Отговори
# 2 265
Не вярвам на Форбс, но вярвам на канадския закон 1,6 милиона cad....разлика с твойта сума виждаш ли, щото аз виждам. Да не кажа, че идея си нямаш как се доказват пари придобити в чужда държава, но аз имам и то точно за Канада.
За 2011 е имало 1500 такива апликейшънс, така, че няма как посочената цифра да е вярна за Китай, при условие, че влизат и др националности.
Китаиците са със статут на малцинство и си кандидатстват по нотмална процедура, само дето влизат за 1-2 месеца в Канада, докато другите чакат доста повече.

Като не вярваш на Форбс, ето ти линк към офижциалния сайт на СИС -
http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/immigrate/business/investors/index.asp

Ти правиш ли разлика межцу нет уърт и инвестиране на сума? Защото разлика има. Нет уърт искат 1,6 М, а инвестицията е 800 000 - тези пари трябва да ги имаш кеш и да ги дадеш на Канада, а тя ги инвестира, където прецени, а след 5 години и три месеца ще ти ги върне без лихва. А нет уърт е елиджибилити критерий. Ако не знаеш какво е нет уърт (net worth), има го из нета

"Investors must:
•show that they have business experience
•have a net worth of at least C$1,600,000 that was gained legally and
•invest C$800,000.

Citizenship and Immigration Canada (CIC) will divide your investment between participating provinces and territories. They will use it for projects to develop their economies and create jobs for five years.

Your investment is guaranteed. CIC will return it, without interest, about five years and three months after payment."

http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/immigrate/business/investors/index.asp

Тази програма беше в действие до юни 2014. Инвеститорската за Кебек още действа, но там има разлики.

Не знам какво знаеш и какво си мислиш, че знаеш, дадох ти официалния сайт на СИС, където ясно пише за заема от 800 000 за 5 години без лихва, който неизвестно защо е наречен "инвестиция" Simple Smile  Повече от това не мога да направя. А дали 30 000 китайци от Китай наистина са успели да се възползват за всички години на програмата, това не знам. Всъщност зависи колко години е действала програмата и с каква скорост са обработвали апликациите. Сигурно някъде из нета има официални данни за това, но ме мързи да търся. Възплзвали са се И китайци от Китай наред с всякакви други азиатци - нещо, което ти оспорваше.  

Между другото, извън имиграцията, Канада наскоро ратифицира двустранно споразумнеие с Китай за  взаимни инвестции, което се оценява отнякои партии и среди в Канада като:

the agreement will give China’s state-controlled companies the same protection under the law as private Canadian companies.
In effect, it will give China access to, and control over, some of Canada’s natural resources for the next 31 years."
Green Party Leader Elizabeth May in a statement on Wednesday said the FIPA with China was a "sell out."

http://www.cbc.ca/news/politics/canada-china-investment-treaty-t … e-oct-1-1.2764075

Надявам се, че вярваш на СБС. Но не мога да съм сигурна. След като не вярваш на Форбс, едно от най-влиятелните списания за бизнес и инвестииции в света, америкнско, не китайско.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 23:04 от Анонимен

# 2 266
мислиш ли, че не правя разлика  newsm78
все пак канадските граждани държим изпит за тези неща
Мислиш ли, че не знам какво е нетен актив
А и владея математика( маже да си изненадан)
и така:
нетен актив - 16000000
ивестиция - 800000

# 2 267
мислиш ли, че не правя разлика  newsm78
все пак канадските граждани държим изпит за тези неща
Мислиш ли, че не знам какво е нетен актив
А и владея математика( маже да си изненадан)
и така:
нетен актив - 16000000
ивестиция - 800000

Не знам какво знаеш и не ме интересува. Оспорваш информацията за заема от 800 000, твърдиш, че има разлика с това, което съм казала, и ми обясняваш, че сумата е 5 милиона, после стана 1,6 милиона, а тя си е 800 000. Вече не е, защото програмата е спряна. Всъщност, федералната е спряна, но кебеската си действа. То идеята на онази статия за 30 000 китаци всъщност беше точно, че са казали, че ще ходят в Кебек, пък после се занесли към БС. Ама ти нали не вярваш.....

И оспорваш, че китайци от Китай са се възползвали от нея, нещо, което и Форбс твърди. Е, твое право си е да е вярваш Simple Smile Но да се репчиш за разлики в сумите и колко добре познаваш материята, при положение, че ти си тази, която бърка, е доста самонадеяно.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 23:19 от Анонимен

# 2 268
...
Забелязал съм, че в тази тема ти си най-силната в чери пикинг. Ти ли беше с губернаторката от Хаити? Че ви бъркам малко с Поппеа.

Не малко, ами много Wink

Аз бях с кмета на Калгари, не с губернаторката от Хаити  Joy

# 2 269
...
Сега.... Питанката ми, както и на много други потребители, които с радост и преклонение четат твоята теория на имотния пазар е следната.

Защо аджеба се е случила точка 2? Какво е накарало тия орди глупави хора да искат да живеят баш ей в тия райони?

...

Да ти отговоря аз, понеже таткото на мецан сигурно вече спи Wink - ами той отговора се съдържа във въпроса - щото са орди глупави хора.... Joy Joy Joy - ти каква логика искаш от глупави хора?!  Joy Joy Joy

Шегата настрана, някои хора наистина си го вярват това.

# 2 270
Дали да не се върна назад и да цитирам поста ти, където споменаваш две държави  newsm78 не си заслужава, ти разбираш от емиграционна политика на Сащ, Канада, Китай...не си заслужава да се спори с радио
Заем, инвестиция- кое от двете?

# 2 271
Има ли значение? При цитираните цифри от теб американската мечта се разби на пух и прах.  Wink

И абсолютно разбираемо е мнението на Татко Мецан, така мислят и изкл. много на брои емигранти, които живеят в някакви мизерни квартали и после слушаш как местните били глупави/тъпи/живеели само на социалки и пр.

Хохо, опитай се да влезеш в политиката, да достигнеш ключови позиции в науката, съдебната система, както и коя да е друга важна сфера, да развиеш бизнес над средните мащаби или дори да надскочиш определена сума годишен доход и пак ще си говорим имат ли значение произходът и/ или топлите връзки със силните на деня Simple Smile

Абсолютно вярно за Стара Европа.

# 2 272
Татко Мецан, доколкото разбрах, се опита да каже, че в София в частност и в България по принцип, въпреки че де факто има разделяне по престижност, кварталите са много еднакви, защото са изградени от същия тип панелки. Престижността им е по-скоро изкуствено създадена, за разлика от Лондон, примерно, където има реална разлика в един наистина престижен квартал, и един работнически такъв.
Не мисля, че конкретно той е беден имигрант. Мисля, че си живее в България.

Това, което аз твърдя е
1) понятието "четвърто поколение местен" не е реално в рамките на един град. Държава - да.
2) в държавите отвъд океана има шанс за всеки, за разлика от "Старата Европа". Не отричам, че е по-лесно за местните, но второто поколение имигранти имат същия шанс като четвъртото поколение местни.

Според мен по-важен е произхода, а не от колко поколения живееш в Лондон. Ако си от просперираща фамилия, независимо дали си от Лондон или от Тланетли, имаш по-голям шанс в сравнение с четвъртото поколение Кокни.

По въпроса за първо, второ и трето поколение имигранти и доходите им, не помня кой пита, но tiger mom обясняваше някъде

Първо поколение идват образовани, но се сблъскват със стена, затова правят всичко възможно децата им да просперират.
Трето поколение са децата на преуспелите второ поколение имигранти, получат всичко наготово, затова не се тормозят много много.

Не твърдя, че е така, преразказвам.

# 2 273
Разбрахме, че Татко Мецан си живее в БГ. Аз коментирам, че няма разлика м/у него и типичен бг емигрант в мисленето: "Откъде-накъде ще плащам толкова луди пари за наем...."

Т.е. по 2ра точка не мога да се съглася на 100%. Да, има таван, но умните и амбициозните бързо се издигат. Но масово нивото е ниско и бг дипломите не се признават в повечето случаи, но и няма какво насреща да се даде поради липса на обучението по практика в нашето образование.

# 2 274
Не съм съгласна за българските дипломи. Проблемът е че като емигрираме никой не ни казва какво да правим, в повечето случай казват: забрави кой си, какво си, какво можеш...само в магазин или хоум съпорт.
Отвори темите по държави и виж какви идеи се раздават, и народът започва да учи ( комюнити колежи и подобни), за да има местна диплома. Много често се сменя и професия и загърбва и професионалния опит, които е натрупал.
Да, трудно е...на ново място, никой не познаваш...но не е невъзможно

# 2 275
Не съм съгласна за българските дипломи. Проблемът е че като емигрираме никой не ни казва какво да правим, в повечето случай казват: забрави кой си, какво си, какво можеш...само в магазин или хоум съпорт.
Отвори темите по държави и виж какви идеи се раздават, и народът започва да учи ( комюнити колежи и подобни), за да има местна диплома. Много често се сменя и професия и загърбва и професионалния опит, които е натрупал.
Да, трудно е...на ново място, никой не познаваш...но не е невъзможно

Съгласна съм с Титина, донякъде. И все пак, има значение това, че ти си отишла при вече устроил се мъж, а аз по друга линия; тоест, имали сме  ноу-хау, което е помогнало.  За един новопристигнал и неориентирал се имигрант нещата стоят по съвсем друг начин. Освен това имат значение и личностните качества. Има хора амбициозни, готови да преминат през трудности и имащи хъс и упоритост, които им помагат за да се реализират. Има и друга категория, по-лежерни, предпочитат да не си дават много зор.  Да не говорим пък, че има и голяма доза късмет.

# 2 276
Много са ви остарели разбиранията за емигрирането в Европа и на двете.

Днес млади и амбициозни хора започват с тамошни дипломи, платени от мама и тате от БГ /или по Еразъм/ и то директно в големи офиси и не винаги от най-ниското стъпало.
Другата крайност дори не правят и опит да поровят в Гугъл. Но имат познати и хъката-мъката се оправят.

Един бг ИТ/финансист/с др.добре платена професия, без да учи наново, си живее в скъпият квартал, децата му учат в хубави училища и надали да опре до социалните услуги за образование. Няма значение дали е руснак, индиец, немец или българин. Миш-маш е.

# 2 277

Да видя някъде да споменавам Европа....въпреки, че  приятели на моята възраст с българска диплома (без да са ИТ) са на доста високи позиции в Англия или Германия.

sophiemmaspencer, от наблюденията си тук на хора с инженерни специалности (бг диплома и опит от България) започват като инженери и тук, дори и без познати.
Но сте прави има хора, които чакат някой да ги "уреди"...

# 2 278

Днес млади и амбициозни хора започват с тамошни дипломи, платени от мама и тате от БГ /или по Еразъм/ и то директно в големи офиси и не винаги от най-ниското стъпало.
Другата крайност дори не правят и опит да поровят в Гугъл. Но имат познати и хъката-мъката се оправят.

Един бг ИТ/финансист/с др.добре платена професия, без да учи наново, си живее в скъпият квартал, децата му учат в хубави училища и надали да опре до социалните услуги за образование. Няма значение дали е руснак, индиец, немец или българин. Миш-маш е.
Не говорим за младите хора с "тамошните" дипломи. Аз много добре разбрах Титина какво има предвид.

Защо все  ИТ давате за пример на преуспял българин? Много по-високо се котират професионалистите, тоест, инженери, лекари, фармацевти, юристи. И такива има. На мен лично ми омръзна да се говори за преуспелите ИТ специалисти, HR персонал. Нищо лично, но не всички от хората с тези професии са преуспели. И социалният им статус не е от най-високите, освен ако не са свръхбогати. 

# 2 279
  • София
Ако правилно разбирам Нем, а аз съм на същото мнение, става дума за вече десетките хиляди деца, които всяка година отиват да учат в немскоговорящите държави, Холандия, Дания, УК, Франция. Това са основните дестинации, но има и други. Децата на всичките ми познати, които учиха в чужбина,  останаха там. Работят по специалността си и спокойно може да се каже, че са вписани напълно в тамошната средна класа (за възрастта си). Не им се налага да си сменят гражданството, някои съжителстват с българи, други с чужденци. Някои са на работа на места, където и местни много трудно успяват да започнат, други просто работят прилична работа. Дипломите са платени от мама и тате в смисъл, че почти никое от тези деца не ползва социални помощи, стипендии и т.н. За българската средна класа от доста време макар и не леко, ако е планирано, успяват да насмогнат финансово. Аз лично и синът ми сме напълно наясно отсега колко ще струва обучението му, как протича приема и прочие детайли. Подготвени сме и от училището му и с лично събиране на информация и знаем по месеци какво ни чака в следващите година и половина. Надникнете в темите на майките на студенти, ако проявявате интерес или в другите теми на майките на гимназисти. Най-честият въпрос, който си задаваме с колеги и познати предпразнично беше "Кога си идва детето ти и колко ще остане?".

Има деца, които излизат веднага след 12-ти клас, други завършват бакалавърска степен тук и отиват за магистратура, трети по програми както беше споменат Еразъм, четвърти прекъсват тук и продължават навън. Дипломите ни са напълно синхронизирани с европейските и няма никаква драма или сложнотия в горните процеси. За да не провокирам спорове, казвам само, че дипломите отговарят на едни и същи критерии, а не че имат една и съща репутация. Много по-сложно е със САЩ. Примерно американската диплома, която синът ми (надявам се) ще получи никак няма да му помогне да учи в Европа. Ще трябва да държи повече изпити тук, ако иска да го направи, защото в общия случай хорариумите не са достътъчни. Но с българска и при положение, че внимателно е избрал профилиращите предмети според специалносттите, от които е заинтересован, това не е никакъв проблем. Университетите са наясно с оценяването тук и офертите, които дават (когато приемът не е изцяло свободен) са за успех от примерно 5.25 и да кажем две 5-ци на матурите (цифрите са произволни).

Реално това е процес, който е толкова масов, че ако някой не е прекарал последните 10 години в Бя не може да си го представи. Откакто имаме безусловен достъп до пазара на труда немалко мои познати излязоха и продължиха да работят в чужбина. Дипломите им, кога български, кога български и чуждестранни не се поставят под въпрос, а и нямат почти никакво значение, сравнени с 10 или в някои случаи 20 годишен опит в чужди фирми в България. Преместването в социална Европа не е сложно предвид това, че ДГ и училища са практически безплатни, а заплатата на родителите не се различава от тази на местните им колеги.

Накратко всеки българин има възможност да се бори за огромна част от позициите, за които се борят и местните в Европа. Което никак не променя факта, че има области, които традиционно са си запазена територия за местните и аз приемам това, като напълно нормален факт.

Общи условия

Активация на акаунт