Отговори
# 150

Снежка,  Heart Eyes това е така, ама като си я знаем Едже, очаквам всичко !
Да не говорим, че изобщо тези сериали не е задължително да възтържествува справедливостта, хич не им пука какви послания остават след себе си ! Да не би да беше справедливо да убият Халил ?! Или пък в КГ да оставят ненаказани Баръш и Симай ?!
В романа, Петро изобщо не стигна до Истанбул, но тук им тровеше дните до последно . А и не само по отношение на линията Петро-Сеит  се отдалечиха от историята, та не знам... Ще видим !  Peace

Изгледах 18 епизод с български буквички - отново благодаря на нашите преводачки за удоволствието, което ни доставят !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Някак цялото ми същество възнегодува, виждайки Сеит с мрежите в ръка, да си обува домашни чехли... Sick Laughing Къде отиде онзи горд лейтенант, изпънат като струна, от когото лъхаше такъв аристократизъм?!  Мъчно ми е, че толкова го “потурчиха“ и въпреки това не постигнаха никакъв ефект. Поне да му бяха оставили и малкото достойнство, което имаше .

Сърцето ми се скъса от мъка и за Шура..... и на нея не и оставиха капчица самоуважение. Сега, с превода, сцената в кухнята, след като стана свидетел на сватбата, ми беше абсолютно куха и излишна ! Та в нея капка кръв не беше останало, едва що не умря, обаче се самонавива - щяла да се стегне, да го забрави, очите и нямало повече да го видят .....дрън-дрън-дрън ! Мигар, като не го виждаха очите и, та го забрави, все едно не спря да мисли за него всеки Божи ден, да я боли сърцето всяка минута...
И този толкова закъснял разговор в бижутерския магазин - защо чак сега ?!
Сеит, обаче, беше абсолютно прав в едно - независимо колко пъти и каза, че я обича, независимо от това, колко пъти тя очакваше от него само две думи, тя нито веднъж не му повярва, сърцето и не му вярваше. Недоверието, съмненията вече я бяха отровили, бяха попили в нея чак до сърцето и...Какво значение вече има какво ще и каже, какво като и каже, че я обича или че ще я обича до края на дните си ?! Късно е либе за китка !

Мурка и тя много ме подразни - ми и тя съща майчуна - не млъкна бе !  ooooh! То не бяха чупки, то не бяха фасони, пък после - убий ме - обичам те ! Хайде холан !  Stop Защо прие да се омъжи за него? Той поне с нея беше пределно честен - каза и, че обича Шура и ще я обича завинаги. Не е като да не е знаела, че тази жена винаги ще е помежду им, че сянката и винаги ще е над тях, че споменът за нея ще бъде жив завинаги в душата и сърцето му. Искала била спокоен живот и да има доверие - е, как да стане, като от самото начало му няма доверие и му намила за Шура, за Пера ....

Нещо много се разприказвах и пак ще ме заболи ръката !  Laughing
Отивам да си търся 19 епизод с руски субове, има го нали ?

Фарах много сладка на снимките и видеото ! Много ми харесва с този цвят на косата !  Heart Eyes

# 151

В последно време си мисля, че двамата не се обичаха достатъчно щом допуснаха да се разделят, или може би единият от тях двамата не е обичал достатъчно другия........силни думи, слаби дела. Друго обяснение за мен няма.

http://instagram.com/p/vgsyaBAVUr/

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 21:34 от Neidjal

# 152
Момичета, гледах еп. 20 с руски субки и искам да направя важно уточнение.

В последните дни в някои форуми срещах коментари, че Мурка казва на Сеит да изпрати Шура на пристанището. Едва ли не, той отива там, по поръка на жена си, а не по собствена воля. Това съвсем не е вярно Тя му каза, че е време да махне Шура от живота си.
На руски "проводить" (изпращам) и "выпроводить" (изгонвам, махам, избавям се) са близки по звучене, но с голяма разлика по смисъл. Ако провожаю гостей, значи изпращам гости, то выпроваживаю гостей, значи изгонвам, намирам начин да се отърва от нежелани, досадни гости.

Та Мурка, след като попита Сеит, ще отиде ли да изпрати Шура, и той замълча, добави: Време е да я махнеш от живота си.

Разбира се, коментирам само руския превод. Който знае турски, нека си каже мнението.

# 153
Много благодаря за преведената серия на преводачите   bouquet  bouquet  bouquet Без вас сме заникъде  Hug

Госпожа  Heart Eyes, как се чувстваш, по-добре ли си?

Вале  Hug, не съм го чула на турски, затова няма да изказвам мнение.

# 154

Ох ! И тези двамата ми късат сърцето !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Хел,  Heart Eyes
Скрит текст:
благодаря ти, че попита ! По- добре съм, инжекциите много ми помогнаха, но гледам още да се щадя, за да не стане пак беля. По принцип ми казаха, че трябва да избягвам всякакво натоварване, много писане, вдигане на тежко ...сто неща. Надявам се, че повече няма да стигам до това състояние. Praynig

# 155
Скрит текст:
Момичета, гледах еп. 20 с руски субки и искам да направя важно уточнение.

В последните дни в някои форуми срещах коментари, че Мурка казва на Сеит да изпрати Шура на пристанището. Едва ли не, той отива там, по поръка на жена си, а не по собствена воля. Това съвсем не е вярно Тя му каза, че е време да махне Шура от живота си.
На руски "проводить" (изпращам) и "выпроводить" (изгонвам, махам, избавям се) са близки по звучене, но с голяма разлика по смисъл. Ако провожаю гостей, значи изпращам гости, то выпроваживаю гостей, значи изгонвам, намирам начин да се отърва от нежелани, досадни гости.
Та Мурка, след като попита Сеит, ще отиде ли да изпрати Шура, и той замълча, добави: Време е да я махнеш от живота си.

Разбира се, коментирам само руския превод. Който знае турски, нека си каже мнението.

Peace Да, така е ! Благодаря за уточнението, Вале !   bouquet

# 156
Привет Heart Eyes Hug

Гледах епизода по-рано и се чудех изобщо да коментирам ли newsm78 Така, показват ни, че С и Ш продължават да се обичат страстно. Само не мога да разбера какъв е този инат у С при положение, че Ш само чака знак да се съберат. Щял да наруши дадената си дума /разбирай, да се раздели с нея/. Какво толкова му направи Ш, че трябваше да си дава такава дума newsm78 Продължавам да мисля, а и това което гледам ми потвърждава тезата, че С не можа да се пребори с гордостта си и криворазбраното си чувство за дълг Peace Peace Peace Ш беше жертва в тази връзка и нито обстоятелствата, нито Петро или сестра й, можеха да им попречат да бъдат заедно, ако не беше този безграничен инат у С и последвала жестокост имам предвид женитбата му. Няма да пиша повече, защото ще се повторя, а се опитвам да видя нещо друго или разбера нещо, което не съм разбрала до сега, но истината за мен е тази Peace Мъчно ми беше за Ш, за разбитите й мечти и излъгани надежди Peace Така излиза, че всички, които са били против тяхната връзка за били прави Peace

Не разбрах, Т защо не замина и защо след като изгубиха и майка си и сестра си, трябваше да се разделят newsm78 Радвам се, че Ш е намерила човек, който й е бил опора и и е помогнал липсата на С да не бъде толкова голяма. Личеше си, че франсето е добър човек. Много добро решение да замине. В контакта видях,че са публикували едно писмо, което Ш е писала до С, след като се е развела, загубила дете и го вика при себе си, явно франсето не е бил достатъчен Ш да преодолее С, то аз и не съм мислила, че го е преодоляла, но на сърцето не можеш да заповядваш, за съжаление... Също така, много добре, че не даде и писмото, защото така както го познава С, знаеше че ще си навлече неприятности, а видя и жена му. За мен това е пример, че когато обичаш някой и му желаеш най-доброто, т.е да бъде щастлив. Ш постъпи точно така, което не мога да кажа същото за С. Той много добре знае, че без него тя е нещастна и въпреки това пожела пътищата им да се разделят. Изобщо не съжалявам, че е сложил край на живота си. Може би не е могъл да се пребори с демоните от направените грешки, не говоря само за Ш. И аз мисля, че снимката с пистолета и бутилката е самоубийството му, но защо е в гората, имаше една на която се виждаше само масата и бутилката, така, че вече и аз не знам #Crazy. Може би ще дадат след години какво се е случило, за да стигне до този край, но аз всъщност от книгата вече знам, но те доста попромениха филмовия С, така че може и да не го самоубият. Но не ми се вярва newsm78

М много е ревнувала, сигурно цял живот...Това е било нейното нещастие да живее в постоянен страх да не я изостави...Четох в едно интервю, говоря за истинската М, че е казала, че С и е дал много и са можели да бъдат щастливи, но късно го е разбрала. Това, когато му каза да я изкара от живота си и аз така го разбрах, а не да отиде да я изпраща. Видяхме  я как умира от страх в съня й и как застана до С сякаш казваше, той вече е мой. Аз не мисля, че е много смел жест, по скоро отчаян, все едно го пазеше или пречеше да не доближи Ш. По важното е не кой е до него, а кой е в сърцето му, а това поне Еджето много добре го показа, но както и да...  

Благодаря на всички за снимките, коментарите, превода и всичко, което поствате Heart Eyes Hug  bouquet

Госпожата Heart Eyes Hug, радвам се, че си по-добре Heart Eyes Липсват ми коментарите ти Heart Eyes Знаеш. че с по-голяма част от споделеното  съм съгласна Peace Heart Eyes

Спокойна нощ smile3524 Heart Eyes Hug

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 00:41 от Miss60

# 157
 wavey

Заради тези две снимки започнаха да се прокрадват предположения, че, ще затрият Сеит.
Скрит текст:

Май няма да гледам финала на серията а и няма да ми е за първи път да пропускам финален епизод с кофти край(поне докато разбера дали наистина е такъв).

# 158
Също така, много добре, че не даде и писмото, защото така както го познава С, знаеше че ще си навлече неприятности, а видя и жена му. За мен това е пример, че когато обичаш някой и му желаеш най-доброто, т.е да бъде щастлив. Ш постъпи точно така, което не мога да кажа същото за С. Той много добре знае, че без него тя е нещастна и въпреки това пожела пътищата им да се разделят.

Miss60   bouquet

Абсолютно си права. В тази връзка имаше един обичащ - Шура и един, който се беше оставил да го обичат - Сеит. Всички последващи събития го доказват.
Сигурна съм, че той се ожени за туркинята, за да изпълни бащината повеля. Е, изпълнил я е. Прегази една жена заради криворазбрания псевдоморал на религията си и направи нещастна друга. Защото едва ли е лесно цял живот да живееш в страх и съмнения и да бъдеш винаги втората.
За Сеит отдавна вече казах какво мисля и то не се е променило.

Иска ми се да кажа няколко думи за Мюрвет. Точно, както в "Чучулигата" и тук прекаляват с прекаления грим на Фахрие. Толкова беше нелепа, легнала като някоя икона, гримирана, с яркочервено червило, пудра и прочие, перфектно сресана и се готви да спи. По същия начин става и от сън. Шура е по същия начин, Тина също, но те са по-светли и тях гримът ги прави по-естествени, докато Фахрие има достатъчно изразителни черти и няма нужда да прекаляват с червенината на устните и на бузите, щото седи като румена мома, на която бузките са щипани до червено.
Другото, което ми направи впечатление е, че Мюрвет не е особено умна. Всъщност, тя е едно дете, което типично по детски си пази играчката, т.е Сеит. Ако беше по-умна, нямаше да стои като истукана до Сеит, виждайки, че и той и Шура отчаяно искат да се сбогуват. Нито беше достойно, нито уважително спрямо нея самата. Шура нямаше да й грабне скъпоценния Сеит. Ще има възможност да му върти баници и да чисти боб и леща цял живот, можеше да им остави 1 минута за сбогом. Още повече, че и Сеит го искаше, така се беше напрегнал от безсилие, че чак очите му щяха да изскочат. Но то, милото, къде е видяло друго, освен шамията на главата и псевдоморала, с който й промиват мозъка ежедневно. Голямата губеща в цялата тази жизнена драма е именно Мюрвет. Жертва на майка си, жертва на брака си, жертва на псевдоморала си.

# 159
Защо Мюрвет не им е дала една минутка за сбогом, интересен въпрос, дори не се бях замисляла?!
Нима нямаха време преди това да се сбогуват и какво правеха те, разговорите им всеки път прерастваха в скандали, които бавно, и сигурно убиваха любовта им?!
Колко жени newsm78 биха дали минутка за сбогом на мъжа си с любовницата му Shocked при положение, че и двамата искат да свият гнездо обичайки се един-друг до края както Сеит сам и каза?!
Щом Курт пожела да създаде с-во с Мюрвет за него място за Шура в живота му(нямам в предвид в сърцето му) няма. Света не се върти само около техните импулси.....иди си, доди си, трябва да се мисли навреме и да се предвиждат последствията доколкото това е възможно.
Сеит и Мюрвет започнаха начисто, без недомлъвки, неизказани слова, и без лъжи, и ще е много нелепо, и неестествено да пожертват тази двойка самоубивайки се Сеит Tired показвайки ни, че е от любов към Шура...... ooooh!ни в клин, ни в ръкав, големи думи, слаби дела.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 12:32 от Neidjal

# 160
Защо Мюрвет не им е дала една минутка за сбогом, интересен въпрос, дори не се бях замисляла?!
Нима нямаха време преди това да се сбогуват и какво правеха те, разговорите им всеки път прерастваха в скандали, които бавно, и сигурно убиваха любовта им?!
Колко жени newsm78 биха дали минутка за сбогом на мъжа си с любовницата му Shocked при положение, че и двамата искат да свият гнездо обичайки се един-друг до края както Сеит сам и каза?!
Щом Курт пожела да създаде с-во с Мюрвет за него място за Шура в живота му(нямам в предвид в сърцето му). Света не се върти само около техните импулси.....иди си, доди си, трябва да се мисли навреме и да се предвиждат последствията доколкото това е възможно.
Сеит и Мюрвет започнаха начисто, без недомлъвки, неизказани слова, и без лъжи и, ще е много нелепо, и неестествено да пожертват тази двойка самоубивайки се Сеит Tired показвайки ни, че е от любов към Шура...... ooooh!ни в клин, ни в ръкав, големи думи, слаби слова.

Те преди не са искали да се сбогуват, преди се изясняваха, тоест, тропаха си с крак един на друг и си доказваха кой е по-хард от другия. В онзи момент в перачницата и двамата ИСКАХА наистина да се сбогуват, нищо повече. Шура не му е любовница, а жената, с която напуснаха заедно Родината си и с която преживяха толкова смърт и болка и ако Мюрвет не беше реагирала първосигнално, а беше помислила малко, щеше да му даде 30 секунди макар да каже "сбогом" на миналото си, а не да остане с привкус за нещо недовършено. Нищо повече. Но това го правят силните, умните, жените с достойнство. Мюрвет е просто едно бебе, прехвърлено от опеката на майка си под опеката на мъжа си.
И не, Сеит не е започнал нищо на чисто. Сеит изгради семейството си върху нещастието на друг човек. Краят на живота му е показателен. Изобщо не твърдя, че се е самоубил заради Шура, нея сигурно отдавна я е забравил. Но щом жена му и децата му най-вече не са били достатъчен стимул за него да живее, представям си в каква духовна мизерия е съществувал.

# 161
За мен Мюрвет нито е слаба, нито е глупава, нито е жена без достойнство.
Всеки трябва да си знае мястото и да си носи кръста на своите действия, и бездействия плащайки своята лична цена.
Сеит се сбогува с Шура в аптеката, не виждам какво би променило тази минутката за сбогом!?
Той ако искаше да се сбогуват с нея както му е реда нямаше да отиде в последния момент на пристанището надничайки и да се покаже пред Шура в последната минута.
Да, Шура не му е любовница на този етап(грешка на езика) и слава Богу няма да съм свидетелка на по нататъшните им отношения когато, ще му стане такава а ако той се самоубие, ще е най-големият егоист.
Аз анализирам само екранните герои без да ме интересува автентичната история в романа и лицата участващи в нея.
eceyorenc01
πριν από 22 λεπτά
Son gün #KurtSeyitveŞura'ya veda
http://i.instagram.com/p/viM8K-Czcy/?modal=true

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 13:07 от Neidjal

# 162
Скрит текст:
Щом Курт пожела да създаде с-во с Мюрвет за него място за Шура в живота му(нямам в предвид в сърцето му). Света не се върти само около техните импулси.....иди си, доди си, трябва да се мисли навреме и да се предвиждат последствията доколкото това е възможно.
Сеит и Мюрвет започнаха начисто, без недомлъвки, неизказани слова, и без лъжи и, ще е много нелепо, и неестествено да пожертват тази двойка самоубивайки се Сеит Tired показвайки ни, че е от любов към Шура...... ooooh!ни в клин, ни в ръкав, големи думи, слаби слова.

Те преди не са искали да се сбогуват, преди се изясняваха, тоест, тропаха си с крак един на друг и си доказваха кой е по-хард от другия. В онзи момент в перачницата и двамата ИСКАХА наистина да се сбогуват, нищо повече. Шура не му е любовница, а жената, с която напуснаха заедно Родината си и с която преживяха толкова смърт и болка и ако Мюрвет не беше реагирала първосигнално, а беше помислила малко, щеше да му даде 30 секунди макар да каже "сбогом" на миналото си, а не да остане с привкус за нещо недовършено. Нищо повече. Но това го правят силните, умните, жените с достойнство. Мюрвет е просто едно бебе, прехвърлено от опеката на майка си под опеката на мъжа си.
И не, Сеит не е започнал нищо на чисто. Сеит изгради семейството си върху нещастието на друг човек. Краят на живота му е показателен. Изобщо не твърдя, че се е самоубил заради Шура, нея сигурно отдавна я е забравил. Но щом жена му и децата му най-вече не са били достатъчен стимул за него да живее, представям си в каква духовна мизерия е съществувал.

bouquet  newsm10 Харесва ни или не, филмът е по сценарий на книгата на Нермин и там както и във филма, достатъчно ясно се казва кой какъв и кой кого обича Peace По писаните закони, както и преди коментирах Ш е любовница, но в сърцето на С е неговата любима PeaceВсичко останало са фенски пристрастия, че обича жена си и не заслужава да се самоубие, още повече, че това даже Еджето не го измислила, а е факт Peace На мен ми харесва как беше пресъздадена любовната история, не говоря за целия филм, както и прекрасната игра на Фара Peace Киво няма да го коментирам, защото той се справя чудесно с образите, които пресъздава, но характера на С не ми допадаше Peace Когато гледаше тъжно ми приличаше на Бехлюл Peace Ядосан е Кузей, тъжен е Бехлюл Wink Само аз ли виждам допирните точки със ЗП newsm78 Една голяма изпепеляваща любов, която не носи щастие на влюбените след раздялата им Peace И аз не мисля, че започна на чисто с М, бракът му с нея беше моментна прищявка и от инат Peace За големите думи, писмата на С бяха живо доказателство за това...Приказните писма...Ш нямаше нужда от писма, а от действия, които видяхме какви ги свърши С...Но поне не се съмнявам, че е обичаше, затова и не го разбирам...Всъщност, разбирам го донякъде, но не го оправдавам Peace

# 163
Може в книгата да се е оженил на инат и решението му да е било импулсивно но в сериала за мен не е, и случващото се не го виждам в черно-бели краски.

# 164
А как се ожени в сериала?

Не беше ли по същия начин?

Видя Шура с Петро, после с французина и с букет цветя се юрна вбесено към първата срещната, която Лютфи му предложи. Ухажване ли имаше? Любов? Ако за любов се брои мятането на Мюрвет във ведрото на уличната чешма, тогава съм съгласна. Аз видях наранена гордост, желание за мъст, отгръщане на нова, чиста страница, без да си затворил старата и....толкоз.

И веднага правя аналог с другата измислена двойка Бехлюл-Нихал.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт