Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 579
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
И тук да се отчета, бебата е добре вече е 2565 гр. и отговаря на 34 + 2 г.с., а иначе сме 32 +1 г.с. Всичко си е наред, записахме дата за секцио 05.01. 2015, но пак ми каза, че най-вероятно може да е преди НГ. Доки ме кара да правя изследване за гестационен диабет, че много била голяма.  #2gunfire
Оказа се, че имам бактерии в урината, както и предполагах, сега трябва да давам стерилна да ги видим какви са. Чудя се дали, ако има наличие на някакви бактерии ( а то със сигурност ще има ) мога да се размина с АБ  newsm78

Мен ме подпукаха с изследвания за гестационен диабет още от 6-ти месец, тогава бях на ръба. 3-4 седмици по-късно ми казаха да повторя обременяването с глюкоза и резултата беше "красота", имах си гестационен диабет. След това ме вкараха в болница, за да ми направят 24-часов профил на кръвна захар и да ми обяснят как да се следя и как да се храня. Като краен резултат се разминах с инсулина и съм само на диета, без ядене на сладко и бял хляб (плодовете са си разрешени) и без пиене на газирано и всичко де що съдържа захар. Преди месец бебешорката беше с над 2 седмици напред с размерите (около 2100), днес бях на проверка и ми казаха, че вече сме си в нормите. От днес съм и при лекаря, при когото смятам да раждам и той сериозно ме предупреди да внимавам с гестационния диабет, понеже преди няколко дни са изродили доста голямо бебе по тази причина и имало леки усложнения.
Та ви съветвам или да си направите изследванията (предполагам обременяване с глюкоза) или да си следите кръвната захар с глюкомер, ако не ви се ходи на лекар да ви бодат. Ако имате въпроси, пишете ми на ЛС или във форума, за да дообяснявам ако има нужда.
 Naughty Не съм лекар, но съм виждала доста бъдещи мами, които не искат да правят обременяване с  (изследването не е от най-приятните) или наблюдаващия АГ не обръща внимание, докато бебока не стане доста голям със завишени околоплодни води.  Naughty

newsm78 Та ако мога да бъда полезна на някой, пишете  Hug

# 301
Честитоо!!! Да е жив и здрав малкия мъж, и скорошно прибиране у дома!  newsm07

# 302
  • София
Страхотни новини Stefa_nia !!!
Да сте живи и здрави всички !
Честито !!!   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes

# 303
Благодаря, че сподели инфото, quark! Токуда беше първоначалният ми избор за раждане, тъй като там ми беше ин витрото и ме следяха в началото. Запозната съм с процедурите и потвърждавам, че отношението им наистина е различно, наред с всичко друго. Нооо реших, че мога да си прежаля удобствата и спокойствието за 5 дена и да не плащам за нещо, което ми се полага. Впрочем, допълнителните изследвания на бебетата се провеждат само при избор на екип там: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха. Не знам как е в другите болници... Засега съм избрала прословутия Майчин дом въпреки различните отзиви.

Аз нямах представа къде да раждам  newsm78 За това проучих как стоят нещата в Майчин дом и Токуда  Simple Smile Точно причината беше в тези допълнителни изследвания на мишленцата. Не съм 100% сигурна, но мисля, че ги правят тези изследвания и в Майчин дом, тъй като в Токуда ги правят след като си вземеш филтърна бланка за скрининг за над 100 вродени болести точно от 14-ти етаж на Майчин дом от лабораторията на проф. Кременски. Та може и в Майчин дом да ги правят.
А за Майчин дом отзивите може и да са различни, но аз си полежах там известно време и не беше мизерията, която очаквах (явно се бях пренавила, че ще е зле положението), беше си много прилично положението Rolling Eyes
Сега се чудя дали и в други болници не правят тези допълнителни изследвания на бебоците, ако си вземеш бланката от Майчин дом  newsm78

# 304
Честита рожбичка! Дави е жива и здрава и бързо да се прибира в къщи!

# 305
  • пловдив
Стефи, честито момченце, бързо да заяква и да се гушкате на воля с него. smile3541

Да се похваля, днес направих обременяването с глюкоза и нямам гестационен диабет.
quark благодаря за съветите  Hug все пак ще пазя диета до края, че втората стойност беше завишена. Странното е, че аз нямам много околоплодни води, нито ям хляб, нито пия газирано, нито картофи и оризи, почти съм го карала на грах, леща, плодове и зеленчуци, даже и към месото нямах апетит. Просто явно детенцето си върви голямо, то и сина ми изглежда като пубертет, а е само на 9 години ( не че вече не ни хваща ). Разбрах, че доктора при който ходя на частно и ще ме среже просто си се презастрахова с всичките си пациентки. Важното е, че всичко е наред и се успокоих. Сега чакам стерилната утре и там да видим какво ще е.

# 306
Божеее, божее  Crazy
Аз съм 152 см. и пак ме гласят за нормално и аз съм с тесен таз и моето бебе не е малко  Mr. Green
Нито едно от тези не е причина за секцио, причината е удобството на лекаря ти ! Wink
Точно това коментирахме с моя доктор днес, след като разбра, че до края на 6 месец са ми следили бременността в Испания и той каза, че според неговите колеги там, секциото в Испания е в едва 8% от случаите, докато в БГ е в около 70%, че и повече. Според него е чисто и просто цялостното отношение към бременността и бременната и проследяването на бременността и тесен таз не е причина за секцио и че явно има начин да се проведе нормално раждане. Аз имах приятелки с тесен таз и въпреки това родиха нормално и бързо и безпроблемно  newsm78

# 307
Stefa_nia честита рожбичка ! Дано всичко да е наред и скоро да се гушкате !   bouquet    newsm10 newsm07

# 308
Stefa_nia, честито за бебчето!     babyuu  ylinfant Да е живо и здраво и скорошно изписване

# 309
Честита рожбичка, Стефи!
Да ви е жив и здрав и възможно най-скоро да се гушкате!
А таза в повечето случаи се разширява до положение, в което може да излезе едно бебче Wink

# 310

Да се похваля, днес направих обременяването с глюкоза и нямам гестационен диабет.
quark благодаря за съветите  Hug все пак ще пазя диета до края, че втората стойност беше завишена. Странното е, че аз нямам много околоплодни води, нито ям хляб, нито пия газирано, нито картофи и оризи, почти съм го карала на грах, леща, плодове и зеленчуци, даже и към месото нямах апетит. Просто явно детенцето си върви голямо, то и сина ми изглежда като пубертет, а е само на 9 години ( не че вече не ни хваща ). Разбрах, че доктора при който ходя на частно и ще ме среже просто си се презастрахова с всичките си пациентки. Важното е, че всичко е наред и се успокоих. Сега чакам стерилната утре и там да видим какво ще е.

Честитоооооо   bouquet
Втората стойност ако е 1 час след глюкозата е нормално да е завишена, то толкоз сладко пък бива бива ама ...  #Crazy Sick По-важното е на гладни и 2 часа след глюкозата да са наред нещата. В моя случай и околоплодните води бяха на горна граница, което допълнително сигнализира доки, че нещо не е съвсем наред. А относно пълна забрана на въглехидратите, казаха да не се престаравам чак толкова, все пак съм бременна Simple Smile Достатъчно било да не ги мешам картофи с ориз или с хляб и толкоз.  Crazy Салата и мръвки колкото ми душа иска, месото не покачвало кръвната захар (а аз не обичам месо по принцип, та не ме вълнува особено  newsm78). Май това беше като инструкции. Rolling Eyes

# 311
  • пловдив

[/quote]

Честитоооооо   bouquet
Втората стойност ако е 1 час след глюкозата е нормално да е завишена, то толкоз сладко пък бива бива ама ...  #Crazy Sick По-важното е на гладни и 2 часа след глюкозата да са наред нещата. В моя случай и околоплодните води бяха на горна граница, което допълнително сигнализира доки, че нещо не е съвсем наред. А относно пълна забрана на въглехидратите, казаха да не се престаравам чак толкова, все пак съм бременна Simple Smile Достатъчно било да не ги мешам картофи с ориз или с хляб и толкоз.  Crazy Салата и мръвки колкото ми душа иска, месото не покачвало кръвната захар (а аз не обичам месо по принцип, та не ме вълнува особено  newsm78). Май това беше като инструкции. Rolling Eyes
[/quote]

Да, тази на гладно и след два часа са почти еднакви стойностите, което значи че съм усвоила нацяло глюкозата. Много ти благодаря за съветите.  Hug

# 312
Stefa_nia, честитоооо, пожелавам ви много здраве и щастие и бързо възстановяване  newsm10 newsm17  ylinfant newsm07 newsm20 ти си герой

# 313
Stefa_nia  честито  Hug Дано бързо да порасне момчето и да си го вземете в къщи  Praynig На теб пожелавам бързо възстановяване   bouquet

# 314
Честито, Стефания, да ви е живо и здраво детенцето!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт