ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 201
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Лулу, и на мен беше любимо сериалчето, но ще почакам още да го предложа на щерката.  Grinning

Скай, Светле,
предполагам товаGrinning

# 301
  • Варна
При нас вече е започнала подготовка за коледното празненство. Ще има и едно в чест на това, че вече са се изучили да смятат до 10. Само не разбрах дали ще са заедно двете тържества или не... Много-много не чувах какво говори учителката, че се бяхме събрали във фоайето, а там бяха и доста дечица, та май съм пак чула-недочула. Но важното е, че накрая ни раздадоха "думички" какво да учат децата. На Мартина е разпределено да играе ролята на Математиката - царицата на науките! Ей, голяма гордост ми е! Heart Eyes Тя не се е впечатлила особено. Чете си снощи думичките, ще си ги научи този уикенд предполагам, но пък те не са и много - половин страничка А4. Важното е, че за пръв път ѝ дават толкова "централна" роля. В ДГ беше все най-малката и учителките й даваха по едно стихче, а някои от по-големите деца имаха големи роли. Кофти ми беше така да я подценяват, затова сега се радвам толкова Simple Smile
Днес по ДБТ ще правят сандвичи. Носят намазани филийки и нарязани неща за сандвича. Отидохме снощи да пазаруваме специално. Тя взе кашкавал и каза: готово, това ми стига! Shocked И като се развихри това дете в къщи - наряза си кисели краставички за тревичка, с форми за сладки направихе короната на дърво и едно мече, от луканка ще има стъбло за дръвчето, от морков - листа. Много се забавлявахме, всичко нагласихме! И сутринта като стигнахме до училище се сетихме, че не сме приготвили чантата с предметите за днес  Joy Но пък сандвича го носим! hahaha

# 302
  • Sofia
При нас все още не са казали нищо за коледно тържество.
Аз пуснах поръчката си на Хиполенда. Надявам се, всичко да е налично в крайна сметка. Поръчах една игра и за всеки случай, ако потрябва за училищно парти.
Остава Легото (от поръчката към брадатия старец)... за сега.  Laughing

# 303
  • Перник
Dive, след като толкова сте се старали за сандвича, другото няма значение.

Нашите са взели 0. Преди 9. За мен е малко нелогично, но както и да е.
Вчера 2 момченца си пробили капачките на шишетата с вода, за да пият през тях. Нашият, да не е по-назад, и той си пробил капачката. Успял да направи цели 5 дупки, като за целта си счупил и синята, и червената химикалка. Снощи казва "тати, нали ще ми дадеш пари утре да си купя от лавката химикалки и вода". Пак се обяснявахме цял час кое как трябва и не трябва, но май не го впечатлихме особено Confused Правили 2 диктовки - едната преди обед, другата - в занималната. На първата има хем отличен 6, хем браво. Втората е цялата в червено. Значи е блял някъде. Питам го защо така, а той ми казва, че някои даже не били писали на втората. Ама мен "някои" не ме интересуват  ooooh!

# 304
  • Sofia
...а той ми казва, че някои даже не били писали на втората. Ама мен "някои" не ме интересуват  ooooh!
А на мен ми звънва  Bulb относно дисциплината и авторитета на възпитателя... Thinking

# 305
  • Перник
...а той ми казва, че някои даже не били писали на втората. Ама мен "някои" не ме интересуват  ooooh!
А на мен ми звънва  Bulb относно дисциплината и авторитета на възпитателя... Thinking

Ох, госпожата е бившата ми класна. Едно време не беше такава... Говорихме си в началото на годината и сподели, че и остават 3 години до пенсия и няма търпение да минат. Наела се да води занимална, защото мислела, че е по-лесно, пък то не било...с една дума, вече не и се работи  Sad

# 306
  • София
Семейство Мейзга и ние го гледаме с интерес. (всичките Laughing)

При нас нулата я взеха преди пет, така че явно има разлики в програмата, но не съществени.

Вчера взех поредното БЪрборино и имаше каталога на Фют, та разглеждахме заедно и си избирахме книжки. Heart Eyes Чесно не очаквах да прояви такъв интерес, още повече, че става въпрос за книжки, които сам да чете, а не аз да чета.

Отказах се да пазарувам сега и от Комсет и от Хиполенд. Каквото подаръци взели това е. Догодина живот и здраве планираме да скокнем до Немско на разходка и тогава ще купим Лего. (Цените в магазините там са наполовина без отстъпки. Когато го видях бях много разстроена)

# 307
Здравейте!
При нас нулата я взеха след 5.  newsm78 Така беше в Учебника.  Rolling Eyes Явно от него се ръководят, защото в сборника, който ползват за ЗИП нулата е след 7.  ooooh!
Но пък сандвича го носим! hahaha
Е, то за къде без сандвича.  Peace
Не си спомням кой беше качил рецепта за тиквени сладки, но благодаря от цялото семейство.   bouquet Купих тиква да сваря на малката и реших другите да ги поглезя с тиквени сладки.  Party Много се харесаха и свършиха за отрицателно време. Сега ме врънкат пак да направя.  Thinking

# 308
О ,ако не ви затруднява споделете рецептата ,че у дома стои една печена тиква и само аз се мъча с нея ,а може под формата на сладки да се яде.

# 309
  • Перник
И аз моля за рецептата за тиквени сладки. У дома само аз ям тиква, но може под формата на сладки да я харесат и мъжете.

# 310
  • София-Младост
Ето я рецептата в поста на lulumba
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=805092.msg29329733#msg29329733

# 311
  • В светлината на слънцето
деси, радвам се, че са ви харесали тиквените сладки. Аз снощи бях предвидила да правя, но се прибрах толкова скапана от работа, че го отложих за днес. Grinning
Да ви препоръчам една чудна коледна книжка, която е по-скоро помагало за първи клас.  Peace
http://www.book.store.bg/p112324/prikazna-zimna-vakancia-za-1-kl … a-dvorianova.html
Случайно я купих онзи ден за Сашо и с такова удоволствие се занимава. Много хубаво е направена и има както чисти занимавки, така и доста полезни неща, които са по програмата, която имат за първи клас. На страниците са направили и обозначение за времето в единия ъгъл, за да си заграждат децата съответния знак за деня, в който са попълвали съответната страница. И между слънце, облак и снежинка, нашият беше заградил слънцето, а навън точно валеше. Като го питах защо, обясни с поучителен тон, че по-важни от това навън били мечтите. Crazy hahaha Не че не е прав по принцип. Grinning

# 312
  • Sofia
Тази съм я запланувала за Коледа, Лулу! Благодаря за отзива!  Hug

Ние имаме тази и я препоръчвам и за начално четене. Simple Smile

Още коледни книжки от мен:

Скрит текст:

О, и едно филмче, за цвят!  Laughing

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 16:18 от Morena

# 313
  • В светлината на слънцето
Ох, аз съм в леко притеснение с коледните книжки. Покрай кака му що тематични книги накупихме, не е за описване. И сега се оказа, че нещо не можем да харесаме. А традиционно имат по една коледна книга на Коледа към подаръка. Те си я и вписват винаги в писмото до дядо Коледа. За нея съм избрала - Коледа с малкия Никола. http://www.helikon.bg/books/11/-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D … D0%B0_182782.html
Между другото тя точно в първи клас се зариби с историите на Никола и започна да го чете (обаче четеше перфектно, за разлика от него). Мисълта ми е, че за отлично четящи деца е много подходяща поредица.
За него обаче съм в чуденка какво да бъде. newsm78
"Вълшебната шейна" е много хубава, но вече я имаме.

# 314
Ние ще пробваме отново Синята стрела. Миналата година губеше внимание на нея. С баща си ще четът Коледата на малкия Никола (отново). Любима им е. И аз не съм измислила каква да е коледната книжка за тази година. Ник я получава за Никулден, за да можем да я четем преди Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт