Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 040
  • 708
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Съниии, не се филмирай. Падането на зъби е един от постоянните ми сънища, години наред съм го сънувала, досега всички около мен да са измрели (малко черен хумор, ама не си разваляй хубавите емоции от бременността заради това Hug).
Иначе те разбирам, и аз много мразя сънища, все се чудя какво означават. Най-добре спя, в смисъл без да сънувам, когато съм уморена. Затова сега не ми се мисли какво ще е, като пак изляза в болничен. Докато ходя на работа, нито сънувам, нито будувам нощем.

Освен това, не разбирам хората (не го казвам по твой адрес в никакъв случай), които стряскат бременни с натоварващи истории, свързани с бременноста, раждане, деца и т.н. Малко по-позитивно трябва да се действа. Дразни ме дори като почнат да ме ожалват "колко ще ми е трудно с три деца, ама поне щяло да е весело".

И аз засега мисля да раждам в Шейново, с избор на екип. Имам си лекар от първото раждане, изобщо не ме е пресирала нито за секцио, нито за каквито и да са намеси. А и имат добра неонатология, което е важно за близнаците.

Получих цяла тобра дрехи за бременни от една колежка, много мило ми стана:)

doly_dog, наистина ли има епидемия от рубеола? Нали сега е сред задължителните ваксини? Мисълта ми е, че дори да има случаи на заболели, повече деца са ваксинирани. Но ако само ще го мислиш, по-добре си спести ходенето. Иначе не знам кога е по-безопасно, само за варицелата съм се ровила по-подробно.

# 76
Мария, лично аз /понеже не съм карала никакви шарки/ бих се извинила и не бих отишла ... страх лозе пази! Според мен рискът със шарките си е през цялата бременност. Peace

# 77
  • София
Привет,

Вита, Щерев, Свети Лазар в София имат ли добра неонатология? Иска ми се да раждам в частна заради по-добрите условие и отношения, но е много важно да има добреи неонатолози, не съм ги проучвала още къде какво. Мисля като стаан в 7-ми месец тогава по-сериозно.

За Вита мога да ти кажат, доколкото знам за момента: имат неонатология, в която могат да реагират за основни неща, но при сериозни проблеми, бебетата се прехвърлят в Токуда или Майчин дом, които са най-добрите в София.
За момента се опитвам да не мисля за подобни ситуации. Ако на ФМ всичко е наред и стигна до девети месец, ще раждам във Вита. Ако нещо не е както трябва, вероятно ще се насоча към МД. След 7 месец, може би ще отида на отворени врати на няколко клиники, за да си избистря нещата.  newsm78
Засега това съм измислила.  Simple Smile

# 78
  • Под кленовите дървета
И аз не бих отишла..
На вас зъби ви падат насън, на мен мостовете с дъвка, че и със съседи на френски се карам. Абе бременни сънища, кво да се прави:)
Аз лекинко чупнах един изграден зъб, последен и не е опасно доколкото мога да преценя, но трябва да търся някой да го заглади. Не ми пречи, защото няма никакъв контакт ни със зъб, ни с буза, ама да го оправят Simple Smile  та по този повод пак нося шината за бруксизъм докато спя и цяла нощ дъвча насън и наяве. Сутрин съм скапана Simple Smile

# 79
Знам, че на най-добрата неонатология е в МД. Скоро една позната роди в 8-ми месец в Св.София и бебока имаше проблеми с адаптацията и дишането и го преместиха в МД. Аз първият път раждах в МД точно заради неонатология и понеже прекарах там около 3 месеца, редовно виждах да карат и родилки и бебета от други болници и от София и от страната.

# 80
  • София
Съгласна съм с казаното за Вита. Когато раждах синът ми там - 2008 г. неонатолозите бяха от Шейново, имат си и хубави кувиози. Разбойника беше 6 дни в кувиоз и всичко беше ОК с бебо и мен. Към края ще попитам док сега как стои въпроса с неонатолозите Simple Smile

Иначе ако бях с близнаци единственото мясно където бих отишла е МД Simple Smile

# 81
Момичета излезе резултата от Пренатеста за риска детето ни да е със синдром на Даун.
Слава на Бога той е отрицателен. newsm17
Бебочката ни е здрава.
Благодаря на всички за подкрепата.

# 82
Момичета излезе резултата от Пренатеста за риска детето ни да е със синдром на Даун.
Слава на Бога той е отрицателен. newsm17
Бебочката ни е здрава.
Благодаря на всички за подкрепата.
Честито Didolino, да сте живи и здрави!!!  Hug

# 83
Сега пък се оказало скарлатина и една позната ме успокоява, че в 6-ия месец я е карала без никакви проблеми за детенцето, но ще помисля много добре, преди да взема каквото и да било решение.Уж била по-леката и няма проблеми при бременност, но рисковете са си рискове.

# 84
Момичета, много се чудих дали да ви споделя какво ми се случи вчера. С две думи, аз карах, и ни блъснаха отзад на кръговото на 4 км в София. Ударът се усети доста силно, ние бяхме почти спрели, виновният шофьор не е гледал кой има отпред... Уплахата беше много голяма, но се отървахме само с леки болки във вратовете. Но след това си мислех, какво ли щеше да стане ако недай боже бях без колан... Направо не ми се мисли... Затова, слагайте коланите, ако ви се налага да се возите/да карате. Мизериите не питат кога да се случат...

# 85
Didolino, супер! Хубава новина Simple Smile

shmatkofel, добре, че всичко е наред!

# 86
  • Sofia
Didolino, страхотни новини  Hug Прегръдки   bouquet

Smatkofel, леле направо настръхнах. Радвам се, че сте добре и всичко е наред. То и уплахата в такъв момент не е никак малка. Почивай си повече  Hug Мен много ме е страх вече като гледам как масово шофират като луди. Всеки път съм с колан и откакто съм бременна отбягвам да шофирам аз. Много е натоварващо... ooooh!

Много мами споделят мнения за болници в София, ами тези от Пловдив имате ли информация или решили ли сте къде да раждате?  Simple Smile

# 87
  • Под кленовите дървета
Момичета в някои държавни болници може да раждате като в частна и условията вече са прекрасни там. Обиколете и разгледайте. Защото няколко хилюди лева за раждане и после в случай на нужда пак да транспортират бебето в МД... парички ще ви трябват и после и то не малко. Мисълта ми е да обиколите добре, знам например, че в МД има даже вана за раждане Simple Smile

# 88
И аз не вярвам в сънища..ако всички сънища бяха пророчески досега и аз и семейството ми да сме приключили земният си път.

Много от сънищата не са пророчески, но този със сигурност е. Мохита, ти като често сънуваш такъв сън имало ли е болка при падането на зъбите, защото ако е без болка не е страшно. Но при мен за първи път имаше болка  Sad
Дидолино, страхотни новини. Радвам се много за теб. Представям си какво треперене е било 2 седмици.
Аз след преживяна нетежка катастрофа преди години съм редовна с колана. Чета, че при бременни има някакви правила за разположението на колана, но още не ги спазвам.
Аз днес бях на ЖК. Хубавото е, че съм качила само 1 кг  Grinning направо не мога да повярвам- ям повече и съм по-обездвижена от преди. Но много съм ядосана, че доки пак не ме гледа на ехограф  #2gunfire  Close защото съм щяла да правя ФМ този месец, а тя е чак края на месеца. Вярно че края на предния пак бях на ФМ, но това си е отделно от него. Ако не усещах бебето щях да отида на друго място. Дано да мога да си го усещам вече всеки ден, че направо не ми се мисли какво ще правя до края на този месец. Освен това си мисля, че беше крайно време пак да ми пусне влагалищен секрет. Нали все пак сме по-податливи на развитие на гъбички. За сега нямам оплаквания, но знам ли. Имам само веднъж до сега пускан, когато се записах на ЖК в трети месец. Момичета, на вас в пети месец пускан ли ви е влагалищен секрет.
Бях преди малко на пазар и носех едни тежки торби, сега ме свива корема.  Sad

# 89
  • София
Didolino страхотна новина. Занапред само здраве и дебелееене Simple Smile
Мария92 ако е скарлатина, аз не бих отишла. Заболяването си е заразно, има дълаг инкубационен период, лекува се само с антибиотици и минава за не по-малко от 14 дни. В детската градина ако има дете със скарлатина по правило трябва да правят гърлен секрет на всички контактни и на майките им (ако са бременни), което се поема по ЗК. На дали племенника ти ще се разсърди много, ако не присъстваш.
За болниците, аз се колебая между Окръжна и МД. Накрая ще решавам.

Общи условия

Активация на акаунт