Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 270
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Miss Fine,
на твое място не бих се мъчила, душа. То и на двете явно не ви идва от вътре  Hug

Моята племенница е на 11. От 5 годишна всяка година ме пита истина ли е, че Дядо Коледа не съществува. Защото, ако някой може да й каже истината и знае!, това е леля й, разбира се.
Аз й казвам, че е истина, защото искрено вярвам в духа на идеята. И за мен някак е истина.
Като ме пита-А как е възможно да обиколи цялата земя, аз казвам-ами не е възможно..за мен или за теб..за това е и вълшебство. А на вълшебствата ти си избираш да вярваш или не. Наивно, но се опитваме да й поддържаме вярата, че вълшебства има. С идеята като порасне да се трансформира в здравословната вяра, че хубави неща се случват.
За подаръците сме се обяснявали различно. От начало беше, че Дяда Коледа й оставя по нещо в къщите на бабите, например. После като взе да връзва две и две, се обясняваме, че да подаряваш подаръци и да радваш хората, които обичаш, е толкова приятно. Подаръкът, под елхата, разбира се е от Дяда Коледа. Но и ние полагаме усилия да си остане тайна.

Във вашата ситуация просто бих обяснила в какво вярват хората, защо и как се купуват подаръци. Бих си казала, че не вярвам, ако ме пита. Но бих се въздържала да слагам оценката, че са 'глупости'.  Peace

# 616
И аз поддържам магията за дядо Коледа , Лилето знае, че точно той ми е посочил стъпките за онова червено палтенце в Монсуун и вярва, че ще го получи  Joy

Нашата Коледна вечеря мина прилично , в местната кръчма, стриктно не се споменава работа  Grinning

Мъжът беше на по-грандиозно парти , дойде си шокиран как са си повдигали роклите  Joy

# 617
Благодаря, че споделихте и вашето мнение затвърди моето усещане по въпроса!
Вярно, много на сериозно го приех...пусто хич не си харесвам тази черта и колкото и да опитвам да не се впрягам за маловажни  и незначителни неща..хич не ми се получава  Tired. Много по детски вярвам в хората, приятелството и добротата!
МГМ, на времето съм имала дълги пътувания Германия-София, София-Португалия и обратно, вярно  не е приятно преживяване, но някак тръгвах с нагласата, че колкото и да е некомфортно 3 дневно пътуване с автобус ще  намеря начин да го направя възможно по приятно. зареждах се с оптимизъм, списания, книги, музика и за мой късмет винаги се сприятелявах с някои и  в сладка  приказка времето винаги минава много по бързо  Wink И късмет имах, та все отпред сядах, че е и с  шофьорите си приказвахме  Simple Smile.
Сега не бих си го причинила ,но на времето пътуване със самолет го приемах за лукс..има няма преди  повече от 10-тина години  Crazy
М@я, и аз те помня  Heart Eyes  Юнската тема ми е дълбоко в сърцето  Hug

# 618
Големият беше на 3-4 години - връщаме се от някъде и си носи подарък от приятелка в коледна торбичка. Среща ни една съседка и се почва: О, подарък от дядо Коледа? Косьо: Не, от Ива е!
Нея година имаше дядо Коледовци във всеки магазин, в такситата имаше облечени като дядо Коледа... Много се обърках и накрая си признах - дядо Коледа е приказка, а подаръците са от хората, които ни обичат. Не е имало драми. Аз все треперя да не почне да обяснява на някое друго дете, но до сега не се е случвало.

# 619
Благодаря, че споделихте и вашето мнение затвърди моето усещане по въпроса!
Вярно, много на сериозно го приех...пусто хич не си харесвам тази черта и колкото и да опитвам да не се впрягам за маловажни  и незначителни неща..хич не ми се получава  Tired. Много по детски вярвам в хората, приятелството и добротата!

И аз вярвам и е много хубаво. Просто такива неща са дребни наистина и в крайна сметка сме/сте големи хора Simple Smile и никой не може да се обижда, че не ти се излиза или че си имаш мнение по въпроса Wink.

И аз не бих излязла, дори и без дете да бях, че и без мъж Simple Smile.

Ние най-сетне утре ще украсяваме вкъщи  Mr. Green, голяма съм домакиня и аз. Подаръците отдавна са опаковани и само подпитвам мъжа ми какво ми е взел  Mr. Green, като децата съм.

Пратката ми до България с подаръци, още не е стигнала и се надявам до 23.12 да стигне  Praynig. Хем си казвах рано да я пусна, но явно и 8 декември е късно Sad.

# 620
Моята стигна. И аз по него време я пуснах, така че има шанс.

Батман, а.к.а човекът от общината, мина и огледа. Не са мишки. Или е някакво врабче или е прилеп.
Каза, че нямало да ни направи поразии, само дето го чуваме от време на време.
Проблемът сега е, че не знаем кое от двете е. А ако прилеп, е против закона дори да го притесняваме.
Аз съм много склонна да я оставя гадинката да си живее там..нещо като домашен любимец.
Само незнам като се ожени да не ми писукат още дребни гадинки по сутрините, че хич не обичам..

# 621
Толумба, ако е прилеп и му оставиш силно осветление на тавана, дали няма доброволно да напусне? Не е незаконно. Всъщност не знам колко са слепи прилепите, де.

Последните години, може би вече 10, никак не обичам да излизам вечер. А пък след  като забременях и родих имах чудно оправдание. Не че бившата ми шефка не си позволяваше да казва, че съм много задръстена, но много важно. Взела съм си достатъчно в по-млади години. Отделно научих, че не мога да се съобразя и угодя на всички. Детето, аз, мъжът ми и така нататък. Приятелството и добротата има и други изяви.

# 622
  • UK
Здравейте, и а съм свежарка след коледната вечеря снощи Tired Всичко хубаво, но после 2 часа се прибирах с оувърграунд, две метра и влак. Ужасен е този commute и най-вече - безсмислен при положение че и двамата работим в Лондон и даваме сума пари за транспорт. От януари почваме да търсим апартамент в Лондон - нямам търпение.
Мърморанке, ужасно звучи - помня колко се изморихме само от карането - хем спирахме когато ни  е кеф, спяхме нощем и не сме си давали зор. Важното е, че си стигнала. Ние на 24 вечерта се прибираме в София, а аз в коледното утро потеглям с автобус за Варна Sad Догодина мисля за Коледа да сме тук обаче - който иска, да заповяда.

# 623
tolumba, обнадежди ме. Не че нещо, ама племенницата си чака подаръка от дядо Коледа и е драматично да не стигне навреме  Mr. Green, другите и по-късно не е проблем.

# 624
  Толумби, аз за глупостите си го казвам само пред вас  Mr. Green Но наистина ми идва прекалено цялата тази дъндания...То май и защото прекалено се мъча да я убедя. Писахме писмо, ще търся клипче да и каже, че го е получил, обесняваме се, но явно и тя е прекалено умна-минутка за реклама  Mr. Green, но хич не ми се връзва, но не е баш сигурна, дано като види подаръците под елхата се впечетли малко повече. Ами то Сантовци има на всеки ъгъл, в училище идва, във всеки магазин има, на няколко партита ходихме все със Сантовци. Навсичкото отгоре ходихме до Честър миналата седмица и там оргаризират бягане за благотворителност на хора облечени като Санта. Бяха няколко стотин  Crazy Ходи обеснявай от къде са се появили и що не дават подаръци...Опитвам се да и обясня за комина, че ще му оставяме храна и тя супер въодушавена се съгласява, но ме гледа с един поглед  тип айде стига бе хаха и знае, че се измислям, но ще има подаръци и си трае. Незнам как има големи деца, които вярват,  тука има и по на 13 години...И аз се мъча да я поизлъжа не заради нея, а да не дъни на другите деца. За мен нищо магическо няма да лъжеш цял живот едно дете и накрая да му кажеш, че си го лъгал толкова години и няма нищо вълшебно и магическо в този живот . Това са си мои разсъждения де, никои не карам да се съгласява и да вярва. И да не остане с впечетление някой, че не обичам Коледа, напротив, един от любимите ми празници е и в сем. ми винаги е бил и се е празнува много.

А за шума, да си нямате някои духче  Mr. Green Тука са много популярни, моите колеги почти всички си имат, виждат ги, говорят си, меришат им, хлопат им хаха. Ние в старата къща имахме доста странни шумове непрекъснато и къщата бяхме наели от семейството на тъкмо починала баба в къщата. Та и викахме баба Сиика и отнасяше всичката вина за шумовете  Laughing

# 625
И аз много се чудя за Дядо Коледа, как да го представя. Тази година е първата осъзната Коледа на дъщеря ми, тя е на 2г. и 8 месеца. Започнах да и говоря за Дадо Коледа. Водих я на Грото. Ние сме в малко градче и нямаме много Дадо Коледовци около нас Simple Smile Засега май вярва, но още не осъзнава, че и подаръци ще има. Мисля подаръците от роднините да са от тях, ние сме купили няколко, един ще е от нас, а другите от Дядо Коледа. Лошото е, че английската баба донесе два чувала с подаръци и малко странно, че тя подарява толкова много, мама и тати само един, а Дядо Коледа само два. Много ми е странно тук, че трябва да купуват по много подаръци, чудно ми е кога ли се е възродила тази традиция.  newsm78 И понеже при нас ще има Дядо Коледа, подаръците ми още стоят неопаковани в кашони в спалнята за гости, както са си пристигнали. Аз пазарувам само онлай, не мога да се бутам по магазините по това време на годината, а и онлайн намирам най-добрите сделки. Голямото опаковане ще е на Бъдни Вечер, когато тя си легне, а имаме и една дървена кухня да сглобяваме, че искам да е готова на сутринта, а не тепърва да си губим времето и тя да се натиска д "помага" Simple Smile Това ни е планът за отпразнуване на вечерта преди Коледа. Няма да правя вегетариански ястия по българска традиция, че моите канибали няма да ги уважат Sad

За излизанията и организациите и аз съм като вас, то ще да е от ЕГН-то, отдавна ми се е отщяло да ходя по шумотевици. Дай си ми ресторант и хубава приказка, а младежите да ходят по дискотеките Simple Smile Един единствен път съм излизала по английскому на bar crawl и отказвам да си причиня такова нещо повече. За съжаление и аз като Miss Fine  се тръшнах точно като щяхме да се събираме с приятелки на ресторант, че и Secret Santa провалих по този начин.

Някой беше питал за онлайн магазин за български продукти: http://www.bulgarianfood.co.uk/shop/

Имаше запитване и за доставки от Ливърпул до България. Доколкото знам най-близката българска фирма е в Манчестър https://www.facebook.com/dostavkiotuk?fref=ts , а ако не се лъжа Miss Fine навремето беше споменавала за някой, който идва от вас да вземе пратката, друга фирма е, не е манчестърската. Тя е в Северен Уелс, така че въпросният човек може и до Ливърпул да ходи, не е много далеч.

МГМ такова пътуване не бих си причинила, още като малка мразех тридневните екскурзии организирани от училище с автобус, а сега със всичките ми претенции, абсурд да ме накараш да направя такова нещо.

# 626
  • Bristol
Ако е духче, направо отваряте къщата за посещения и по 5 паунда вход, да чуят и евентуално видят духчето Wink

Многото дядо Коледовци и мен ме дразнят. Аз бях обяснила на моите, че истинският не може така лесно да се види, защото е магия. А всички останали са преоблечени хора. Може би заради това моите не са фенове и не искат да видят разните преоблечени като дядовци хора Wink спестява ми време, не вися на опашки пред Санта грото и паричките за вход Wink Синът също към 8 години започна да се съмнява, 9 вече не вярваше. Тъй като съм чела за разочаровани хора, че били ги лъгали за коледната магия, направо един ден питах моя дали е бил разочарован и дали да не кажем истината на сестра му. Отговорът беше, че най-хубавите и магически Коледи са били, когато е вярвал в добрия старец  Heart Eyes Така продължихме и с малката, а тъй като той вече беше минал през моето школо, много добре ме подкрепяше и поддържа илюзията и до ден днешен. Всички в къщи си говорим съвсем открито какво бихме искали дядо Коледа да ни донесе Wink

# 627
Miss Fine,
аз затова ти казвам-поговорете си благо с Мишелката, именно, умно дете е. Няма тук правилно-грешно или добро-лошо. Важното е, да е искрено и да е непринудено. От там си се забавлявате и радвате на Коледа по вашия си начин. Аз не обичам като ми се каже-на този празник, така се прави! Хайде бе, както си искам пък, така ще празнувам. Ето, у дома пернати не се ядат. Печено телешко ще е коледния обяд, а не пуйка!

Ха-ха, смеехме се и ние с аланглето, че може и да е дух, къщата ни е почти на век все пак.
Той прилепът не е баш на тавана, а някак под стрехата.
Ако не с haunted house, може да се пробваме да забогатеем с Batman cave  Mr. Green

# 628
varnagirl  eто тези ползвам, мисля, че ходят и до Ливърпул.https://www.facebook.com/CourierBirminghamToSofia  Пиши им, ако искаш. Малко са неогранизирани, все нещо не са казали и разбрали, но до сега нямам загубена пратка и дивана ми пристигна, което много ме радва хихи. При нас взимат 5 паунда да вземат нещо от адрес. Един паунд на кг до БГ и се праща до адреса в БГ за тяхна сметка. Но трябва да са под 15 или 20 кг пакетите. Попитай ги хубаво какво те интересува,че понякога пропускат да споменат нещо...
   Тук доста се държи на подаръците да, даже прекалено. За мен Коледа винаги е било да сме със семейството на бъдни вечер, да си приготвим трапезата и тн. В моето детство даже подаръци не получавахме на Коледа, а на НГ. Аз го свързвам с домашен, семеен уют. У нас на Коледа се яде свинско, ако ми тежи главата от Бъдни вечер се яде постно с луканка  Mr. Green Вечерта сме на парти тази година, май ще има агнешко. Аз ще правя торта и баница.

# 629
Мерси, но не беше за мен Simple Smile Някой беше питал за доставки от Ливърпул до България и аз се сетих, че ти може да знаеш. На мен Манчестърските са ми по-близо Simple Smile

Ние тази Коледа ще сме си самички и честно казано нещо не го чувствам много Коледния дух, даже се чудя дали да се занимавам да готвя нещо Коледно или каквото дойде. Опитвам се да създам някаква атмосфера заради малката, но и на мен ми липсват семейството, големите трапези, смеха, топлотата.

Общи условия

Активация на акаунт