МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 526
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Да, д-р Бъчваров преглежда в "Щерев", обаче точно при нас пък не откри разширените вени на мъжа ми, коитофса основният ни проблем за лошите му резултати. Иначе е готин, разговорлив е.

Също така добри андролози са: д-р Макки от Надежда и проф. Куманов.

# 616
Д-р Бъчваров от Щерев ли?

Да, той прави стимулацията на мъжа ми, предстои ни ИКСИ скоро

# 617
Благодаря за бързите отговори! Ще обсъдим с ММ и ще видим към кого ще се насочим.
После разбира се, ще споделя как е минало Simple Smile

# 618
  • София
за Бъчваров варикоцелета май не съществуват, той е по стимулациите.
Кацаров е по варикоцелето, той пък от спермограми хич не отбира, според мен.

# 619
за Бъчваров варикоцелета май не съществуват, той е по стимулациите.
Кацаров е по варикоцелето, той пък от спермограми хич не отбира, според мен.

Joy Joy Joy   хахах умори ме от смях Simple Smile Почти съм съгласна с теб Simple Smile 90 %

# 620
  • София
Подкрепям Бамба Simple Smile
В нашия случай се доверихме на Кацаров. След операцията от варикоцеле имаше подобрение. Но и аз мисля, че на СГ не им обръща особено внимание.

# 621
  • София
при Кцаров сме ходили, оперира мъжа ми, и имам лично мнение за него.
за Бъчваров впечатленията са ми от споделяли тук с годините, не съм срещала на някой да е казал че има варикоцеле, което не значи че няма такива. но забелязвам че често предписва стимулации.
ние сме ходили и при обикновен уролог в една поликлиника, дори името му не разбрах, според мен и той си беше съвсем адекватен и в нашия случай се оказа прав.

# 622
  • Sofia
Много ви благодаря за насоките  Hug

Когато ММ ходи при Кацаров много се бях притеснила, че със сигурност ще ни каже, че има Варикоцеле (от четене на отзиви). Но не се случи. Тогава му предписа хапчета за Тестостерона и след това комуникацията мина изцяло по мейл (доста удобно, но сега резултатите са по-лоши Tired)

Ще пробваме и при д-р Бъчваров, да видим какво ще каже. Аз и без това съм пациент в тази клиника и ще ни е по-удобно. Бъчваров преглежда с Доплер, нали?

# 623
  • София
Също така добри андролози са: д-р Макки от Надежда и проф. Куманов.
Д-р Макки не е ли уролог? Доколкото си спомням от визитката му на страницата на Надежда е уролог. Чувала съм, че андрология се специализира само в чужбина.

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 18:06 от viper

# 624
Д-р Бъчваров е завършил във Франция и е андролог Simple Smile За останалите не мога да коментирам!

# 625
  • Пловдив
и Кацаров е специализирал мисля във Франция, доколкото помня същото е направил и Бъчваров там Rolling Eyes и двамата са андролози Peace и изцяло мнението ми се припокрива с това на Бамба, посещавали сме и двамата, Бъчваров измисляше някакви безсмислени стимулации при моя мъж, Кацаров пък оперира варикоцеле, което Бъчваров не видя, това също не даде резултат при нас, промяна никаква не настъпи Rolling Eyes иначе при нас Кацаров гледаше спермограмите и коментираше, ама това преди години, сега не знам как е Thinking

# 626
Ние с ММ ходихме на преглед в Малинов. Там беше някаква докторка, забравих и името, но ни обърна доста голямо внимание, всичко ни обясни и беше много внимателна. Бъзикаше се с нас и много се смяхме, хареса ни.

# 627
Здравейте момичета. Излезе спермограмата на моя мъж, но часът ни е чак за 11.09. Ако някой може да я разчете ще му бъда много благодарна.
Време на втечняване в лабор.условия: 15 минути
вят /Color/ : слонова кост обем /volume/ : 5 (2.0 - 6.0мл)
рН: 7.2 - 7.8 (7.2 - 7.Sunglasses
Кръгли клетки /Round cells/ : 3 - 5 (<5 млн/мл)
Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл /Total sperm count/1 ml/ : 16.5 (20.10 6 /ml
Нормокинетични сперматозоиди (А+B) /normokinetic sperm cells/ : 55.6 %(≥ 50%) A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 19 % B. с бавни ЛПД 36.6 %
Хипокинетични /hypokinetic/ : 21.4 % акинетични /akinetic/ : 23 %
концентрация нормокинетични сперм. (A+B) /1 мл /normokinetic sperm cells concentration/ : 9.17 (10.10 6 /ml
Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 45.85 (20.10 6 /ml) в обема
Заключение: Oligozoospermia ,
Следселективнаобработка(DGCx106):20
СперматозоидиснормокинезаследDGC(≥90%):90
HBA(Sperm-HyaluronanBindingAssay)(норма≥80%):88
Биологичнапреживяемост/24ч.(норма≥50%):37ºС/5%СО2:6 стайна tºС:41
ОценканаморфологиятапоKruger'sstrictcriteria.
Нормални(%):9
Абнормални(%) : 91
Тератозооспермичен индекс (макс. стойност: 4.0) : 1.09
Деформационен индекс (макс. стойност: 3.0) : 0.97
Нормални : 18
Аморфна глава : 178
Шийни дефекти : 6 - 3%
Опашни дефекти : 7 - 3.5%
Цитоплазмен дефект : 3 - 1.5
Заключение морфология: Занижена оплодителна способност
 Благодаря предварително  Hug

# 628
Ами само концентрацията ви куца, подвижността е ок, морфологията - също!
Приема ли някакви добавки?

# 629
Все още нищо..Само неоксид и чай от бабина зъби. Имаме записан час и предполагам, че ще ни кажат да пием нещо. В чудо се видях вече от изследвания. Изчетох доста тук и се чудя да почвам ли да го тъпа мъжо с каквото прочета или да изчакам доки да видим какво ще каже.  Реално не мога да си дам сметка какво е и положението му  newsm78. Приемам мнения и съвети момичета.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт