Отговори
# 1 065
Квартала е от значение и за родителите,и за децата.Никой не коментира да си купи или построи ''къщата на мечтите си'' в кварталите ''Враждебна''(егати името), ''Филиповци'' или ''Хр.Ботев''в столицата,нали?Пък пътувай цял ден за работа , добри училища,добра среда(колкото и да е относително това)извънкласни занимания и грохнал се прибери вкъщи на ''спокойствие и чист въздух'',каквито живеещите в центъра уж нямаме.Пусни децата навън да си поиграят с комшийските и да обменят ''култури''.

# 1 066
По отношение на средата и живота в къща -  ние през лятото се местим на вилата, както и голяма част от съседите, децата са събрани от цяла София, включително и от чужбина пристигат за ваканцията при баби и дядовци, има и от Люлин  Wink, всичките са доста свестни, има 1-2 изключения, но когато групата е голяма оказва положително въздействие и върху тях. Събират се и с деца от селото, компанията е много разнородна и интересна, завързват приятелства, обикалят на тумби из гори и поляни, карат велосипеди, ритат футбол,  прибират се за хапване и пак изчезват някъде, бродят по нощите с фенерчета... незабравими ваканции са това и нямат нищо общо с градските ваканции между две морета и някоя екскурзия.
Понеже с някои от децата поддържаме връзка  и в София,  наблюдавам колко са различни един и същи деца, поставени да се развиват на воля или ограничени в града между 2 прашни кръстовища в тесен кръг.
Това е за лятото, не знам как е решен въпросът с контактите през зимата при живеещите в къщи, предполагам е ограничен предимно до училищните такива, но заради лятото и незабравимите ваканции си струва.

ПП. Чистият въздух през зимата на село е много относително понятие, да, не е наситен с изгорели газове от автомобили, но над покривите се стеле пушек от кюмбетата (кюмюр или дърва).

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 14:21 от нова

# 1 067
  • София
Нова,направо ме върна в детството ми Heart Eyes
ако може да попитам,къде е вилата?

# 1 068
  • София
Малка поправка, квартал Иван Вазов или ул. Вазов не граничи с ул. Оборище! Оборище е интересна за живеене в участъка между бул. Евлоги Георгиев и бул. Васил Левски!

Така е -кв. Иван Вазов е краят на Витошка до Южния парк. А ул Иван Вазов е в самия център. И двете нямат общо с Оборище.

А ул. Оборище стига почти до Подуене.

Явно не е станало ясно- харесват ми тези две части на София, зная, че са съвсем на различни места.

# 1 069
  • София
Аз не разбрах - авторката на темата убеди ли се, че трябва да продава апартамента и да ходи в белите райони, или ще остава в работническия квартал?

# 1 070
Аз пък ще ви тегля една на Софията, ако имах възможност бих живяла в/около Бургас или Пловдив!  Nature Sunny

Заповядайте в Бургас - най-добрия град за живеене, със софийските заплати
животът ви ще е песен...

# 1 071
Аз не разбрах - авторката на темата убеди ли се, че трябва да продава апартамента и да ходи в белите райони, или ще остава в работническия квартал?
Черни работнически квартали няма. Всичките работнически квартали са бели и са си ок. за хора с реалистични изисквания към живота.

Не вярвам някой да обсъжда сериозно дали да си купи имот в центъра на Факултето или в онзи квартал до летището....

А Враждебна също е добре. Има си съвсем прилична и цивилизована част и си е село като всяко друго около София. Е-не е мутробарок като Бояна или Симеоново..

# 1 072
И без да чета темата, се обзалагам, че 70 страници доказвате, че всички живеете в едно голямо гето.
Tц, не позна.

Ако Кейси има предвид постигнатият ефект, то да, права е.
Разбира се, че е права!

# 1 073
  • София
животът ви ще е песен...
Моята най-близка приятелка, и наша съфорумка, си купи апартамент в центъра на Бургас, така че вече има правилно ориентирали се. Че дори е и счетоводителка, като авторката на темата.  Joy

# 1 074
животът ви ще е песен...
Моята най-близка приятелка, и наша съфорумка, си купи апартамент в центъра на Бургас, така че вече има правилно ориентирали се. Че дори е и счетоводителка, като авторката на темата.  Joy

И все пак и там има значение кварталът. Wink  Peace

# 1 075
Аз пък ще ви тегля една на Софията, ако имах възможност бих живяла в/около Бургас или Пловдив!  Nature Sunny

животът ви ще е песен...

Не,мерси. И Варна не ме блазни.

# 1 076
Както казах, аз съм пловдивско чадо със софийско месторождение,обаче съм влюбена в Бургас (там уча) , знам че един ден ще живея там и то в квартал Лазур!  Heart Eyes

# 1 077
Както казах, аз съм пловдивско чадо със софийско месторождение,обаче съм влюбена в Бургас (там уча) , знам че един ден ще живея там и то в квартал Лазур!  Heart Eyes
Бургас е много по-хубав и по-добър за живеене град от София. Аз лично веднага бих се преместила да живея в Бургас, ако можех да си изместя и местоработата и къщата.
Пловдив също е много по-хубав град от София-и там бих живяла с кеф.

# 1 078
  • София - Рим и обратно
Мутрабарок  Joy
Аз пък не мога да си представя да живея в друг град. Дори и по света Confused. Живяла съм, мъка страшна. И то в голям красив европейски град. Е, не става, пъпът ми е в София.

# 1 079
Кафе,до нагласа си е според мен. Когато ме изкорениха от родния ми гр.Трън мислех, че никъде няма да се впиша! Сега и в Москва да ме пуснеш ще живея, щом се налага   Laughing Peace и все пак мечтая за Бургас  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт