МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 484
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Шумен
Да, правили сме. Пак не беше добра, но той за 4 месеца беше на антидепресанти  Rolling Eyes като капак на мъките ни. Нямаме възможност за самофинансиране на друг опит, та засега я караме на фоликуметрия, а вече си викаме- ако ни е писано ще стане  Embarassed нонрезултатите му направо ни убиха всички надежди. Той е на 43, аз на 40 Sad

# 661
Виждам, че в СГ, пише "наличие на множество бактерии" - може би е хубаво да пуснете микробиология на еякулат. Проучвали ли сте възможността да се възползвате от общински фонд?

# 662
  • София
изобщо нищо не означава тая спермограма.
излиза че с нормална морфология са 60%, абсурд е това.
ако другото донякъде отговаря на истината с 5% подвижни шанса без процедура е минимален, да не кажа никакъв.
ама подвижността се увеличава с витамини добавки в повечето случаи.

# 663
Здравейте имам въпрос относно показатели на спермограма. Някой ако има представа моля за отговор.    Брой на мл.- 48 000 000     Брой на/еякулат- 153 600 000.  Подвижност-52.0   ; (а+б)/мл - 24 960 000 ; (а+б)/еякулат 79 872 000 ; хипокинетични -26.0 ; акинетични-22.0               

# 664
Здравейте на всички!
Ние бяхме с мъжки и женски фактор. Вече сме само с женски:)
Историята на кратко:при спермограма направена на шега, положението се оказа плачевно:Олигоастенатератозооспермия... В превод: 2пъти по малко сперматозоиди, от тях само 20 процента подвижни, от тези 20 процента подвижни 2 % са с нормална морфология (при реф.  стойност 14) Абе пълна скръб!
Доктора ни предписа 3 месеца лечение  със Спермотренд по схема. Четох, четох и разбрах, че останалите показатели се влияят от добавките, но морфологията трудно,затова не таях особена надежда. Но 6 месеца след старта на лечението, показателите се подобриха, а морфологията скочи на 14%!!! И така от онази дълга диагноза остана само Олигозооспермия Simple Smile Така че с 2 ръце подкрепям приема на тази добавка!
Успех на всички.

# 665
Шошии, може ли да споделиш каква беше схемата на приема на Спермотренд. Други добавки приемаше ли? ММ е със същата диагноза, Кацаров му предписа Андрозитол, но след 3 месеца прием няма абсолютно никакъв ефект.

# 666
Той Кацаров явно много го обича този Андрозитол. И на нас го изписа и ние нямахме грам ефект от него.

# 667
На нас ни изписа Ортамол.

Мъжът ми, когато пи Андрозитол имаше ефект от него.

# 668
Дария, схемата беше следната: прием на Спермотренд 3 месеца. Първия месец се примаше 3*1 таблетка, втори и трети месец 2*1 таблетка. Първия месец ММ трябваше да пие и едни стъклени ампули, чието име не помня, но аз отдавам успеха на Спермотренд. Лечението беше до май месец, но доволни от резултата, решихме да го пие до самата ми стимулация сега.
Но не забравяйте, всичко е строго индивидуално.
Успех Simple Smile

# 669
Шошии, благодаря за отговора. Наистина всичко е строго индивидуално, но след като от андрозитола ефекта беше нулев, а сме със същата диагноза мисля да го пробваме.

# 670
Дари, стискам ви палци да се подобрите!
Аз си спомням колко обезнадеждена се чувствах, като прочетохме диагнозата! Но с постоянство и позитивизъм нещата се получиха. Сега за всеки случай ще добавим и едно ИМСИ за да изберем най-добрите спермолинчета Simple Smile

# 671
  • От Луната
Всичко е до човек, всеки има различни дефицити в организма, и съответно различни причини водят до една и съща диагноза. Най-важно е на 3м да правите контроли, а не да вярвате в магията на прахчетата  Mr. Green и ако не действа да смените терапията!

# 672
Здравейте искам да попитам какво означава Левкоцитоспермия, левкоцити в еякулата, доколко е сериозно това? Часа ни за консултацията  е далеч затова питам тук първо. Благодаря Simple Smile

# 673
  • В сърцето на любимия човек
Левкоцитоспермия означава, че се наблюдава повишено ниво на левкоцити в пробата.
на първа страница има много полезна информация. Следвашия цитат е от там:
Цитат
Левкоцити  - в норма, концентрацията им не следва да превишава 1 милион за милилитър. Прието е да се счита, че голямата концентрация на тези имунни клетки може да свидетелства за възпалителни процеси в придатъците на половите жлези (простата или семенни мехурчета).

# 674
Здравейте дами.Ние днес след консултацията с уролога започваме прием по точно мм на прегнакеър 3мес по 2 на ден.Дайте мнение за добавката.След това контрола.Продължаваме с меда и пчелният прашеч и чайовете от бабини зъби и магарешки бодил.Андрозитол е пил 4 мес по две на ден и имаше подобрение във всичко друго но не е морфологията.А днес лекарят каза че тя реално може с малък брой проценти да се подобри ное сме с 3% по крюгер.

Общи условия

Активация на акаунт