Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ужас  Sick На мен холната част ми прилича на кабинет за групова психотерапия - всички участници могат да се гледат очи в очи  Sunglasses
Харесах вратите и градеробите в детската. Баклавичките в банята са потресаЮщи  #Crazy

# 571
Момичета, толкова ми е приятно в темичката ви, че ще помоля за още съвети  Hug
Предстои ми изцяло проектиране на мансардно помещение (нормални тавани), което е точно над главата ми (където живея) с невероятна гледка  Flutter Целта му ще бъде място за гости и забавление, в комбинация с лек офис елемент и едновременно всички удобства на малка кухня и пералня ( има достъп до тераса, което за мен е огромен плюс -  в момента нямам тераса и целогодишно простирам вътре:( )
Май съм твърде подробна, а всъщност основното ми питане е да покажете, ако сте попадали скоро, на интериорни комбинации от дърво (по-скоро МДФ с естествен фурнир) с други материали, като идеята ми е да се наблегне на меки, топли, дървесни тонове, подобни на орех. Много се бях запалила на тъмно дърво и под в махагон, но се отказах засега от червеникавите нюанси. Все пак помещението е около 37-38 кв.м., като включва баня с WC около 2-3 кв.м и ми се струва, че тъмното ще затвори, а искам усещане за простор.....Simple Smile   bouquet

# 572
  • Варна
Пълна демонстрация на възможности и липса на собствен вкус.  ooooh!

За "спама" с произношенията:
Скрит текст:
Пред 2 години бяхме в Италия със сина ми и всички ме питаха как е името му на италиански. Бях пощуряла по едно време, защото името е българско и се произнася както си е на български. Аз на някой Джани да му викам ли Гошко като дойде в БГ?! Та според мен е правилно да се произнасят имената както са си от родината-майка. Версаче всички го знаем с италианскотото произношение, Шанел с френското. А за Москино, няколко пъти съм се чувствала неудобно, защото аз питам за Москино, а отсреща ме гледат тъпо и ме питат Мосчино ли имам в предвид. Та добре, че Барба ми изясни и за него.

# 573
  • Варна

Леле! Обикновено съм толерантна към всички стилове и ако не цялостно то поне даден детайл. Но тук много алтън бре!

"Барокът като стил в изкуството на 17. век се характеризира с пищност, великолепие, разкош, разнообразие от интерпретации на детайла, драматичен ефект. "

Бих казала тук фалшиво великолепие, желанието на някои хора да са част от среда, която не отговаря на социалния им статус. Може би е характерна българска черта? Например българи, които едва свързват края си купуват стари автомобили но висок клас, вместо по-нови и икономични. Както казват за да си купиш Ролс-Ройс трябва да имаш пари за три.

# 574
  • София
Аз пък бих приела кухнята, но вероятно само на мен и на ДХЗ може би ще допадне - близки са стиловете на кухните ни. На всички други тук - не, доколкото съм разглеждала снимки от домовете ви  Wink

# 575
  • Русе, България
valya_bl, благодаря ти!

Бохемските жилища ми харесаха, а "бароковия" апартамент има същите на вид интериорни врати като вкъщи ииии.... е просто върхът на мутрещината. Част от нещата, сами по себе си, изглеждат много добре, но в тази комбинация, бррр!

Ето нещо, да излекува страницата на форума: Simple Smile

# 576
  • Варна
Аз пък бих приела кухнята, но вероятно само на мен и на ДХЗ може би ще допадне - близки са стиловете на кухните ни. На всички други тук - не, доколкото съм разглеждала снимки от домовете ви  Wink

Кухнята, да бих приела, само ако може без "златистите акценти" от черния гръб и тогава ще си е една изчистена кухня в бяло и черно.
Всъщност и банята, ако се поизчисти от барока и се остави бяла като зоната около ваната.

# 577
Включвам се с малко снимки за вдъхновение от един дом в Австралия. На мен стила не ми допада, но знам, че тук се харесва, така че  Hug

Но за такава спалня бих направила чудеса..

# 578
Еее, Ваяна, не съм съгласна.
Това футуристично ах и ох, което Барба наскоро показа, всички харесахме.
Ето това също ми харесва.
Много неща харесвам, но не бих си ги направила вкъщи. Някои по чисто финансови причини, други поради практичност, трети, просто защото ми харесва да ги гледам и да им се радвам само отдалече.

Асинка, ето една мансарда, която много ми харесва.

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, радвам се, че този потресающ апартамент е само на проект. Почти няма нещо, което да ми харесва, освен може би купата за плодове на масата, която е от ...ИКЕА. Поставена в тази среда обаче и тя бие на кич и от Скандинавието завиваме рязко към Балканите и страните от бившия соц-блок. Количествата гипс картон, окачени тавани, рисунки, цветя и прочие "къдрички" е излишно да ги споменавам.

Бяло черната кухня има две неща, които не харесвам и те не са свързани с това, че кухнята е с модерен вид и гланцови повърхности, а заоблените ръбове и принт стъклото. Ето такава кухня в бяло и черно мога да преглътна, но пък го няма барока  Joy
Скрит текст:

# 580
# 581
За "спама" с произношенията:
Скрит текст:
Пред 2 години бяхме в Италия със сина ми и всички ме питаха как е името му на италиански. Бях пощуряла по едно време, защото името е българско и се произнася както си е на български. Аз на някой Джани да му викам ли Гошко като дойде в БГ?!
Хаха, мога да си представя... Laughing

Обещах да пусна линкове:

Nacho Polo или "ето как се прави" - по повод елементите на необарок, което не е същото като мутробарок. Whistling

Красив дом в Мелбърн, Австралия със смели и любопитни елементи.

Готини плочки! В случая са фасадни (от Мексико), но ги виждам идеални и за интериор - баня, кухня...

Не знам дали помните, преди време се бях възхищавала от това преливане между паркет и плочки (беше употребено по същия начин и в кухнята на същия апартамент). Сега попаднах на това изпълнение. Снимката не е толкова ефектна, но идеята е подобна и пак си я бива, харесва ми.

И последно, за любителите на по-театрални ефекти: идея за окачане на завеси. Simple Smile)))))

# 582
  • София
Много неща харесвам, но не бих си ги направила вкъщи. Някои по чисто финансови причини, други поради практичност, трети, просто защото ми харесва да ги гледам и да им се радвам само отдалече.

На мен " ах и ох "  не ми изглежда толкова футуристично - пода и вратичките особено.
Ами ето това е разликата - харесвам, но не си го правя в къщи. Аз пък каквото харесвам това се стремя да имам у дома.

# 583
  • София
gadamer, тогава ще преглътнеш и моята кухня - не е с принт стъкло, а черен лакобел.  Wink
Аз пък не харесвам кухни с дървени - /с дървесни шарки / плотове - нормално, нали сме различни...

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 11:38 от Vayana

# 584
  • Варна

На мен " ах и ох "  не ми изглежда толкова футуристично - пода и вратичките особено.
Ами ето това е разликата - харесвам, но не си го правя в къщи. Аз пък каквото харесвам това се стремя да имам у дома.

Е, при мен е в повечето случаи харесвам, но не го правя в къщи защото не мога да си го позволя.

Но пък пред една лъскава кухня бих сложила една супер стара дървена маса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт