ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 184
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • Перник
Ние сме на й и 8. Голямото Р му се получи учудващо добре на Калоян. В общи линии се справя с диктовките, само дето забравя да слага точки на края на изреченията и бърка малко главните букви. И аз се старая да го насърчавам, обаче май влиза в някакъв ужасен период - тръшка се, тропа с крак, отказва да прави неща, които го моля, държи се грубо..
Иначе с парите се справя идеално - всичко смята в таблети  Laughing За колко таблета ще стигнат 3000 лв., колко време трябва да спестява, за да си купи таблет от 300 лв...

# 241
  • Варна
Е, там е работата, че съм перфекционист по природа (по възпитание също, вероятно) и не мога да кажа, че нещо е хубаво, като не е! Пише бързо и със замах - това да и я хваля за него! Но като не се старае, а ръката не е укрепнала още, е нормално да пише грозно. Просто не търпи критика, а аз не съм човек, който ще я насърчава, че се е справила добре, ако не го мисля. Понякога си личи, че се е старала да изписва правилно и ѝ се е получило. Тогава си я хваля доста, повярвайте ми. Но като виждам, че е писала да отбие номера и ми твърди, че е перфектно и много красиво, е няма как да се съглася. Питам я: "Стара ли се? Покажи коя ти е най-хубавата буквичка" и т.н... а тя си ги харесва всичките и твърди, че се е старала Shocked Е, как, като я виждам, че пише една страница с главно Р за под 4 минути (засякох ѝ снощи без да знае). Та колко старание да е вложила newsm78. Дразни ме това, че иначе е много критична към другите, но към себе си е много снисходителна.Това, според мен е много лош модел на поведение и ще ѝ създава проблеми в живота. Не може да очакваш от другите много, а ти да дадеш от себе си колкото да не е без хич...
А за "писателя" - едва ли е казал, че е задължително, но Маша така го представи. Казал бил да си носят утре по 5 лв. Дадох ѝ, макар че и аз не съм фен на такива агитации. Но пък щом е за книжка... условието беше да ми я прочете за РД като подарък. Wink
Их, толкова се наоплаках пак - прощавайте! Embarassed Явно съм в сатурнова дупка, не ме взимайте на сериозно много - ще ми мине  Hug

# 242
  • В офиса
Дайв, същата съм. Опитвам се да се обуздавам. Представям си как след време в тогавашната бг мамма децата ми ще се оплакват, колко рядко съм им казвала браво. И моят син е супер критичен към другите, а от себе си винаги е доволен. От друга страна си казвам какво толкова се впрягам, дали е толкова лошо, колкото ми се струва. Вчера дъщеря ми сподели, че всички от нейния клас го намирали за много готин (тя не можеше да разбере защо) и аз си казах - ето, детето се интегрира успешно във всякаква среда, печели симпатии, явно в това му е чара, пък това че не е перфектен и самокритичен нищо чудно да е точно част от този чар.

# 243
Момичета, ако се чудите за коледни подаръци, да споделя - този петък в Комсед ще има 30% намаление, а в Хиполенд - 25%.
За Комсед важи само в магазините им (онлайн не), трябва да си разпечатите и занесете този талон, а намалението е от петък до неделя: https://www.facebook.com/comsed.net/app_809262935768258
А в Хиполенд намалението е и онлайн и важи само в петък.

# 244
Донси, и моята снощи в 10 часа вечерта се сети, че трябва да носим 100 неща по ДБТ Simple Smile Претършувах вкъщи, изнамерих почти всичко, обаче шишарка йок. Обяснявам, че не мога да ида с фенерче в гората по нощите, а тя ми вика: Питай съседите. Представих си как обикалям блока с въпрос "Извинете, да имате... шишарки?" Така и не се наложи да носим всички такъми обаче, защото цяла нощ малката имаше силно болки в корема и си спести училището днес. Язък за усилията ми...
Мирама, и ние сме на голямо Р и все още на 7. Успокояваш ме, че не сме най-бавни. Честно казано, не разбирам какво толкова се мотат, много бавно взимат материала, не знам как не им е скучно на децата.
Dive, при вас писател, при нас фокусник минал. Щял да прави "магическо шоу", вход - 5 лв. Simple Smile

За краснописа не мога да се оплача. Красиво и старателно пише, обаче е страшен перфекционист, нещо малко да изкриви и минава отгоре с гумата, та става мацаница накрая. Добре, че са още с моливи.
Класната ме сюрпризира с някакъв благотворителен коледен базар. Трябвало да прави детето някакви коледни неща и после се продават. Тамън да я отсвиря и ми каза, че е за кауза, която много уважавам, та ще майсторя картички май Simple Smile
Толкоз от мен.
Хубав и усмихнат ден ви желая  Hug

# 245
  • София-Младост
Да попитам...какво значи събиране и изваждане с преминаване до 20? Ако е 15+17 ми е ясно, обаче до 20? 7+9 е събиране с преминаване нали така? Преминават десетицата...изясни ми.
При нас взеха 7 и Н май. Снощи бях на РС...всичко е добре в час, но в междучасието...дисциплината им куца на повечето. Онзи ден пак беше със забележка, че е тичал в класната стая и наказан от г-жата да напише по 2стр. с всички изучени букви  Shocked Писа, писа..то ясно че за една вече няма как да изпише 10 листа...вчера тя отменила остатъка от писането, но баща му каза да допише от останалите букви по 4 реда.
Горе-долу красиво пиша, но понякога повтаря или поправя и съответно краснописа отива на кино... държи обаче химикалката не с два пръста, а с три...иначе му било трудно...те и ръчичките са им още малки, не знам да натискам ли на правилното  newsm78

# 246
Ала бала, пробвай с по-дебел химикал. Биг и Шнайдер са тънки. При нас така се изчисти проблема.

# 247
Такаа, имам питане - на стр.38 от оранжево-жълтия сборник по математика на "Просвета" /Гарчева/Рангелова/ за цифра 7, има едно домино, което е с празни плочки и се предполага...какво да се направи?

http://prikachi.com/images.php?images/180/7732180L.jpg

# 248
  • sf
Единственото,което ми хрумва е да се напишат точки, така че играта да е правилна.

# 249
Здравейте!
Ние вече сме на 8 и й.  newsm78
Така - вчера и ние трябваше да носим празна кутия от бонбони, шишарки, листа, клонки, капачки от безалкохолни, черупки от орехи - напълних една чанта и чаках с нетърпение да донесе каквото са правили, че ми стана интересно какво ще бъде, но... останали там за довършване другия вторник.  Rolling Eyes

# 250
donsita точки, за да е правилно доминото. Подобна задача има в учебника по математика.

# 251
  • София
Жасмин, благодаря за информацията  Hug
Връщам се да чета последните тема и половина, че нещо... много съм назад  Crazy

# 252
  • Бургас
За Комсед си е измама. Цената има за лего хилядолетния сокол е около 440. В сайт, от който съм поръчвала и перди - 340 лв.

# 253
  • София
За Комсед си е измама. Цената има за лего хилядолетния сокол е около 440. В сайт, от който съм поръчвала и перди - 340 лв.
Не е измама. Просто са им такива цените.

# 254
  • София
Мерси за инфото за намаления в Хиполенд и Комсед.  bouquet

Побутвам си питането:
Скрит текст:
Сега като пише mmm_  за неполучения робот, се сетих, че отдавна се каня да питам за соларния конструктор 6 в 1, който беше препоръчан тук. Пазя го за имения ден на Ники, но много калпав китайски боклук му се струва на мъжа ми и смята, че и 10 лв са много за него. Има ли някой изпробвал го вече?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт