Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 336
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
момичета,преди си вдигнах крака,за да си обуя чорапчето и в ляво толкова силно ме сряза,че не можах да се изправя.Полегнах малко отмина силната болка,но си ме наболява  Sad Как мислите,дали съм направила някоя беля или съм разтегнала някоя връзка?

Мен понякога сутрин като се завъртя по рязко от една страна по гръб така ме заболява, че чак се плаша, но след 30-40 секунди минава. Мисля , че е от връзките и нищо му няма на бебето. Дори тази сутрин ми се случи, а в момента откача да ме побутва и подритва. Явно доби смелост или си го връща!  Simple Smile

# 601
Момичета, нали си купих преди 1 месец един сутиен за бременни от HM, сложих го два пъти (при все че ми изглеждаше огромен), сега вече ми стяга! Направо не знам каков да правя, всеки месец да си купувам нов сутиен ли? И то си взех такъв по-широк, за кърмачки. Някакъв съвет - какво да правим с тези непрекъснато нарастващи бюстове?
Ако ти стяга на подгръдната обиколка - продават се удължители за сутиен като тези: http://www.adhesivebreastlifts.co.uk/images/stories/virtuemart/p … bra-extenders.png
Има с 2 или 3 кукички, в зависимост от сутиените ти. Продават се в магазини за бельо (моите бяха от магазин на Триумф, но със сигурност и в други ги има и са по няколко лева. На мен доста добра работа ми свършиха през предната бременност и месеците след нея, сега сигурно пак ще ги извадя скоро.

Ако ти омаляват в чашката - може би да опиташ нещо тип спортен сутиен, ако ти допадат - еластични са, но добре поддържат.

При всички положения е добре сутиените да са без банели.

# 602
Еха, колко им е широко, щом могат такива гимнастики да правят... Simple Smile

Кой се интересуваше от лекциите, да се отчета за вчера аз.
Беше много досадно, прекалили бяха с рекламната част, обикновено първо е лекцията с малко реклама на някой продукт, после 15-тина минути рекламират от някоя фирма.
Вчера направо ни смазаха, първото за спазмите уж беше монотонно четене на листовката и рекламната брошура на но-шпа, после за стволовите клетки ни облъчваха да си съхраним и докато стигнем същинската част от лекцията, искахме да си ходим. Добре че поне се запознахме с Karina и пихме кафе Hug

За спазми, болки и прочее кой знае какво не казаха. Да си се консултираме с лекар. До 8-9 контракции за 24 часа се считат за нормални подготвителни, повече дори и неболезнени не са желателни. При тъпа болка в корема или кръста, продължаваща над 7-8 часа, да се обърнем към лекар.

Аз се интересувах, благодаря че сподели  Hug Ако съм в кондиция може да се присъединя следващия път и аз. То си е било направо забавно  Joy Точно щях да питам дали не получихте някое и друго подаръче и прочетох поста на Карина  Laughing
Тиквичке   Hug Hug Hug
Браво на всички за добрите новини от ФМ, нямам търпение и моята да дойда да разгледаме бебоците по-обстойно  Laughing Иначе за протокола вече сме по 300 грама  Simple Smile

# 603
И аз смятам скоро да се включа за някоя лекция. Истината е, че чакам по интересна тема, май не ми се слушат 2ч неща, както казвате, които мога и сама да прочета. Но ако не друго, бих дошла за едно кафенце Heart Eyes и да се запознаем Hug.

# 604
Браво на всички за добрите новини от ФМ, нямам търпение и моята да дойда да разгледаме бебоците по-обстойно  Laughing Иначе за протокола вече сме по 300 грама  Simple Smile
Ееее,браво на вас, аз съм с едно бебе в 19-та седмица и е 250 гр... а ти с 2 - по 300 грама всяко Simple Smile Поне така каза док по ЖК, че било 250 грама, ама аз на нея специално за точност относно мерките и теглилките не се надявам твърде много, че все има разминавания с това, което пише по интернет страниците за тези седмици, важно ми е да го гледа, че се развива нормално... и тя си му мери там разни неща и си казва,че е наред...
ооохх, така се наядох здраво горе в стола, чудя се къде място да си намеря, а бебето се разигра яко  Joy Joy Joy Joy Joy Май ще е апетитно и то като батко си  Laughing Laughing Laughing

# 605
Маце, как така влизаш в 6 мес, не е ли рано? Мисля, че след 1 дек. ще е 6 мес. за първите.
Primavista, многа те моля да ми пуснеш ЛС на Giada, защото сега чета и пиша от телефона, и съм с друг ник. Може да забравя, или да не намеря назад по страниците...извинявам се, ако някого съм забравила така..
Мдаааа, и аз от другата сряда съм в шестия, ако се гледат седмиците.  Peace Уж не съм руса, ама сега загрях, че giada on the road=Giada ...  Joy hahaha
Маце, прекрасен крак е опънал тоз момък!  Hug
И аз не съм ходила на лекции с предната бременност, ама в темата ни имаше страшно много интелигентни и информирани момичета, така че все едно съм ходила ...  Whistling Сега пък няма как, защото съм нон-стоп с малкия. Ама и не усещам потребност да ходя.  Peace

# 606
  • София
Po3u ти ходила ли си в Манията във  Флоримонт, има ли нещо интересно там? С тия поли да не се простудиш внимавай.

Не съм, трябва да ида, ама много мразя вторите употреби.
Не за друго, а защото не ми се рови, не обичам магазините и затова предимно онлайн и продавалника... Ама сега като съм "нестандартна" не знам, май трябва на място и да пробвам...

Иначе за полите - спокойно =) Схемата ми е железна. Клин, пола и под полата боди, защипало клина да не ми се свлича =) Пълно пакетиране.

ada_smiles - благодаря за удължителите, ще си поръчам със сигурност! Спаси ме (поне засега) =)

За лекциите - аз също ги смятам малко за излишни, по-скоро бих дошла за да се запознаем. Мисля, че всичкото инфо може да си го намерим в нета и тук, като си споделяме една на друга.

Абе, момичета, аз се връщам от обяд сега, седя си на стола и нещо като ме пристегна.... Ама не притеснително, ами по-скоро някакъв спазъм. И сега имам едни странни усещания в корема, не мога да ги обясня, моля се да се е раздвижило бебчето и да почне да ме рита скоро, нямам търпение да го усетя!

# 607
  • София
ek_velika, каква е тази лекция в пицария? Може ли инфо.
На сп. 9 месеца. Веднъж в месеца е в събота в 10h в пицария "Дон Домат" зад МС. В сайта им можеш да прочетеш темите.

# 608
  • Под кленовите дървета
При мен безплатни лекции няма, но да ви кажа за козметиката, понеже ще слушате за нея на лекциите.
Тук се ползват две марки - много скъпа и такава дето я препоръчват дерматолозите, която се оказа...Дав, най-обикновен Дав. Има за бебета, но може и най-обикновеното сапунче да се ползва. Компромисен вариант между двете в Клоран, който аз не съм ползвала, но мисля, че в Бг познатите ми мами бяха доволни от него.

# 609
  • софия
Здравейте!Днес бях на ФМ- всичко ни е наред и ще имаме момиченце Hug!Утре съм на консултация, но вече съм спокойна.Лекарката ми се поскара,че съм решила да не правя БХС.

# 610
здравеите на всички мами до сега не съм писала само ви четях на 23 години съм от монтана първа брееменност с термин 19 април чакаме момиченце Hug

# 611
Най-сетне пиша от нещо, имащо подобаваща клавиатура.

И да ви разкажа за интервюто, което гледах вчера по сутрешното здравно предаване на БНТ. Основното, което запомних е, че всекидневното къпане на бебетата е не само излишно, а и вредно за кожата им. Измива естествения филм, който пази кожата от околната среда, и изсушава. И след това се налага мазане с кремове, за да се овлажни кожата, която самите ние с действията си сме изсушили. Също така лекарят, който бяха поканили твърди, че зехтинът е неподходящ, защото попива навътре в кожата, а не прави филм, и по-добре да си го ползваме в кухнята  Wink. Това и друг път съм го чувала, но той много добре мотивира мнението си. Според него къпането трябва да е 2 пъти в седмицата, а в останалото време - само "зоната на памперса", както обича да казва нашата педи. А, а там пък проблема идва от влагата, естествено  Simple Smile. Това успях да запомня, но ще ми е много полезно. Даже съм чувала, че на запад изобщо не мият бебетата през първия месец, така че още информация няма да ми е излишна. Ada_smiles обикновено е много информирана, а и нали има малко детенце, ще съм благодарна, ако може да се включи по въпроса.

Извинявайте за офтопика по тема, която още не е почнала да ви вълнува, но я споделям, тъй като я намирам важна.

rei91, добре дошла!

# 612
  • Перник
dilyanad, честита госпожица!
reni91, добре дошла и леко бременеене!
Относно козметиката, моите приятелки са доволни от Клоран, Мустела и Бочко. Аз още не съм мислила на коя марка ще заложа в началото. А за къпането знам, че е добре да е само с водичка, а два пъти седмично само да се ползват шампоани и душ гелове, но ще ми е интересно мамите с опит да споделят. Simple Smile

# 613
  • софия
С риск някоя мама да скочи, моето дете в началото го къпех по два пъти на ден.Просто банята му действаше успокояващо. Peace

# 614
  • София
а верно колко често се къпе бебе. Не знам защо, но съм решила че това е най-сложното нещо при бебето, сигурно ще остана неприятно изненадана че не е ама така съм решила  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт