Отговори
# 2 250
Не вярвам на Форбс, но вярвам на канадския закон 1,6 милиона cad....разлика с твойта сума виждаш ли, щото аз виждам. Да не кажа, че идея си нямаш как се доказват пари придобити в чужда държава, но аз имам и то точно за Канада.
За 2011 е имало 1500 такива апликейшънс, така, че няма как посочената цифра да е вярна за Китай, при условие, че влизат и др националности.
Китаиците са със статут на малцинство и си кандидатстват по нотмална процедура, само дето влизат за 1-2 месеца в Канада, докато другите чакат доста повече.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 15:21 от Titina

# 2 251
Има вероятно и десето поколение лондончани, които живеят на ръба на мизерията...

Мхм, има. И брюнетки шведки има. И руси сенегалки. И бедни саудитци. И богати сомалийци. И тайландци с големи пениси. И роми, които не крадат. И митничари, които не вземат подкуп. И летящи риби.

Има, има...

Ти май много сериозно си вярваш в идеята за поколенията!

https://books.google.ca/books?id=HVwVAQAAIAAJ&pg=PA291&i … %2C250&edge=0

# 2 252
Да споменаваш Айви лигата не струва пари. Безплатно можеш дори да пишеш името на Оксфорд и дори Кеймбридж.

Искат се обаче много природни дадености и пари докато изучиш примерно две деца там. Ама ние тук го караме "ангро"....
Има някъде в гуглето статистика колко от студентите в първите 10 университета в света са от богати родове и колко са със стипендии и кредити....

Като я видиш тая статистика и спираш да вярваш, че парите имат значение.... И отиваш и си продаваш  мерцедеса, купуваш един пасат, продаваш къщата в Бояна, вземаш 2 панелни апартамента в Надежда, после отказваш билетите за Малдивите и се излягаш на плажа на Арапя... и си свиркаш и си гледаш кефа Simple Smile

Кой пък е твърдял, че парите нямат значение? И защо трябва да си продава някой имотите в престижен квартал? Ти като развален телефон си повтаряш едно и също и не се опитваш да вникнеш в това, което другите ти обясняват. Това не е дискусия, а монолог.

# 2 253
  • София
Да ти дадат 'стипендия' отдавна не значи, че ти покриват таксите изцяло. На всяко умно дете се дава по нещичко. Няколко уни-та имат дори нийд-блайнд прием. Варианти има за 0,00000инезнам си колко процента от децата, чиито семейства не са от много високата средна класа. Да покриеш разходите за добро частно училище на две деца и уни до завършване на магистър струва без преувеличение доста над милион. Прав си нофелет, не само парите нямат значение, семейната среда няма значение, възпитанието няма значение. Само какво пишем в бг-мамма има значение. Това е наднаучен източник на информация от последна инстанция.

Всъщност най-неприятното в тази тема беше агресията на нечуващите и затварящите си очите, подсилена от изтипосване на лични факти от страна на хора, които явно имат нужда да повтарят на света, че са специални.

# 2 254
Има вероятно и десето поколение лондончани, които живеят на ръба на мизерията...
Мхм, има. И брюнетки шведки има. И руси сенегалки. И бедни саудитци. И богати сомалийци. И тайландци с големи пениси. И роми, които не крадат. И митничари, които не вземат подкуп. И летящи риби.
Има, има...
Съвсем сериозно си вярвам. Мини в някое от богатите предградия в твоя град. Който и да е този град, където и да той. Богати, казвам. Не мидъл клас. Да видиш в колко от тези прекрасни имения живеят имигранти или синове на имигранти.

Ама аз знам, че съседът ти е милионер Simple Smile Или губернатор. Или шеф на айти компания с 500 млн. годишен оборот. Общата картинка опитай да видиш.

Забелязал съм, че в тази тема ти си най-силната в чери пикинг. Ти ли беше с губернаторката от Хаити? Че ви бъркам малко с Поппеа.

# 2 255
Да ти дадат 'стипендия' отдавна не значи, че ти покриват таксите изцяло. На всяко умно дете се дава по нещичко. Няколко уни-та имат дори нийд-блайнд прием. Варианти има за 0,00000инезнам си колко процента от децата, чиито семейства не са от много високата средна класа. Да покриеш разходите за добро частно училище на две деца и уни до завършване на магистър струва без преувеличение доста над милион. Прав си нофелет, не само парите нямат значение, семейната среда няма значение, възпитанието няма значение. Само какво пишем в бг-мамма има значение. Това е наднаучен източник на информация от последна инстанция.

Всъщност най-неприятното в тази тема беше агресията на нечуващите и затварящите си очите, подсилена от изтипосване на лични факти от страна на хора, които явно имат нужда да повтарят на света, че са специални.

Извини ме, но твоя пост показва агресия. Само не разбрах кой и как я провокира.

# 2 256
  • София
Както съм казвала неведнъж, права си, винаги. Съответно винаги си и извинена.

# 2 257
Мхм, има. И брюнетки шведки има. И руси сенегалки. И бедни саудитци. И богати сомалийци. И тайландци с големи пениси. И роми, които не крадат. И митничари, които не вземат подкуп. И летящи
Съвсем сериозно си вярвам. Мини в някое от богатите предградия в твоя град. Който и да е този град, където и да той. Богати, казвам. Не мидъл клас. Да видиш в колко от тези прекрасни имения живеят имигранти или синове на имигранти.

Ама аз знам, че съседът ти е милионер Simple Smile Или губернатор. Или шеф на айти компания с 500 млн. годишен оборот. Общата картинка опитай да видиш.

Забелязал съм, че в тази тема ти си най-силната в чери пикинг. Ти ли беше с губернаторката от Хаити? Че ви бъркам малко с Поппеа.

Уфффф, аман от всезнайковци. Обръщаш ми думите! С теб не може да се разговаря. Ти си си наумил нещо и нито факти, нито литературни източници могат да ти променят мнението. Робувай си на идеята за "четвъртото поколение", аз макар и първо, смятам да си живея живота.

# 2 258
Както съм казвала неведнъж, права си, винаги. Съответно винаги си и извинена.

Ти пък какъв проблем имаш с мен? Нещо съм те засегнала или що?
И за информация, може да не съм винаги права, но по приницп не обичам да пиша неща, в които не съм поне 90% сигурна и които не съм проверила обстойно и тогава да ги пиша черно на бяло. Така че, да, възможно е винаги да съм права.  bowuu

# 2 259
  • София
Да се смея ли, да рева ли. Цитираш ме два пъти, даваш определения на постовете ми и накрая питаш мен дали аз имам проблем. Нямам проблем, пиша си. Където и каквото мисля и преценя, че ще напиша.

# 2 260
Защото според мнозина тук, няма такова понятие като "престижен" квартал. Цените в едни квартали са по-високи от цените в други квартали не защото има разлика в качеството на живот в тия квартали, ами защото някакви глупави хора с пари по някакви неясни причини са решили, че баш тук в ей тоя квартал искат да живеят. И те не знаят що, ама искат! По тая причина, от много искане, са довели до надуване на цените в тоя точно район. И така му създали имиджа, че бил много хай клас. И така цените скочили още повече. И после станал още по-хай. И после пак се надули цените .........

Мда.... Това е новата теория на имотния пазар, която научих в тази тема  Joy

# 2 261
[
Защото според мнозина тук, няма такова понятие като "престижен" квартал. Цените в едни квартали са по-високи от цените в други квартали не защото има разлика в качеството на живот в тия квартали, ами защото някакви глупави хора с пари по някакви неясни причини са решили, че баш тук в ей тоя квартал искат да живеят. И те не знаят що, ама искат! По тая причина, от много искане, са довели до надуване на цените в тоя точно район. И така му създали имиджа, че бил много хай клас. И така цените скочили още повече. И после станал още по-хай. И после пак се надули цените .........

Мда.... Това е новата теория на имотния пазар, която научих в тази тема  Joy

Абсолютно, точно така е - за София.
Не говорим за Лондон или Отава или не знам си още къде, но в София е до голяма степен точно така. Най-накрая си схванал картинката:)

Само с малко уточнение, че глупавите хора не винаги са с пари. Немалка част от тях са се заробили с непосилни кредити и се лишават от какво ли не в ежедневния си живот само за да са в "престижен" квартал, като така пълнят гушите и на банки, и на брокери и т.н. Ами то няма как, балъци винаги има достатъчно, иначе и банките, и брокерите щяха да са умрели от глад и нямаше да ги има:)

Колкото до Стрелбище, ясно е, че най-вероятно живееш там - ами това си е един панелен квартал, без никакъв удобен транспорт и с висока престъпност. Това, че е близо до Южния парк, с какво го прави по-добър от Надежда, която пък е близо до Северния парк:) Панелите ли в Стрелбище са по-хубави от надежденските панели, магазините ли са по-хубави или по-евтини, въздухът ли е по-хубав?
Хората не били еднакви - те в Стрелбище от княз нагоре, само дето видни сикаджии май все там живееха. В Стрелбище няма работници, шофьори, фризьорки, простаци, пияници, там само князе и графове сте се събрали с опит и образование все в Лондон придобити, та не случайно познавате в тънкости и всички лондонски потайности. Неизвестно остава само защо сте предпочели Стрелбище пред Лондон, но навярно в следващите ти постове и това може да разберем. Аз записки си водя по твоите постове, зер не ми се случва често да общувам с такива издигнати хора, та използвам случая да науча нещо, до което иначе никога никъде не бих се докоснал.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 16:37 от Татко Мецан

# 2 262
Да се смея ли, да рева ли. Цитираш ме два пъти, даваш определения на постовете ми и накрая питаш мен дали аз имам проблем. Нямам проблем, пиша си. Където и каквото мисля и преценя, че ще напиша.

Е, и аз си пиша.....на когото не му харесва, да не чете.

# 2 263
  • София
ми хубу

# 2 264
Защото според мнозина тук, няма такова понятие като "престижен" квартал. Цените в едни квартали са по-високи от цените в други квартали не защото има разлика в качеството на живот в тия квартали, ами защото някакви глупави хора с пари по някакви неясни причини са решили, че баш тук в ей тоя квартал искат да живеят.
Абсолютно, точно така е - за София.
Така.
Начи нещата седят по следния начин:

1. Година 19XХ -  Кварталите са си еднакви, с еднакви цени. Ей така.... Еднакви бе. Люлин, Изток, Бояна, Надежда, Стрелбище. Еднакво, толкоз. Няма предимства. Няма недостатъци. Масовка яко.
2. Година 19YY - куп хора по някаква мистериозна причина решават, че трябва да живеят в Изток, Яворов и Докторската градина и Иван Вазов, Бояна, Бели брези, Лозенец, Хиподрума, Медицинска академия и т.н. и т.н.
3. Година 19ZZ - естествено засиленото търсене веднага се отразява на цените на имотите и те поскъпват. И става тая глупава сегашна обстановка - Люлин 600 евро квадрата, Иван Вазов - 1200 евро квадрата. Тъпа работа. Измамна. Фалшива. Тъй.

Сега.... Питанката ми, както и на много други потребители, които с радост и преклонение четат твоята теория на имотния пазар е следната.

Защо аджеба се е случила точка 2? Какво е накарало тия орди глупави хора да искат да живеят баш ей в тия райони?

Не знам що реши, че живея в Стрелбище. Не живея там, точно както не живея и в още поне 24 квартала на София.

Общи условия

Активация на акаунт