Бургас - ясли, градини, занимални за малките ни съкровища - 7

• 99 973
  • 578
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Става въпрос за ЦДГ Слънце на ул.Оборище и Златна Рибка в морската. Мислих че се вижда в заглавието за това не  писах

Заглавието е " Бургас - ясли и градини..", няма как да се вижда друго.
За Слънце досега не съм чула добра дума.

# 406
  • Бургас
Аз имам впечатления от Златна рибка - определено не съм доволна от тази градина. Причини безброй...
Имам приятелка и колежка, чиито деца ходят в Слънце - мисля че са доволни.

# 407
  • Бургас
Става въпрос за ЦДГ Слънце на ул.Оборище и Златна Рибка в морската. Мислих че се вижда в заглавието за това не  писах

Заглавието е " Бургас - ясли и градини..", няма как да се вижда друго.
...

Е, вижда си се, макар и при вглеждане Wink

Момичета, във вашите градини има ли някакви тържества или нещо подобно при завършване на учебната година?  При нас миналата година нямаше нищо и просто един ден госпожата се сепна "А, чакай да ти дам нещо" и ми пъхна в ръката свидетелството за завършена първа група, продължавайки разговора със съвсем други неща. За тази година пак нищо не се чува, а аз все си мислех, че е поне мъничко по-тържествено за мъниците Rolling Eyes

# 408
Свидетелство за завършена първа група Rolling Eyes Няма такова чудо при нас.

# 409
  • Пловдив

Аз такова нещо не виждам, странна работа ..

Тържество имаше в градината, децата пяха, стихчета казаха, нещо като миниспектакъл с концепция си беше, на финала директорката им връчи удостоверенията  за завършена предучилищна група и албумите. След това се преместихме на Флората, където бяхме организирали под наем една от залите с аниматори и кетъринг, беше много приятно, децата се забавляваха на макс..Иначе през предните години не е имало тържества от този тип за края на годинина- само за празници, а за свидетелство за завършена първа група за първи път чувам.

# 410
  • Бургас
Не помня дали точно свидетелство се водеше, а не мога да ровя сега, но беше нещо от сорта с името на детето и групата и че успешно е пребродило вълшебните пътечки и ала-бала (комплектът им за градината се води "Приказни пътечки"). И тъй като при нас има само по едно тържество годишно за всяка група, се надявах "връчването" на въпросните "кетапи" да е с една идея малко по-тържествено, а не просто пъхване в ръката ей така между другото...  ама явно чак в края на последната група ще е малко по-така Rolling Eyes

# 411
  • Бургас
Дъщеря ми сега е в първа група, но не са казали, че ще има тържество за завършване на първа група. Но те вече имаха две тържества.
Иначе от яслата имаме удостоверение за завършване Simple Smile

# 412
Какво точно "завършват" в първа група? Просто учебният план свършва и продължават да си ходят на градина децата, но само играят и се забавляват. Не е като да свършва етап от образованието им, нито пък приключват  с детската градина.

# 413
  • Бургас
Върнах се да прочета, но така и не видях да съм попитала за мнения дали "завършват" нещо си или не и дали свършва някакъв етап от образованието им. А само дали някъде е било по-тържествено въпросното завършване на учебната програма за годината, тъй като едно време при завършване и символично изпращане на големите от градината или от училището, се събираха всички дечица и си беше празнично за всеки там. Казах, че не помня точно термина на получения лист, но сега издирих снимка, та да илюстрирам какво точно получиха децата от първа група миналата година:

В някои градини е имало или поне имам спомени от гледани снимки или споделено от познати, просто не помня от кого и за къде е ставало въпрос. Ясно, че е рядко случващо се нещо, щом за никого не само не е изненада липсата на някакъв по-тържествен елемент в края на учебната година, ами има и учудване  защо изобщо съм очаквала нещо по-така. Благодаря за споделеното Peace

# 414
Допада ми идеята да се отпразнyва завършването на yчебната година в ясла/ градина с такова листче (свидетелство ли е, що ли е - не знам, но ми харесва). Да е с някакво представление, което децата са подготвили. С песни, балончета, игри. Не ми допадат обаче празненства, които наподобяват на балове, слyшат се дискотечни хитове и се придава прекалена празничност - все едно завършват средното си образование. Присъствала съм на такова завършване на ДГ и беше... все едно ограбиха детските моменти на децата и им натресоха видеокамери, блясък, натрyфеност и изкyствено държание.

# 415
  • Бургас
О, да, определено първия вариант, защото втория дори за абитуриентите ми е прекалено панаирджийски Sick Но нас ни предупредиха още в началото на учебната година, че тържествата ще са само по едно-единствено за година, защото били много трудоемки за подготвяне. Всяка групичка получава по "един празник" и си подготвя празненство за него. Не като едно време като учехме песнички, стихчета и танци и за празника на мама, и за празника на буквите, и за нова  година (по мое време тогава Коледа не се празнуваше). Не че сега не учат, но точно мини-представления и празнуване на празници в нашата градина поне няма (в други градини имат доста такива гледайки снимките на мои познати с дечица в други градини). Дори за първи юни нямаше нещо по-празнично освен някаква почерпка, доколкото видях снимките. В друга градинка, примерно, видях фокусник за празника... Затова умувах дали просто и това са си спестили при нас, но явно в болшинството градини не се отбелязва по някакъв по-различен начин края на учебната година Peace

# 416
здравейте, какви изследвания се искат при постъпване в ясла и къде могат да се направят? благодаря предварително

# 417
  • Пловдив
здравейте, какви изследвания се искат при постъпване в ясла и къде могат да се направят? благодаря предварително

Здравно-профилактична карта, попълнена от личния лекар на детето.
Еднократни отрицателни резултати от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити извършени не по-рано от 15 дни преди  постъпване на детето в детското заведение.
Купува се фекален тест (проба) и перианална отривка със скоч лепенка от аптека и след взимане на пробата се носи в лаборатория, която извършва тези изследвания.
Изследване на кръв и урина – извършени една седмица преди постъпването.
Изследване за сифилис (Васерман) (само за детска ясла) на единия от родителите, извършено до 6 месеца преди постъпването.
Имунизационен паспорт, издаден от личния лекар, съдържащ данни за извършените задължителни имунизации, съгласно изискванията на Наредба №15 за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.).
Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издаден не по-рано от 3 дни преди постъпването на детето в детска градина/ ясла.

# 418
Моля споделете мнениа за АБВ център за работа с деца - за тяхната частна детска градина?

# 419
Здравейте момичета, случайно някой да има мнение за г-жа Кирова от ОДЗ Звънче в Славейков?

Общи условия

Активация на акаунт