Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Това е Tulip Chair на Ееро Сааринен, продава се от Knoll. Демек класика, скъп стол... но пък с много имитации, които са по-добре за младежко жилище. Wink
http://www.knoll.com/product/tulip-armless-chair

# 496
  • в света на неограничените измерения
Барба благодаря.   bouquet

Мда..., ще трябва да се търси имитация. Младежът много ги харесва.

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 19:46 от vanvel

# 497
Барба, не го харесах. Евтинджос е точната дума.
Дървеният вариант ми изглежда много по-добре.

Може би е хубаво да кажа, че като имам предвид неудобни, разбирам неудобни за дълго, с часове седене на тях. Ако столовете се използват за нормално хранене, което е за не повече от 30 минути, всички столове са си добре.

# 498
  • София
Аз от години за работа вкъщи ползвам само wire chair, на Бертоя. На пръв поглед изглежда ужасно неудобен, но, може би заради извивките, а и с една възглавница зад кръста, е единствения стол на който се чувствам удобно часове наред. А при моята работа ми се налага достатъчно често, да не кажа ежедневно.

# 499
Това не са столове да се седи на тях с часове, а за работа си има специални столове.  Peace
Моите фаворити за столове са тези, изключително леки и удобни.
Скрит текст:

# 500
Аз този... "Мастерс" ли се казваше (компилация от силуетите на известните модели на големите имена), много ме кефи като идея, но визуално никак не го харесвам.
Скоро бях попаднала на подобна идея, но на по-безизвестен американски дизайнер (не е Старк, нали), беше му се получило по-добре. Не знам дали ще мога да го изровя...

# 501
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз от години за работа вкъщи ползвам само wire chair, на Бертоя. На пръв поглед изглежда ужасно неудобен, но, може би заради извивките, а и с една възглавница зад кръста, е единствения стол на който се чувствам удобно часове наред. А при моята работа ми се налага достатъчно често, да не кажа ежедневно.

Това ми е любимият стол, от известно време се оглеждам за имитация, но не съм попаднала.

# 502
Аз този... "Мастерс" ли се казваше (компилация от силуетите на известните модели на големите имена), много ме кефи като идея, но визуално никак не го харесвам.
Скоро бях попаднала на подобна идея, но на по-безизвестен американски дизайнер (не е Старк, нали), беше му се получило по-добре. Не знам дали ще мога да го изровя...
Да, това е Мастера на Филип Старк и на живо е много по- хубав, а пипнеш ли го веднъж да усетиш от каква материя е направен и колко е лек, ще останеш безвъзвратно влюбена в него  Peace.
Стола е учудващо лек, но за сметка на това много здрав и няма това пластмасово усещане каквото има при пластмасовите столове.

# 503
Ема, и аз благодаря за подробния анализ на удобството на столовете  Peace
От всички бих взела HENRIKSDAL  с шарения или оранжев калъф Simple Smile
Столовете с "дупка" на гърба, или вертикални летви, всичко ще се впива, ако решиш да постоиш облегнат. Малкото често пише на трапезарната маса. И се оплаква от стола, затова примъквам един стол тип посетителски, с плътен гръб.
Аз продължавам да си мечтая да взема столове тип кресло. Проблемът е че са супер обемни и височки. В заведение съм ги тествала Simple Smile Еми облягаш си и гръб и ръце, и са мекички,  няма нужда от възглавници, кожи, etc.
Нещо такова съвсем примерно ...
Скрит текст:

Може и по-олекотен вариант:)
Скрит текст:

# 504
Моля за съвет - откъде да намеря ревизионна вратичка за плочки, която да се отваря настрани - май gadamer беше показала такава в нейната баня?  Praynig

# 505
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята ревизия я направи майсторът, не сме я купили готова. Някой беше пускал в темата за баните готови вратички, но не помня от къде.

# 506
А как я е направил - изглежда сякаш е на панти?
Би ли ми пуснала няколко по-детайлни снимки на механизма на самата ревизия, може и на лични  Hug

# 507
Аз от години за работа вкъщи ползвам само wire chair, на Бертоя. На пръв поглед изглежда ужасно неудобен,

Това ми е любимият стол, от известно време се оглеждам за имитация, но не съм попаднала.
Столът е много удобен,въпреки вида му.Имитации има,но аз съм Тома Неверни,а и почти всички,които открих досега искат количества при поръчка.
http://www.alibaba.com/showroom/replica-bertoia-wire-chair.html

http://www.rkdesign.info/product/3350/bertoia-wire.html

# 508
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, гледала съм по тези сайтове, от някои не се доверявам, а от други трябва да се поръча голяма бройка...

Надя, ще ти пиша на лични.

# 509
  • софия
А защо да не се купят от български магазин, доста фирми продават имитации. Поне си отиваш и си го виждаш на живо, ако ти харесва - купуваш.

Общи условия

Активация на акаунт