МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 17

• 81 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, сега четох за една бременна, която е при д-р Недялков. Та въпросният лекар, както знаете напуска ДМ и отива в Окръжна. Той казал, че напуска, понеже не му допадат условията на организационно ниво, както и след скандал със собственикът относно цените и това, че си губи пациентките с тези цени. Казал е също, че още лекари напускали. Та нашият д-р Минчев  да не е от тях? Мале, тук станахме като в сериал покрай тези цени  Simple Smile. Та, другата седмица съм при Минчев за болничният преди термина и ще разговарям с него, и все пак може да каже нещо  по въпроса

# 571
Момичета, сега четох за една бременна, която е при д-р Недялков. Та въпросният лекар, както знаете напуска ДМ и отива в Окръжна. Той казал, че напуска, понеже не му допадат условията на организационно ниво, както и след скандал със собственикът относно цените и това, че си губи пациентките с тези цени. Казал е също, че още лекари напускали. Та нашият д-р Минчев  да не е от тях? Мале, тук станахме като в сериал покрай тези цени  Simple Smile. Та, другата седмица съм при Минчев за болничният преди термина и ще разговарям с него, и все пак може да каже нещо  по въпроса
Женя,като ме цитираш,поне го прави коректно Simple Smile За Минчев нищо не ми е споменавал,не подвеждай така хората...Просто копирай написаното от мен,но моля те не го доокрасявай  Grinning

# 572
не го пиша , за да подвеждам някой, ни най малко искам такова нещо, просто се чудя дали Минчев няма да е от тези лекари.

# 573
Не знам за Минчев,просто реших да споделя Недялков какви причини за своето напускане ми изтъкна,но наистина не ми е споменавал нищо за други лекари от там.Съмнявам се от болницата да си позволят да изгубят и Минчев при положение че той е един от нааааааай-предпочитаните доктори там.То ако и той си тръгне по-добре да закриват Родилно.

# 574
така е. Все пак сме благодарни, че споделяш разговорът с Недялков , за имаме някаква информация по случая.  Наистина, ако напускат и други лекари, болницата ще загуби важни кадри, но какво ли се учудвам..... ДМ работи от 6 години и на 2 години си сменя лекарите-то не беше ли Гамишев, Дорийска, Добрева, Люцканов. Май само в окръжна са си постоянните лекари.

# 575
Като влезете в сайта на ДМ и искате преглед, Недялков вече го няма, друг лекар не съм забелязала да липсва. Някоя по-запозната може да види и друг лекар. Направи ми впечатление че Ирмов е Началник родилно отделение, а е там от вчера..  newsm78
Аз момичета един ден мисля за Девата, на другия - за Окръжна... Тази седмица трябва да си взема болничния от Св София и мисля да ги разпитам какви док. ще са нужни ако продължа да се следя при друг техен лекар. Съответно ще се обадя и в Маджуров - ако остана при Недялков, трябват ли допълнителни направления.
Положителната страна е, че ако изберете ДМ, има възможност да сте сами в стаята след раждане. Това си е спестяване 1000лв  Joy

ПП. Момичетата с предстоящи термини нека споделят къде са избрали раждане и как е минало, може и на лично. Събирам всякакви мнения  Hug

# 576
Направиха ни диви и щастливи с тяхните простотии.Събирам си багажа и като дойде момента отивам в Окръжна и това е.Няма такова изнудване просто!!!

# 577
  • Бургас
...и това, че си губи пациентките с тези цени.

Че той не е ли на заплата, какво го интересува колко пациентки има? Аз мисля, че в Девата всички са на заплата, ама може и да не е така де...

Сега си мисля, че би било добре болницата да пусне опция с изплащане на сметката на месечни вноски. Миналата година родих и останах с прекрасни спомени, ако имам второ, снощи след много мислене, реших да си търся същото изживяване... Изплащала съм телефон, телевизор, лаптоп и съм си плащала за едното образование, май, живот и здраве, баш от раждането няма да пестя. Не ми е на главата де, размислите са съвсем хипотетични. Ма в живота да родя максимум три пъти, като единият е минал вече...  Simple Smile

# 578
в ДМ има 2 опции за плащане още при заявлението за раждане-или цялата сума на веднъж или на 12 месечин вноски

# 579
...и това, че си губи пациентките с тези цени.

Че той не е ли на заплата, какво го интересува колко пациентки има? Аз мисля, че в Девата всички са на заплата, ама може и да не е така де...

Сега си мисля, че би било добре болницата да пусне опция с изплащане на сметката на месечни вноски. Миналата година родих и останах с прекрасни спомени, ако имам второ, снощи след много мислене, реших да си търся същото изживяване... Изплащала съм телефон, телевизор, лаптоп и съм си плащала за едното образование, май, живот и здраве, баш от раждането няма да пестя. Не ми е на главата де, размислите са съвсем хипотетични. Ма в живота да родя максимум три пъти, като единият е минал вече...  Simple Smile
На заплата са предполагам,но нали си взима и процент като бъде посочен за избор?Отделно като има и отказали се от ЖК при него,защото нямат възможност да платят момичетата или не искат и ето ти драстично спадане на пациентския му поток.

# 580
  • Бургас
Не знаех, че взимат процент. Мислех, че пациентският поток е единствено грижа на собствениците.

# 581
Ами вчера в Окръжна ни обясняваше,че като си платим за избор на лекар,какви проценти отиват към болницата и колко се полага и на самия лекар.Едва ли и в Девата ще е по-различно.

# 582
http://www.flagman.bg/article/31429
вижте тук какво казва собственикът на ДМ относно плащанията за раждане към лекарите

# 583
Явно 3 години по-късно си е променил мирогледа  Rolling Eyes

# 584
Раждането в болницата беше безплатно. Да така е. Имаше такси в размер на 250лв. за Секцио. И понеже имаше и доста коментари за това, че здравната каса плаща за всичко, нека внеса малко яснота.
Има една клинична пътека за раждане и това е 141-ва. Нейната стойност е 580лв. Подчертавам, че тук няма значение вида – нормално или Секцио, сумата е една. Може би сте чували, че болниците имат лимитиран бюджет за година. Тази сума е разпределена по месеци. До сега болницата никога не е лимитирала дейността си. Приемали сме пациенти, лекували сме ги, а надлимитната дейност сме чакали да ни я платят месеци по-късно. Ако се разровите из новинарските сайтове, ще откриете всичките ни битки с касата. Е, тази година е по-различно. Сега има лимит, който ако се надвиши, то всичко което е отгоре…си остава за наша сметка. Благодаря на jenq_stoqnova, припомни ми още нещо с публикацията от 2012-та, която публикува. Тогава г-н Абумелих обеща да направи болница, в която ще се учат млади специалисти. Към днешна дата акушерство и гинекология, урология, кардиология, съдова хирургия, ортопедия и травматология, хирургия, анестезиология и интензивно лечения са акредитирани като база за обучение и специализират млади лекари. Знаете ли това колко струва? Много! Закупи се техника за милиони левове. Имаме капацитета да работим сериозна медицина…но няма кой да плаща за нея. Имаме планови операции, които насрочваме за септември, октомври, защото пари няма. Бюджетът ни се изчерпва през първите 20 дни на месеца. Останалите 10 дни познайте за чия сметка са…. Само за месец Май вече сме извършили надлимитна дейност за 30 000 лв. Това са реални хора, преминали и лекувани в болницата, за които здравната каса няма да плати, понеже не са ги прогнозирали предварително. Те си остават за наша сметка.
Нека се върна на родилното отделение. Тези дни прочетох коментар на една жена, която цитира собственика на болницата от преди две години, по време на една от лекциите на „Биберон“ на които е присъствал. Там той е казал, че нещо, за което в София, Пловдив, Варна и големите градове родилките плащат по 2000лв. тук той ще го предложи безплатно. И нека никой не се заблуждава, че това не му е струвало нищо на него. В „Дева Мария“ работят общо 10 отделния, като родилното не е това, от което печелим. Само в медикаменти и консумативи средния разход на една родилка е мин. 300лв. Сега сложете заплатите на всички лекари, акушерки, санитарки и друг персонал, сложете разходите на сградата и т.н и т.н. Припомням – касата дава 580лв.
Родилното отделение е това, с което започнахме, това в което е налято толкова много труд, любов, старание, че неговата последна цел беше печалбата. До този момент не е стоял на дневен ред финансовия проблем пред това отделение.
Нещо, което също направихме факт от тази година - със сериозна инвестиция успяхме да оборудваме и преорганизираме така неонатологията, че тя да бъде акредитирана освен в база за обучение, то и да покачи нивото си на компетентност на трето, най-високо. След решение на МЗ неонатологията ни стана единствена в Югоизточна България, която е с 3-то ниво. След наложените лимити ние имаме три варианта:
1. Първият вариант е да оставим старите цени, но се намалят парите за заплатите на лекарите и ще си затворим очите за парите „под масата“. Казваме на лекарите сами да си „изработят парите“, а болницата си затваря очите за личните „сделки“ между лекар и пациент. Ще направим един списък с игли, конци, медикаменти и прочие консумативи, които да си подготвите за постъпване в болницата и ще спрем да ви осигуряваме всичко нужно за престоя. Разходите ще намалеят и така математиката ще излезе точна (поне за нас). Звучи ли ви познато?
2. Другият вариант е доплащането. Това, което се случва сега.
3. И последният вариант е затваряне на Родилното отделение.

Разбираме напълно какво означава всичко това и за вас. Дори не очакваме да разберете проблемите ни, те не са и не трябва да бъдат ваша работа. Ако системата не беше толкова сбъркана, то до тези разговори изобщо нямаше да се стигне.

От няколко дни финансистите на болницата  пресмятат дали онова, което искате с удължаване на гратисния период за раждане по старите цени можем да си го позволим и какви загуби ще претъпим от това.
Ще ви държа в течение ако има промяна. За сега това са условията. До 20 юни е гратисния период, в който „нашите родилки“ ще могат да родят по старите цени.

Общи условия

Активация на акаунт