ПЪРВИ клас - 4 тема

• 55 154
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Оставих щерката на у-ще. Класната ми съобщи за Любословието, та ще видим, ако Гушкан изяви желание... Ще бъде следобяд на 26ти, което значи, че ще трябва да я оставя на занималня. Но пък не искам да ѝ е за сефте тогава, та мисля дали да не я оставя и някой ден преди това... не знам, много се чудя...  Thinking  Иначе ще наблегна на детето, че бих я завела, за да видим как ще се справи просто, не за състезание и награди.
Госпожата пък се чуди какво щели да им дадат като задачи, като са взели толкова малко материал все още.
При нашите също има дежурни. Simple Smile Класната изглежда 45-50 годишна.

Ние снощи започнахме да четем:

Скрит текст:

Преди сме чели тази и Гушкан (и аз де Simple Smile)  харесва Ем. Станев.

# 136
  • Варна
И при нас има дежурни Simple Smile Точно тази седмица е ред на Маша и приятелката ѝ (по случайност се падат съседни в азбучната подредба), та казвали "Клас стани! Клас мирно!" и после целия клас "Добро утро!" на госпожата Simple Smile За други отговорности като е дежурна не ми е казвала.
И ние получихме първата си покана за РД на момиченце от класа - голямо вълнение е!
С материала са до Л (главното) и 9. Но подозирам, че днес ще вземат 10, защото отдавна са на 9-ката, а вероятно и нова буква ще има. Учителката в занималнята ѝ казала да си донесе книжка с едри букви да си чете, защото нямало смисъл да чете от Буквара в момента. Много беше горда, че са я отличили така ("само аз и още 4 деца, мамо, общо сме петима, които имаме право да четем наши книги!" Heart Eyes)
За пуберските истории (наясно съм, че е много далеч възрастта им от пубертета, а и очаквам много по-сериозни сътресения тогава), наистина е вероятно раздразнителността да е от натрупващата се умора. Но пък тези опити да привлича внимание с изрази като: "Ееее, аре ся!", "Кво па толко'а" и "Гуля'а раута" не мога да ги оправдая с умора Wink Просто забелязва, че нас това ни дразни, защото никой не говори така у дома и се опитва да ни провокира ли и аз не знам... Но това са си бели кахъри, смятам. Нито говори "лоши думи", нито лъже - жаргона ще го преглътна и ще ѝ мине мерака Sunglasses

# 137
Госпожата пък се чуди какво щели да им дадат като задачи, като са взели толкова малко материал все още.
Ако става дума за за състезанието по български език и литература на сдружението на учителите филолози " Любословие", на страницата им има тестове от миналата година.
Ето от първи кръг.

# 138
Може ли да ме светнете и мен за този конструктор? Май съм изтървала откъде е...

Това са конструктори с проекти, които учат децата на основите на електрическите вериги. За малко по-големи деца е, но моят се справя, поне с конструирането на веригите, макар и да не разбира за какво иде реч. Да кажем най-общо, това са проекти по електротехника и електроника. Мисля да включа и каката, тя точно сега, в 7 клас, учи по физика електрически вериги, да добие практически опит.

Официалният сайт: http://www.snapcircuits.net

Нашият е този: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00008W73Z?psc=1&redirect … etailpage_o07_s00

харесах и един светлинен, който ще купя за Коледа: http://www.amazon.co.uk/Snap-Circuits-SCL-175-Lights/dp/B008PEKY … gy_k_h_b_cs_img_z

# 139
  • Sofia
Дидева, да, аз го знам. Simple Smile

# 140
И ние бяхме на рд вчера. В понеделник пак. В мола беше такава лудница. Имаше две партита плюс децата почасово.
Сега ще разглеждам назад идеите за момичешки подаръци.
От класа момченце си е счупило ръката при футбол. Много жал ми стана, дано се оправи бързо.
Винаги се притеснявам при тези игри с топки.
Щерката е луднала по книга с чудовища. Търси ги в нета, а аз като ги видях, щях да припадна Crazy Много страшни Simple Smile

# 141
  • Sofia
Дъждец, благодаря за книжката, която посочи (Музеят на загадките), харесах поредицата! Simple Smile

# 142
Щерката е луднала по книга с чудовища. Търси ги в нета, а аз като ги видях, щях да припадна Crazy Много страшни Simple Smile

Дай линк да се уплашим и ние.  Wink

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 14:37 от Анонимен

# 143
  • София-Младост
Изпуснах ви аз, но набързо си наваксах с четене Simple Smile При нас нищо ново...голямо Л пишат, с краснописа сме горе-долу, малко ги сдъвква, едни тънички...с математиката е добре, но и той като сестра си навремето...бърза, бърза...а го знае. Много обича сборниците по математика, дай му задачи... Почивните дни едвам го накарах една страница да напише с думи...голям зор.

# 144
  • В офиса

Дай линк да се уплашим и ние.  Wink

Да не са http://hermesbooks.com/zverove-i-zlodei.html и от поредицата. Поне моят син това забрави да занесе днес.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 16:05 от Тинкърбел

# 145
Хайде и ние в кюпа на болните. Госпожицата е със сополи и кашлица, дано се оправи до края на седмицата, ред е на тати да е вкъщи с нея, но се съмнявам, че ще наваксват с уроците, тъй като той е "мека Мара", хич не умее да я строява, а на нея естествено й се играе вместо да пише.
Иначе сега четем "Вещиците" на Р. Дал, тя сама си я избра от библиотеката.
Като споменахте за Жул Верн, много харесвах романите му, а също и тези на Александър Беляев и Александър Грин, но мисля, че не са за тяхната възраст, а трябва малко да пораснат още.
Иначе, ако е здрава, разбира се, ще имат коледен концерт от пианото и също така някакво кратко представление от балета, за което им раздали едни балетни рокли, ама нашата е тясна и трябва да измисля вариант за затягане с вързалки, че не я закопчава.  Rolling Eyes
Бързо оздравяване на другите болни.
Успех на Гушкан на състезанието. Аз смятам да не я включваме засега на такива, пък и в тяхното училище явно не им предлагат или поне нашата класна не е така, което е ок за мен.

# 146
  • София
Във вторник имат патронен празник и е неучебен ден, трябва да измислим вариант да се гледаме.

# 147
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак се разкашля.  Confused пак започваме с лекарствата и пръскането в носа и гърлото  Confused

казах и на госпожата в занималнята, че децата не бива да се водят болни на училище и пак ми беше изнесена лекция, как много са болни, но трябва...  Tired
чувствам се извънземна, че искам нещо толкова елементарно, като да се лекуват в къщи  Tired

# 148
  • Sofia
Благодаря, Мире, каквото такова, нали не отиваме на състезание ние, само за сверка на часовника.  Simple Smile
Как се приема Вещиците, сподели като имаш впечатление, моля!
Аз Р. Дал  смятам да го почнем с "Матилда", но кога... нали имаме много книги...
А! Сетих са да ви препоръчам и на вас Едит Несбит.  Имат резюмета книжките. Търсете ги в библиотеките.

Добри, на РС една майка помоли да не се водят децата недоизлекувани. Никой не възропта, но не знам до колко се съобразяват.  
Аз както и друг път съм казвала... и през ум не ми минава да пратя моето докато не е добре, първо заради не я самата, Щото ако организмът не се е възстановил, лесно ще пипне още нещо. И после, за да не е заразна за останалите.  
Но пък работещите родители...

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
морена, повечето сме работещи, някои от нас даже нямат възрастни "помощници"

Tired проблемът май идва от учителите.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт