Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 299
  • 708
  •   1
Отговори
# 165
И аз нещо не мога да ви смогна тези дни Simple Smile
За раждането - предния път бях в МД и сега пак ще съм там. Там лежах и в началото на тази бременност и вече съм добре запозната и с базата и с лекарите. И понеже някъде ми се мярна,че само на частно се ражда в самостоятелна стая - в МД предродилна стая и родилна са едно, не се местиш по време на раждането и си сам през цялото време, смисъл без други родилки Peace
За вдигането на тежко - дъщерята е 13кг и я вдигам по 463722пъти на ден. Просто няма как, няма и кой друг. А определно си ми тежи и гледам да го правя в крайно наложителни случай. Отделно ако и някоя торба с пазар нося и дамската чанта... ето ти едни 20кг ooooh!

# 166
Добро утро!
АЗ се следя в Надежда.Там ми беше и инвитрото.При д-р Михова съм и съм впечатлена от нея.Много е мила,спокойна,преглежда обстойно,обяснява всичко  Peace Веднъж в месеца ходя там на преглед.Сега на 20-ти съм на ФМ и вече нямам търпение  Simple Smile
За раждането смятам да раждам там,но още не съм разпитвала докторката как стоят нещата.Нямам представа и каква е базата там,но съм чувала добри отзиви.

# 167
Добро утро шкембенца  Hug
ММ тази сутрин ме гледа, гледа докато си стоях кротко на дивана и накрая ми заби въпрос :"Кога ти порастна корема? Онзи дне сякаш го нямаше !  Joy hahaha Joy
Пожелавам ви един прекрасен ден и се ограничавайте с вдигането на каквито и да е тежести.

# 168
  • Перник
Добро утро!  Hug
Megimagi, и аз имам чувството, че последната седмица  доста ми порасна корема, въпреки, че не съм качила кг.
Да ви се оплача вчера си пусках кръв и урина и ми излезнаха някакви бактерии в урината. Надявам се пробата да е била замърсена. Днес си пуснах ново изследване и сега чакам резултата. Tired

# 169
[

Cy как си? Мина ли амниото?

Не наложи се серклаж и казаха че амнио не е препоръчително.

# 170
  • софия
Момичета, хормоните много влияят на настроението ми-сега съм,отчаяна,все лоши неща мисля.По принцип не съм такава,трудно се отчайвам.Вие как сте?

# 171
  • София
maria8621 От Надежда има много доволни, но според мен има много минуси, нямаш право на избор на екип освен ако не си планирано секцио, бащата може да те посещава само в закусвалнята, бебето му се показва през прозорец и такива ми ти работи.

megimagi ММ миналата седмица извика стреснато ,и аз какво бе, офф мани вика , уплаших се че си много дебела но после се сетих че всъщност си бременна  Joy #Cussing out идваше ми да го убия

*карамел* стерилна ли беше? Аз винаги пускам стерилна за да няма пускане два пъти  Peace

dilyanad веднага да идеш до магазин за бебешки дрешки и да си вдигнеш настроението!

Cy  Hug

# 172
Добро утро и от мен - снощи и днес много ме боля гърбът и кръста - чак мислех да си ходя от работа (хич не мога да търпя), ама сега май се пооправи. Пожелавам Ви хубав ден и само положителни мисли Simple Smile

# 173
newsm44  вече в 5-ти месец

kalitarka Възможно е, аз бях за секцио Sad  Аз все още се чудя къде да сме. Но най-важното е да сме спокойни и да няма проблеми.
Synni__ Знам, че не е хубаво да се вдига тежко, но вдигам като се наложи.  Ако не се чувстваш сигурна и ако има начин не вдигай тежко. Не се вкарвай във филми, миличка. Колкото повече се притесняваш, толкова по-лошо. И при всеки е различно прокървяването.

maceto85 теб да не те мислим тогава, ти си се уредила предварително Simple Smile Били споделила малко по-подробно за този фонд и сега може ли да се направи нещо и за нас неориентираните  newsm78 .
Моля ако има някой по компетентен и разбира от тези неща нека ни обясни как стоят нещата и можели сега да се направи нещо по-въпроса  Embarassed
Смехорани  Hug

И аз да се похваля първата ми поръчка за бременността ми дойде : Един клин и сутиен  Laughing  но все пак е нещо нали Simple Smile

Пускам и един сайт за бельо , малко скъпичък, но разчупен с интересни варианти, не само с обикновените бели и черни сутиени и т.н. http://ivon.bg/damcko-bel-o/bel-o-za-bremenni
Аз да попитам мамите от Пловдив, тези за Окръжна към кой лекар са се насочили, че нямам никаква представа кои са.

Сега отивам да си взема болничния и после пак ще ви пиша.

# 174
  • София
Цитат
maceto85 теб да не те мислим тогава, ти си се уредила предварително Smile Били споделила малко по-подробно за този фонд и сега може ли да се направи нещо и за нас неориентираните  newsm78 .
Моля ако има някой по компетентен и разбира от тези неща нека ни обясни как стоят нещата и можели сега да се направи нещо по-въпроса  Embarassed

Никол тези фондове за добавка от работодателя, демек те хем ни осигуряват по ЗК хем допълнително ни плащат частно здравствено осигуряване. В София поне е доста често срещано. Ако ти нямаш от твоя работодател, може ако има ТМ да те осигури като заплати допълнително.По принцип това е вариянта. Един колега примерно за жена си взе такъв пакет в 9-я месец

# 175
  • София
Добро утро!  Hug
Megimagi, и аз имам чувството, че последната седмица  доста ми порасна корема, въпреки, че не съм качила кг.

Хехе, и аз съм така! Сякаш за 2 дни се надух!
ММ ми го казва, ама аз не му вярвам много много, той нали само си ме гали и гледа, ама вчера и момичетата на танците щом забелязаха... Викат ми - "Абе, миналата седмица не ти личеше, сега вече приличаш на бременна", хаха.
Ние ще си шием носии другата седмица, ама мен май няма да ме огрее, че .... не се знае на какво ще приличам. Тъжно =(

Аз днес работя от вкъщи, че съм от рано и ме боля кръста нещо вчера. Ама сега както преплитам кълки на дивана, съвсем не съм заела най-правилната стойка, която мога да заема =)

Nikol - Може и мъжа ти, или някои фондове предлагат роднини. А другия вариант е сам - Евроинс със сигурност знам, че осигуряват така, а и повечето фондове имат и персонални договори, не само с големи фирми. Има някаква такса годишно или на няколко пъти, която си плащаш и тя ти осигурява допълнителни услуги - безплатни прегледи в много болници и частни клиники, различни изследвания, спешна помощ и т.н.

# 176
  • София
Според мен и индивидулно може да се направи абонамент за здравен фонд, не е задължително да е през работодател. Само дето вноските тогава се поемат от осигурения.
За съжаление не се сетих първата бременност, а тази стана непланирано, иначе бих си направила. Не знам сега дали ще ме искат бременна Laughing Като се сетя само колко разходи по прегледи и лекарства можех да си спестя...

# 177
  • София
Мисля че може по всяко време, няма значение дали си бременна или не Simple Smile)

# 178
  • Бургас
В болницата,която съм избрала да раждам свиждания има за майката в 17 и за бебетата в 12.00.Показват ги през прозорец. Това за тези дето са родени секцио. Вътре в отделението не влиза никой освен мед.персонал или родилки. Това ме устройва идеално. Не ми трябват тумби с роднини,ще гледат бебето като се приберем. Не го разбирам аз това да има свободен достъп до стаите на родилки и бебета. Все пак външни хора са носят бацили. Пък и ако се паднеш с някоя друга мама в стая трябва да търпиш и нейните роднини. Пък какви роднини има Shocked

# 179
  • София
lina_bs не става въпрос за роднини а за мъжа ми и най-много свекърите или нашите да ме видат спокойно. Ей досега четох че на Запад навсякаде раждането е семейно събитие и присъстват най-близките, не искам да съм в изолатор пък ММ има същото право както и аз да бъде с детето си първите дни, ей това не го разбирам, нали е баща?

Общи условия

Активация на акаунт