Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 265
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • Манчестър
Да, разбира се, но повече искам да е някой, когото някой познава... Моят check още не е пристигнал, подадох докумненти през училището в началото на октомври, за да мога да ходя на тази екскурзия Confused

Цвета, твоите квартали в Западен Лондон ли са ?

# 121
  • Лондон
Да, по-точно югозападен...

# 122
Момичета, имам нужда да чуя опита ви с UK зъболекари. Преди време когато се обсъждаше темата някой спомена, че неговата зъболекарка е българка и прави зъбите по БГ стандартите, а не по УК стандартите? Какво имате предвид?! Някой също се оплака,че трудно се намира читав зъболекар...На мен винаги ми е било трудно да определя дали един зъболекар е добър или не...Прави впечатление когато са любезни и работят спокойно и внимателно, но това са зъби...и освен ако не ми падне пломбата на първия месец няма как да знам как са си свършили работата.
Драмата при мен в момента е, че ме изивкаха от NHS зъболекаря защото видели някаква дупка при един зъб с корона (двойна),който ми снимаха. От снимката не може да се определи колко голяма е дупката и каква част от зъба е останала под коронката. Предложиха ми да я махнат и да се опитат да го оправят, но ме предупредиха за възможността да остана без зъб ако остатък от зъб под коронката е прекалено малък...Супер тъпо ми стана и им казах,че ще си помисля. Зъболекарката ми се струва добра (но няма как да знам дали е!) и я разбирам, че не може да ми даде гаранции докато не махне коронката...Почти бях готова да се съглася и изведнъж се сетих как бяхте писали за зъболекарите тук  Joy

# 123
Здрасти банда:)

Да ви разсмя малко Simple Smile Днес без да искам си уредих среща с един колега.

Те идват да проверяват пожарната аларма всяка седмица. И аз му казвам следното: we should go out...той казва :yes, no problem just say when:) очевдинозаври че харесва. И аз добавям: i mean when we hear the fire alarm...

Колегите,  които бяха свидетели, ме спукаха от бъзицифри, че съм си провалила срещата.

# 124
Момичета, ще задам може би за някои, глупав въпрос, но главата ми е пълна с 1001 мисли. Ако счетете за нередно не ми отговаряйте. Иска ми се да споделите с колко пари живеете на месец, за квартирите видях, че с една спалня са около 1000 ( за Лондон), колко са сметките към такъв апартамент и с колко горе-долу покривате останалите си нужди? Ние сме семейство с 2 деца - на 5 и на 3( за градината четох доста инфо, първоначално мисля малкия да не посещава, а баткото ще си е за училище). Благодаря предварително и се извинявам, ако на някой му се струва твърде лични въпросите ми!

# 125
  • ENGLAND
barboran4e ако имаш стабилен зъболекар и не те боли зъба остави всичко за в България. Тук няма никаква гаранция, че ще имат желание да ти запазят зъба или дори ако трябва наново да ти го изградят. А и ще ти излезе в пъти по-евтино в България отколкото тук. Имам доста богат опит с тукашните зъболекари, последно юни месец ми падна пломбата и ми сложиха нова, но така я пльоснаха, че едва си затварях устата. Добре че скоро заминахме за България. Българските зъболекари лекуват зъбите и се опитват да ги зпазят до последно, а тукашните са на принципа "няма зъб, няма проблем".

# 126
  • До хладилника, който обичам
Комаре, какви са тия динозаври насред романтиката на работното място  hahaha

# 127
Ами разнообразяваме  Joy

Като ни стане скучно и ги пускаме да се поразходят из офиса  hahaha

Язък за срещата, начи... Ти остави другото... Човекът за среща се подготви, а аз за аларми си мисля как да се спасявам, ако ги чуя... Бабешка работа hahaha

# 128
Момичета, ще задам може би за някои, глупав въпрос, но главата ми е пълна с 1001 мисли. Ако счетете за нередно не ми отговаряйте. Иска ми се да споделите с колко пари живеете на месец, за квартирите видях, че с една спалня са около 1000 ( за Лондон), колко са сметките към такъв апартамент и с колко горе-долу покривате останалите си нужди? Ние сме семейство с 2 деца - на 5 и на 3( за градината четох доста инфо, първоначално мисля малкия да не посещава, а баткото ще си е за училище). Благодаря предварително и се извинявам, ако на някой му се струва твърде лични въпросите ми!
Даниелка, ще нахвърлям набързо основните разходи за които се сещам (наемът на жилище и таксите за училището на хлапетата не ги включвам):
-council tax -150
-вода -24
-ток- около 40-50
-отопление (ние сме на локално парно) - около 50
- пари за транспорт, в нашия случай бензин/дизел за двете коли - около 400
-застраховка на колите - около 230 общо за двете за годината
-телефони - 2х50
-такса за телевизора -12
-кабелна - 50 ( но ние имаме включени тв канали и т.н.)
-интернет (на друга фирма,защото в нашия район изборът е ограничен,поради географски особености на терена) - 20
- храна - около 500-600, обаче това може да варира много
-такса зъболекар (аз се осигурявам на частно) - 15
Има още много разходи, които варират : понякога се храним навън, дрехи, обувки, пари за хобита (такса за карате и т.н.), почики, пътувания през уикендите, храна за домашните любимци (заек и куче) и т.н.
100% изпускам нещо, но за това се сещам в момента. Ние сме двама възрастни с две деца на 10 и 12 години.

# 129
  danielka86  трудно може да се отговори на този въпрос. Не съм в Лондон, но ако къщата ви е 1000, сложи и конкул такса, нека другите да кажат колко е там, при нас е към 120 на месец. Отделно, ако пускате парното понякога и пестите от другите неща, около 250-300 паунда с интернети и тн на месец. Колата е скъпо удоволствие, транспорта в Лондон е скъп също, незнам колко, другите да кажат. Ние харчим около 400 за храна на месец, 3ма, не се глезим особедно, но не се и лишаваме от нищо, не сме и особедно яшни. За другите неща дрехи-домакински неща и тн тук за мен е по-евтино в БГ и има големи намаления, та си сметни колко даваш за тях в БГ и ги обърни в паунди.
   Комаре, да не те оженим пак без време  Mr. Green
   barboran4e  и аз не бих пипала зъб, които не ме боли най-малкото. Остави си го за БГ.

# 130
  • някъде в орбита...
Комарче, разбила си му мечтите на човека. Тъкмо се е зарадвал, и ти си го застреляла в полет направо Joy

danielka86, няма как да помогна - без деца сме и сме извън Лондон Wink

barboran4e, много зависи от зъболекаря. На моя тук му имам пълно доверие, каквото е казал това съм правила, и до сега не съм бъркала. Преди него зъболекарката тук обаче само ходех заради снимките и чистенето на зъбен камък - не исках и рутинна пломба да ми прави даже. Ако бях още при нея, щях да си правя зъба в Бг. С настоящия, бих си го правила при него. Та както казах - зависи от зъболекаря ти Confused

# 131
Благодаря на всички за отделеното време, предполагам че всички ме разбирате как се чувствам, защото аз не мога да го обесня Simple Smile

# 132
Даниелка, имайте едно на ум, че с две малки деца може да срещнете не малко откази за квартири с една спалня. Дано имате късмет, разбира се. Транспортът е скъп, но много добре уреден, особено ако и квартирата ви е на място с много връзки. Ние сме без кола и крещяща нужда не сме усетили, а в Бг не можехме без нея. Отоплението на газ е много по-изгодно, а с две деца едва ли точно от това ще се ограничавате.

# 133
Ами той съпруга ми ще замине първо сам поне за 3-4 месеца , за да се установи и да намери квартира и след това и ние с децата.

# 134
  • Манчестър
Голден

Много ме заинтригува със цената на застраховките - 2 коли за 230 на година. Какъв двигател /кубици са колите за да преценя и сравня с мойте, много евтино изглежда...да не си се объркала с пътната такса?

Общи условия

Активация на акаунт