Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 5

• 182 892
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Луната
Често хората се опитват да живеят живота си отзад напред. Те се опитват да имат повече неща, или повече пари, за да могат да правят повече от това, което искат и така да бъдат по-щастливи. Начинът, по който това наистина работи е обратното. Трябва първо да бъдеш какъвто наистина си, след това да направиш това, което трябва да направиш, за да получиш това, което искаш.

Маргарет Йънг

Този който е щастлив, ще направи и другите щастливи

Марк Твен

# 76
"Ще научиш, че няма значение на колко парчета се е пръснало сърцето ти, светът няма да спре, за да ти даде възможност да се възстановиш.
Ще научиш, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя.
Ще започнеш да приемаш провалите си с високо вдигната глава и гледайки напред, ще се научиш да строиш "днес" всичките си пътища, защото "утре" може да бъде твърде несигурно…."

Хорхе Луис Борхес

# 77
 spam2 
Страхотни сте, вадите ми душата с памук.. огромно блогодаря на всички  lovekiss

bouquet

# 78
  • при моите деца .....
"Моята идея за Коледа, старомодна или не, е много проста – да обичаш другите. И не мога да разбера защо трябва да чакаме Коледа, за да го правим?"
Боб Хоуп

“ Силният човек се познава по две неща - не наранява с думи и дела и не оставя зад гърба си развалини. Отива си без да разрушава.”
Мария Лалева, "Живот в скалите"

# 79
"В човешкото сърце винаги остава поне още една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва…"

"Самуил", Димитър Талев

# 80
  • Пловдив
"Всички клетва за вечна любов са упражнения по самоизмама." - Ницше

# 81
"Ако вземеш едно гладно куче и се погрижиш за него, то няма да те ухапе.Това е основната разлика между куче и човек." Марк Твен

# 82
  • при моите деца .....
Каква е ползата от притеснението? Никога не си е струвало.
Е, опаковай си проблемите в старата чанта и се усмихвай, усмихвай, усмихвай."

Джордж Асараф

# 83
Попитали една майка, кое от децата си обича най-много? -
Това, което е болно, докато не оздравее.
Това, което е излязло, докато не се върне.
Малкото, докато не порасне.
И всички, докато съм жива.

# 84
  • Луната
Всеки светец си има минало и всеки грешник има бъдеще.

Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си.

Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.

Оскар Уайлд

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 13:55 от Woman^In^White

# 85
...
Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.

Оскар Уайлд

Много ми хареса това!

# 86
'' -От вино не боли глава - казваше дядо - боли ни на сутринта от мислите, които са били там, когато сме пили.''

# 87
"Какво е Коледа? Това е нежността на отминалите дни, стойността на настоящето и очакванията за бъдещето."

Агнес Фаро

# 88
  • София
-"Защо те нямаше толкова дълго време?" попитал Питър Пан.
-"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам." отвърнала Тинкърбел.
-"Защо?"
- "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам"

Сър Джеймс Матю Бари

# 89
  • На изток от Рая
"Душата е повече там където обича , отколкото там където живее"

"Това което откриваш сам , е винаги по - вълнуващо от това,което някой друг ти показва- това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба."

"Постъпките винаги са по - важни от думите.Някой може да ви крещи 2 часа и да ви помогне.Друг може да ви се усмихва 2 години и да ви предаде."

Общи условия

Активация на акаунт