквах - пълно разочарование, доктора ни претупа за 15 мин... за 120 лв - 15 мин, като каза, то вие незнам дали ще видите нещо. И не видяхме, само гръбнака се видя и че ще е момче вече на 100%. Бебо дори с гръб се беше обърнал към нас. Не го харесва и той тоя доктор. При АГ-то по ЖК винаги е толкова активен, а при този, само фасони върти. Laughing Ама и аз не му останах тоя път длъжна на доктора, казах му че всяко ходене в клиниката ми действа много изнервящо и не искам след 4 седмици пак да ходя.
В общи линии като изключим това, бебока ни е здрав, има си всичко, плацентата ми е задна, околоплодните води за ок и тежим около 247гр. Simple Smile Само за органи нищо не каза, не ги ли видя, сметна, че са ОК - не знам. Само мозъка му спомена... newsm78

Днес купихме боди и шапка на бебо. Много сладки тия бебешки дрешки, ей...  Heart Eyes ММ каза, че като мине още малко време, щял да ми прибере дебитните карти. Ама и той, дай и това да вземем и онова... сладурска работа.

Сънища сънувам, когато не съм на 100% уморена, а ми предстои нещо. Направо преживявам всичко на сън. Ама гледам да не обръщам внимание.

Избор на болница в моя град няма, а не ми се пътува до Варна. Иначе, за момента имам шанс за "нормално" раждане, т.е. килограмите не били фактор да не се получи. НО до края всичко може да се промени.

А влагалищен секрет и на мен не ми е взиман изобщо - само преди пункцията и толкова. ЧЕстно казано не се и натискам, че ми е гадно, а и не изпитвам нищо по-особено.

# 99
За раждане живот и здраве аз също съм се насочила към Селена, Пловдив. Тъй като отсега знам че съм секцио, пък и там ми е успешното ин витро, мисля да се доверя на екипа.

# 100
Synni_ мисля,е влагалищен секрет по здравна каса имаме само два. Единият е като те записват на ЖК, другият като ти подготвят документите за раждане.
Не знаех, че е само толкова. Уж почти всяка бременна в даден момент страда от гъбички.

# 101
  • Sofia
За сънищата - аз постоянно сънувам и то всякакви глупости  ooooh! Будя се вечер често, а някой път сутрин като ставам съм с ужасно главоболие...Но наистина welinity е права - по-малко внимание да обръщаме на тези неща, колкото и да е трудно.

А за влагалищния секрет - и на мен не са ми взимали все още, но говорих с доктора. Все още съм на утрогестан, но в процес на спиране, а това става постепенно и за да се изчистя ще трябва време, защото си го слагам вагинално. Така че сигурно декември ще е.  Simple Smile

# 102
Shantel - даде ми отговор защо не са ми взимали секрет - и аз все още съм на утрогестан, от днес по схема за спиране, най после.

# 103
  • Sofia
Shantel - даде ми отговор защо не са ми взимали секрет - и аз все още съм на утрогестан, от днес по схема за спиране, най после.

Радвам се, че има изяснение и за теб. Аз доста отдавна бях питала доктора, но той ми каза, че докато съм на утрогестан няма как да стане. Ух и аз нямам търпение да приключа с него  Mr. Green

# 104
  • Под кленовите дървета
Е, в Селена и аз бих раждала Laughing Наистина, там работят двама от най-добрите лекари, които познавам, третата работи в Окръжна Болница София. Та аз там раждах, по обективни причини М)

Обаче има си тенденция всяка година за болница. При Майски бебета 2010 Окръжна и Вита бяха предпочитаните, после наблюдавам тенденция по темите за Щерев и Св.Лазар (снаха ми ражда там два пъти и е много доволна, аз не бих, лични причини), напоследък Надежда се спряга. Няма лошо, нека има избор, а не обратното  Simple Smile

По темата с дулата. Снаха ми ражда секцио и с дула, има хора, които наистина имат нужда от подкрепа и няма нищо лошо в това да се даде повече гластност натази професия. В Бг тя се обвързва с малко по-странни разбирания, като раждане у дома, кърмене до кръв и откат и др.  Но тук в метрото се запознах с една дула и като й поразказах за някои неща от Бг...ми косите й се изправиха ((а беше по-тъмничка). Каза ми, че тук дулите работят и с израждащия екип и следят да се спазват исканията на родилката+това да не застрашава бебето. В този ред на мисли, ако искате естествено и без упойка, ама тоновете паднат, нейната задача е да ви обясни, че е застрашен живота и да ви придружи за спешно секцио. И да пази страх, дет се вика, после да помага докато сте в болница и най-вече психологическа помощ.  Предполагам, че и в Бг ще се популяризира тази професия с времето. Ако сте по-лабилни и наистина ви е страх, така да се каже, добре ще е някой да е с вас, в повечето случаи е таткото, поне с чиста съвест да го псувате на воля, ако много боли Joy

Общи условия

Активация на акаунт