Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 258
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • някъде в орбита...
Ljoli, и ние вече няколко години не ходим в Бг за празниците. Не ги изкавраме добре така, родата ни е огромна, всеки иска да ни види, и в един момент просто ни писна да се занимаваме. Сега сме си само двамата, и е супер. Дали ще сме вкъщи, дали ще отидем някъде за няколко дни - каквото си решим това си правим. Най-много при едни близки приятели да отидем за обяд на Коледа да се видим. Ако някой друг толкова иска да ни види точно на Бъдни вечер, добре дошъл е. Но ние няма как да изкараме още един семеен празник трамбоващи като цигани цялата рода в Бг Stop

Относно дядо Коледа никога не съм обяснявала нищо. За нас този човек е просто идея и нищо повече, а подаръците са от съответните хора. Не сме гледали да го посрещаме, не са се писали никога писма, или да се обяснява че минава през комина... Винаги е било повече празник за семейството (т.е. "мама, татко и аз", не цялата рода) и дядото просто се споменава. Така сме отгледани и ние, и родителите ни, и техните. Не мисля, че сме изтървали каквото и да е относно магията на празника - тя не се крие в брадата на дядо Коледа, или под купола на черквата.

varnagirl, да сме сами на празника за нас е най-готиният вариант. Точно тогава можем да се развихрим и да направим това, което ни кефи нас, и да си спазваме нашите си лични традиции. Използвай ситуацията като предимство, и организирай празника по твой вкус Peace

# 631
Охххх, от кога си мечтая да не се опитвам да оцелея по Коледа с цялата рода, готвене, манджи, посрещане, изпращане, миене, шетане.....тази година ще сме само двамата с мъжа, далеч от Бг, тъкмо да видим как е и дали ще ни липсва цялата дандания.
Ние пътувахме от Бг до тук с кола, но правихме голяма почивка в Германия, така че пътят си беше ок, преживява се, в началото ни беше ужасно трудно да спим в колата, още повече че не беше празна и не е особено голяма, но след известен период на изнервяне се справихме. А ферибота си беше направо разходка след карането без почивка до там. Толкова бях облекчена че мога да стоя в различно положение, че дремах през цялото време, но така или иначе беше тъмно и студено и нямаше как да стоим навън инда гледаме.
Ако ми се наложи най верояно бих пътувала с автобус, винаги съм си мислила че с добра мотивация човек може да направи всичко или почти всичко, същото си мисля и за работата, но все пак зависи от това какво искаш и какви са ти физическите възможности.
Ние все още се молим да получим НИН, откак съм тук станах най-търпеливото същество.
Благодаря на всички ви за помощта която оказвате винаги, ужасно ми е полезно всичко което чета и много се радвам че ви има.

# 632
InaV, моята българска Коледа е различна от твоята. Ние сме малка, но сплотена рода и всички общи празници винаги много съм харесвала да прекарвам с тях. Не се обикаляме, а се събираме на едно място. Свако ми се прави на Дядо Коледа за децата и е супер забавно. Мъжът ми рода на практика няма, така че ми е лесно, винаги сме празнували с нашите. Много исках да се прибера по празниците, че последните три Коледи са все без тях Sad

За едната родителите и сестра ми бяха тук, но не е същото. На мен не ми пречи да съм домакиня, нито да съм гостенка, лесна съм, каквото и да е, само да е дандания около мен и смях, закачки, пеене на песни, децата пищят от кеф при отварянето на всеки подарък, за мен това е Коледа. Дано поне догодина да успея да се прибера.

А на вас ви пожелавам една приятна и тиха Коледа, както сте си го намислили Simple Smile

# 633
На мен ми липсва семейната Коледа. Аз съм от София, а мъжа ми от Сливен и по принцип все в София празнувахме  Embarassed. То ние и не сме от много години заедно де. Аз така или иначе не готвя, хептен по Коледа  Mr. Green, мъжът ми му е хоби да готви и винаги се радва да посрещаме гости. Но все пак на Коледа ние ходим при майка ми де, така че освен да носим някакви неща не сме се престаравали особено. Абе липсва ми определено да съм със семейството си сега, но няма как тази година.

Сега откакто имам дете съвсем пък искам да сме си празниците в България, да й се радват на малката бабите, какво друго им трябва. Като знам колко са щастливи и като знам колко ще й се радват. Аз имам прекрасни спомени от моето детство по Коледа и ми се иска и аз да дам такива на детето ми. Та така, разкиснах се тази вечер, греяното вино е виновно  Laughing. Много обичам да си правим и става страшно вкусно Simple Smile.

# 634
  • До хладилника, който обичам
Моите деца вярват в дядо Коледа. Голямата е на 11 и вярва. Аз съм на 36 и също смятам, че трябва, просто трябва да има дядо Коледа. Понеже не ми носи подаръци в последните двадесет и кусур години, се налага да си ги взимам сама Mr. Green
Многото дядо коледовци са помощници които разпръскват Коледен дух и така нататък, а самият дядо Коледа е само един. Само един подарък е от него и за него пишат писмо. Другите са от нас - така го реших преди години от чиста завист, че дядото обира всички лаври Laughing
Тази година имаме elf on the shelf, голям палавник! И зайчето Феликс, за което някои от вас са ми помагали и помнят - мисля, че е много важно децата да имат някакъв вид вълшебство, изненада в живота. После цял живот ще са сериозни и може би дори скучни възрастни Grinning

# 635
  • UK
Ljoli, и ние вече няколко години не ходим в Бг за празниците. Не ги изкавраме добре така, родата ни е огромна, всеки иска да ни види, и в един момент просто ни писна да се занимаваме. Сега сме си само двамата, и е супер. Дали ще сме вкъщи, дали ще отидем някъде за няколко дни - каквото си решим това си правим. Най-много при едни близки приятели да отидем за обяд на Коледа да се видим. Ако някой друг толкова иска да ни види точно на Бъдни вечер, добре дошъл е. Но ние няма как да изкараме още един семеен празник трамбоващи като цигани цялата рода в Бг Stop

Ние пък сме много малко семейство - точно четирима, баба ми е жива, но е на легло и тази година няма как да се присъедини. За съжаление по тези празници всеки остава при родителите си - приятелят ми при майка си в София (тя е вдовица и да не е сама - смятам, че е редно така), а аз отивам във Варна при моите родители. Обаче не ми харесва, че трябва така да се разделяме, все пак той също е семейство за мен и искам да сме заедно. Затова и ми се иска някой път друг да направи пътуването, а не ние. Предполагам, че като имаме дете ще е различно. Иска ми се по-голямо семейство, по-весело е. И ако може да не се набляга толкова на храната, никой не е гладувал през годината все пак.

Не знам колко дълго бих поддържала в детето си мита за дядо Коледа. Аз например винаги съм знаела, че някой се маскира и че подаръците ги купуват родителите, макар че и така Коледа пак ми беше достатъчно магична.

В този ред на мисли, най-накрая се отчетох в магазините и накупих подаръци - на едно бебче на много близки приятели, на детето на една приятелка, което си пада по пингвини и бухали и не признава други играчки  Grinning, на майка ми и на майката на приятеля ми. Остана трудното - за баща ми.  Thinking

# 636
  • До хладилника, който обичам
То е и въпрос на личен избор, разбира се. Голямата ми е достатъчно голяма, за да пита отдавна "истински ли е". Затова й казвам "ти как мислиш?" Тя избира да вярва, като знае, че много нейни връстници не вярват. Полу-дете, полу-тийн, няма още много време останало Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 23:59 от Бу

# 637
  • някъде в орбита...
Бу, не знам колко време ще е дете още, но ме кефи, че сама си решава такива неща, независимо от връстниците й Peace

amamamama, още помня когато с мъжа организирахме нашата първа семейна Бъдни вечер (за Коледа нямаше измъкване Confused). Оказа се, че около нас са мислели, че говорим за семейна в стил ние, родители, братя и сестри, баби... Пък ние говорехме за семейна в стил аз и той (и котката). Беше яка ситуация Mr. Green Едва след като дойдохме тук успяхме да отървем и Коледата да си е за нас Blush

Ljoli, varnagirl, isolda1, при вас положението наистина е по-различно. Надявам се скоро да можете да изкарате Коледата така, както си мечтаете Hug

# 638
Малко извън коледната тема.  Sunglasses

Тръгнах да плащам пътната такса и ме информираха че нямам МОТ. Как нямам МОТ, бре? Възмущавам се на ум.  Shocked Вадя пейпърите, ми нямам, изтекъл на 11-ти.  ooooh! Оня ден карах през целия град пред патрулката, добре, че не са ме засекли (и утре е ден  Laughing ), ама сега кой знае колко ще чакаме механика да се освободи. Блях.  Tired

Днес казахме на хазяйката, че купуваме къща и се местим на 1-ви февруари (стига продавачите да потвърдят де  Crossing Arms). Тя милата, каза като ходим към мейнланд и ни трябва място за спане да се обаждаме за тяхната къща в Инвърнес. Няма такива хора честно. Като деца ни гледат 8 години, ще ми липсва.  Heart Eyes

# 639
  • някъде в орбита...
nana_cool, лошо момиче такова, признай си - обичаш да живееш на ръба просто Laughing Пред патрулката даже да караш... Цък, цък, цък... Laughing

# 640
  • Манчестър
nana_cool, лошо момиче такова, признай си - обичаш да живееш на ръба просто Laughing Пред патрулката даже да караш... Цък, цък, цък... Laughing

Ами патрулките не проверяват за МОТ....те проверяват за пътна такса, и ако няма тогава гледат още дали е заради МОТ или застраховка.

# 641
Tzvetak, много мило предложение. Може и да се възползваме някой ден. В коя част на Лондон си? Ние пътуваме от Wokingham и по принцип имаме удобен влак до Waterloo, но си мислех, че с кола в неделя би ни било по-удобно...явно греша, но все пак ще се пробваме  Joy Цената на билета за влака не е никак малка, но това,което най-много ми пречи е разнасяне на количка, тротинетка, чанта с бебешки неща и вечното подвикване по каката Simple Smile
В нашия дом вярваме в дядо Коледа, даже му оставяме мляко и бисквитки и той си хапва (не е БГ традиция, но ми харесва). Каката знае- дядо Коледа е един и много малко хора са го виждали. Той е този, който оставя подаръците под елхата и следи дали децата са били добри (умишлено не казвам послушни...аз послушно дете не искам!) и са мислели за близките си. Всички други дядо Коледовци, които срещаме са обикновенни хора, които са преоблечени и помагат на истинския дядо Коледа, а най-вече забавляват децата. Искам и двете ми деца да вярват възможно най-дълго...не смятам, че това ги ощетява в нещо..даже напротив!
И ние сме тук за Коледа...това ще е първата ни семейна Коледа (така както я описва InaV). От една страна ми е мъчно, но от друга съм щастлива, че ще сме четиримата Simple Smile

Н

# 642
  • Bristol
Day travel card от Бристол до Лондон, включваща и метрото през уикенда за малката ми е 11 паунда с Family Railcard. Но билетите за възрастни не са много по-евтини. Точно сега пътуваме с щерката към Лондон, аз предпочитам влака пред колата. Като гледам синьото небе и слънчицето май ще имаме късмет  Grinning за съжаление мъжът остана в къщи. Снощи се прибра с навехнат крак и днес синът ще го води до спешното май. Останах с един свободен билет за Лешникотрошачката, в последния момент не мога дори да намеря на кого да го подаря Sad Представлението е от 2пм този следобед  Rolling Eyes

# 643
Varnagirl,аз питах за доставки от Ливърпул до Бг. Благодаря за инфото   bouquet
Във връзка с Дядо Коледа , моят син още миналата година ми каза , че ние купуваме подаръците и казваме на сестра му , че съществува само за да я накараме да слуша  Party, така че аз направих сделка да продължава да поддържа илюзията в сестра си и ще получи още един подарък бонус ....bribe and corruption ... правителството го прави и тук и в Бг , навсякъде и аз ще се възползвам доколкото мога Sick
Коледа ще си я караме тук , не съм си ходиша в Бг от4г. , но съм си добре . Децата , ходят всяка година , майка и татко идват за месец през октомври всяка година , виждам се с тях за3дни и ние изчезваме на холидей за останалите 3седмици . Добра сделка за мен!

# 644
  • На острова
И ние сме си тук за Коледа, но при нас са свекърите, а аз поканих моите родители и сестра ми с племенника. Така че за мен си е напълно семейна коледа. От вчера съм в отпуск, сутринта пихме кафе на фона на коледни песни и запалени свещи. Хубаво е.
По принцип последната година не сме се прибирали в БГ, мъжо е казал, който иска да ни види да заповяда.. Причини да се връщаме в Сф няма много.

Общи условия

Активация на акаунт