Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

• 205 869
  • 530
  •   1
Отговори
# 90
Аз скоро бях прецакала маята за един козунак и не се вдигна изобщо.  Crazy
Питка-слънце с Ин и Ян

Питка с шоколад

Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:52 от miriana86

# 91
  • София
мириана, отново разкошотии, много е оригинално това цвете с инг-янг в средата!

Много ми стана интересен този маймунски хляб, пробвах го вчера с предпочитаната напоследък рецепта за хляб с подправки (този път с босилек), стана страхотен на вкус. Най-голямото му достойнство - хвана отвсякъде много хрупкава и вкусна коричка:

В тестото има две лъжици зехтин и вместо в масло, овалвах топчетата в зехтин и поръска от семена.
Нямах време, но и само едно втасване във фурната на 40С му беше достатъчно.

# 92
Мили дами, опитайте този вкусен маймунски хляб, като в олиото с което топвате всяко топче сложите 1-2 глави счукан чесън.Хрупкавата коричка се получава, когато след като намаслите формата за печене я поръсите обилно с царевично брашно.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 14:25 от MAMA NA jORI

# 93
  • Пловдив
Лелеее, пак красоти и вкусотии! Браво, момичета   Heart Eyes
Carmela Biscuit, благодаря за уточнението, че маймунското хлебче става с хрупкава коричка отвсякъде. Отдавна го заглеждам, но мислех, че е мекичко и пухкаво. У нас всички са почитатели на хрупкави изделия.
Котьо Тръмп, не е само в големината причината. Поне люспите можеха да се вдигнат.  Hug
Вече се заредих с жива мая, за да не ми се случват издънки със сухата. Съхранявам я под камерата на хладилника - около 0 градуса. Дано не я разваля. Преди слагах и във фризера. Вадя, размразявам и меся - никакви проблеми. Но след този провал започвам да внимавам.  Mr. Green

# 94
  • на брега на морето
Мили дами, опитайте този вкусен маймунски хляб, като в олиото с което топвате всяко топче сложите 1-2 глави счукан чесън.
Изкусителка такава Grinning Хляб с аромат на чесънче, ммммм Crazy
Няма  начин, ще го пека този маймунски хляб.

Русалка, аз  съхранявам живата мая на вратата на хладилника, нямам проблеми.

# 95
Здравейте, имам един въпрос.
Правя питки, не красиви като вашите, нямам проблем с местенето и втасването, но когато намажа питката с жълтък и тя веднага спада.
Жълтъка е със стайна температура, не е студен, мажа с четка.
Каква може да е причината?
След това повече не се надува питката.
Слагам в студена фурна да се пече.

# 96
Когато оставиш питката да втаса, тя се надува, надува и ако не я сложиш навреме да се пече, тя превтасва и става това, което описваш. Трябва да втаса, но не и да превтаса.    Flutter

Другото нещо е, ако много натискаш тестото при намазването с яйцето, но не ми се вярва, че е това. 

Опиши подробно процеса какво правиш, как изглежда тестото    bouquet

# 97
Бухнала питка

Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:52 от miriana86

# 98
Не смятам, че превтасва, винаги ми се е струвало че може още.
Мажа с четката за боядисване на коса, едва ли да натискам толкова.
Първия път ми се случи със студен жълтък ии мислех, че е от това.
Следващия път беше със стайна температура и пак така стана.

# 99
Не са ли много твърди косъмчетата на четката? Пробвай с друго да намажеш питката, с пръст, памуче или силиконова четчица.
Бях без компютър няколко дена, но се завърнах!  Flutter
Питка-слънце плетеница

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:53 от miriana86

# 100
  • Бургас
Не видях по-подходяща тема...Дайте рецепти/снимки за изпитани коледни погачи... Hug Мерсииии!

# 101
Не видях по-подходяща тема...Дайте рецепти/снимки за изпитани коледни погачи... Hug Мерсииии!
Според мен всички погачи са подходящи за Коледа.

# 102
  • Бургас
Според мен всички погачи са подходящи за Коледа.
Може би не се изразих правилно, по-скоро сполучлива рецепта за обреден хляб/пита ....нали на Бъдни вечер по традиция трябва и да е постен - без мляко, яйца и тн....

# 103
  • София
Не са ли много твърди косъмчетата на четката? Пробвай с друго да намажеш питката, с пръст, памуче или силиконова четчица.
Бях без компютър няколко дена, но се завърнах!  Flutter

Много интересен дизайн Simple Smile

# 104
  • Sofia
Коледна погача е едно, а питка за бъдни вечер друго. Питката е постна със сода, а погачата с яйца и, мляко и масло.

Общи условия

Активация на акаунт