Отговори
# 2 280
Не знам кой квартал какво определя,но София е празна.

Весели празници!

# 2 281
Което е чудесно!:)Честита Коледа!

# 2 282
Което е чудесно!:)Честита Коледа!

И аз винаги се радвам, когато има празници и повечко почивни дни, защото потокът от хора се пренасочва към родните места  Wink
И не, че съм голям ксенофоб  Blush , обаче е голямо удоволствие да посещаваш любими места, необезпокоен от тълпи и навалици.

# 2 283
И аз винаги се радвам, когато има празници и повечко почивни дни, защото потокът от хора се пренасочва към родните места  Wink

Не само това е причината. Напоследък е модерно да се ходи насам натам за празниците - по хотели и хижи в България или чужбина.
От друга страна познавам много несофиянци, които посрещат родителите си в техния дом София.
Не мисля, че има правила Simple Smile

И не, че съм голям ксенофоб  Blush , обаче е голямо удоволствие да посещаваш любими места, необезпокоен от тълпи и навалици.

Радвай се, че не живееш в Париж, Ню Йорк и т.н.  Joy

# 2 284
Мдаааа, но винаги се минава през родния дом Wink
Даже снимките във ФБ съвсем сериозно потвърждават това. Wink Някъде на СПА, после при мама и тати.

# 2 285
Даже снимките във ФБ съвсем сериозно потвърждават това. Wink Някъде на СПА, после при мама и тати.

Пак ли до четвъртото поколение софиянци го докарахме? А лошо ли е да уважат мама и тати? А ако мама и тати са лекари, професори, юристи, бизнесмени от Пловдив, Русе, Варна, Търново, Шумен, Бургас..... По-нисша категория ли са от четвъртото поколение софиянци? Риторичен въпрос......

# 2 286

Няма по-хубаво от това да посетиш родителите си. Но независимо дали са в Лозенец или село еди кое си, щом крайната дестинация е хотел/хижа/чужбина, то изнасяне от града ще има и това е най-нормалното нещо. Здравословно е човек да смени обстановката. 

# 2 287
  • София
София не е единственият град в Европа, който се изпразва по празниците...

# 2 288
София не е единственият град в Европа, който се изпразва по празниците...

Не им разваляй илюзиите де.

# 2 289
Момичета, защо така настървено захапвате?
Нима настъпвам по мазоли?
Какво лошо видяхте в моя пост  Rolling Eyes Отговорих на Човечето предимно къде се изнасят хората.... добро/лошо...  нищо не съм коментирала

Моят мъж е от град на 300 км. от София. Какво имате предвид под "мъж от провинцията"?!?!?

И, разбира се, че София не е Европа, но това си е "моята" София, тя ме интересува и най-много ми харесва, когато не е "налазена"  Blush  Heart Eyes

# 2 290
Момичета, защо така настървено захапвате?
Нима настъпвам по мазоли?
Какво лошо видяхте в моя пост  Rolling Eyes Отговорих на Човечето предимно къде се изнасят хората.... добро/лошо...  нищо не съм коментирала

Моят мъж е от град на 300 км. от София. Какво имате предвид под "мъж от провинцията"?!?!?

И, разбира се, че София не е Европа, но това си е "моята" София, тя ме интересува и най-много ми харесва, когато не е "налазена"  Blush  Heart Eyes

Това за мъжа от провинцията го игнорирай.

Дразни начина на изразяване. "Моята София", "налазена"?????? Като страничен наблюдател мога да кажа, че подобен начин на изразяване звучи леко обидно. По подобен начин прозвучаха и другите два поста. Провинциалистите не са буболечки, че да ти "налазват" града.

Имам много познати и роднини от София. Това, че са от София е страничен факт. Уважавам ги заради това какви качества притежават. Изобщо, изтъкването на местоживеенето е смешно. Ако е казано като факт е ОК, но когато му се придава някаква изкуствена значимост е абсурдно.

За протокола, аз съм от Отава, а мъжът ми е от Лондон. Фръц.

# 2 291
Предполагам,че варненци и бургазлии си отдъхват,когато свърши лятото.Simple Smile

# 2 292
Предполагам,че варненци и бургазлии си отдъхват,когато свърши лятото.Simple Smile
Четеш ми мислите.  Peace Винаги това съм си мислела.
Но не се обиждам като турист лятото при тях, защото знам, че това е реалността и е нормално да се изнервят от големия поток хора.

И аз винаги се радвам, когато има празници и повечко почивни дни, защото потокът от хора се пренасочва към родните места  Wink
И не, че съм голям ксенофоб  Blush , обаче е голямо удоволствие да посещаваш любими места, необезпокоен от тълпи и навалици.

sophiemmaspencer, в този пост къде видя фръцкане, изтъкване, обиждане, заяждане, лъжа и т.н., че ви подразни и ме захапахте?!?!  Rolling Eyes

Просто не мога да не коментирам в тема и за нещо, което пряко ме интересува /като писахте за кварталите на Лондон и т.н., ги подминавах, защото ама хиииич не ме интересуват  Naughty /

Но, да, това е МОЯТ роден дом, гордея се с произхода си, гордея се с града си, милея за него  Heart Eyes , харесвам го по празниците, наслаждавам му се, когато е празен - предполагам, че всеки българин това ще напише за НЕГОВИЯ си град... Нали и аз имам право на подобни чувства като всеки друг Rolling Eyes newsm78 ???
Явно, защото е София, затова обърнахте внимание, ако беше друг град, постът щеше да се подмине.

# 2 293

Но, да, това е МОЯТ роден дом, гордея се с произхода си, гордея се с града си, милея за него  Heart Eyes , харесвам го по празниците, наслаждавам му се, когато е празен - предполагам, че всеки българин това ще напише за НЕГОВИЯ си град... Нали и аз имам право на подобни чувства като всеки друг Rolling Eyes newsm78 ???
Явно, защото е София, затова обърнахте внимание, ако беше друг град, постът щеше да се подмине.

Точно така. Пък и развали новата насока на темата: не може веднага пак да почнат да обясняват за добрите квартали в Лондон, нищо, че темата е за София. Но съм по-съгласна с Не се сърди човече - много хора са отишли по хотели и хижи, а не по роднини.

# 2 294
Дали да не се върна назад и да цитирам поста ти, където споменаваш две държави  newsm78 не си заслужава, ти разбираш от емиграционна политика на Сащ, Канада, Китай...не си заслужава да се спори с радио
Заем, инвестиция- кое от двете?

Върни се и цитирай, каквото намериш за добре. Това, за което говорех, го доказах с извадки от сайта на СИС. А това, за което ти говореше, не е така и това се вижда от извадките.

Когато някой даде на друг пари, за да ги ползва този друг, независимо дали с лихва или без, това се нарича заем. А че този друг е решил да ги инвестира и затова ги е нарекъл "инвестиция", не променя факта, че това е заем. 800 000 на заем на канадската държава и си купуваш ПР. И това е достъпно за всеки, който може да си го позволи, не само за китайци. Обаче според Форбс от това много са се възползвали китайци от Китай (мейнленд). Това са фактите, интерпретациите оставям на теб Wink

Общи условия

Активация на акаунт