ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 227
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Home raider, да пише с други съгласни детето, че то с взетите няма какво повече. И това е.
И чай, дай; вой... и изчерпахме вариантите изобщо.   Simple Smile

Благодаря ви за вниманието относно коледното писмо, Рони, Home raiderGrinning

# 331
  Аз за тези се сещам. Ако искат, обаче, само с м,л и р- трудна работа.  newsm78
Да, и аз мисля, че само със взетите букви, не могат да се направят. Виж за -ай например, може глагола "омай", но с "-ой", само с тези съгласни не става.
Сисето, браво на младежа, щом е толкова музикален. А защо имат нов преподавател по английски?
Морена, и ние имаме втората книжка "Коледния венец", но чакаме първи декември, да я започне, отделно направи коледен часовник от крототак и сега няма търпение.
Снощи я водих на "Спящата красавица", за първи път беше на балет за възрастни, хареса ни като цяло, само дето малко до късно е представлението.
Поздравления за Андреа за списъка с коледни подаръци, че е включила и пожелание за другите. Много ми хареса и краткия и учтив списък на детенцето на Роник / "Искам куче, моля"/. Моята упорито не иска да направи, даже май е на път да се откаже от вярването в Дядо Коледа, май се е усетила, че са преоблечени актьори, а и като я подпитаме какво иска, отговорът е все един и същ - "сестричка". Ама няма как да стане за съжаление. От рекламите по ТВ иначе е заинтересувана от този конструктор, който е като царевични пръчици - Меджик нудъл, даже гледах онзи ден в Комсед, но се зачудих - като се залепват с вода само еднократно ли се прави нещо или могат да се разлепват и пак да се моделира, че иначе много тъпо при тези цени да става само едно нещо. Има ли някой такъв и да даде отзиви. И е набелязала някакви "Пейнтастик" - като фулмастери с боя, но пък тях не ги видях да се продават. Идеи?

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 10:05 от Mira_p

# 332
  • София
Сисето, браво на младежа, щом е толкова музикален. А защо имат нов преподавател по английски?
Предполагам е заместващ. Била млада и много усмихната.  Flutter

# 333
  • София
Както и да е. Ще пишем Рой като име  и така. Благодаря за усилията. Много ме дразнят тези задачи - елементарни, а не се знае какво  се иска.

# 334
  • София
Да ви почерпя за имен ден на моето момче Александър! (който с каквото му душа иска Laughing)

И да честитя на другите носещи това име.

Вчера взехме малък подарък за именния ден. Довърши си книжката и си избра следващата. За мечки е и е от Макдоналдс. Shocked Все си мислех, че имаме боклучета от това място, но явно има и книжка.

# 335
Сисето... защо имат нов преподавател по английски?
Предполагам е заместващ. Била млада и много усмихната.  Flutter
Най-вероятно е нашата класна, съвпада напълно като описание. Според детето е най-усмихнатата от всички госпожи. Странно, защото при нас докато тя беше на обучение, по английски им преподаваше госпожата по занималня, а не другия учител по английски за първи клас.
Между другото са  почнали диктовки да правят, така че девойката е въодушевена. Днес сама си продиктува това: http://mupa.snimka.bg/children/skizi.843719.34408980 Искрено се надявам, че не във всички изречения подлогът е "мама".
Снощи докато гледаше балета, си извади малко тефтерче и скицира в тъмното, та който е заинтересован от представлението тук има скици - актьори, декори, публика - http://mupa.snimka.bg/children/skizi.843719
Честит имен ден на момчето ти, МММ, както и на всички други именници, с пожелания за много здраве и късмет!

# 336
Честит имен ден на Алексадър на mmm_! Да си носи името с много здраве и късмет.

Mira браво на твоята художничка.

Morena страхотно писмо е написала, Гушкан. Ние на Стефи взехме шевна машина, дано да се изненада. Началото на месеца я карам да пише коледните писма.

При нас нищо ново. Правим упражнения вкъщи и всеки ден упражняваме четенето.
Утре ще взимат голямото Р и започват да решават задачи с 9.
Засега само преписват текстове от учебника. Диктовки не знам да са почнали.

# 337
Аз чак сега видях писмото. Чета през телефона по диагонал и не съм видяла. Браво на децата!

Моят син от 11 ч. досега писа домашното по БЕЛ, накрая с караница и рев го завърши. Два часа и половина му отне.  ooooh!

# 338
Нашите деца правят диктовки, но на мен ми е чудно за запетайки обяснявано ли им е! Също тирето за пряка реч, сам ли трябва да се сеща къде и кога се слага?

# 339
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Както и да е. Ще пишем Рой като име  и така. Благодаря за усилията. Много ме дразнят тези задачи - елементарни, а не се знае какво  се иска.

то може и "лой", но как се обяснява на дете какво е това  Tired

ние си правим диктовки от любими книжки и преписването е пак от там - така му е по-интересно и по-малко се дърпа  Blush

а писмото до дядо Коледа е съчинявал от обяд до сега  Laughing точно два реда е, но беше мъка голяма.

някой попита за пайнтастик - тук има и са с безплатна доставка

# 340
Мира, царевичните пръчици са за еднократно ползване. Не могат да се разглобяват и да се ползват пак или  ще бъде трудно. Снощи Марти ми направила от нудъли надпис Мама, завършваща със сърце.
Забавно е, но е забравила мократа гъба в кутията с нудълите и те са се навлажнили и свили. Така, че след отваряне, пакетът трябва да се използва за кратко време. Имаше пакети с нудъли за 5-6 лева в Кауфланд.

# 341
Добри, Вава, мерси за инфото. За "Меджик Нудълса" в "Комсед" ги гледах от около 20 до 40 и нещо лева в зависимост от обема. Браво на Мартина за творчеството!
Иначе при нас са взели малко "й" и 10. Сега са на задачи с числата до 10, като гледам ще ги дъвчат поне две-три седмици. Определено им правят диктовки, на букви, думи и кратки изречения.

# 342
  • Sofia
Благодаря, Мимка!  Hug  
С грешчици е разбира се, но това е положението, нормално е.  Grinning

Скай, не са учили за запетайка и пренасяне. Та те са на съвсем прости изречения все още.  Само за точка и главна буква им е говорила класната за сега.
Аз съм ѝ ги обяснявала.
За запетайката тя ме е питала и за сега съм обяснила само за пред и след обръщение и при изброяване. Останалите правила не.
За пренасянето стана на въпрос преди време, когато беше писала нещо и пренесла неправилно. Вече знаеше за гласни и съгласни, та го обясних и сега се справя.  
За "йо" и "ьо" също съм обяснявала, когато ме попита за "ь" - за какво е.

# 343
  • София

Идвам да се запиша тук, макар и с доста голямо закъснение. Малък Вряк е вече голям и е първокласник. 134 СОУ, пише безобразно грозно и, което е много по-стресиращо за мен, бърка тотално о/у, и/й  Rolling Eyes Малей, аз дето пиша с краката си (много бързо), ама като по-дърта държа на чистотата на езика, на грамотността, на пунктуацията... Интересно, толкова ли лошо произношение имаме? Е, все едно, ще има борба тук.

А, и да добавя една думичка с л и й само  Embarassed - но вероятно не много родители биха я включили в листа за диктуване, хахаха. (аз всъщност я включвам, както и такива с допълнителни съгласни - с уговорката, че те се пишат печатни). Така де, с лай започва...  Crazy

За пренасяне и "-вувам" по принуда съм обяснявала още миналата година - понеже го учих да чете по мои книги, а в далечните <'80 нямаше подравняване, имаше пренасяне... В книгите, де... И се изписваше "-вувам", не "-вам" - така че... нямаше как - инак нищо не би разбрал...

# 344
  • В светлината на слънцето
Понеже днес отворихме коледната сладкоработилница, а Сашо има имен ден, да ви почерпя тематично по повод повода - за здравето на именика с щипка коледен аромат от миналогодишната ни "реколта". Grinning

Общи условия

Активация на акаунт