Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 259
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Връщам се стресирана от коледен пазар и то от нашия малък град. Не е за мен тази работа. Направо всички са полудели. Имам чувството вече, че и в съня ми ще ме подгони някой с crackers и mince pies... Rolling Eyes

# 646
Аз всичко си накупих онлайн, но днес се оказа, че за децата на едни приятели, това което съм им взела едната от лелите, вече е подготвила за подарък, та се наложи да ходя да купувам. Ходих до Смитс в Болтън и въпреки, че беше пълно с хора в никакъв случай не беше толкова зле, колкото си го представях, беше си съвсем прилично даже Simple Smile

Мъжът вече е в отпуска и след днешните покупки май и на мен взе да ми идва Коледното настроение. Даже се зачудих дали все пак не направя една пуйка. Трябва обаче да се стягам и да уча, че имам курсува работа да предам на 5.01, а още нищо не съм направила по въпроса Sad , това малко ми помрачава празниците.

# 647
  • Бургас
Здравейте, предстои ми плащане за изпит 1200 паунда+VAT. Мога ли и как, ако е възможно да си взема ДДС-то?

# 648
  • Манчестър
Какво значи да си взема ДДС-то? Коя причина налага това?

# 649
  • UK
Привет момичетa   bouquet
Aмa кaквa хубaвa темa сте подхвaнaли, ние обожaвaме Коледa и винaги я прaзнувaме с родaтa, но тaзи годинa ще сме си сaмички, но нищо, ще нaпрaвя еднa хубaвa вечеря и ще си изкaрaме.
Дa ви кaжa сегa кaкво се случвa с нaс, в четвъртък ходихме в aгенция зa рaботa, интервюто минa добре, кaзaхме нa човекa кaкво сме рaботили в Бг, рaзгледa сивитaтa и кaзa че след новa годинa ще имa достa рaботни местa и че ще се опитa дa ни нaмери нещо по професиите. След товa отиде дa ни преснимa пaспортите, връщa се и ме питa дaли съм съглaснa дa зaпочнa рaботa нa следвaщия ден,зaщото токущо чул че неговa колежкa получилa зaявкa зa рaботник. И тaкa aз се съглaсих рaзбирa се и вчерa беше първият ми ден. Рaботaтa е в еднa огромнa компaния и товa което aз прaвя е дa нося кaфе,чaй и бисквити нa директорите и нa секретaрките им. Всъщност е простичкa рaботa нa мин.зaплaтa но aз съм много щaстливa че вече рaботя, мaкaр че ще въде сaмо две седмици, после се нaдявaм бързо дa нaмеря нещо друго.

МГМ съчувствaм ти зa пътувaнето, aз съм пътувaлa няколко пъти до Гермaния с aвтобус и беше ужaсно, a твоя път е двa пъти по-дълъг, нaпрaво не си го предстaвям. Дaно бързо дa се възстaновиш и дa си изкaрaш чудесно прaзниците Simple Smile

Ljoli  ние също сме в мaлко грaдче, днес ходихме до центърa нa рaзходкa и нaпрaво съжaлих. Целият грaд беше тaм, в мaгaзините беше лудницa, нaвсякъде имa рaзпродaжби и всички грaбят кaто луди, бутaт се, ужaс до ужaс Simple Smile

# 650
  • Манчестър
И аз хич не обичам Коледните навалици, когато цялото село се струпва из магазините и буквално не можеш да се разминеш без да сбръчкаш някой в ребрата.

Вече втора година прилагам един план,който работи перфектно и в магазините хората се броят на пръсти. Надявам се да е така и занапред.
Имам списък с меню, кога какво ще се приготвя и съответно какво ми трябва. Вчера излязох в 14.00 и се прибрах в 18.00 , като навъртях 100 мили, но отхвърлих Макро/Costco/Сейнсбърис/Лидъл , дори вместих и ТК Макс на спокойствие. Следобяд народа се разнесъл,няма и трафик.
Всичко е купено, остават ми дребни подправки само....

По въпроса за пътуването с автобус до БГ нямам опит, но мисля,че ако се купи билет за самолет достатъчно в аванс излиза по евтино. Не знам колко струва един автобусен билет, но преди 15 г беше 250 лева.

Относно пътуването с кола има различни гледни точки откъм цена,удобство и т.н. Да пътуваш с кола до БГ трябва първо да имаш дълга отпуска, за по малко от три седмици не си струва, защото както и да го гледаш са си 2000 мили +|- зависи до коя точка в БГ и си отнема времеч особено пък за неопитни шофьори ,които не са свикнали на дълъг път и нощно време.
За мен лично пътуването с кола ,не е само средство да се прибера до БГ, но и приключение. Посещаваме места,докъдето едва ли ще се вдигна да правя City Break.
А има много красоти из Германия и Австрия ,който трябва да се видят.
Това лято смятаме да направим прехода по дълъг и да включим и Италия.
Освен това практическата страна да си хвърля каквото искам в колата и да не се съобразявам колко КГ и колко трябва да плащам за check in багаж е безценна.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 13:16 от Ave

# 651
  • UK
Ave, ние за това лято също планираме да минем през Италия да погостуваме на сестра ми - ще отнеме време и си е доста шофиране, но пък лятото да пътуваш сред тези красоти си е страхотно преживяване. Wink

Понеже нямаме особени планове за Нова Година, а не сме на работа до 5.01, на 02.01 мислим да отскочим до Лил - на 3 часа ни е, ще се разходим там уикенда.
Пътуване с автобус до България не бих си причинила - предпочитам да не ходя никъде, честно казано.

Аз успешно приключих с коледното пазаруване - всички подаръци, опаковки, картички са накупени. Сега малко ме е страх да не ни ровят в куфара на летището в София - случвало ми се е да изчезват неща (парфюм) и ме е страх да не стане пак нещо такова, че съм купила 2 парфюма за подарък.  Rolling Eyes

Четох във вестника днес, че най-пиковият час за пазаруване ще е във вторник, между 1 и 2 ч. следобед - на финалната права преди Коледа, в обедната почивка. Не ми се мисли какво ще е, аз днес се уплаших просто.  #Crazy

# 652
  • Бургас
Не съм наясно, затова питам! Мога ли?

# 653
  • Манчестър
Не съм наясно, затова питам! Мога ли?

За какъв изпит ще плащаш ? Няма как да си върнеш ДДС......колкото можеш да си върнеш ДДС от храна и т.н, толкова ще върнеш и това. Може да се върне само ако имаш компания, мине за трейнинг, но тренинга е свързан с бизнеса, но трябва да си ДДС регистриран.

# 654
  • Бургас
Ok, Благодаря!  bouquet

# 655
Много, много ми е тъжно за загиналите в Глазгоу. Такава трагедия...

# 656
За ДДС само през компания , но то се връща при доста голям оборот на компанията , която е регистрирана по ДДС , така че зависи от бизнеса ти. Другият вариант е да ги включих като разход , цялата сума , ако си самонаета или компания при подаване на данъчни декларации. Свържи се със счетоводител.
Ужасна трагедия в Глазгоу , и миналата година имаше такава , но това което ми направи впечатление е че  шотландците скърбят за загиналите , но и за шофьора / човека е прекарал инфаркт/, докато англичаните ще му се нахвърлят и ръфат като кучета.

# 657
  • Манчестър
За ДДС само през компания , но то се връща при доста голям оборот на компанията , която е регистрирана по ДДС , така че зависи от бизнеса ти. Другият вариант е да ги включих като разход , цялата сума , ако си самонаета или компания при подаване на данъчни декларации. Свържи се със счетоводител.
Ужасна трагедия в Глазгоу , и миналата година имаше такава , но това което ми направи впечатление е че  шотландците скърбят за загиналите , но и за шофьора / човека е прекарал инфаркт/, докато англичаните ще му се нахвърлят и ръфат като кучета.

Казах го и по горе - не може да го мине като разход освен ако не е пряко свързано с бизнеса.

# 658
Някой може ли да ми каже къде в Лондон има пъбове, където се събират феновете на Ман. Юн, за да гледат техни мачове?

# 659
Извинявай Ave.

Общи условия

Активация на акаунт