Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 295
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Зависи от ламтежа за пари на хазяина, нашия беше готов да ни прехвърли сметка ако му платим нещо, но слава Богу не се наложи. Но все пак може да говорят с него да видят какво ще направи, зависи от човека и ситуацията разбира се. Интересно че когато запазвахме час за срещата за НИН ни казаха да си носим доказателство за адрес, а на самата среща не ни искаха нищо. Ние носехме договор за наемане на къщата от агенция, т.е. официален документ, а не частен, което би следвало да бъде признато за доказателство за адрес, но така и не го искаха.
И малко да се отплесна....жената ме пита за дата на сключване на брак, и аз се замислям и и казвам...ще трябва да проверя, отварям, гледам, казвам й, тя вика - коя година, и аз - ами тази година, а тя - и не си спомяте датата.......ужас, а. Ми не си я спомнях....

# 571
Момичета, заинтригувахте ме с тези почивки Simple Smile Споделете моля, горе долу колко ви излиза едноседмична почивка в Испания ( вкл. И билетите) и от къде сте най- доволни? Колко по - рано запазвате? Благодаря  предварително!

# 572
  • някъде в орбита...
amamamama, и на мен така ми се случи веднъж, да забравя кога ни беше годишнината. Мъжа не ме остави да забравя тоя случка години наред Laughing

danielka86, обикновено за една седмица за двама ни бих подготвила около £1000 до £1300макс за всичко, включително транспорт. Но пък имай в предвид, че ние обикновено сме с колата, и въпреки че много се глезим и парите изхвърчат без да ги усетим всъщност не харчим толкова много - обичаме да се излежаваме на плажа, а това знаеш колко пари е Wink
Обикновено резервираме почивките 3-4 месеца преди да тръгнем. Тогава има по-малък избор, защото доста от хотелите са резервирани, но пък ние можем 100 пъти да си сменим мнението къде да отидем, та не си струва от по-рано Embarassed

# 573
labello В едно малко градче близо да Саутхямптън, Уортинг се казва. Много симпатично градче, ние живеем точно на центъра и всичко ние е на една крачка.
Сега се ядосвам с хазяина, в кухнята нямаме нито печка, нито хладилник и на всичкото отгоре масата има само един стол  Whistling Вече цяла седмица обещава че ще ги докара тези неща, днес каза че сега пък до два три дена щял да ги достави, айде да видим

# 574
И на мен сякаш ми се пътува повече с кола, отколкото със самолет. Мечта ми е да отида в Лисабон.

Вчера ходихме в  Winter wonderland. Още с влизането си мислех как ще си тръгнем. Mr. Green Дъщеря ми полудя. Добре, че за нейните атракции /за деца под 1.20м/ нямаше големи опашки. Имах голямо желание за giant wheel, но както каза дребното "то почти не се върти". Но поне разбрахме каква е организацията и се надявам пак да отидем.

# 575
InaV, Tzvetak, благодаря ви. И на мен ми препоръчаха Менорка. Tzvetak, би ли споделила на лични за мястото, на което ходите?
amamamama , аз датата я помня, но годината забравям  Joy

# 576
Здравейте , може ли да ми препоръчате доставчик от Ливърпул  до Лондон , в bg helpса ми много съмнителни , а във форума се държат отвратително един с друг.
Другият ми въпрос , ако не досаждам , е да ми препоръчате онлайн магазин за българска храна.
Между другото договора за наем не е доказателство за адрес - ти може да преотдаваш под наем , те се интересуват къде точно е домакинството ти и реално пребиваваш. Много добро д-во е council tax bill.
Благодаря предварително !

# 577
  • UK
Ужас, заминавам след няколко часа, не съобразих да си взема билет до Лондон онзи ден, като бяха 5-6 паунда, сега са 15. Дано поне да има като отида след малко, понеже съм в паника. Имам всичко на всичко 20 паунда кеш, сестра ми искаше някакви неща, дадох едно 40 паунда вчера за глупости. Уж ще ми върне парите, ама... Като се прибера. Нямам една стотинка ако нещо се наложи... В картата имам 4.50, имам две замразени пици, които сега ще изпека и ще ги ям по пътя, и една кутия бисквити и толкова. Просто няма да съм аз, ако не съм в подобна ситуация.

# 578
  • Лондон
Axel chiara, виж kasmetcheto... Пазарувала съм на място, че ми е близо, но имат и on line магазин

# 579
Мърморнке защо все по трудния начин? Пиши като пристигнеш.

# 580
  • UK
Лек път, Мърморанке и пожелания за по-малко драми!

# 581
  • някъде в орбита...
МГМ, това е брутално Tired Надявам се да изкараш страхотни празници Hug

# 582
МГМ, не те познавам, но ако ми беше близка щях да ти се скарам   Mr. Green Желая ти весели празници и дано новата  година ти донесе само положителни емоции!
Tzvetak, благодаря за информацията! Много ще ми е трудно да намеря подходящо място за лятна почивка...нашата кака (6 години  Joy) е свикнала да ходи на море по 3 пъти. Сега като гледам цените- не мисля, че ще мога да и ги осигуря. Бг-Гърция беше супер лесно и икономично Joy
Аз уж съм супер гъвкава, организирана и винаги се справям с 100 задачи и сега взех,че загубих имунизационните сертификати на децата  Joy В Medical Center не могат да ги намерят сканирани, а аз не помня давала ли съм ги някъде другаде #Crazy Наясно съм какви ваксини са им слагали и ще възстановя инфото, но се ядосах сама на себе си...и бих си се скарала  Joy
Тези от вас, които са дошли на скоро с деца или пък тези, които се занимават със здравеопазване (golden мисля newsm78) как е най-добрият начин да процедирам с ваксините? Утре ще го обсъдя с доктора, но ми се иска да чуя как е било при вас.
Малката ми дъщеря е на 11 месеца. От БГ календара и липсва третата хепатит B ваксина, която тук е само за рискови бебета, но на мен ми се иска да я сложа. След 12 месечна възраст също има разминавания във ваксините. Ясно ми е, че от тук нататък ще следваме тукашния календар, но се чудя така не се ли отслабва ефектът на ваксините.
Примерно на голямата ми дъщеря (6 години) в БГ трябва да и сложат сега "Реимунизация против полиомиелит , дифтерия, тетанус и коклюш (V прием). В UK на 3 години е трябвало да и е четвърти прием, а петия е чак на 14 години...

# 583
barboran4e, от колко време сте тук? Моята дъщеря е на 15 месеца сега, дойдохме в UK, когато беше на 9 месеца. Всичките й ваксини за хепатит Б са направени в България. Последния й трети прием за хепатит Б й е направен в България, като беше на 7 месеца.

Аз като се местихме реших да й правя всички ваксини, които са за БГ и тези за УК. Като гледах календара той почти напълно се покрива с това в България. Тук правят ваксина за менингит Ц и аз й направих (в България няма). И една друга ваксина тук се поставя на малките бебета за Ротавирус, но тя четох се поставя до 3-4 месеца. Но иначе за всичко останало се покриват нещата. Май има някакви разминавания за времето на поставяне на някои ваксини, но то е по-късно и не съм гледала.

Аз мисля, че ако някоя ваксина сте изпуснали да направите можеш да си запишеш час да ви я направят. Не съм сигурна де. Ако някой може да каже.

Аз имам въпрос - какви са тези имунизационни сертификати? В България на малката й записхваха нещата в един имунизационен календар. Тук имунизациите се попълват в Red book, което е като картон (поне на мен на това ми напомня). Тук сега се чудя дали бих могла да отида при нашето сърджъри и да ги помоля да ми нанесат ваксините в ред бука, поне тези правени в УК, че искам да си водя на едно място какво и как са й правили.

# 584
Точно картон си е.

Най-на края направих списъка за пазаруване за коледния обяд. Довечера го връчвам на аланглето и да ходи да обикаля рафтове и витрини. Списъкът е с обяснителни бележки, какво точно искам. Мислех да приложа и картинки тук-там, но реших да вярвам  Whistling

Нещо живее на покрива ни. Шумоли от време на време. Май е някой прилеп..

Общи условия

Активация на акаунт