МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 495
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Summertime, какви са другите показатели при спермограмата? Подвижността и концентрацията ОК ли са?

# 646
Концентрация в 1 мл : 100 x10 на 6-та /мл (20x10 на 6-та/мл)
бързи 33%
бавни : 12 %
хипокинетични :3%
акинетични : 52 %

# 647
summertime2014 имаш ли снимка на спермограмата като цяло резултатите?

# 648
# 649
Аз не съм от най - разбиращите за спермограми.Но според мен сте добре.Прочетох , че се опитвате от 2 месеца ако не се лъжа Simple Smile Нещата стават бавно.Ние пробвахме около година и тогава започнахме да ходим по лекари.На каква възраст сте двамата Simple Smile  Правиш ли тестове за овулация ?

# 650
Здравейте, не съм писала в темата досега. За тези, с които не сме се засичали, ще кажа, че опитваме над 3 год. и никога  не съм забременявала, имам високи НК клетки и Хашимото, но иначе тръбите ми са проходими (правена хидротубация), половите хормони са ОК, и ми е отстраняван полип в матката преди години. Дълго време търсих проблемът в себе си, понеже ММ имаше хубава спермограма (през 2012, Вита) и никой не се сети да му поиска нова. В началото на тази година обаче излезе лоша морфология (3%, Надежда). По препоръка на Кацаров пи Андрозитол 3-4 месеца и контролната му през юли даде още по-лоши резултати (2.5%, Малинов). Последно се консултира с проф. Куманов (ендокринолог-андролог), който му казал, че нещата не са толкова драматични и му даде да пие трибестан (3х2 на ден) + андрозитол.

Вчера бяхме на събитието на New Life, там попитахме д-р Петрова за лошата морфология и тя препоръча да се пие Spermotrend.

Цитат
Момичета, оказа се, че ММ е с хипофункция на ЩЗ, което много рядко се среща при мъже. Има ли някой, при който е излязъл такъв проблем и подобриха ли се нещата след лечение?

ММ също е с хипофункця и Хашимото Sad Понеже ТСХ му е малко над горната граница (около 4.5) не му предписват еутирокс. Куманов също не му изписа нищо за ЩЖ, но му каза да си изследва ФСХ и Инхибин-Б (в Бодимед, за да го пратят в Германия). ФСХ му е нисичко в долната граница (2 и малко при долна граница 1.5), а за Инхибина ще чакаме до 29.09.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 13:16 от penny_lane

# 651
  • От Луната
Пени, при нас Андрозитола даде добър резултат. Не бива да комбинираш две неща за да не се дублират съставките, накъде имаше списък с добавките и може да видиш какво липсва андрозитола и да го добавиш отделно ...
Стискам палци за Инхибина

# 652
Мерси, Йоли Simple Smile  Права си за съставките, но Куманов беше ОК да се пият и двете: трибестан представлява билката бабини зъби, а андрозитолът е с други съставки (л-карнитин, селен, фолиева к-на).

Иначе за Спермотренда може би трябва да се изчака наистина...

При нас АНдрозитолът даде подобрение на количество и мобилност, но не и на качество, имам чувството, че тая морфология е тъмна Индия и за самите лекари Sad

# 653
ММ пие повече от година добавки, но за съжаление морфологията не е мръднала. При нас ТСХ е 6.5 и се надявам на някакво подобрение щом го нормализираме!

# 654
  • От Луната
Пени, аз визирах Спермотренд-а, а не трибестан ... разбрали сме се така или иначе Wink. Нека пие Андоситол 3 месеца, направете контрола и после три месеца Спермотренд и пак контрола, така ще видиш кое реално му повлиява най-добре на него. Все пак 6месеца чакане ... по-добре действайте направо към фонда, ако е толкова зле работата, а докато чакате може да си правите комбинации.
Ти си писала някъде из форума за случая ви, но аз съм голяма патка и не помня подробности ... тъй че извини ме ако вече сте подали документите и чакате или имаш друг план! Hug

# 655
Йоли, много се надявам да не се стига до инвитро/иски и затова засега сме пас, не сме подавали към фонда. Това, което ни притеснява най-вече, е, че се правят много ембриони, а се използват най-много 2-3. Съдбата на останалите е доста съмнителна - едни отиват за опити, други ги замразяват срещу заплащане (до 5 год, после не ставали), трети просто ги унищожават. Сега си представи, че това са дечица (вярвам, че животът започва със зачатието), как да реагирам?

Затова засега се надявам да стане естествено, ако не - с инсеминация, а в най-краен случай, до който не искам да се стига - инвитро на ЕЦ... Осиновяването също е вариант.

# 656
  • От Луната
Разбирам, в този случай дано не стигате до по-сложни ситуации. Може да опитате инвитро на ЕЦ, което ще отговори на въпроса какво става с Я, опложда ли се изобщо ... такива неща без да се намесва тежката артилерия!

# 657
  • Шумен
Привет момичета,
Накратко за нас-три опита по фонда, последният-мисед на втори месец Sad. По женски фактор бяхме. Днес пуснахме спермограма, да видим той как е :
Време на втечняване- 60 минути, реф. 30-60 минути
Брой сперматозоиди - 1.5 млн, реф над 20 млн
Общ бр сперматозоиди - 7.5, реф над 40 млн
Подвижност 5% нормокинетични, 95% акинетични
Морфология - 40 % с патологична морфология
Наличие на множество бактерии

Много зле. Спермограмата не е правена в репродуктивна клиника.

Дайте моля Ви съвет  Embarassed

# 658
Като за начало направете една в репродуктивна клиника и след това отидете при уролог-андролог!

# 659
  • В сърцето на любимия човек
Е след 3 опита по фонда, до сега не сте ли правили спермограма  Shocked
Поне на ембриологичните доклади или на епикризите няма ли информация относно спермограмата  newsm78
Ние след всяка пункция си взимаме резултатите и така следим показателите.

Къде сте правили опитите?

Общи условия

Активация на акаунт