МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 7

• 113 494
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!До всички които са с тежък мъжки фактор при избор на клиника за ИКСИ/ИМСИ  не избирайте ЩЕРЕВ!!! там не могат да работят с лоши показания на спермограмата не си хабете времето, парите и емоциите там! казвам го с горчив опит и искам да помогна на др двойки да не си разбият семействата.

# 676
Здравейте!До всички които са с тежък мъжки фактор при избор на клиника за ИКСИ/ИМСИ  не избирайте ЩЕРЕВ!!! там не могат да работят с лоши показания на спермограмата не си хабете времето, парите и емоциите там! казвам го с горчив опит и искам да помогна на др двойки да не си разбият семействата.

Хайде стига вече едно и също съобщение, не е коректно и ще те докладвам....

# 677
Момичета, единствения начин да разберете дали ембриолозите си вършат работата добре, е да седите с тях и да надничате какво правят, което както знаете е невъзможно. Затова такива изказвания са меко казано глупави! Неуспеха при такъв етап въобще не значи, че клиниката не се справя добре.

# 678
А може пък да не е толкова глупаво изказване. Ето едно изказване от лекар в Щерев - о, той има увреждане на тестисите, нищо не може да се направи, по-добре си осиновете дете - това без консултация с андролог или някакви изследвания, въз основата на една обикновена спермограма и един неуспешен опит, с оплодени 9 от 10 я и осъществен трансфер.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 16:33 от Elektra.13

# 679
Електра, аз говоря за работата на ембриолозите. Иначе при такива крайни мнения, се търси мнението и на друг лекар.

# 680
Извинявай, не съм разбрала, просто като прочета нещо, което ми заприлича на моя случай ставам прекалено емоционална, аз даже обикновено не пиша, а само чета Embarassed

# 681
Тука всичките сме емоционални кукувици Simple Smile
И освен да четеш, пиши: споделянето много разтоварва в такива ситуации.

# 682
Здравейте след задълбочено проучване и изучаване на всяка една от съставките ние се спряхме на Фертизан М в бг го няма наложи се да го поръчаме от Германия . От утре започва с приема и ще споделя резултатите стискайте палци Simple Smile

# 683
http://prikachi.com/images.php?images/717/8373717v.jpg

Здравейте
За първи път пиша тук и много моля за коментар на тази СГ, която ММ направи днес. Не съм сигурна, че е добра и съм много притеснена. Ще съм благодарна на всеки коментар. Може ли с такава СГ да се забременее спонтанно или да се настройвам психически, че ще сенвърви към инсе или ин витро?
Има още една страничка т СГ ,която снимах, но понеже пиша от телефона и не ми дава да пейстна 2 линка едновременно, за това ще пусна втори пореден пост за останалата част на същата СГ, за което моля да ме извините. Благодаря ви предварително!

# 684
  • София
забременява си се спонтанно с такава, според мен

# 685
  • София
Amore, добра спермограма е това според мен. 9% нормална морфология по Крюгер е ОК, при условие, че долната граница вече е свалена на 4%. Ние ако имахме 9%, щях да скачам до небето от радост. Все пак, ако искаш, консултирайте се със специалист, но аз лично не виждам нищо притеснително.
Успех Peace

# 686
Amore, добра спермограма е това според мен. 9% нормална морфология по Крюгер е ОК, при условие, че долната граница вече е свалена на 4%. Ние ако имахме 9%, щях да скачам до небето от радост. Все пак, ако искаш, консултирайте се със специалист, но аз лично не виждам нищо притеснително.
Успех Peace
Пише, че е 14% долната граница а той е под нея - 9%. Всъщност 9% само е оплодителната способност или тези 9% се отнасят за нещо друго?
Още нищо не разбирам от СГ, но май ще се уча тепърва.

# 687
  • София
9% са сперматозоидите с нормална форма. 14% беше долната граница преди, сега вече над 4% се счита за норма.

# 688
9% са сперматозоидите с нормална форма. 14% беше долната граница преди, сега вече над 4% се счита за норма.
А пише ли някъде в СГ колко % е оплодителната способност или прекалявам с любопитството? Simple Smile
Благодаря ти Simple Smile

# 689
  • София
Аз лично не съм виждала досега в спермограма опладителна способност в %. Ако греша, нека някой ме поправи Hug

Общи условия

Активация на акаунт