Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 318
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Това за превръщането в майките ни, е много вярно. Аз, специално, съм взаимствала основно недобрите черти  Sad понякога, като се карам на дъщеря ми за нещо, се улавям, че звуча точно като нея. Стряскащо е и се старая, да го избягвам, когато го осъзнавам...

Пътувала съм като голямо дете с родителите ми София - Мадрид с автобус. Добре го помня. Ако нямаш друг избор, е ясно, че ще го направиш. Или не искаш да си сам на празниците на всяка цена.
Винаги има риск и снеговалежи да забавят и без това дългото пътуване. От приятели, пътуващи от Германия, съм чувала едно време, че много може да се виси на сръбската граница. Сега не знам как е.
Всеки си знае кое колко му тежи и колко го радва  Simple Smile

golden, имам един несъществен въпрос  Simple Smile ако намериш време и желание да ми отговориш: защо лекарите тук (включвам общо практикуващи и специалисти) не носят престилки (наблюденията са ми от една клиника и една болница)? А сестрите носят?

# 511
  • Манчестър
Това за превръщането в майките ни, е много вярно. Аз, специално, съм взаимствала основно недобрите черти  Sad понякога, като се карам на дъщеря ми за нещо, се улавям, че звуча точно като нея. Стряскащо е и се старая, да го избягвам, когато го осъзнавам...

Пътувала съм като голямо дете с родителите ми София - Мадрид с автобус. Добре го помня. Ако нямаш друг избор, е ясно, че ще го направиш. Или не искаш да си сам на празниците на всяка цена.
Винаги има риск и снеговалежи да забавят и без това дългото пътуване. От приятели, пътуващи от Германия, съм чувала едно време, че много може да се виси на сръбската граница. Сега не знам как е.
Всеки си знае кое колко му тежи и колко го радва  Simple Smile

golden, имам един несъществен въпрос  Simple Smile ако намериш време и желание да ми отговориш: защо лекарите тук (включвам общо практикуващи и специалисти) не носят престилки (наблюденията са ми от една клиника и една болница)? А сестрите носят?

Аз ще ти отговоря преди Голдън, пък тя може да ме поправи ако греша.
По униформата ще ги познаеш кой на каква позиция е(по цвета), санитарки един цвят, сестрите в зависимост от grade са различен цвят и тн, а докторите са без престилки/униформи и тн.

# 512
  • Лондон
Хайде и аз до Merry и Бу Embarassed , но подчертавам, точно обратното на моята майка...

Миналата седмица получихме резултата от изпита по пиано за Grade 1, таткото, който основно се занимава с нея за пианото, веднага я похвали, моята реакция беше " само 7 точки не са ти достигнали за distinction", и то заради нежеланието да прави точно определено упражнение Confused Няма начин да не я скастря, особено когато се труди за нещо повече от година, и после заради малко мързел да не получи заслуженото... Не знам, чувствам се виновна понякога, но винаги сравнявам с мен си, и знам, че ако някой малко ме беше побутнал, щях да правя други неща в живота си... Ама здраве да е Simple Smile

В моята работа всички полудяха и откачиха, ако преживея и този край на година, ще е добре... Броя си дните до отпуската както никога досега...

# 513
Fine Scottish Weather е при нас днес.  Laughing Буря, ветрове, жълт код и всичко е shut down. Ние затворихме, по точно не сме отваряли бюрото днес, всички училища са затворени за радост на хлапетата, дори спортния център е затворен. Трябва да се успокои по-късно днес. Хем красиво, хем страшно, снимка от тази сутрин на около 30 мили от нас (не е моя).  Laughing

# 514
уауууу!!! Снимката е внушителна.

# 515
  • На село (близо до Лондон)
Боже, Нана много е красиво!

За децата и подкрепата е труден баланса. И аз чувам и се превръщам в майка ми, но интересно и също има нотки (силни на моменти) от баща ми. Той се занимаваше с моята подготова и подкрепа за училището с ежедневно учене след училище (имах много да наваксвам на 9г още сричах Crazy) в прогимназията.
Той ме дърпаше и подпомагаше, трудно дете съм била, но прекрасен тийн  Wink, а майка ми беше вятъра под крилете ми, приемайки и 3-ки и 4-ки и мен самата каквато съм без да ме моделира. И двамата ги обичам, но пред нея лесно си изказвах болките без да усещам да ме съди. Много е важно! Дано да съм като нея с моите деца, но май повече ги дърпам отколкото придържам  ooooh!.

МГМ ти ще решиш какво да направиш, вярвай в себе си повече

# 516
Аз също съм от амбициозните майки, но се старая да съм по-умерена.
Кой беше питал за белите престилки.... в болниците има така наречените scrubs, обличат се по преценка на лекарите, когато смятат че ще се изцапат. Например аз ги обличам когато ще правя биопсии или имам бариеви изследвания. Болницата ги осигурява и пере, има неограничен брой т.е. може да се преоблечеш по няколко пъти на ден. Смята се че бялата престилка ще се носи повече от един ден и по този начин ще стане източник на микроби/бактерии  и т.н. Има и известни разлики между отделните райони, например, в Шотландия не се носят вратовръзки (или ако се носят трябва да си мушнат в ризата, така че да не висят/допират нищо),  а в Уелс и Англия се носят.

Понеже сме на Коледна вълна, никак не мога да се впечатля от училищните коледни концерти/предствления. Да, наистина децата и учителите са положили усилия, но повечето деца не са кой-знае какви артисти, нито певци. Гледам някои родители изпадат във възторг, чета във фейсбук колко невероятно горди са че тяхното дете е било най-страхотната снежинка в групата от 20. Никак не ми се отдава да се прехласвам по такива неща. Обичам децата си, но това не означава че трябва да изпадам в умиление всеки път когато си отворят устата.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 20:59 от golden

# 517
  • UK
Нана, изумително!
Подписвам се с две ръце под казаното от tzveta.
Аз съм също дете на амбициозна майка, натоварен с големи очаквания. Помякога ми тежат. Но винаги като съм питала майка ми защо така ме е тпварила, тя отговаря "защото знам, че можеш."

# 518
Момичета по назад в темата видях, че тези които не ваксинират  са майки -убийци. Много крайно изказване , всеки си преценява и иска най доброто за детето си и не се информира само от детските площадки.Аз имам две деца - едно ваксинирано и едно НЕ.Не влизам в конфликти,това е личен избор.Има боледуващи и от двете групи и гаранция до живот няма с нито един препарат.Просто думата ми дойде силна....

# 519
Nia, понеже аз го казах, заставам зад думите си. Да, децата боледуват, но за какви болести говорим и с каква тежест на протичане? Наистина се надявам никога да не ти се наложи да разбереш от първа ръка. В УК вече има доста хора болни от туберколоза, така че това в реална опасност. Статии в списания има много по въпроса, но от списание до списание и от автор до автор има голяма разлика. Ако ми цитираш статии от престижни списания, от хора които са имена в областта, на проучвания направени в големи центрове, с включени голям брой деца, подкрепени със сериозни факти, ще се съглася с теб.
И да вметна, при избор на "подходящ" статистически метод, могат да се получат такива резултати, каквито ни се иска. Всеки един родител, който не имунизира децата си ги подлага на РЕАЛЕН риск, стараейки се да ги предпази от ТЕОРИТИЧЕН такъв. Рядко се паля и по принцип не обичам да споря, но тази е една от малкото теми на които на 100% държа на мнението си. Мога да приема мнението ти сериозно ако имаш образование по имунология, имунобиология, генетика, ембриология.

# 520
Не работя по горе изброените професии, мед.сестра съм и чета много.Уважавам мнението на всеки.Благодаря и за твоето.

# 521
  • UK
На когото са му писнали излиянията за майка ми, да не чете Simple Smile
Скрит текст:
Мисля, че аз също бих била амбициозна майка, от типа, които подкрепят детето си за слаба оценка, но настояват за повече старание - майка ми е такава. При нея проблема е друг - не оценките, а факта, че не живея живота си както тя смята, че е редно - не покривам нормативите, един вид. В гимназията предпочитах да си говоря с хора онлайн, а нямах приятели в училище. Имах приятел, който майка ми не одобряваше, не изглеждах така, както тя си е представяла дъщеря си, не отслабнах... После не ходех достатъчно често на лекции, нямах приятел, нямах много приятели... Пак не отслабнах... Сега съм почти на 28, нямам мъж, нямам деца, нямам постоянна работа... При нея нещата не са се получили така. Далеч съм от мисълта, че някога й е било лесно, напротив, обаче на 17 среща любовта на живота си и след три  месеца е омъжена, завършва си образование и веднага си намира работа по специалността, която си работи и до днес, никога не й се е налагало да си търси работа, никога не й се е налагало да работи нещо друго, освен това, което си знае, работи държавно (зъботехник е), после двама от колегите й си направиха частна лаборатория и я поканиха с тях, работи с тях години наред, после зъболекарката й си направи нов кабинет с лаборатория към него и сега е там. Приятелите са семейни (освен една, с която са приятелки отскоро и съм много щастлива, че си намери такава приятелка), с роднините се поддържат прекрасни отношения, с всички е мила и любезна, не харесва изчанчени неща, няма кой знае какви хобита, просто няма време, понеже работи много, нкого не е обидила през живота си, включително ако някой я тъпче и тормози тя седи и търпи, особено ако е работодател, години наред я тормозеше една зъболекарка, тя търпя... За нас. От мен се иска подобен модел на поведение. Вместо това аз съм онази, която влиза в стаята насред културното роднинско събиране и заявява, че иска онзи, който е опикал цялата тоалетна, да отиде и да си я изчисти, понеже аз не съм чистачка, аз си падам по неща, които тя не разбира, научна фантастика, пеене, имам хобита, за които не би трябвало да имам време, ако правех нещата като нея... Майка ми е страхотна, наистина, просто ми се иска да разбере, че няма как да съм като нея. Предпочита сестра ми и го разбирам донякъде - сестра ми беше гушливо, сладко бебе, а моята първа (и втора, и трета) дума е "не", включително имам запис на касета, където ме питат как се казвам... "НЕ! Жени Станисуауоуа Тудууоуа". Откъде си? "НЕ! Вауна.". Сестра ми има купища приятели и винаги ги е имала, учи за стоматолог и вероятно никога няма да й се наложи да върши нищо друго. Имаше приятел, когото майка ми обожава, той е вкъщи по често от мен, като се има предвид, че последните три години учи в Саутхамптън... Той пък е син на въпросната най добра приятелка на майка ми, те така се запознаха. Харесва приятелите й, харесва дрехите й, сестра ми отслабна и се поддържа слаба, и в резултат на всичко това просто винаги е на нейна страна. Като спорих за стаята един път, наша ли е или нейна, беше нейна. Ако на нея й е студено, прозореца трябва да е затворен. Дори баща ми често й се кара, че очевидно предпочита едната от двете... На нея никога не са й посягали, а мен са ме били с какво ли не, до преди няколко години го правеха.

Обаче знам, че ме обичат, знам, че искат да съм щастлива, затова се държат така. Знам, че на майка ми й е по неприятно от на мен, че нямам кого да поканя на рождения си ден, или че нямам с кого да изляза на кафе, или че си нямам стабилна връзка, която да ме прави щастлива. Просто има странен начин да го покаже, това е. Аз много я обичам, много обичам баща си и много обичам сестра си. просто сме най добре като сме разделени. Понякога забравям, затова се и разочаровах толкова, като ми се скара за работата. Тя също забравя, затова после ми каза, че е важно да съм здрава, майната му на работата. Опитваме се и двете, така си мисля...

Написах си ей сега апийла, ще го дам утре. Не вярвам да се промени нещо, но мисля, че трябваше да го направя. Хазяинът ми го прочете, редактира (той с това се занимава), готов е. Нищо повече не мога да направя.

Палтото се изпра, за щастие. Добре, че тея сосове са само нишесте и ароматизатор.

# 522
  • На село (близо до Лондон)
МГМ рано ми е още да пиша, не съм завела децата на училище още.
НО стана ми жал за теб, за сестра ти и за много още български деца страдащи от непрестанна родителска нужда да влязат с норми и да живеят по устав. Обществото ни е виновно, всяко отклонение от стандартното: две деца (без отклонения, момче и момиче), една панелка и двама работещи родители, се "наказва" с неодобрение и порицаване.
Знам, защото майка ми беше домакиня по комунизма, когато това беше мръсна дума в бг; защото като преди 3 г бях лятото в София с три малки деца в парка хората ме питаха защо са ми? близнаци ли са (тогава е позволено като че ли)? от един баща ли са? знам ли колко ще ми е трудно да ги отгледам, студенти и апартаменти да им осигуря? погрешка ли е станало най-малкото? и други такива от съвсем непознати хора в парка и по улицата и пред децата най-голямото на 6г тогава разбираше и после трябваше да му обяснявам . Първите 2-3 дни ми беше смешно, интересно и след това изобщо не.

Така че, да сигурно те обичат, но те са продукт на бг обществото. Сестра ти влиза в тяхните представи и всъщност изпълнява амбициите на майка ти, но може би тя би избрала друг път ако можеше. Трудно е да си родител, най-вече ако осъзнаваш колко влияние имаш и колко поразии можеш да направиш без да искаш ...

# 523
  • UK
Абсолютно съм съгласна - пак, че родителите ми малко са разчупили модела, като са заминали да живеят в друг град, иначе още щяхме да си живеем всички на втория етаж на триетажната къща на баба ми и дядо ми, чичо и стринка на третия. Те са много млади и понякога се сещат, че не живеем през 1980 вече - не отричат възможността някой ден дори да заживеят в чужбина, просто за някои неща им е трудно. Сестра ми си обожава специалността, тя много обича да се чувства по велика от всички останали, и това й четка допълнително самочувствието - с нея се говори само с предварително записване. Наистина учи като ненормална, справя се страхотно, някой ден и тя ще се усети. ама сега е много малка още. Simple Smile

# 524
В нашето семейство черната овца съм аз. Виновна съм си и аз, и родителите ми. Но така или иначе, от един момент нататък изобщо няма значение кой е виновен, остава важен е само резултата.
Неприятно е, когато се опитват да те вкарат в някакъв стереотип, но все пак стереотипите не са се наложили съвсем случайно, те са опита на поколенията. Е, има и крайности.
МГМ, ти харесваш ли се? Отговорът е важен за теб, за мен няма особено значение. Млада си още, много неща можеш да промениш. Направи го! От много неща няма да можеш да се отърсиш напълно, но много можеш да преодолееш с достатъчно желание, инат и компромис. Може да звучи грубо и клиширано, но това е.

Общи условия

Активация на акаунт