МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 509
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Ами изчакай, да чуеш и лекаря. От колко време опитвате?

# 631
Вече 4-та година,като миналата имам 1 спонтанен аборт. И понеже проблем в мен до момента не намериха се заеха да го търсят при половинката.

# 632
Според мен е време да се обърнете към репродуктивна клиника, ако не сте го направили вече, защото 4 години не са никак малко. Успех!

# 633
В Щерев съм, надявам се скоро да има резултат. Успех на всички  Hug

# 634
Момичета, оказа се, че ММ е с хипофункция на ЩЗ, което много рядко се среща при мъже. Има ли някой, при който е излязъл такъв проблем и подобриха ли се нещата след лечение?

# 635
Здравейте, излезнаха ни резултати от SDI теста - DFI 9,86% реверентни < 30% , HDS 33,5 % референтни <25 % (леко повишен риск от сп. аборти). Според биолога второто не е толкова фатално, защото зависи от другите показатели на СГ, препоръча на стимулирания опит да направим МАКС и схема за обновяване на материала за по-добри резултати. За мен са добри резултатите.

# 636
  • София
Момичета, оказа се, че ММ е с хипофункция на ЩЗ, което много рядко се среща при мъже. Има ли някой, при който е излязъл такъв проблем и подобриха ли се нещата след лечение?
имаше преди време един мъж, не помня точно какви бяха подробностите, но проблема беше с щз, наместиха нещата и наскоро гледах че вече са с две деца.

# 637
Офф, дано. Толкова много заека изкочиха при него, но досега няма кое знае какво подобрение. Дано поне това ни донесе положителен резултат!

# 638
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430320.msg14840638#msg14840638
eто и един от постовете, мисля че ако и прегледаш всичко написано ще се ориентираш какви изследвания и какви резултати са имали.
помня че се гласяха за инвитро и наскоро я видях с две лентички за вече родени деца.

имаше и случай с висока кръвна захар, подходяща диета и пак голямо подобрение и забременяване без процедури.
много кекави тия мъже значи  ooooh!

# 639
Прави обременяване с глюкоза, там е добре! Ама таз хипофункция къде го намери? Rolling Eyes Laughing
Благодаря,  Бамбарадамбара!  bouquet

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 18:59 от bananarama

# 640
  • Пловдив
И аз малко да се похваля.
Моя мъж го тъпкахме с лекарства защото имаше само един сперматозоид жив.
Сега след 3 месеца има няколко. Док каза че се подобрявал.
Ето и какви лекарства пие:
Сутрин
1 таблетка Агапурин SR 400мг
1 таблетка трибестан
2 таблетки Л-карнитин 0.5 гр

Обед
1 таблетка трибестан

Вечер
1 таблетка трибестан
2 таблетки Л-карнитин 0.5 гр

# 641
Браво Мери, важното е да има един или два читави за опита! Успех!

# 642
Браво, Мери! Успех!

# 643
  • От Луната
Където има дим, ще има и огън! Продължавайте! Стискам ви палци, скоро да се похвалиш и за друго! Simple Smile

# 644
Здравейте нова съм в темата .След направена спермограма на мъжа ми се оказа ,че преживяемостта на 24 час е лоша- 3% иначе другите показатели са що годе в норма с нормална морфология са 12 % вместо 14%.Лекаря ни препоръча да пие Трибестан ,но аз се разрових и четох други теми и ефект май от него много много нямало. Четох и за Фертил Айд ,но и за него доста хора казват ,че нямало подобрение в спремограмата . Накрая се спряхме на Фертилмен или Ортомол Фертил :Витамини:

Витамин В6;
    Фолиева киселина;
    Витамин В12;
    Витамин С;
    Витамин Е.

Микроелементи:

Мед;
    Селен;
    Цинк.

Съдържа още:

Коензим Q10;
    L-карнитин;
    N-ацетил цистеин;
    Смесени каротиноиди - Ликопен, Лутеин и Бета-каротин;
    Омега-3 мастни киселини - Докозахексаенова киселина (DHA) и Ейкозапентаенова киселина (EPA).

според мен обхваща всичко необходимо . Вие какво мислите ? Някой ползвал ли го е ? Също така бих искала да попитам при приема на лекарства от този тип ефект има евентуално след 3-тия месец ,а смятате ли ,че с такива показатели е излишно да се прави инсеминация този месец ?

Общи условия

Активация на акаунт