Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 306
  • 708
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
maceto85 теб да не те мислим тогава, ти си се уредила предварително Smile Били споделила малко по-подробно за този фонд и сега може ли да се направи нещо и за нас неориентираните  newsm78 .
Моля ако има някой по компетентен и разбира от тези неща нека ни обясни как стоят нещата и можели сега да се направи нещо по-въпроса  Embarassed

Никол тези фондове за добавка от работодателя, демек те хем ни осигуряват по ЗК хем допълнително ни плащат частно здравствено осигуряване. В София поне е доста често срещано. Ако ти нямаш от твоя работодател, може ако има ТМ да те осигури като заплати допълнително.По принцип това е вариянта. Един колега примерно за жена си взе такъв пакет в 9-я месец

Да допълня мацето. И при нас имахме подобен случай - включихме се към Уника наскоро и един колега се възползва за жена си, която е 9ти месец. Трябва обаче внимателно да се чете договорът - в стандартния такъв пишеше, че това за бременни важи само ако се забременее след сключване на застраховката. С две думи, на застрахователя не му е изгодно срещу сравнително малка сума от твоя страна да трябва да ти плати със сигурност 2000 лв за раждане примерно... За нашата фирма понеже бяхме много хора направиха изключение и аз също ще се възползвам.

# 181
  • София
Привет от мен!
За раждането за сега съм решила Шейново с избор на акушерка. Предния път раждах там без избор на екип и съм изключително доволна.
За свижданията на роднини съм съгласна само в самостоятелен ВИП - който иска. Скоро говорих с една позната, която е била в двоен ВИП и сподели колко неудобно и било при постоянните посещения на роднините на съседката по легло...Аз също не си го представям - докато се раздвижа, тоалети постоянно, кървене, опити за кърмене и всякакви други притеснения (особено за първи път когато раждаш) и някакви непознати хора (особено мъже) да са в стаята...Аз в Шейново бях в нормална стая с 4 родилки. Бебето го показвах аз през прозореца и на снимки, а таткото го беше видял на живо веднага след раждането. Аз си слизах постоянно на свиждане в двора Simple Smile 3 дни минаха много бързо и после вкъщи всички си бяхме заедно  Peace
За вдигането на тежко - понякога вдигам щерката - 12кг. Иначе съм я научила да се качва сама в колата и навсякъде другаде, където преди аз съм я качвала, но понякога се налага няма начин. Тя е доста разбрана и не мрънка (а и е голяма вече Simple Smile )

# 182
  • Перник
Maceto, не пуснах стерилна и там ми беше грешката, още вчера го осъзнах. Днес занесох стерилна и всичко е ток и жица, само се притесних за няма нищо!  Вече само стерилна ще пускам.  Peace

# 183
maceto85,Po3u ,shmatkofel Много благодаря, ще се поинтересуваме Simple Smile

Мohita аз все пак  ще се поинтересувам и ще разпитам ако разбера нещо , ще ви пиша Simple Smile

# 184
Здравейте момичета!

Изпуснах почти цели две теми, но от време на време успявах да ви чета и да ви се радвам!  Hug

Аз бях притеснена и отнесена покрай очакването на амниоцентезата, а после с бъдещия татко чакахме резултатите със свити сърца.

Ето че всичко мина! Процедурата беше бърза и безболезнена и след 3 дни мъчително чакане ни съобщиха че нашата бебка е здрава! Точно така, ще си имаме момиченце!
Безкрайно съм щастлива! Чакаме и втори рунд резултати, но за тях ми казаха, че вероятността да покажат проблем е изключително рядка, дано е така.  Praynig

Не мога да се включа в настоящата тема за раждането, защото няма да мога да раждам в БГ (макар че ми се искаше).

Честито на всички мамчета влязли в 5тия месец! Дай боже бременността на всички да върви безоблачно до края!

Видях че по-рано бяхте обсъждали колички и пазаруване на дрешки. Знам че е доста шоково но ние вече купихме количката  Embarassed ooooh! Случайно попаднахме на добра оферта на любима марка - "Chicco" - и не мислих много много, защото включваше и столче за кола. Аз не исках количка с големи гуми, исках да е компактна и маневрена - страшно ми харесва: http://www.chicco.es/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/172/art … 0000/Default.aspx
Зимният кош се превръща в летен, но в легналата си форма е идеален - равен е и широк. Разбрах че широчината била важна, защото на по едрите бебчета може да им е тясно.

Дрешки- аз се сдобих с три чифта дънки и едни джинси и смятам с тях да изкарам, така се справих и с предишната бременност.

Но за бебка вече почвам поръчките. Next имат страхотни дрешки с безплатна доставка, мисля си и да забърша 'вързопчета' с дрешки втора ръка от ибей, имат страхотни предложения на търг и мисля че излиза доста изгодно. А и могат да се намерят почти нови дрешки. Може да звучи прекалено, че пазарувам толкова рано, но някак искам да не чакам в последния момент, защото често си патя от тази моя характерност  Crazy

Извинявайте за дългия пост! Ще гледам да се включвам вече по-често.   bouquet

# 185
Ето че всичко мина! Процедурата беше бърза и безболезнена и след 3 дни мъчително чакане ни съобщиха че нашата бебка е здрава! Точно така, ще си имаме момиченце!
Безкрайно съм щастлива! Чакаме и втори рунд резултати, но за тях ми казаха, че вероятността да покажат проблем е изключително рядка, дано е така.  Praynig

Супер!!! Много хубава новина  Hug

# 186
arlena Честити  stork-girl и се радвам,че всичко е било успешно и безпроблемно   bouquet

# 187
Здравейте и от мен.  Grinning
Аз докато успея да се запиша и вие сте преполовили темата.
Аз също по план за сега ще раждам в Шейново с избор на екип. Лекарката, която ме следи изражда там и аз смятам да й се доверя.

Лек ден за сега! Simple Smile

# 188
  • Sofia

Страхотни новини! Честити розови гащи!  stork-girl    bouquet  Много се радвам, че всичко е наред!

Nikol аз поразпитах мои приятелки, които работят в тази сфера и като цяло ми казаха, че не е много изгодно да си плащаш сам, защото излиза скъпо. И че по-добрият вариант е ако работодателят ти го осигурява.
Smatkofel е права, не само не трябва да си бременна по време на сключване на застраховката, ами в повечето случай се изисква да е минала поне една година преди да забременееш...  Shocked

# 189
Момичета, напомням на софийските мами да гласуват за деня на втората ни среща. Засега резултатите са доста оспорвани:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=808309.0

# 190
Е, настинката не подмина и мен  Cry сега чета за инхалациите с евкалиптово масло-има мног противоречиви мнения дали може да се правят по време на бременност, или не.Какво е вашето мнение, имате ли наблюдения?

# 191
Е, настинката не подмина и мен  Cry сега чета за инхалациите с евкалиптово масло-има мног противоречиви мнения дали може да се правят по време на бременност, или не.Какво е вашето мнение, имате ли наблюдения?

Нямам наблюдения, не съм пробвала, но мога да препоръчам инхалации със запарена лайка+няколко капки клеева тинктура+щипка сода бикарбонат- при мен помогна и за 2-3 дни успях да се преборя без никакви хапове, дори и хомеопатични. Аз имам и синузит- за него си слагах загрята морска сол в чорапи на синусите - много облекчава! Друго - за запушен нос и хрема - топчета от захаросан мед се слагат във всяка ноздра и се ляга - да се стопи и да тръгне надолу по носоглътката- гадничко, но супер ефикасно Simple Smile Ако имаш желание пробвай- дано ти помогне Simple Smile

# 192
Добър ден и от мен,след дълго мълчане и аз да се похваля,вчера бях на преглед,всичко с бебока е добре,изненадата беше ,че трябва да сменим синята боя за детската с розова.
За пазаруването за мен си взех някои неща ама за бебка ,дори не съм оглеждала,мислим след нова година да пообиколим за количка,кошарка и някой дрешки.
За борбата с окосмяването аз все още си ползвам епилатора ,без проблем,само триъгълника почнах с бръзнача,защото ме е малко страх да ходя в това състояние на козметик.
А за настинките ,те ъпорито ме гонят ама за сега се спрявам с тях.
Пожелавам лек ден на всички и ще се опитам да се вклучвам по често.

# 193
  • София
Arlena, много се радвам за добрите резултати!
Честити розови гащи!

temitu - честито и на теб, макар и да са ви объркали в началото.
Много ми е странно така в началото момче - после момиче. Обикновено уж правят обратното =)

И аз ще правя поръчка от некст сега, после чак от пъмпкин-а, да преосмисля хубаво, че да не се окаже че купуваме сто хиляди неща и не ползваме нищо. Моя приятелка ще роди няколко месеца преди мен и ще има и от нея дрешки, така че... Май ми мина еуфорията хаха.

# 194
  • София
Здравейте, момичета!
Днес бях на ФМ при доц. Томова и се оказа, че притесненията ми са били напразни! Бебето е много добре, всичко с плацента, органи, пъпна връв и околоплодни води е наред. Оказа се, че ще си имаме момиче, много съм щастлива, таткото е в малък шок.  Wink
Много съм доволна от лекарката, беше много внимателна и подробно ни обясни всичко, ако реша да отида и на трета ФМ, пак ще отида при нея.
Чакам всички да се разпишат с хубави новини, за да можем да дишаме вече малко по-спокойно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт