ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 223
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
О, да, забравих Петсън и Финдъс  и Фелкс... Simple Smile

Пък четирите на Фют също съм запланувала.  Grinning

Да, Никола е страхотен, аз след 1ви клас ще го запозная с Гушкан.  Laughing

Скай, и Гушкан получава една за Андреев ден, за настроение.  Grinning
Аз "Синята стрела" не съм я дала още, ще я обмисля.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 16:37 от Morena

# 316
  • София
Ники от вчера пее "Детска планета" на Крисия, госпожата им пуснала клипа и те запяли и понеже много я харесали и днес госпожата им казала и текста. Даже имали нова госпожа днес по АЕ и в края на часа я помолили да им я пусне и запяли всички, госпожата много се впечатлила.  Flutter
До преди малко пак се въртеше вкъщи на компютъра. Само не може да проумее как може тази песен да не е на първо място на Евровизия.  Crazy

Да се отчета, че купих детско монополи от Хиполенд, навалица нямаше.  Simple Smile

# 317
Благодаря ви за идеите за коледните книжки - записах си ги и ще взема и аз някоя. Само че, мисля да е подарък за малката - бати да и чете.  newsm78

# 318
Нямам сили да пиша вече, тази седмица направо се разбих от тичане - рождени дни, репетиции, концерти, школи... Пуснах в групата клип, моят син пя с "Бодра смяна" на концерта в Нац.дворец на децата вчера. Днес и Милица го похвали много (то пее и при нея), бил изключително музикален, запомнил цяла песен само с 2 изпявания, много точен слух, само дето малко се разсейвал (хаха, каква изненада). След седмица пак имат концерт с хора, още 2 репетиции ще имат тази седмица.
Като му видях и домашните, ми се дорева - по математика 1 страница А4 я направи за 10 минути, но по БЕЛ 1 страница за преписване сигурно ще му отнеме поне 2 часа. И още 2 страници по английски.
Имат 2 директорски контролни тази седмица, плюс състезание по БЕЛ. Утре е на футбол. Сутринта станахме в 7, каката беше на пробен изпит. Изобщо, вече ми идва да избягам нанякъде, имам неотложна нужда от почивка.  Crazy

# 319
  • Sofia
Жас, дано скоро имаш качествена почивка! 
Ние пък поспахме и за вас. Аз станах с часовник в 8.30ч., че чаках мляко иначе... Пък Гушкан се узлюпи в 10 и нещо. И после ходихме на "Славеят"/Киномания. Отново хубав филм.
Днес сме почивка, утре ще се позанимаваме и с малко учене и с повече игри на топло, че днес бая студ брахме.
До преди малко писа писмото за дядо Коледа щерката. Дори тя реши да спести книжките, че нямало къде да ги слагаме вече.  Crazy   
В близките дни ще го пращаме.
Купихме сп. Бърборино на тръгване сутринта и Гушкан в трамвая на отиване и после на връщане го изяде с кориците.  Crazy  Приложението - предколеден календар е чудна занимавка.
Присети се и да качим от мазето миналогодишните ѝ, да си ги четяла пак.

# 320
Леле, Морена, какво дълго и напоително писмо Simple Smile Нашето гласи: "Искам куче, моля"  hahaha
Жас, зави ми се свят от твойта програма. Ние цял ден с малката въртим коледни сладки, голямо рязане с формички и украсяване падна.
Сега отивам да я закарам при баба й, а ние с таткото ще се отдадем на нощен живот малко  Party

# 321
  • София
Морена, много й е хубаво писмото на Гушкан и много желания има. LaughingИ моя син днес написа писмото. Мислех, че ще упражни ръкописа, но го написа с печатни букви. Явно му е по-лесно.

# 322
И нашето писмо вече пътува към Северния полюс. И поръчката за белобрадия вече се изпълнява.
Нямаме търпение и ние за коледни сладки, но поради претоварена програма на семейството ще се правят след Никулден.

# 323
  • София
Една задачка за решаване да ми помогнете. Взели са буквите  м,н,л,р,й. Имат да съставят срички

м---ай = май
р---ай= най
н---ай = най
и още 2 примера да допълним, които завършват на - ай. Измислихме лай и Май (месец), но незнам дали тряба да се повтарят буквите, но пък не измислям нищо друго с досега взетите букви.

Дугата е :
м--ой=мой
р--ой=рой
 и още 3 примера. Попълнихме лой и Ной и остава още едно. Единственото за което се сещам е Рой, но не ми се вярва да са вкючили чуждо име..

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 09:09 от Home raider

# 324
р--ой=рой
 и още 3 примера. Попълнихме лай и най и остава още едно. Единственото за което се сещам е Рой, но не ми се вярва да са вкючили чуждо име..

Рой може да означава и друго, рояк.
- рой пчелички например

# 325
  • София
р--ой=рой
 и още 3 примера. Попълнихме лай и най и остава още едно. Единственото за което се сещам е Рой, но не ми се вярва да са вкючили чуждо име..

Рой може да означава и друго, рояк.
- рой пчелички например

Да, това значение го има написано и ми остава още едно, което нямам идея какво да напиша.

# 326
а аз не мога да разбера втората задача - трябва да завършват на -ой?

# 327
  • София
а аз не мога да разбера втората задача - трябва да завършват на -ой?
да, на ой. Не мога да го снимам в момента. Ще се опитам да онагледя: 

# 328
Освен "лой" за друго не се сещам с тези букви. А ако може и имена, добавям Ной.  Peace

# 329
  • София
   бой, той, кой
   пай, лай

Аз за тези се сещам. Ако искат, обаче, само с м,л и р- трудна работа.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт