Отговори
# 1 050
И без да чета темата, се обзалагам, че 70 страници доказвате, че всички живеете в едно голямо гето.
Tц, не позна.

Ако Кейси има предвид постигнатият ефект, то да, права е.

# 1 051
Да се изкажа като живееща в Люлин.

Истината е, че са ми крайно неприятни коментари, които в основата си съдържат етикетиране на хората в зависимост от местоживеенето им.

Но е факт, че средата е по-различна, няма какво да си кривя душата.
Обаче кучето скача според тоягата, та и ние така.

Всъщност, темата е именно за това. Няма как да не етикираш част от обитателите на този ареал. Не разбирам само защо останалите се засягат, при положение, че виждат и сами, че средата е по-различна. Да, не е приятно. Но е факт. Peace

# 1 052
Приятно ми е, простакеса и циганеса  Laughing

Живея в Лозен и се чувствам чудесно тук. Днес стигнах до офиса си на Черни връх и Никола Вапцаров за 28 минути. Живеем в къща на чист въздух. Съседите са кротки, усмихнати, дружелюбни. Кажи къде са простаците да не ходя там  Mr. Green А не съм видяла нито един мургав събрат за  1 година, откакто съм тук. Харесва ми много.

Прекрасно е в Лозен, наистина. И ми е любимо място за разходка в близост до София - манастира и нагоре до вр. Половрак. Обаче за циганите, че не си виждала, не ти вярвам. Освен ако не си някъде съвсем в началото (Долен Лозен ли се води?). Нагоре винаги виждам цигани на групи.

# 1 053
Блонди, ама може ли такова нещо.... От един краен, непрестижен квартал, та на друг краен, непрестижен.... И то село Wink
Виж придошлите Wink бързо се ориентират като дойдат - от краен , поразучат, поразпитат, пък се мушнат у някой престижен да се омешат и те с "престижните"  Laughing

# 1 054
Да се изкажа като живееща в Люлин.
Ако навремето имахме пари бих избрали да си купим жилище  в Иван Вазов, някъде около улица Оборище... Laughing . Скромна съм, да, знам.
 Поради факта, че идваме от малък град, родителите ни не са богати, изтеглихме кредит ипотечен и се задоволихме с жилище в Люлин. Преди това живеехме под наем в Слатина. За същите пари ни предлагаха същото жилище и там, но и двамата със съпруга ми не харесвахме този квартал.
 Нямам притеснения относно това дали влияе средата. Неминуемо влияе. Възпитаваме децата си както смятаме за правилно, засега смятам, че се справяме добре, но само времето ще покаже.
Истината е, че са ми крайно неприятни коментари, които в основата си съдържат етикетиране на хората в зависимост от местоживеенето им. Нито в Изток, Лозенец или не знам си къде живеят само умни и извисени хора, нито в Люлин и Надежда живеят само някакви човекоподобни създания. Вярвам в тези си разбирания.
Но е факт, че средата е по-различна, няма какво да си кривя душата.
Обаче кучето скача според тоягата, та и ние така.
 Някъде в темата мярнах мнения, че едва ли не минавайки през Люлин на някого му става лошо. Решението е само едно- не минавайте. Peace
По стечение на обстоятелствата едната ми дъщеря ходи на училище в Лозенец, преди това- в Гео Милев. И там живеят хора, не божества. И там кучетата акат по полянките. Не съм броила дали го правят по-често, може би и те са по-ерудирани.
Малка поправка, квартал Иван Вазов или ул. Вазов не граничи с ул. Оборище! Оборище е интересна за живеене в участъка между бул. Евлоги Георгиев и бул. Васил Левски!

# 1 055
Това ми е мечта. Винаги като се разхождам там пеша, оглеждам къщите и апартаментите и си мечтая да ми се обади някой незнаем за мен роднина, че съм наследила нещо именно в този район.  Mr. Green

Но ще си стоя на село, кво да правя.

# 1 056
Малка поправка, квартал Иван Вазов или ул. Вазов не граничи с ул. Оборище! Оборище е интересна за живеене в участъка между бул. Евлоги Георгиев и бул. Васил Левски!

Така е -кв. Иван Вазов е краят на Витошка до Южния парк. А ул Иван Вазов е в самия център. И двете нямат общо с Оборище.

А ул. Оборище стига почти до Подуене.

# 1 057
  • София
Може би изброява потребителката - "в Иван Вазов, около Оборище..."

# 1 058
Може би изброява потребителката - "в Иван Вазов, около Оборище..."

Навярно си права!

# 1 059
  • Сф
Аз пък ще ви тегля една на Софията, ако имах възможност бих живяла в/около Бургас или Пловдив!  Nature Sunny

# 1 060
Аз пък ще ви тегля една на Софията, ако имах възможност бих живяла в/около Бургас или Пловдив!  Nature Sunny

А какво ти пречи?

# 1 061
И в Бургас и в Пловдив е хубаво, а какви хубави селца има в Родопите... Но по темата, не само за децата, но и за нас е важна заобикалящата среда. Изразът с какъвто се събереш, такъв ставаш не е случаен! Simple Smile 

# 1 062
  • Blondeville
Приятно ми е, простакеса и циганеса  Laughing

Живея в Лозен и се чувствам чудесно тук. Днес стигнах до офиса си на Черни връх и Никола Вапцаров за 28 минути. Живеем в къща на чист въздух. Съседите са кротки, усмихнати, дружелюбни. Кажи къде са простаците да не ходя там  Mr. Green А не съм видяла нито един мургав събрат за  1 година, откакто съм тук. Харесва ми много.

Прекрасно е в Лозен, наистина. И ми е любимо място за разходка в близост до София - манастира и нагоре до вр. Половрак. Обаче за циганите, че не си виждала, не ти вярвам. Освен ако не си някъде съвсем в началото (Долен Лозен ли се води?). Нагоре винаги виждам цигани на групи.

В Долни Лозен съм. Той е по-далечната част спрямо София. Къщата е точно на пътя за вр. Половрак. Наистина не съм виждала цигани, нито групи, нито самосиндикални, явно добре се прикриват  Mr. Green Но и на нас разходките са ни основно по планината, и ако трябва да пазаруваме в супера. Тоест има голям шанс това да е причината да не съм срещала.

# 1 063
  • Сф

А какво ти пречи?
Най- вече работата и заплащането, тука са ни контактите  и без наличие на свободен финансов ресурс няма как да рискуваме...

# 1 064

А какво ти пречи?
Най- вече работата и заплащането, тука са ни контактите  и без наличие на свободен финансов ресурс няма как да рискуваме...

Разбирам, но всъщност това е и причината София да е по-голяма, по-мръсна и по-хаотична от Пловдив, където имам баба и където ми е много приятно да гостувам.

Няма как да имаме всичко, нали? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт