Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 286
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Лондон
Толумбата, дано да е прилеп, че ако е другото.... ooooh! доста ще се потрудиш да ги разкараш... Отсега ти казвам, вземи назаем една котка от някой съсед  Simple Smile

Моята дъщеря, на 6, си стои на Бг календара за ваксини, и не виждам никакъв проблем, достатъчно често ходим натам... От тези, които не ги предлагат в Бг, бих сложила само тази против варицела, ако съм знаела, че я има, защото поне намалява пораженията...

Barboran4e, разсмя ме определено ... И аз като си бях в Бг за 1 година, по майчинство, ходих общо на 7 почивки, включващи море... но сега само си спомням за тези времена, един път също е супер Sunglasses Моето дете е доволно на една морска почивка, проблемът е в 6 седмици лятна ваканция, все нещо трябва да се прави през това време, а стоенето в Лондон също е много скъпо... За сега най-оптимално за нас е ходенето към Бг и оттам малко на море, и малко на други места, плюс работа за мен през повечето време...

2 работни дни и стягам куфарите... Laughing

# 586
Толумбата, дано да е прилеп, че ако е другото.... ooooh! доста ще се потрудиш да ги разкараш... Отсега ти казвам, вземи назаем една котка от някой съсед  Simple Smile

Мне, не са мишки, тях ги знам как тичат. Друга е гадта ньедна. Говорих с общината, ще пратят някой тия дни да погледне.

# 587
  • някъде в орбита...
Нещо живее на покрива ни. Шумоли от време на време. Май е някой прилеп.
Бих ти пратила моя идиот - много дребен и много страхлив, но пък лови прилепи за спорта. Само дето после ми ги носи вкъщи да се хвали Stop Mr. Green

# 588
Isolda, от 3 месеца сме тук, но в БГ забавихме последната Хепатитна ваксина защото малката все се разболяваше. Имунизационен сертификат е един хвърчащ лист с печат, който ми извадиха со Хей-София за 33 лв (за двете 66 лв.). Цялата процедура беше супер смешна. Личбата лекарка преписа ваксините от картона на една малка книжка (имунизационен паспорт), а от ХЕИ ореписаха ваксините от този паспорт на лист като просто таблицата съдържаше самите ваксини, а не търговските им марки...Нещо, което и сама можех да си направя, но мислех, че трябва да е по-официално...А картоните на децата са в БГ защото нашата лекарка отказада ми ги върне...
Tzvetak, аз още съм по майчинство  Joy Но Януари започвам работа. Приех да работя от вкъщи...дано не полудея  hahaha

# 589
Включвам се да кажа, че аз съм още жива след серия от 6 работни дни на нещо, което до сега не бях работила и което ми изтощава батериите напълно... днес почивах.. (да се брои като пране, чистене и т.н.) и се подготвям психически за втората серия от 7 работни дни  Crazy Никога не съм си представяла колко е тежко да се работи в голям хранителен магазин... никога...  Rolling Eyes

Ако ми предложат да продължа да работя там и след Коледа не знам какво ще правя... хем ми трябва работа, заради парите... хем тази работа ми идва много тежка физически и в същото време скучна, поради това, че цял ден правиш абсолютно едно и също нещо.. и така дни наред..

Много разсъждавах.. говорих с много колеги, които са там от доста години.. на някои им харесва самата работа, други си търсят нова, но бачкат докато открият туй което искат да правят.. и общо взето всички ги събира едно общо нещо- необходимостта от пари!.. иначе и за други.. не само за мен е отегчителна.. ама явно се натискат, защото трябва да си изхранват семейството..  newsm78

# 590
  • някъде в орбита...
barboran4e, браво на теб Peace Най-леко ми беше като работех от вкъщи, дано и на теб ти хареса Wink

labello, кураж и търпение - ще дойде и по-добра работа Hug

# 591
  • Bristol
То не е задължително на пълно работно време да си. Две-три смени седмично е повече от достатъчно, ако не си финансово притисната. Ще имаш време да си починеш и възстановиш, както и да си търсиш нещо по-интересно Simple Smile И синът се оплаква от МакДоналдс, работят на много бързи обороти, често имат простаци клиенти, които се заяждали за най-дребното, с цел да получат храната безплатно и успявали. Синът казва че било политика на фирмата, нито нерви нито време имали, с усмивка им казвали, че е за сметка на фирмата, само и само да се махнели. Преди време на драйв тру една кола се била счупила. Излезли да я бутат младежите, за да не задръстват другите и да не трябва да затварят драйв труто. Шофьорът хубаво седи в счупената кола, но и жена му си седяла и царски си чакала да я избутат и нея до паркинга! И тези емоции срещу минимално заплащане. Но пък смените му пасват перфектно с училищните ангажименти, а и две-три смени седмично прави. Има колега, който от 15 години работи там на пълно работно време и си е ок човека. Синът се чуди как издържал, но хората сме различни.

# 592
То не е задължително на пълно работно време да си. Две-три смени седмично е повече от достатъчно, ако не си финансово притисната. Ще имаш време да си починеш и възстановиш, както и да си търсиш нещо по-интересно Simple Smile ............ Има колега, който от 15 години работи там на пълно работно време и си е ок човека. Синът се чуди как издържал, но хората сме различни.

Да, замислям се за същото! Много мисля и съм почти сигурна, че ако ми предложат да остана бих попитала дали има възможност да е парт тайм.. мога да ходя 5 дни в седмицата по 4 часа, понякога и повече.. но 5 дни по 7 часа и половина ми идва много много... поне към момента.. направо издъхвам в края на деня.
И естествено, че съм благодарна за работата, все пак е нещо, с много хора се запознах.. по-добре е от лежане в леглото целодневно.  newsm78

# 593
barboran4e, говори с хелт визитър или направо си запиши час във вашето сърджъри за ваксината. Тук май имат само 1 прием на хепатит Б в началото. Поне така ми излезе като сравнявах ваксините. Не съм 100% сигурна, но няма да има проблем да я ваксинират според мен. Просто си питай там сърджърито Simple Smile, най-добре хелт визитър.

И си извади ред бук на детето, по българскому картон  Wink. Понеже такъв ти дават от болницата като родиш аз моя си го получих по пощата, след като говорих с нашата хелт визитърка тук и обясних кога сме дошли.

Завиждам ти благородно за работата от вкъщи. Моето търсене все още е безуспешно и почвам леко да се отчайвам. Но и аз си търся парт-тайм работа и така. След НГ ще видя какви ще ги върша и какво ще търся.

# 594
Аз имам ред бук и уж показах ваксините на healthvisitor- ката...., но после някъде ги загубих Simple Smile Те не ми манесе ваксините вътре...не знам защо .
Утре ще говоря с доктора. Януари  ще си ходим до БГ и ще взема БГ картоните. Наистина ми е притеснено дали с разликата в приемите не се намалява ефектът от ваксините...Ясно е,че календарите са почти еднакви от гледна точка на това какви ваксини покриват, но времето и броят на прием са различни  Joy
Мисля да останем тук и колкото и често да си ходим до БГ...не виждам смисъл там да правим ваксините.
Labello, имай предвид, че работата след празниците няма да е толкова натоварена. Аз лично винаги съм предпочитала да работя (каквото и да било), а ако не съм доволна просто да се оглеждам за нещо по-добро.
Другата седмица съм на интервю за НИН Simple Smile

# 595
Здравейте,
От скоро съм в едно село до Ликолн,ако има някой наоколо да си признае:) Малко е скучно и отегчително че всички работят а ние се чудим какво да правим.
Имам две дечица дъщеря ми е на 7 и чакаме да ни дадат дата за училище, а дребоса е на година и 10 месеца и май ще се гледаме в къщи още малко.
За ваксините нашия доктор ни предложи да продължим по БГ календара и да добавим тук слагали някаква за менингит, така или иначе още не сме се записали при джи пи.
Какви са вариантите за работа от къщи, всеки ден се ровя ама нещо не намирам подходящи?
Лека !

# 596
  • Англия
Работата от вкъщи, както и всяка друга, зависи от квалификацията.

# 597
  • London
За ваксините и картоните - обаждате се и буквате среща със Сестрата в клиниката. В тяхната система те попълват всичко подробно, кога и как.
Ние бяхме с ваксини почнати тук, продължени в Бг, после пак тук.
Като се върнахме от Бг сестрата ъпдейтна тяхната система с ваксините от Бг. Поне в нашата клиника не разчитат на картона. Мисля че е отживелица.

# 598
Бърборанче,  не знам защо толкова пари са ти взели. На мен ми изкараха 2 оригинала за 25-30лв. Но признавам, че бяха под натиск от майка ми /'сестрата ти всички документи извади официално, от ХЕИ извади сертификати за децата..... сестра ми е в страна, където се впечатляват от официални документи, не е в УК/ Мислех аз да се справя сама с тази задача.  На всички документи от Бг имам много копия и никъде не оставям оригинал. Mr. Green
Дъщеря ми няма тук red book, а ми се струват стриктни в МЦ.

# 599
Блу, red book май дават само на под 5 годишни. На колко години е дъщеря ти? Върти ми се, че е reception или year 1. За двата имунизационни сертификата платих точно 66 лв...и то защото се скарах. Казаха ми, че ще са готови след 2 дни ( а аз нямах 2 дни) и ако искам по-бързо трябвало да платя двойна цена- по 66 лв. на дете.  #Crazy Отидох на касата и поисках да ми покажат официален ценоразпис където фигурират тези 66 лв. експресна поръчка...оказа се, че нямат и за 10 мин . сертификатите ми бяха готови за стандартната цена от 33 лв. Тъкмо в този момент бях емоционално настроена заради заминаването ни и това ме убеди, че сме взели правилното решение.
Неделя планираме да посетим Winter Wonderland. Приемам идеи за достъпно паркиране около Хайд Парк или малко по-далече. Знам, че в Неделя има места, на които паркирането е безплатно. Казаха ми, че имало някакъв паркинг където цял ден/неделя/ е 6 паунда, но в паркопедия не намирам такъв...

Общи условия

Активация на акаунт