Отговори
# 165
А как се ожени в сериала?

Не беше ли по същия начин?

Скрит текст:
Видя Шура с Петро, после с французина и с букет цветя се юрна вбесено към първата срещната, която Лютфи му предложи. Ухажване ли имаше? Любов? Ако за любов се брои мятането на Мюрвет във ведрото на уличната чешма, тогава съм съгласна. Аз видях наранена гордост, желание за мъст, отгръщане на нова, чиста страница, без да си затворил старата и....толкоз.

И веднага правя аналог с другата измислена двойка Бехлюл-Нихал.  Rolling Eyes
Не. Тук имаше поредица от случки, които с времето се акумулираха и само затвърдиха тезата му, че не може да направи Шура щастлива, и че не могат да бъдат заедно(разговорът му с Джелил).
Разговорът им в бижутерския магазин беше показателен за мен.
Разбира се това са моите виждания и усещания за случващото се.
New Seda Güven #Tina

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 15:17 от Neidjal

# 166
# 167
Почти половината снимки ги видяхме в кадри от миналия епизод, оставиха ни само с по един фрагман откакто отписаха сериала и го пратиха в графата пиши го бегал, прощалните снимки от сета, инфото за преждевременния финал.......всичко това ми донесе един горчив вкус и едно тягостно настроение за финал преди самият той да настъпи.
При така стичащите се обстоятелства за мен е добре, че сериала свършва.
Почти нищо смислено не разбрах с транслатора но май Мюрвет, ще се окаже нечия пленница и, ще бъде на едно място с Тина.
Края на резюмето май не вещае нищо добро......ще затрият Сеит. Tired
Дано се появи превод на по-разбираем език.

# 168
Терзи, благодаря ти за разбираемото резюме.
Само като го прочетох и ми се изпари желанието Cry да го коментирам.

# 169
Терзи, благодаря!  Hug Страшно ми харесва финала. Идва времето на истината и възмездието.

Колкото и да съм критикувала сценария, сега признавам възхищението си. Умеят да забъркат коктейл дамите от екипа (май и господин има там). Мурка с Тина в Пера - чудесна хрумка!

Интересна дискусия сте заформили, момичета. Моето мнение го знаете, но днес се замислих за друго. Мюрвет е била в изгнание 12 години, преживяла е тежки изпитания и опасности, пътувала е, много е видяла. Държи се обаче като расла в саксия - главата наведена, очите надолу, олмаз, айип. Не е ли странно?

Моля се Аля да няма съдбата на баронесата. Тя е и умна, и смела, дано се спаси.

# 170

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 18:51 от dterziiska

# 171
Да, бе ще ги остави да се сбогуват, ами баница да й спретне и на нея?!  ooooh!  Според мен, Мурка реагира напълно адекватно, човешки.  Peace Другото щеше да е лицемерие и на мен лично нямаше да ми се понрави. Peace Подкрепям постовете на Надя в дискусията. Peace

На мен Фахрие ми харесва като Мурка, гримът й е перфектен - достатъчен.  Heart Eyes Вярно, че в леглото може малко да го намалят, но в общи линии я гримират красиво. Peace

# 172
Да, бе ще ги остави да се сбогуват, ами баница да й спретне и на нея?!  ooooh!  Според мен, Мурка реагира напълно адекватно, човешки.  Peace Другото щеше да е прекалено лицемерие и на мен лично няма да ми се понрави. Peace

На мен Фахрие ми харесва като Мурка, гримът й е перфектен - достатъчен.  Heart Eyes Вярно, че в леглото може малко да го намалят, но в общи линии я гримират красиво. Peace
Hugи аз мисля, че гримът й е перфектен Peace тя няма и нужда от много грим за да е толкова красива Peace

Госпожата Heart Eyes, браво, че си по-добре Peace

от тия двамата в друг сериал можеше да стане втори Б§Б като химия Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 18:56 от Airra

# 173
# 174
Нещо от руския форум:

Скрит текст:
Ilk bakista degil, son bakistadir ask. Yani ayrilirken sana nasil bakiyorsa o kadar sevmistir seni...Kurt Seyit ve Sura...Elveda...© ❤ ~

~ Любовь не в первом взгляде, любовь в последнем. Как он смотрит на тебя при расставании, так он тебя и любил...Курт Сеит и Шура. Прощание...~ Gönül Almak © ♥- завоевать сердце
http://vk.com/turklove

Любовта не е в първия поглед, любовта е в последния. Както те гледа при раздялата, така те е обичал.

И озета, че терзи я изтриха, за съжаление.
Скрит текст:
Это была последняя встреча Курта Сеита и Шуры.
Сеит наблюдал, как Шура отдаляется на прощальном судне от порта.
Но в сердце Сеита корабль всё еще стоят на якорях...
Сеит не оставит мечты о Шуре. Прогуливаясь весь день, его не перестают преследовать воспоминания...
Мюрвет боится, что ее сон станет явью и Сеит уехал с Шурой. Сеит же, задерживаясь, усиливает ее озабоченность.
Алю задерживают английские солдаты. Теперь солдаты, которые преследовали Петра, начнут слежку за Сеитом, который пытается помочь Але.
Они ворвутся в его дом... Заранее узнав о их планах, Лютфи выкрадет Мюрвет в Пера...
Дом Петра занимают английские солдаты.
Тина с помощью Джелиля находит убежище в отеле "Честь". Мюрвет вынуждена прятаться в том же месте, что и сестра Шуры. Там она прибывает в неизведанной для себя части рассказа о Сеите и Шуре.
Сеит избавляется от преследования и прийдя в отель, осознает величину опастности...
В тот момент, когда Курт Сеит не хочет подвергать опстности жизнь своей семьи, решив не рисковать, он узнает правду о Петре.
Петр уже не является конкурентом, он причина разлуки с Родиной...
Потери самых близких друзей : Миши, Константина, убийца младшего брата Османа, умершего на его руках.....

Курт Сеит находит время для мести Петру....

Това е последната среща на Курт Сеит и Шура.
Сеит наблюдава, как корабът на Шура се отдалечава от пристанището.
Но в сърцето на Сеит корабът е все още закотвен...
Сеит не може да остави мечтите си по Шура. Цял ден се разхожда, преследван от спомени...
Мюрвет се страхува, че сънят й може да се окаже пророчески, и Сеит е заминал с Шура. Сеит, като закъснява, усилва нейната тревога. 
Аля е задържана от английските войници. Те, след като преследваха Петро, сега започват да следят Сеит, който се опитва да помогне на Аля.
Те ще нахълтат в дома му...но Лютфи, узнавайки за техните планове, успява да заведе Мюрвет в Пера.
Домът на Петро е зает от английски войници. Тина с помощта на Джелил, се укрива в хотел Шереф.  Мюрвет е принудена да се крие заедно със сестрата на Шура.
Сеит се спасява от преследвачите си, но когато пристига в хотела, разбира истинския размер на опасността. В този момент, когато решава да не рискува заради безопасността на семейството си, той научава истината за Петро.

Петро вече не е съперник, той е причината за раздяла с Родината, за загубата на най-близки хора.

Курт Сеит намира време да отмъсти на Петро.

Тина и Сеит...ще се примирят ли един с друг?

И още нещо интересно прочетох:
Сеита в финале ждёт встреча с семьёй. Спасибо Розе Хамзиной за фото. https://vk.com/kurtseyt_official
(снимката е сложена от терзи)
На финала, Сеит го чака среща със семейството.

# 175
от тия двамата в друг сериал можеше да стане втори Б§Б като химия Simple Smile

newsm10 newsm10 newsm10

Явно Сеит все пак ще научи Мурка как да се облича. Wink  Mr. Green Може и да има скок във времето.  newsm78

Сумейра Коч (Хава, жената на брата на Сеит) е била на сета.

# 176
Любовта не е в първия поглед, любовта е в последния..........много хубави думи но за мен са двуяки, защото същото за мен важи и в обратно казаното.
Или Сеит, ще стане палач на Петро или, ще бъде покосен от ръката му. И двата варианта не ми се нравят но ако трябва да избера, то бих предпочела първия.
Щом на финала, ще се види със с-вото си то затова актрисата играеща съпругата на брат му е била на сета и следователно убитият, ще е Петро. За мен това, ще е по-добрия и справедлив завършек на сериала.
Същото инфо и на арабски.
جديد من الكواليس #محمود أخو #سعيد وزوجته #حوا هيظهرو فى الحلقه الأخيره 
كنت دايما بسأل نفسى معقول مش هيظهرو وتمنيت فعلا يظهرو فى آخر حلقه

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 20:15 от Neidjal

# 177
Снеже, за да разберем, дали Сеит е научил Мурка да се облича,
Скрит текст:
трябва да я съблечем.  Wink

Прощалната реч, написана от Мустафа Ерчоолу, асистент режисьор на "Курт Сеит и Шура".

Скрит текст:
Прощальную речь написал ассистент художника сериала "Курт Сеит и Шура" Мустафа Эрчоглу.

Может, ничто не связано со счастливым концом, а связано с самой историей... Родив наше дитя (КСиШ) в петербургские морозные дни, периодически делая ему искусственное дыхание и массаж сердца, с небольшим перерывом мы сумели вырастить его до 21-го эпизода. Всю душу мы вложили, чтобы оно жило, водили по докторам, но увы, ничего не помогло, и сегодня, навсегда оставив его в сердцах и в душах наших, предаём мы его земле. С надеждой, что родятся у нас ещё дети, все расходимся по домам.
До свиданья. Мустафа Эрчоглу, главный ассистент художника-постановщика.

Перевод:Denis Haliulin

Переведено специально для гр. vk.com/kurtseyt_official , при копировании указывайте источник, уважайте чужой труд!

Направо зловещо ми звучи, не ми се превежда.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 20:54 от ValentinaP

# 178
Снеже, за да разберем, дали Сеит е научил Мурка да се облича,
Скрит текст:
трябва да я съблечем.  Wink

Не те разбирам, ама карай! ooooh! Crossing Arms

# 179
Вале дай жокер, защото няма как да минем текста през транслатора.
Мен честно казано въобще не ме интересува Тинка дали, ще се помири със Сеит.
Това трябваше да го направят докато Шура беше в Истанбул а не всеки по своему да я разкъсва и тя се чудеше, и маеше как да балансира, и накрая не успя да постигне този баланс от липсата на който, и не само си изпати само тя, а и защо не замина със сестра си!?
Не съм гледала целия епизод от-до с превод и затова питам ако въобще става ясно защо не е заминала.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 20:25 от Neidjal

Общи условия

Активация на акаунт