Отговори
# 1 125
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Велвет,  Peace теб съм те разбрала. Няма защо да се обясняваш.

... И сега, може би е време да разкажа моята разтърсваща история, защо, аджеба такъв интелект, че и такава неземна красота живее от 30 години в Люлин 5  Joy Да доказвам как съм девето поколение софиянка, щастливо разведена с роднина на цар Борис и т.н. глупотевини... Дядо бил в лагер, баба вместо да си пише книгите прала гащи на комунисти...
А бе, вие въобще нормални ли сте?! (визирам селяците по душа)  Peace

# 1 126
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...

Клас - Мъничък Човек

Поздрав с люлинска чалга  Mr. Green

Не е ли време тая тема да се сапикяса?!

# 1 127
Все още обичам Изток, но леко ми е неприятно да виждам как новобогаташите го завземат. Местните се познават по старите и евтини коли. А първите, по реплики от рода :
"Не ви разбирам, при цени на квадрат от 900 евро, още живеете тук?!". Демек нямаш ли големи доходи, разкарай се.
 Ами може би тези хора са родени тук? С какво право някой, роден в село до Горна Оряховица, гони хора, поколения живели там? Освен с това на парите. Смешно тъжното е, че подобни "свестни хора" старателно крият произхода си.
Темата е болна и дълга, но това е масово.
Щерки на бизнесмени от Добруджа се заселват и буквално избутват хората там - децата им от ясли, градини и всичко. Как ли - с рушвети навсякъде.

# 1 128
Аз не бих си позволила да анализирам хората от три думи написани във форум. От моят опит 'с какъвто се събереш, такъв ставаш' не е току така казано. Факторът приятели е важен. Образов/необразован не е толкова важно, колкото ценностната система като цяло и амбицията да постигаш това, за което мечтаеш. От една възраст нататък, не само семейството е важно.

От моя опит в голяма степен важи и обратното - събираш се с такива като теб.  И това става от най-ранна детскоградинска възраст.
Има го и това. Май си зависи от детето. Ако подозираш, че се влияе от другите, подбираш му средата. В противен случай, не си го слагаш на сърцето.

# 1 129
  • София
Все още обичам Изток, но леко ми е неприятно да виждам как новобогаташите го завземат. Местните се познават по старите и евтини коли. А първите, по реплики от рода :
"Не ви разбирам, при цени на квадрат от 900 евро, още живеете тук?!". Демек нямаш ли големи доходи, разкарай се.
 Ами може би тези хора са родени тук? С какво право някой, роден в село до Горна Оряховица, гони хора, поколения живели там? Освен с това на парите. Смешно тъжното е, че подобни "свестни хора" старателно крият произхода си.
Щерки на бизнесмени от Добруджа се заселват и буквално избутват хората там - децата им от ясли, градини и всичко. Как ли - с рушвети навсякъде.

Аз затова казах - ех, пари.
Имам една приятелка от зад Витошка и те така  се ядосват - едни силиконки и джипки навсякъде.

# 1 130
егати превземките  Simple Smile)) стерилно отгеданите деца  са с лоша социална адаптация. Спомнете си онези  "много възпитани" деца от ваше време с много контролиращи и обгрижващи ги майки.  След 10тина години вие може да си мислите, че имате супер възпитано детенце, но то ще има проблеми с връстниците си, дори тези "от добри семейства".

Какви деца?
Темата е кой е по-престижен. Тези дето плюят НА Софията или тези дето плюят на Люлин. Simple Smile

Да ви кажа, въщност, Люлин има едно хубаво предимство - въздухът.
Според мен, навсякъде делът на простаците е константа, разликата е само в парите.

Едно и също населено място, в едната група на детето - 90% от родителите високо образовани, в другата - точно обратното.

е, ако ще гледаме въздух, не е ли по-добре Княжево, Павлово, че и даже Горна Баня ? Не знам защо се смята, че децата трябва да общуват само с деца на образовани родители и то на такава ранна възраст. Вижда ми се направо грозно да се разсъждава по такъв начин. Расла съм в къща в негъзарски квартал и всичките ми приятелчета от детинство бяха на неособено образовани родители и още си се обичаме. Една от приятелките ми е сладкарка, а другата сменя длъжности, но и тя е без образование особено. Моето семейство са доктори, професори и сие и на ранна възраст възпитанието зависи от родителите най-вече.
Едно време не даваха на децатада играят с деца на разведени, или от "лоши семейства" и децата пак си играеха заедно. Сега пък не трябва да играят с деца на фризьори или шофьори. Не знам какви деца се очаква да се възпитат по такъв начин, но е ужасно неестествено и обикновено с подобни терзания са именно посредствени в професията си и  реализацията си родители, които обаче са с претенции.

Аз не бих си позволила да анализирам хората от три думи написани във форум. От моят опит 'с какъвто се събереш, такъв ставаш' не е току така казано. Факторът приятели е важен. Образов/необразован не е толкова важно, колкото ценностната система като цяло и амбицията да постигаш това, за което мечтаеш. От една възраст нататък, не само семейството е важно.

Не е по-добре Княжево и Горна Баня, нито пък Бояна поради спецификите на въздушните течения.
Напротив, лесно може да се съди за човек как се отнася към другите, дори от три думи. А на хората, които не са научени да общуват нормално с различни хора, не им върви в живота. Приятелите по интереси детето си подбира по-късно гимназия, университет, колеги от работата и тн. Но  от детинство да си изолираш детето от други деца, защото родителите им са еди какви си, това е комплексарщина и еснафщина. И нищо случайно няма, че именно провнциалистите са най-активни в тази тема. Интересно ми е какви са професиите и образованието на тези загрижени майки, смятащи децата на кранистите и фризьорките под нивото на своите деца?
Амбициите идват от най-ранна детска възраст и именно от семейството и то от личен пример, както и от характера на самото дете (донякъде е и вродено), а после в гимназия и университет се доразвиват.
П.С. най-талантливите и амбициозни мои съученици и колеги, по-късно учещи по света, да кажем, бяха от скромни семейства и много от тях даже не от София.

Браво, щом можеш от три думи да разбереш какъв човек пише. Някои биха казали, че това също говори много. Както казах, аз нямам такива претенции.

# 1 131
...Според мен тази част на Младост е по-добре за отглеждане на деца от Люлин 5 (за да се върнем на темата  Peace )

Няколко пъти казах, че всеки Люлин е отделен квартал. На мен също 5 част не ми харесва, но и Младост не ми е удобен, така че не бих избрала нито един от двата  Mr. Green

# 1 132

Аз затова казах - ех, пари.
Имам една приятелка от зад Витошка и те така  се ядосват - едни силиконки и джипки навсякъде.
Да, аз разбрах.... Точно между Витошка и Раковски живеех преди. И точно там се нанесе един "мил" новобогаташ, който тероризираше цялата кооперация. Далеч съм от мисълта, че всички хора с успешен бизнес са безскрупулни, моля Simple Smile

# 1 133

Силно съм за да се върне софийското жителство и особено Източно такова.  А кои са тия поколения такива, като кварталът е построен за "нашите отговорни другари". 

# 1 134
Стар аристократичен квартал е Изток Simple Smile Но това е естествен процес, хората се сменят, идват нови хора зашото се строи, хората, които отдавна живеят там си дават къщите, построяват блокче и там се населват нови хора. Но честно казано, не смятам, че са "лоши новобогаташи", има съвсем нормални и свестни хора. Детето ми учи в 119то в квартала, виждам и родителите и съседите ми - приятни хора, да с възможности са, но но я няма "чалга" културата. Като излезеш да се разхождаш, виждаш спретнати приветливи хора - сред тях има и възрастни добре поддържани хора и млади жизнени свестни хора - и това е хубавото на квартала, така се подмладява..

# 1 135
Не искам да звучи като заяждане,но кога е имало аристокрация в Б-я?Ако заселилите се в кв.Изток по ранно  соц.време партийни номенклатурчици са аристократи,ок.Друг пример ми е чичо Митко от Мировяне.Внучките му също учеха в 119 у-ще.И са си съвсем на ТИ със чалга ''културата'' до ден днешен.Познавам и едно момче завършило въпросното у-ще и него го тресе въпросната ''култура''.

# 1 136
Все още обичам Изток....
С какво право някой, роден в село до Горна Оряховица, гони хора, поколения живели там? Освен с това на парите.....
Щерки на бизнесмени от Добруджа се заселват и буквално избутват хората там - децата им от ясли, градини и всичко.....

rotfImao rotfImbo

Това е велико!

Ами като е пълно с аристократи в Изток, защо си продават имотите на долните, гадни, мръсни щерки на бизнесмени?

Никакви аристократи няма в Изток. Апартаменти са подарявани (знам какво говоря и мога да подкрепя с пример и информация от първа ръка) на комунистически величия.
Комунистическото величие през 1975г = силиконова кукла през 2014г!!!
Безмозъчни същества, съсипващи държавата! Време е да спрете да се кланяте на такива!

# 1 137
Същите партийни другари, дошли от село Долно Нанагорнище,  са изселвали и пращали в лагери законните собственици, защото жилището им е харесало. А потомците им сега се хвалят - аз съм потомствена от Центъра, или от Изток. 

# 1 138
  • София
А потомците им сега се хвалят - аз съм потомствена от Центъра, или от Изток.
И толкова неуспешна, че я избутали на опашката за ДГ някакви богаташки от Добруджа, които обаче се редят пред държавната ДГ в Изток. Родителите на такива булки са били не на мястото си, сега и те трудно се справят с живота без нечестните побутвания с няколко нива/квартала/училища нагоре.

То се захласнаха някои хора. Ясно, че Изток е нелош квартал, ама да се поогледаме колко пък да е хубав и каква тъжна гледка е през деня с всички зле облечени и тътрещи чантета по тротоара пенсионери. Често минавам през деня оттам и съм добила представа за един застарял квартал, което на мен не ми действа много добре, но това вече са лични предпочитания и чувства, нищо обективно. Да, от най-хубавите квартали в София е.

# 1 139
  • където ми харесва
Преместих се от Дианабад в Надежда 1. И се родих. Заклевам се. Толкова ми беше писнало от тези "възвишени" интелектуалци на всеки километър в тая комунистическа паланка, наречена "един от най-приятните квартали за живеене в София", че имах чувството как те дебнат, само за да те заковат с това, че са по-умни от теб.
Аз не съм идиот. Психолог съм по душа и по професия. Но, не мога да контактувам с тая интелектуална паплач, която смята себе си за единствената читава градивна част от обществото.
Та, в Надежда. Да, там масата са бачкатори. Дали продавачка в хранителен магазин, дали фризьорка в близкия салон, или просто строител/автомонтьор, няма значение. Тези хора не са по-малко интелигентни, много от тях са висшисти. Естествено, интелектуалната прослойка от Дианабад не би могла да го разбере, защото е крайно заслепена единствено и само от собствения си интелект. Но, там живеят много земни хора, които с радост биха ти помогнали, ако са видели добро отношение от теб.
Младост за мен не се различава особено от който и да било друг квартал в София. И там живеят дебили, които възпитават дебили. И в Надежда една продавачка може да възпита много по-добър човек, отколкото пианистката от Дианабад, чието дете я презира.

Общи условия

Активация на акаунт