Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 430
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, момичета!

Dakota , дано всичко е наред, от една страна е хубаво като малки да ги изкарат тези шарки, но от друга- сега само това ти трябва. Дано се размине.

pufinka , аз с каката ползвах такъв повивалник, понеже към кошарата нямаше, ми беше много удобно върху едно бюро, с повивалника отгоре и зимата една пелена слагах, защото държи студено на дупето Simple Smile

Аз да се похваля, от вчера вече свършихме с ремонта на нашата стая. Казвала съм и преди, че живеем при свекито, ММ в момента го няма, бяхме с малката за 1 седмица до нашите, докато майсторите боядисат. Сложихме изолация и освежихме цветовете, малко поразместихме да освободим място за 2ра кошара. Иииии сега идва голямата дилема- за бебо остана само тази покупка- кошара- и голямата ми чуденка е дървена или преносима- така или иначе мястото е малко-  newsm78

whiteflower и аз с предната бременност не знаех какво е това "чудо" киселини. Дори ММ имаше почти всяка вечер от някаква храна, но сега с тази имам много често и забелязвам, че също е от определена храна. Интересното е, че хората казват- като има бременната много киселини- бебето ще има дълга коса- е ние без киселини си имахме дълга грива   Naughty

Ох и някой беше споменал за раждането- дали ще казваме като дойде момента- предишния път не казахме на никого, има такова суеверие, че когато майката на раждащата не знае- раждането минава много леко... Не е май много вярно това, защото раждането ми не беше никак леко  Naughty
Това е от мен засега, хубав ден на всички   bouquet

# 91
Момичета, почерпете се виртуално по случай именния ден на малкото ни момиченце:

# 92
Dakota, /успех,дано да не се изприщи
Мен ме изписаха от болницата сшлед 5 дни АБ все още съм с хрема и кашлица...чудно
И най-веселото е ,че малката и тя сега е така и провеждаме двете едно домашно лечение с чайчета клеева тинктура под завивките Simple Smile  надявам се кашлицата ми да мине доо 24 че с кашлица и секжио е гадно!

# 93
  • София

Не знам при вас как е, но аз от едно известно време имам едни бодежи ниско долу, все едно бебечето се опитва да си намери път да излезе и натиска здраво с главата. Това се случва само вечер де и започвам да си мисля кое къде ми е от багажа, да се стряскам, че се започва. Обаче на сутринта всичко отминава и все едно нищо не е било. Някой има ли подобни екстри?  newsm78

[/quote

Аз имам същите усещания и започват към 6 часа вечерта. Доста силни са понякога и дори се превивам на две. Днес съм на запис на тонове и ще питам доктора ще раждам ли, няма ли да раждам.
Вчера ми определиха дата за секцио в Шейново. Милейди ако е послушна трябва да се роди на 24.11. Аз никога не съм била в болница и краткия ми престой във фоаето ме стресира доста. Само шашнатите татковци наоколо ми оправиха настроението. Някой да знае дали в Шейново допускат да си сложиш твоя нощница? Техните са с огромни отвори отпред на гърдите.  Още не съм приготвяла багаж и не съм прала дрешки, а за капак мъжа ми го очаква двудневна командировка другата седмица.Постоянно си представям как се довличам сама в болницата посред нощ. Sad

# 94
Доколкото успях да прочета тук-там, тези бодежи ниско долу са признак на скорошно раждане (само не ми стана ясно колко скорошно се има предвид). Предишния път не си спомням да съм имала такива болежки.

Някой спомена във Фейса за стволови клетки, оттам се присетих за т. нар. плацентна кръв. Чували ли сте за нея? Един колега ми беше споменал за нея да се поинтересувам, че била мн важна за имунитета на бебето, но понеже е малко несериозен човек и не му обърнах много внимание. Сега се поразрових и вижте какво открих: http://novinar.bg/news/platcenta-za-prodan_NDYyNTsxOQ==.html
Вие какво мислите?

# 95
  • на брега на морето
Здравейте! Simple Smile
Дакота, много неприятно Confused...А не можете ли да пуснете на твоето момче изследване, би трябвало да излезе, ако се е заразил? Ако не е, просто го спирате от градина и така. newsm78

Мишаелина, Дана, на мен така предната нощ ми натискаше с главата и аз се притесних, че даже багажът ми не беше стегнат...Но нали бях вчера на контр. преглед(без видеозон), само опипване и замерване на корема, казаха ми, че всичко е ок. И между другото тази нощ не ми е натискал. Затова пък вчера си стегнах багажа, да съм спокойна. Simple Smile Тъй като гледам на юнака не му е тясно, щом още си прави разходки нагоре-надолу. Но бодежи не съм имала нито предн. бременност, нито сега, просто усещане за силен натиск.

# 96
  • Бургас
Danna, може и да има нещо вярно, но може и да са спекулации. Едно време като е нямало възможност за извличане на стволови клетки или използване на въпросната плацентна кръв за лечение... пъпната връв пак се е срязвала веднага след раждането. Не съм чула някога или някъде бебето да се е държало свързано с майката половин час след като се е родило.

# 97
Здравейте мами, да питам някой ходил ли е на тези лекции и мисли ли да ходи на идващите? Заслужава ли си?

http://www.moetodete.bg/uchilishte-za-roditeli/moeto-dete-12959.html

Благодаря  Hug

# 98
Lady Clarion, честит имен ден на малката! Да ти е жива и здрава, да ти помага и да те радва!

Pepsieeee, точно на тези не съм била, но съм ходила на други различни лекции. Някои ми харесаха, други не чак толкоз. Интересно е, че по една и съща тема различни лектори имат различно мнение. Май досега мненията само на специалистите по кърмене съвпадат.

Аз днес си пуснах изследване за антитела с/у варицела, но ще чакам рез-та в понеделник чак. Бих спряла баткото, ако ходеше на градина, но той е 2ри клас, не става. В същото време, сега като се изнеса, нз кога ще се върна, защото той сега може да не се е заразил, но някой друг от класа да се е, а той да хване по-късно от него... Абееее, какво ли не беше през тази брем-ст, сега и това. Тъкмо си мислех, че на финалната права мога да се успокоя, а то... Може би ще го изследваме и него обаче.

# 99
  • Бургас
Аз не знаех, че има такива лекции.  Може и да отида, макар че в Бургас е чак на 5.12 Sad и защо само 1 дата/тема има?

# 100
Danna, може и да има нещо вярно, но може и да са спекулации. Едно време като е нямало възможност за извличане на стволови клетки или използване на въпросната плацентна кръв за лечение... пъпната връв пак се е срязвала веднага след раждането. Не съм чула някога или някъде бебето да се е държало свързано с майката половин час след като се е родило.
Идея си нямам, честно казано, и не знам вече на какво да вярвам и на какво не. Може и да си права. И аз не съм чувала да се държи толкова време детето за майката, даже до 45 мин. Реших да се позаинтересувам все пак, знам ли...

# 101
sunny-n, различни организации правят такива лекции за родители, също и болниците, виж в нета. Има и платени, и безплатни. Обикновено имат цикъл от 5-6 теми, които се въртят.

# 102
  • Бургас
Да, знам, че има. Там, където ходя има обявен график за 2 месеца поне с темите и датите и може да си избереш кои лекции да посетиш. Затова ми направи впечатление, че тук е само една.

# 103
Да, знам, че има. Там, където ходя има обявен график за 2 месеца поне с темите и датите и може да си избереш кои лекции да посетиш. Затова ми направи впечатление, че тук е само една.
А-хаааа, сега разбрах. Тези изглежда са някакви пътуващи. Интересно тогава как ще събереш печатите, нещо не са го домислили май Thinking

# 104
Lady Clarion, честит празник и от мен Simple Smile

Dakota, мерси за инфото. Ще ида да видя как са следващата седмица, знам и в болницата има, ще проверя и техния график как е Simple Smile

sunny, и на мен ми направи впечатление, че са по една-две лекции обявени...

Общи условия

Активация на акаунт