МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 17

• 81 090
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Подкрепям по-горните мнения !
На мен вече ми текът 45 дена от преди раждането и заявление съм подала ,но термина ми е за 8.07 и  какво горя за едни 2 седмици ли , Ани ???
И аз така смятам, че новите цените трябва да са новите пациентки на болницата .

# 556
  • Бургас
Момичета, нека не убиваме с камъни вестоносеца, надали Ани е виновна за това, което се случва. Чест ѝ прави, че си публикува телефонния номер, ако някой има въпроси.

Много кофти се получава с момичетата, които скоро ще раждат, а не влизат в завареното положение Sad

# 557
Днес и аз останах изненадана, не толкова приятно, като разбрах за актуализацията на цените в Девата. Макар че за мен беше чудно как е възможно в частна болница досега да се плащат толкова ниски суми, при все че в останалите частни болници в страната раждането варира от 2000 до 5000 лева, че и нагоре. Проверих как е из другите лечебни заведения в Бургас, ами то в Черноморска е 300 лева нормалното – само 200 лева разлика, секциото им е 700 лева, разликата е 300 лева. А компромиса спрямо качество и лекари за мен е огромен, тъй че ще ги прежаля тези пари. Между другото се оказва, че в Бургас вече без пари не може да се ражда, тъй като и в МБАЛ Бургас се плаща и освен че плащаш някаква сума на болницата, даваш допълнително и пари на лекаря, с който си се разбрал, но под масата.

Аз родих преди 4  в МБАЛ Бургас, секцио и не платих стотинка! Извинете ме за СПАМ - а

# 558
Момичета, нека не убиваме с камъни вестоносеца, надали Ани е виновна за това, което се случва. Чест ѝ прави, че си публикува телефонния номер, ако някой има въпроси.

Много кофти се получава с момичетата, които скоро ще раждат, а не влизат в завареното положение Sad
Съгласна съм напълно. И за анипалаз и за завареното положение.

# 559
Днес и аз останах изненадана, не толкова приятно, като разбрах за актуализацията на цените в Девата. Макар че за мен беше чудно как е възможно в частна болница досега да се плащат толкова ниски суми, при все че в останалите частни болници в страната раждането варира от 2000 до 5000 лева, че и нагоре. Проверих как е из другите лечебни заведения в Бургас, ами то в Черноморска е 300 лева нормалното – само 200 лева разлика, секциото им е 700 лева, разликата е 300 лева. А компромиса спрямо качество и лекари за мен е огромен, тъй че ще ги прежаля тези пари. Между другото се оказва, че в Бургас вече без пари не може да се ражда, тъй като и в МБАЛ Бургас се плаща и освен че плащаш някаква сума на болницата, даваш допълнително и пари на лекаря, с който си се разбрал, но под масата.

Аз родих преди 4  в МБАЛ Бургас, секцио и не платих стотинка! Извинете ме за СПАМ - а

Сестра ми роди през 2013-та със секцио по желание в МБАЛ Бургас. Оперира я д-р Лазарова. Освен за избор на екип, плати и 600 лева на лекарката, защото толкова ѝ бе поискала за "услугата".

# 560
И аз съм раждала секцио в Окръжна, но по спешност и не платих и стотинка, но за планово секцио се плаща, има си ценоразпис болницата

# 561
Момичета, това с цените наистина е неприятно, особено за тези в заварено положение. Но и аз смятам, че проблемът идва от здравната каса и лимитите, които е поставила на болницата. Има обаче и още няколко неща, който днес коментирахме с една позната. Едното е, че бременните мислим много за бебето когато се появи на бял свят, нормално е разбира се, но като че ли някои сме свикнали да си правим тънките сметки що се отнася до раждането и престоя в болницата. Естествено в този период всеки лев ни е важен, но за мен бе по-добре да избера къде ще бъде раждането, къде ще се чувствам добре и в сигурни ръце, отколкото да си купя маркова количка Cosatto за 1500-2000 лева. А относно новите цени, да и аз преди съм правила сверки с други болница в страната, където наистина са в пъти по-високи, дори и от сегашните на Девата.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 08:55 от tina_an

# 562
Определено аз ще съм от тези, които няма да родят в Девата. Като повечето момичета тук не съм съгласна с вдигането на цените. Определено се бях насочила към тази болница заради цените. Условията се променят, тръгвам си и аз. Много е обидно отношението на мениджмънта в последния момент да ни го сервират. Това е последният ми пост тук, нямам повече работа тук. И момичета личи си кой е вербуван от болницата за да пише, така че по-кротко.

# 563
tina_an не мисля, че е правилно да слагаш под общ знаменател всички!!!! Всички са си направили някаква сметка за раждането- било то за лекар или цени. Аз се насочих към ДМ не ЗАРАДИ ТЪНКИТЕ СМЕТКИ , а заради ЛЕКАРЯТ, но за мен лично са непосилни новите цени. Най-лошото е ,че  не се вписвам в новата им политика с 10 дни. И не съм си правила тънки сметки за раждането, за да си купя маркова количка за 2000 лв, а тази която си купих е 180лв. Важно е удобството, но както една мама писа-" нито плочките,нито стените ми помогнаха в раждането", така че 3-5 дни в Окръжна все ще изкара, тази която ще ражда там. Аз видях Окръжна и не е първа хубост,но е чисто и екипа като брой е голям, а и там се намира кръвния център и има достатъчно други специалисти.
И за да не си направиш ти или който и да е друг извода  ,че агитирам за Окръжна да подчертая, че тя не ми е била опция и избор до сега,но при създалата се ситуация е вече вариант.

# 564
albita ,  и аз съм на същото мнение. И аз като теб исках в ДМ не заради хотелските условия и тънките сметки, а заради лекаря! На мен не ми е проблем да раждам в Окръжна, но вече съм била там и съм с доста негативи към лекарите-преобладават стари груби лекари, а ние не сме животни. Всяка една родилка разчита в такъв момент на подкрепа и положително отношение, но там определено няма как да го намерим.....освен ако не се даде солидна сума под масата на лекаря.Но както и ти, така и аз, така и доста други , включили се тук с коментари, един от вариантите ни е МБАЛ Бургас. Следя се при д-р Минчев и единственото, за което съжалявам, че няма да мога да родя при него, а не това, че няма да мога да родя в ДМ!

# 565
Момичета, поправих написаното си, ставаше дума за някои бременни, не за всички.  Peace  По повод на това къде ще раждате, направете го там където ще сте най-спокойни. Желая успешен финал за всички, все пак това е най-важното.  Hug

# 566
Изборът ми за Девата беше точно и само заради Мирослав  Минчев,защото останах доволна от процедура,която ми извърши преди това и отношението  и се следя при него и исках той да ме изражда-било то секцио или нормално.и ЕСТЕСТВЕНО си направих сметката и отделих пари за това.И аз съжалявам ,че няма да мога да родя при него  в девата,само заради това, не и заради загубата на перфектни битови условия.

# 567
да, така е. Момичета незнам за вас, но нали знаете надеждата умира последна, та за все пак се надявам ръководството на болницата да се съобрази с бременни в последните месеци. Незнам, но просто така се бях настроила за там, че .....

# 568
Съмнявам се. Вчера звънях и питах и ми отговориха ,че след като термина ми е на 30.06--4.07 влизат в сила новите цени-500 нормално,1000 секцио-въпреки че им казах ,че се следя при техен лекар от началото на бремеността.Не ги интересува това.Моята надежда май умря.

# 569
Жалко...., а ти към Окръжна болница ли се насочи и ако да-към кой лекар?

Общи условия

Активация на акаунт