Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 414
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Охххх, ами в едно ситно село до Суонзи съм, до Ланели, Тримсаран се казва, няма българи наоколо ми по цял ден, а не мога да карам кола а и гледам да не харча пари за автобус че да ходя до Ланели, абе...където поне магазини има.
Много е хубаво това че всичко се е оправило, МГМ.
Аз не намерих склуптуриращ гел никъде днес, обиколихме Азда, Теско и Морисън, знаех си аз че няма да намеря подобно нещо в такъв магазин......много ме е яд, но няма какво да направя, а в този град едва ли има и такива професионални магазини......
Ако се реша да си легализирам дипломата трябва ли ми легализиран превод или само превод е достатъчен, преди да я пратя в NARIC?
И да изляза няма смисъл, не ме искат на работа без НИН а в търговския център не съм виждала да търсят хора.

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 22:26 от amamamama

# 316
Благодаря!  Hug

Аве, гордост...не знам дали съм гордост на групата.  Simple Smile Със сигурност има много ерудирани, образовани и пълни с потенциал дами тук, които може би дори не пишат, но определено съм горда със себе си и се надявам поне малко да вдъхвам увереност на други, които имат нужда в момента. Аз със сигурност съм почерпила много от вашите споделяние на успехи - професионални и лични.  Hug Да си дойдем на думата обаче, пита ли за юнион-а?  Whistling

Бу, сега положението е 24 часа с общината 5 дена в седмицата сутрин до обяд и след обяд 17.5 с бюрото. На този етап не съм склонна да се откажа от второто, но ако се наложи да избирам не съм сигурна какво ще реша. Идеално бих се пенсионирала на пълен работен ден, постоянна работа в бюрото, на практика трябва да си гледам интереса в дългосрочен план. Факт, който ми е все по-трудно да пренебрегна. Инвестирах достатъчно свободно време, труд и усилие на този етап, за да почувствам поне малко сигурност и вяра в собствените си умения и сили.   Hug

М@я, ще ти отговоря по начина по който отговорих на интервюто днес, защо кандидатсвах за работата. Защото ми харесва самата работа като идея, като възможност да се занимавам с неща, които на мен самата са ми интересни, legal department (a lot to learn and explore, right?) и факта, че е с общината е просто допълнителен бонус. Бих кандидатсвала и искала работата без значение коя щеше да е организацията която я предлага. Та, познавам се достатъчно добре, за да знам че аз винаги мога да намеря позитивната страна на нещата. От мен зависи да направя по-интересно това, което работя разбирай да търся допълнителна информация и да давам максимума от себе си и отгоре, ако е необходимо. Нямам причини да вярвам, че няма да мога да се сработя поне с половината екип. Познавам се, колкото и не скромно да звучи.  Blush  Hug

Днес съм  Hug bear.  Laughing

# 317
 Wink Heart Eyes

amamamama,

Не знам каква работа си търсиш, но гледам сайта на общината на  Carmarthen и имат и кажуъл позиции, и за доброволци.
Много пъти сме писали, че полза от Нарик-никаква.

# 318
Wink Heart Eyes

amamamama,

Не знам каква работа си търсиш, но гледам сайта на общината на  Carmarthen и имат и кажуъл позиции, и за доброволци.
Много пъти сме писали, че полза от Нарик-никаква.
Какво е това кажуъл позиция?

# 319
След големите съкращения на бюджетите из общините наоткриваха постове, които не са на постоянен договор и с постоянни часове. Документи се приемат постоянно за подобни постове и успешните кандидати се разпределят по различните отдели в зависимост от умения, опит и интереси.

Ето пример

В нашата община пък изглеждат така

# 320
След големите съкращения на бюджетите из общините наоткриваха постове, които не са на постоянен договор и с постоянни часове. Документи се приемат постоянно за подобни постове и успешните кандидати се разпределят по различните отдели в зависимост от умения, опит и интереси.

Ето пример

В нашата община пък изглеждат така
Разбрах, хора работещи без фиксирана заплата и работно време.

# 321
Ирония долавям май, но може и да е от виното.  Crazy

Не, не е само без фиксирана заплата и без фиксирано работно време. Получаваш бонус да контактуваш с хора, които в буквания смисъл са полезни за теб в един по следващ етап.  Peace

# 322
Аз вчера започнах да попълвам едната форма за кандидатстване и стигнах до предишен работодател и препоръки, не знам дали в бг ще ми дадат препоръки, ще ми искат ли такива? Не че не съм в добри отношения с шефовете, но няма такава практика и не знам какво щв стане.

# 323
  • UK
Със сигурност ще искат, два броя даже. Вероятно ще изпратят писмо на адресите, които им дадеш, и ще помолят бившите ти работодатели да попълнят един лист с неща като "Мислите ли, че амамамама е подходяща за позицията" или "Има ли нещо, което трябва да имаме предвид" и тн. Приемат и character reference от преподавател или хазяин, на мен едната ми е от тукашния хазяин, въпреки че по принцип искат да е някой, който те познава от поне две години, на мен ми я приеха. Другата ми е от жената, за която работих миналата година, тя ми беше написала на един лист, че съм работила за нея от еди кога си до еди кога си като еди каква си, име, адрес и телефон за обратна връзка, но те не й писаха, само взеха въпросния лист.

# 324
  • Оптимист по принуда
Amamama,дай си спокойно данните на бг работодателите.Ще им пратят на адрес форма за попълване, предлагам ти ако можеш,да се свържеш с тях и да ги предупредиш,че може да получат такова нещо.Аз бях дала и колежка,на която също пратиха на адрес. Всичко отне около 2-3 седмици. Не се притеснявай,ще стане.

# 325
GI, помня беше казвала, какво поспаливо бебе е бил твоя Филип.
Е явно си върви с името.
Моя заспива в седем вечерта. Обикновено към шест и половина-седем сутринта се събужда.
Днес ние се събуждаме в 8, той си приказва нещо в стаята.. Сега пак спи. Вече час.
Направо си проспа младините това дете  Crazy

# 326
Оплакваш ли се?
Моите по команда стават в 6:30 в събота и неделя. През седмицата обаче не искат да стават за училище.

# 327
  • UK
Здравейте! Изпуснала съм цялата тема, а чета форума и се чудя как може никой да не пише! Голям съм заплес  Flutter

Прочетох да съм в час горе-долу какво сте изписали. Коледното настроение започва да обхваща и мен, освен това Черният петък не ме подмина и мен, макар и скромно - от Gap напазарувах няколко доста добри пуловерчета и дънки, без да се оливам. От ботуши имах нужда, но нещо не ми харесват по магазините, затова там разчитам на най-добрия ми приятел Zalando,  от който вече поръчва и МП и то доста успешно - чак не вярвам, че консерва като него се отвори толкова на онлайн шопинга Simple Smile.

Иначе вече аз близо месец работя и съм много, много щастлива. Отдавна, да чукам на дърво, не съм била в такъв баланс със себе си. Мнго ми харесва мястото, работата, колегите. Съвсем друг стана животът ми и в тази връзка искам да кажа на момичетата от темата, които търсят работа и стоят засега вкъщи да не се отчайват - когато имате желание, ще станат нещата, а за някои неща си струва и по-дългото чакане!  Hug

В петък пръснахме един куп пари за билети до България и от 24-30 ще сме в родината. Аз на 25.12 ще търся начини да се придвижа до Варна. Да не се засечем с някоя от вас в самолета? Ние летим с БГ Еър (по-евтини са от обирджиите Уиз) на 24.12 следобед.

Не знам дали правилно прочетох, че беше леко диагонално, но среща ли планирате? Ако е някъде около или в Лондон, ще се радвам дасе присъединя. Ако пък грешно съм разбрала, готова съм да инициирам такава!  Grinning

И не на последно място, да поздравя nana за новата работа. Успех и дано се чувстваш на мястото си!

# 328
Мен пък тази година не ми е коледно, окуражавете ме като пишете че ще се получат нещата и макар да съм отскоро тук все се притеснявам и ..... Така. Дано се отърся скоро и да се успокоя и аз. Днес се разходихме до Суонзи и минахме покрай увеселителния парк до Марината, чухме две майки с децата да говорят на български, за пръв път ми се случва откак сме тук. А вчера ходихме до Порт Талбот, има страхотна плажна ивица и крайбрежие, дори имаше сърфисти и плуващи. Все още ми е много странно като видя в това време навън хората по къси панталнони и по тениски а бебетата в количките и те така леко облечени, предполагам че се свиква но аз каквато съм зиморничава ходя с вълнена блуза и боти. Как ми се искаше и аз да поплувам....ама пусто, студено ми е, те вероятно са с неопренови костюми и все пак...

# 329
  • Манчестър
Мен пък тази година не ми е коледно, окуражавете ме като пишете че ще се получат нещата и макар да съм отскоро тук все се притеснявам и ..... Така. Дано се отърся скоро и да се успокоя и аз. Днес се разходихме до Суонзи и минахме покрай увеселителния парк до Марината, чухме две майки с децата да говорят на български, за пръв път ми се случва откак сме тук. А вчера ходихме до Порт Талбот, има страхотна плажна ивица и крайбрежие, дори имаше сърфисти и плуващи. Все още ми е много странно като видя в това време навън хората по къси панталнони и по тениски а бебетата в количките и те така леко облечени, предполагам че се свиква но аз каквато съм зиморничава ходя с вълнена блуза и боти. Как ми се искаше и аз да поплувам....ама пусто, студено ми е, те вероятно са с неопренови костюми и все пак...

Ааа, не се чуди много...и аз в уикенда си ходя по джапанки още....

Нана, за Union питах още тогава,ама съм се заплеснала да го напиша. Значи, ако имаш спестявания в Credit Union не получаваш лихва, а дивидент и то само при условие,че Credit Union има печалба, а не е на загуба.обаче повечето Unions са доста зле в момента. Някой не дават дивиденти, а тези който дават е обикновено около 1%. Но зависи къде и колко е голям може и по голям процент да дадат, но всеки Union си определя % индивидуално.
Ако ме питаш за моето мнение , си е дърво отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт