Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 205 863
  • 530
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 283
Някой знае ли с какво се маже питката, за да залепне украсата, както е показано ето тук

https://m.youtube.com/watch?list=UUlQqXArEJuiyqob8_HVvU0w&pa … 8&mode=NORMAL

Мисля си, че след като е почти изпечена, дори и да я намажем с яйце, е невъзможно да се закрепи украсата. Някой дали е пробвал?


Белтък, вода и пудра захар  Peace Белтъка е лепилото в кулинарията. Hug

# 76
  • Варна
  • Мнения: 323
Carmela biscuit, много добре си се справила. И аз упорствам, като се надявам да се усъвършенствам  Laughing

Пепикa, много благодаря за разяснението  Hug

# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 466
Момичета, такива красоти творите, че свят ми се зави  Shocked   bouquet
Правя питки, но съм пълен аматьор в сравнение с вашите произведения на изкуството.
Сега съм "заредила" едно тесто, за да направя пита за утрешния празник. Използвах суха мая, която пресях с брашното /прочетох го в тази тема в някое от старите издания/. Сложих тестото във фурната на 50 градуса, за да втаса, но вече почти час не се е вдигнало. Да продължавам ли да чакам или да си изработя някакъв кирпич  newsm78 ?!
ПОМОЩ  Hug

# 78
  • Мнения: 378
На 30-40 градуса трябва, дано маята да не се е прецакала. На тестото му трябва топлина, но не и горещина. Но някой път повече време отнема  Thinking

# 79
  • София
  • Мнения: 1 659
Rusalka, какво стана с питката?

Аз съм втасвала тестото на 50С на моята фурна и си се надига добре,
но може и фурната ми да е по-слаба  Peace
Днес импровизирах домашен хляб с цяла шепа сушена мащерка и малко
зехтин, получи се много вкусно. Втасах тестото във фурната на 40С и
направо преля от купата Simple Smile



# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 614
На 30-40 градуса трябва, дано маята да не се е прецакала. На тестото му трябва топлина, но не и горещина. Но някой път повече време отнема  Thinking

Не може да се прецака маята на тези градуси аз цял живот така втасва като завия с кърпа тавата и си втасва .
Маята ако е от онези дето нямат нищо общо с мая съм съгласна ..Използвайте на Йоткер там грешка няма ....

# 81
  • Мнения: 378
Да ми е спокойно, винаги я оставям на 40  Flutter
Питка-сърце
Гълъбчета
Скрит текст:






Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:51 от miriana86

# 82
  • Мнения: 28
Момичета, малко късно се сетих да ви предложа за Никулден модел на пита. Ако някой желае как се оформя, довечера ще кача рецептата.

# 83
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 667


Дайте мнения, момичета, нещо различно от обичайното тесто нужно ли е за тези топчета?  Доста отдавна се каня да ги направя, но се притеснявам дали горните няма да тежат на долните и да не им позволят да бухнат.

# 84
  • Мнения: X
Това е маймунският хляб нали !?

# 85
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 667
Не знам как се нарича.
А какво значи маймунски хляб?

# 86
  • Мнения: 15 067
Това е маймунският хляб нали !?
Да и аз го зная като маймунски хляб. Ще се изпече добре, не се притеснявайте.

# 87
  • Мнения: 22 867

Дайте мнения, момичета, нещо различно от обичайното тесто нужно ли е за тези топчета?  Доста отдавна се каня да ги направя, но се притеснявам дали горните няма да тежат на долните и да не им позволят да бухнат.

Изпича се хубаво хлебчето, правя го и в солен, и в сладък вариант. Ето едно солено чесново маймунско хлебче, ето и на Танита с рецепта. Не си намирам снимки на сладкото, ама наистина беше много сладко, като залято с карамел, горе долу приличаше на тая вкусотия. Peace

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 466
 PeaceПълен провал беше. Така и не се вдигна  Embarassed http://prikachi.com/images.php?images/575/7774575d.jpg Mr. Green
Въпреки всичко я занесох на празника - поне е идейна и събра овации  hahaha

# 89
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 667
Благодаря, мили момичета, за отговора на моя въпрос   bouquet

Русалка, според мен тестото е било недостатъчно за размера на шарана. Иначе е красив, а сигурна  съм - и вкусен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт