Есен с песен и вали, АПРИЛчето расте, коремчето личи! - тема 6

• 26 074
  • 708
  •   1
Отговори
# 645
Ние нашият батко като беше до 1 година го къпехме почти всеки ден, с шампоан Бочко - зеленият, няма проблемна кожа и никога не е имал проблеми до момента, с Бочко крем го мазахме като ми свърши 500 мл Бюбхен, които си бях взела за новороденото бебе... и с Бочко кърпички, само че Лавандула сме му бърсали дупето, не е имал проблеми; общо взето този зеленият шампоан е със смрадлика и много успокоява кожата, ние си го ползвахме направо като боди душ гел, слагахме му го във водата разтворен... така че нямаше как да има проблеми, поне при нас...като мина годинката разредихме къпането изцяло, но слабини и дупе се мият, да.. и до днес е така, това си е нормална хигиена според мен и се създава от сега навика да се мие, слабини са си, крачетата също... но косата и цялото тяло като по-голям не ми се вижда нужно да се къпят всеки ден, особено зимно време, но пък той от бебе обожава водата (зодия Водолей) и влезе ли да се къпе...не можеш да го изкараш докато не стои поне 30 минути, изляга се в коритото като във вана, същински бей  Laughing Laughing Laughing едва се събира вече, за да легне изкарва краката малко,че то коритото е 100 см, но и той самият е толкова, а то отдолу е малко стеснено, така че и по-късо..но не му пречи, изплисква цялото корито и дори го пълним повторно...  Crazy Crazy Crazy

И да кажа нещо за Априлчето 2015 все пак - снощи за първи път го усетих и външно, с ръката си върху корема, досега го усещах някак само вътрешно, явно е заякнало вече и почва да дава външен израз на движенията си; по-късно и баткото дойде при мен да легне на дивана, сложи си на корема ми ръката  си и заспа, а братчето му риткаше отвътре, но големият беше твърде изморен от игри и нищо не усети, заспал беше вече  ooooh! ooooh! ooooh! И все пак ми стана много мило, братята бяха възможно най-близо, доколкото е възможно изобщо на този етап  Heart Eyes

# 646

На мен пък от бременните дрехи се оказа, че са ми най-удобни комбинацията клин(чорапогащник) с рокля или туника, и май ще се придържам към нея. Само се опасявам, че към края може да ми се подуят краката, и да не мога да ги напъхам в ботушите  Blush

И на мен по същия начин.
За къпането не ми е идвало наум никога дали трябва или не ,но ми е интересно да прочета мненията ви и да си направя собствено.Благодаря!!
Някоя мама ще ходи ли все пак в събота на лекцията в Дон Домат?Аз си мисля,че ще е тъпо и не знам дали си заслужава да стана в 8 заради нея.

# 647
Относно правенето на нова тема-аз мога да се пробвам Simple Smile

# 648
  • София

Мохита с какъв ехограф ти мериха шийката?Ако е с коремен да знаеш че винаги дава по малки резултати

Маце, с вагинален и с коремен ме мериха. Имаше лека разлика, не запомних кой показа по-малка стойност.

И на мен ми е интересна темата с къпането. Мисля да се водя от бебетата, живот и здраве. Ако им е приятно и се успокояват, ще има баня:) Ако реват, както ревеше първия месец дъщеря ми при всяка баня, няма да ги тормозя.

Лекарката от ФМ ме посъветва, ако тръгна да раждам преди 36 г.с. близнаците, да ходя директно в Майчин дом. Хм... Там никога не съм ходила и не познавам никого. Знам, че имат добри неонатолози и апаратура, ама и какви разкази на майки прочетох... та те с отношението си и липса на информация са им скъсили живота, буквално. И сега съм в дилема Thinking

# 649
Mohita Колкото жени попиташ, толкова мнения ще получиш. За всяка болница има и добри и лоши мнения. Аз съм от тези дето доста пъти са били в МД и съм повече от доволна от отношение. Повечето ми приятелки също лежаха по една или друга причина и всички се оплакваха. Та истината е за всеки различна Peace. Отиди там, където ще се чувстваш спокойна Hug.

# 650
  • София
Мохита наистина, МД си е МД.. Доста добри специалисти има, бебетата са най-важни, сърдити акушерки има навсякъде  Peace
Маце брейй, добре, че ме просветлихте, не знаех, че шийката се мери и на УЗ  newsm78   Peace
Бебеманията е тази събота и неделя, нали? Или май другата беше..  newsm78

# 651
За да ви мерят шииката на матката проблеми ли сте имали или профилактично ви мерят?  Има ли някакви симптоми, навеждащи на мисълта, че има скъсяване? Тук вагинално въобще не преглеждат.

# 652
  • София
За да ви мерят шииката на матката проблеми ли сте имали или профилактично ви мерят?  Има ли някакви симптоми, навеждащи на мисълта, че има скъсяване? Тук вагинално въобще не преглеждат.
На мен лично преди месец и половина някъде ми я мериха за първи път, без някакви симптоми, тогава видяха, че е скъсена и затова сега я мерят по- често, но винаги ми я мерят "ръчно"  Laughing

# 653
И моята я мерят постоянно, без да има някакъв проблем. И интересното е, че всеки път ме преглеждат с вагинален ехограф.  newsm78

# 654
Записах си час за ФМ при д-р Мазнейкова по настояване на моя лекар. Предпочитам при Томова, но се оставих да ме разубеди.

# 655
  • София
Шийката докторът я мери на УЗ всеки път и ми казва, че е ок.
В протокола от феталната ми пише 3.98 см

# 656
Добро утро! Честит петък на работещите  Wink! Бебемания 2014,започва от днес  baby_neutral Party Чаках я с нетърпение,а сега да видя дали ще стигна до там   newsm78

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 07:36 от Karina81

# 657
Честит петък и от мен Simple Smile Да минава бързо и да си почиваме през уикенда Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Да се похваля и аз. Вчера бях на редовния преглед по ЖК от ЗК. С бебка всичко е на 6,  отговаря си точно на 19 г.с., но май спеше този път, та не можах много добре да я видя. Иначе ми пуснаха за втори път кръв и урина. Wink
Приятна бебемания на всички, които смятат да ходят!

# 658
Добро утро и от мен! Интересно ми стана като се зачетох за къпането и различните мнения. Всеки сам си решава наистина какво да прави. Аз мога да кажа за себе си, че този път, тъй като вече имам опит със сина ми, смятам да бъда по - разкрепостена за някои неща. Например сина ми до 1 годинка го къпехме всяка вечер задължително /независимо спи ли ми се, добре ли ми е и т.н./, а и мазане след това - с Мустела, с Бюбхен, а после и с Бочко. Естествено при по-стабилно "оакване" - къпане и през деня. Сега смятам /живот и здраве всичко да е наред/ да не съм чак толкова стриктна за къпането всяка вечер - както дойде!
Това коланче за бременни по принцип е добра идея, на за тези, които дебелеят и от кръста надолу / като мен/ надали ще им свърши много работа, защото ще трябва да сменят панталоните или дънките така или иначе. Аз за съжаление вече много трудно влизам в старите си дънки, поли и панталони от преди бремеността, а в някои и изобщо не мога да вляза и то не само заради коремчето! Sad

# 659
  • Sofia
Добро утро!   bouquet
Е и аз чаках уикенда с нетърпение, но за нас почивка няма да има, че с този ремонт много се проточиха нещата  ooooh!

Аз също мисля, че всеки път ми мерят шийката, но с обикновен ехограф. С вагинален са ме гледали веднъж и то в началото, за да установим сърдечен ритъм. В последния ми амбулаторен лист пише шийка без скъсяване.

Тези, които ще ходят на Бебемания, ще чакаме да разказвате после  Simple Smile

По въпроса с къпането и на мен ми е много интересно да ви чета, особено след като нямам никакъв опит  Laughing

Смехорани, браво Hug

Общи условия

Активация на акаунт