Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 30

• 58 454
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Какво точно включва вирусологията?

# 646
Какво точно включва вирусологията?

ХИВ, хепатит В, хепатит С, сифилис.

# 647
Момичета, някои от вас правили ли са ИМСИ и колко им е струвало?

# 648
  • В сърцето на любимия човек
Момичета, някои от вас правили ли са ИМСИ и колко им е струвало?

Само ИМСИ-то е 100лв + цената на оплождане ИКСИ
МАКС-а е 200лв
Ако се прави на ЕЦ и се приложи всичко се получава
250 + 200 + 100лв

# 649
Благодаря ти, много! При нас излезна и мъжки фактор, в предната клиника ембриолозите твърдяха, че моите яйцеклетки не ставали, защото не се оплодиха всички. ooooh!

# 650
Моля, нека, който е бил на естествен цикъл да сподели как е било,какво представлява.  bouquet
Аз бях на естествен цикъл преди няколко дни ми беше пункцията.За жалост съм отчаяна-извадиха ми "лоша" яйцеклетка както д-р Персенска се изрази и всичко приключи дотук.
Сега вече бръмбарите в главата ми станаха още повече-дали изобщо ще направя хубава яйцеклетка и дали това е диагнозата т.е. да е причината за почти 5 годишната ми борба и всеки път да съм имала некачествени яйцеклетки.
 Имам FSH 12,6 и това също ме притеснява много, но съм го изследвала само веднъж.Естрадиола един ден преди пункцията ми беше 90 което мисля че говори също донякъде за качесвото на яйцеклетките. Пия Л-тироксин за щитовидната жлеза.
 Моля някой ако е запознат повече да изрази мнение и дали има нещо с което да подобря качеството. newsm78

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 14:48 от kеtti

# 651
  • София
oт една две яйцеклетки не може да се съди за всички.

# 652
обикновенно гледат тия на ец преди да ги качат за пункции.

Мен не ме гледаха долу в кабинета,както и никои от15-те момичета които бяхме в деня.Преди да ми сложат упойката аз си исках да ме прегледат тъй като бях на ЕЦ и бях притеснена за единственото си фоликулче.Акушерката каза на докторката че съм искала "някакъв" преглед преди да ме приспят и тя ме прегледа. moresmile
Е в крайна сметка- лоша яйцеклетка.Има и две неуспешни инсета

# 653
След като хипотетично се оплоди извадената яйцеклетка на естествен цикъл , връщането в рамките на същия цикъл ли става или на следващия?
 По кое време й правят `трансфер`, как определят по кое време да я `поселят`, ако мога така да се изразя?

# 654
Здравейте, аз също съм пациентка на клиниката, но от скоро.Доста дълго чаках да дойде и моят ред на 12 ноември ми беше часа при доктор Шефкетова след цял месец проследяване на овулацията установи, че имам овулация и ми предложи инвитро на ЕЦ тъй като няма причини да не забременявам, но не се получава вече 5 год. Какво ви е мненито за инвитро на ЕЦ имам ли шанс ?

Аз бях на естествен цикъл,при Др.Персенска и в момента съм бременна в 13 седмица,така,че успех ти пожелавам  bouquet

# 655

Мен не ме гледаха долу в кабинета,както и никои от15-те момичета които бяхме в деня.Преди да ми сложат упойката аз си исках да ме прегледат тъй като бях на ЕЦ и бях притеснена за единственото си фоликулче.Акушерката каза на докторката че съм искала "някакъв" преглед преди да ме приспят и тя ме прегледа. moresmile
Какво значи лоша яйцеклетка, на години ли си? То и при мен уж проблема в броя ембриони беше в яйцеклетките, пък то се оказа мъжки фактор?  Laughing

# 656

Какво значи лоша яйцеклетка, на години ли си? То и при мен уж проблема в броя ембриони беше в яйцеклетките, пък то се оказа мъжки фактор?  Laughing

И аз това се питам какво значи.На 35 год. съм почти на 36

# 657
  • В сърцето на любимия човек
На който му се чете:
http://www.mu-pleven.bg/procedures/32/Avtoreferat.pdf
На 11 страница т.2 Морфология на яйцеклетките

За мен лично този текст е труден за разбиране, защото нямам медицинско образование, но ако толкова ви се задълбочава  Rolling Eyes

ПП: Лично за мен "лоша" яйцеклетка означава, че яйцеклетката няма правилна форма, структура и т.н., каквото включват критериите за оценка. Когато е презряла или неузряла казват, че е такава, а не "лоша".

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 16:04 от пънче-мънче

# 658
Явно, просто наближим ли заветната възраст 35, яйцеклетките започват да се скапват...Има ли успели на ЕЦ, след 35, че започвам да се чудя да подхващам ли въобще или да ми направят една хубава стимулацийка.  Laughing

# 659
  • София
Явно, просто наближим ли заветната възраст 35, яйцеклетките започват да се скапват...Има ли успели на ЕЦ, след 35, че започвам да се чудя да подхващам ли въобще или да ми направят една хубава стимулацийка.  Laughing
aз, ама някъде на към 40 вече.

Общи условия

Активация на акаунт