Отговори
# 1 140
Честно ви казвам, ако има как да повърна пред някои от вас, ще го направя с удоволствие... Не знам къде сте расли и пасли, но сте уникални долнища...  Sick
Поздрави на модератора... от Люлин 5!  Hug

newsm74  : newsm10  202uu

# 1 141
  • Сф
Подкрепям те Адел Hug  Дианабад и на мен ми е "странен" -меко казано;Да не говорим, че е на майната си. Сега да видим кой ще изтрещи!

# 1 142
С какво право някой, роден в село до Горна Оряховица, гони хора, поколения живели там? Освен с това на парите.

Не само с това, а най-вече с друго. С простият факт, че като си роден в "Изток", това не те прави автоматично нито умен, нито способен. Въпросните хора, родени в село до Горна Оряховица, са очевидно много по-способни и кадърни, успяли са, спечелили са и затова могат да се заселят и в Изток, и в Запад, и на Шан-з-Елизе, ако искат. И имат не по-малко право да живеят в Изток от родените там.

# 1 143
  • София
Провинциалистите са налазили най-усилено южните райони.

# 1 144
Вие заключвате ли си вратите?

# 1 145
  • София
Вие заключвате ли си вратите?

Понякога забравям. Embarassed
Иначе за 10 години във входа 3-4 пъти са влизали съмнителни лица.

# 1 146
  • София
Образов/необразован не е толкова важно, колкото ценностната система като цяло и амбицията да постигаш това, за което мечтаеш. От една възраст нататък, не само семейството е важно.
Peace
Съгласна съм, макар че нивото на образованието е показател за ценностната ти система.
Има общи работници с прекрасно възпитани, толерантни и отзивчиви деца и обратното.
Да, така е, но да си възпитан, толерантен и отзивчив за някои не е достатъчно. Иска се от децата да са и амбицирани да постигнат или надградят нещо.
Провинциалистите са налазили най-усилено южните райони.
И защо не? Ще "налазят" които си искат. И какво значи "налазили". Все едно да се каже, че софиянци са "налазили" еди-кои си села и курорти-ами харесват им, привличат ги и си купуват имоти там. И аз не бих си взела апартамент в комплекс  в Слънчев бряг и не бих си купила вила за почивка в еди-кое си нашумяло село, но хората ги кефят тези варианти и си ги купуват. Всеки има избор! И добре, че е така. И в този ред на мисли, аз също не смятам, че 5-то поколение живущ в Изток има по-големи права от новодошлата провинциалистка от Добруджа. Защото някой път се оказва, че петте поколения на живущия в Изток не са направили за обществото това, което е направил бащата на мадамата от Добруджа, примерно.

# 1 147
  • София
Стар аристократичен квартал е Изток

5-то поколение живущ в Изток

такива изказвания са смешни и се дължат на непознаване на историята на София от соц.време.

ж.к. Изток не е стар квартал, освен ако "стар" за вас е нещо на 20-30 години. за никакви 5 поколения, отраснали там, не може да става и дума.

общо взето, след печатницата нагоре по Цариградско шосе е било пустош. първият жилищен комплекс, построен нагоре, е ж.к. Ленин в края на 1950-те години, сега на това му викат Яворов. майка ми разказваше, че нямало много желаещи да купуват апартаменти там - струвало им се извън града.

ето тук има малко за историята на жилищните комплекси в София:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.453772231353942.109949 … 579461&type=3

# 1 148
  • София
jam, беше примерно определението, защото по-горе се сравняваха хората, които живеят вече в кварталите и новодошлите. Не е толкова важно дали е 5-то или 1-во поколение и дали е от Добруджа или от Горно Нанадолнище.

# 1 149
Аз искам имотче в Царево, и да изкарвам летата там. Дано ме огрее някой ден.

# 1 150
  • София
Нямам време да чета 70 и кусур страници, но изказванията на някои майки ме озадачиха...  Rolling Eyes Какво значи това, че повечето родители в квартала били продавачки? Ами на тази безработица??? Вие откъде знаете защо тази жена е станала продавачка? Моят съпруг например е инженер, но заради кризата остана без работа. И сега работи в един мол. Въпреки това мостът на Подуяне му е бил дипломна работа. И какво? Само защото работи в мол и това го вкарва в листата на простаците и нискоинтелигентните хора ли? Ами да попитам аз авторката, дето толкова много се терзае, че е дошла при простолюдието, авторке, кога за последно отиде на театър, опера, коя книга четеш в момента? Или ти нямаш време за такива неща, притесняваш се, че детето ти расте заедно с децата на продавачи и фризьори. Пък ти си супер интелигентна  и високоначетена счетоводителка.

# 1 151
sugar baby, не го приемай лично. То за 70 страници имаше доста метаморфози.  Mr. Green

# 1 152
  • София
Ами аз живея в един от северните квартали. Но родом съм от Пловдив. Там имам една позната, която е бивша оперна певица, сега е пенсионерка. И за да преживява жената, чисти тоалетните на един хипермаркет. Другата ми позната, също пенсионерка, целият и трудов стаж пак е минал в операта, само че като балерина. Доскоро продаваше вестници. А аз съм завършила Музикалната академия в Пловдив, мога да изпълнявам арии от опери, свиря на пиано, дирижирала съм хор, симфоничен и духов оркестър, и въпреки това имаше период в живота ми, в който работих като продавачка. После учих и в СУ и сега съм учител. Идеята на поста ми беше, че не всички хора, които работят обикновени професии са обикновени и в живота.  Peace

# 1 153
Шугар,разменили сме с те -аз родом от София пък в Пловдив Peace точно това обсъждахме в темата.Но наистина трябва да я прочетеш за да се увериш. Повечето хора мислят като теб. Авторката се извини, бая беше нахулена!

# 1 154
Има общи работници с прекрасно възпитани, толерантни и отзивчиви деца и обратното.
Да, така е, но да си възпитан, толерантен и отзивчив за някои не е достатъчно. Иска се от децата да са и амбицирани да постигнат или надградят нещо.
Прекрасно е, ако са и амбициозни. Но ако не са, това не би следвало да повлияе на едно амбициозно дете. Вече кварталната комуникация между децата има много по-малко влияние и е смешно някои родители да очакват съседските деца да им амбицират децата. Всъщност децата сами си избират приятелите.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 18:20 от Cygnus

Общи условия

Активация на акаунт