Отговори
# 1 155
  • София - Рим и обратно
Елице, кво се пулиш Laughing. Я, иди поживей в Рим или околностите му и пак ще си говорим като се върнеш. След 7.30 един хляб не можеш да си купиш. Трафик, мърсотия и навалица. За да си свършиш някаква работа, трябва да предвидиш целия ден в разход.
Иначе на екскурзийка си е кеф за седмица-две. И аз така вече ходя, за ваканциите, на гости. Супер ми е. Обаче си кютам в "гадния" Изток и всичко ми е на 5 мин. разстояние - дом, градина, работа, магазини; тишина, зеленина и кротки съседи Whistling

# 1 156
Нямам време да чета 70 и кусур страници, но изказванията на някои майки ме озадачиха...  Rolling Eyes Какво значи това, че повечето родители в квартала били продавачки? Ами на тази безработица???
И аз исках нещо подобно да питам тези, които имат кофти отношение към не-престижните родителски професии -  ами ако няма работещи родители?  newsm78 Пускате ли Пенчо/Пенка да играят с деца, чиито родители са безработни, сираци или изоставени (в дом или настанени при приемни родители)?

# 1 157
Не вярвам на очите си... Изток оплют. Гроздето, което е високо, винаги е кисело.

# 1 158
  • където ми харесва
Аз обичам Изток. Отраснала съм там. Учех в училище, което се намира в квартала. Но, мога да кажа, че отраснах покрай мутри, къде по-едри, къде по-дребни. Те още си живеят в квартала. Кротък е, красив е и скъп. И пак си предпочитам Надежда, дори пред Изток. Mr. Green

# 1 159
Не вярвам на очите си... Изток оплют. Гроздето, което е високо, винаги е кисело.

Сегашния Изток не е онзи Изток. Самоковската агенция под моста изсипва еври дей гастарбайтери от Самоков и района.

Обикновено идват към 8 часа и към 17.00 се приготвят за оттегляне.
Точно в района на комплекса с може би най скъпите на метър имоти / Говоря за ЕСТЕ / на метри от тях е пълно с изоставени павилиони а и с работещи скари за кебапчета. Така де, плебса това обядва, по две кебапчета с половинка хлЕб и лютеница естествено.

Районът около Плиска - Добре  е че най после се разчистиха павилионите от зората на демокрацията. Доби приятен вид вече.

Блоковете - вече са поовехтели, нуждаят се от ремонт, но обитателите им все нямат пари. Като нямат пари за ремонт, защо е мръсно около тях, една метла трябва. И без това повечето там са пенсии.

По темата - естествено, че района ще повлияе на възпитанието на децата, но е от значение и семейството, когато се слуша чалга и децата ще слушат.
Когато кавгите у дома са перманентни, то и децата стават кавгаджии - приемат го за начин на общуване.

Така че Изток, Лозенец, Надежда, с метрото почти няма значение района, определящо е домашното възпитание...    

# 1 160
Няма спор, че всяко дете получава основата вкъщи. Бих се учудила, ако някой твърди обратното. От един момент нататък обаче и средата извън семейството става много важна, защото и децата имат нужда да са част от социума.

# 1 161
  • София
То всичко е по-добре от Люлин 5  Crazy
Aбсолютно  Peace Mr. Green Аз само заради това, че около нашия апартамент под наем доста цигани има  Tired  ooooh!

# 1 162
  • sofia
Децата само в квартала ли имат контакти?
Като се замисля, контакти в квартала съм имала до 4-5 клас, после се преместихме и основните ми контакти бяха със съученици и навсякъде другаде, но не и в квартала. Та основните ми контакти са от училище, не по местоживеене. Ако последните две съвпадат - ясно.

# 1 163
Долколко разбрах, визират се децата във възраст 4-6 г.

# 1 164
  • sofia
Там пък кви контакти? Моите бяха на ДГ по цял ден, винаги с мен са излизали, което предопределя контактите им- т.е. аз решавам къде ще играят. Навсякъде има шанс да попаднеш на кофти деца, но винаги можем да си тръгнем или да дам коментирам неподходящо поведение или речник. Проблем е като почнат сами да ходят насам-натам и трябва сами да преценяват ситуациите.

В ДГ посмъртно няма как да знаеш на какво ще попаднеш....

# 1 165
Авторката точно контактите в ДГ визираше.

# 1 166
  • където ми харесва
Веси, то май май, на авторката й е по-проблемен факта, че нейните контакти с родителите на другите деца в ДГ са сложни, защото тя е по-умна от тях. И за това се притеснява, че и детето й ще контактува с по-глупави деца от него. Whistling

# 1 167
Всъщност нали има теории, че няма тъпи деца.

# 1 168
  • София
Авторката точно контактите в ДГ визираше.
В общи линии аз определям контактите на детето ми. Събирам го с деца на мои приятелки (о, ужас, едната ми приятелка е продавачка!). Също от градината дъщеря ми си има приятелчета - прекрасни дечица с много симпатични родители. Какво повече да искам! Това, че сме в Дружба, не ни прави повече или по-малко прости, умни или криминално проявени.  Mr. Green

# 1 169
Разбирам я жената. И аз окръглих очи, докато слушах  една от майките, която на родителската вметваше 'еб.си' във всяко изречение поне по веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт