МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 17

• 80 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!!! Предстои ми секцио при д-р Минчев.Днес определихме датата и тъй като бях много притеснена забравих да питам много неща. Ще ви помоля за малко помощ. Изследванията при анестезиолог и кардиолог задължително ли е да се правят в Девата??? С каква упойка се прави секциото там и имам ли право на избор??? С каква е по-добре??? Кога носят бебето при майката при секцио???

# 121
  • Бургас
GabiPavlova, не е задължително да правиш изследванията при лекари от болницата, аз обаче си ги правих при тях и нямам забележки. Секциото се прави или със спинална или с пълна упойка, ти избираш, но анестезиологът ще ти обясни кой вид анестезия е по-подходяща за теб след като види изследванията ти. За бебето... на мен близнаците ми ги дадоха на втория ден. Доколкото знам е важно да минат 24 часа и ако родилкаат се чувства добре и ги носят. Иначе в първия ден ме закараха да ги видя 2 пъти, тъй като толкова пъти помолих да ме заведат да ги видя, макар че си беше зор ставането от леглото, все пак е операция. Малката и нея я взех на втория ден. Съветвам те да не бързаш да вземаш бебето при теб, възстанови се и тогава.  Hug

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 00:26 от slava_desa

# 122
  • Бургас
Честита 2015 , здрави бебчета и усмихнати мами 😊 . Моето секцио го прави Минчев , страхотен е заедно със сина си , нямах консултации те , защото беше по спешност . Спиналната упойка усещаш всичко без болката , не е много приятно , но си виждаш бебчето веднага . Ще ти го донесат когато поискаш , след като те раздвижи рехабилитатора- голяма сладурана и професионалист , слушай  я и се движи много , искай си Свещички - вълшебни са . Успех и здраво бебче 😊

# 123
Здравейте, а колко време (дни) след секциото започват раздвижването?

# 124
  • Бургас
На другия ден, чакат горе долу ден да еминал. Мен не оперираха в 18:30 а дойде по обед на другия ден, мен мн ме боля но явно защото имах нисък праг на болка, и след като ви раздвижат ставайте много колкото повече се движитв толкова по добре и за вас и лохиите изтичат така, защото може да се застоят както беше получило при мен само за една нощ . Моето секцио го прави Драгнева пак по спешност и аз бях със спинална упойка и цяла вечер бях на обезболяващи защото ти слагат и оксидоцин за контрахиране на матката

# 125
  • Бургас
Но всичко минава и се забравя като видиш бебчоо Wink)) благодарение на екипа на ДМ сега си гукаме с малката Диманка-глезоранка Simple Smile

# 126
Имам направление за изследванията при кардиолог и анестизиолог. С тях мога ли да мина в Девата или там всичко се плаща?

# 127
Имам направление за изследванията при кардиолог и анестизиолог. С тях мога ли да мина в Девата или там всичко се плаща?
Разбира се, че можеш да минеш с направление, но трябва да си запишеш час. Звънни на регистратурата и уточни, че си бременна, предстои ти секцио, и имаш направления за прегледи при кардиолог и анестезиолог. Те ще ти кажат, при кои лекари може да минеш с направление и в кои дни. Добре е анестезиологът да го оставиш последен, защото ще трябва да види всичките изследвания и това на кардиологът също.  Peace

# 128
Благодаря ви за отговорите момичета. Така и направих, обадих се на регистратурата и си заазих часове. За жалост обаче нямаше много удобни за мен варианти. 1-вият ми преглед е при анестезиолог и после е при кардиолог , след 5 дни. Дано всичко мине добре!!!!

# 129
А някой може ли да ми каже при нормално раждане в Девата, когато мине термина как се процедира?

# 130
А някой може ли да ми каже при нормално раждане в Девата, когато мине термина как се процедира?
Мисля,че се ходи всеки ден на тонове и ако всичко е нормално (води,плацента и т.н) ще те почакат,ако нещо не е добре се индуцира раждане.Мисля,че е така

# 131
Тази вечер забелязах, че белега ми след секциото, направено ми преди 6 месеца, е много зачервен. Не мога да кажа откога е така, но знам, че последно като го гледах, не беше зачервен. Притеснявам се и се чудя дали не трябва да ме види лекар, конкретно може би лекаря, който ме е оперирал, как мислите?

# 132
v.r.i. най-добре иди да те види този лекар, който те е оперирал. Вероятно не е нищо особено, но за твое успокоение иди на преглед  Hug

# 133
Честита нова година на всички  Hug
Имам два въпроса, може ли да ми препоръчате хирург в ДМ или СС за частен преглед.
и има ли в някоя от болниците лицево - челюстен хирург?

# 134
Честита нова година на всички  Hug
Имам два въпроса, може ли да ми препоръчате хирург в ДМ или СС за частен преглед.
и има ли в някоя от болниците лицево - челюстен хирург?

За хирург мога да ти препоръчам доц.д-р Красимира Калинова, както и д-р Янка Димчева. Мисля че в болницата нямат лицево-челюстен хирург, но най-добре звънни на регистратурата, обясни какъв е случаят ти и оттам ще те насочат за какъв специалист си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт