Отговори
# 375
Как само извъртяхте темата... Брр..... пази Боже ........... Rolling Eyes

# 376
  • София
Ама авторката като ходи толкова по врачки, не можаха ли да и кажат да не си го купува тоз апартамент в тоз квартал! Mr. Green

# 377
  • Пазете Гор
Любопитно е - кое те накара да прецениш, че говоря за точно за теб и мозъчните ти гънки,  April snow? За удобство цитирам:

....
Какво трябва да имаш, и какъв можеш да си и да си, за да смяташ априори, че детето на шивачка и монтажник ще омърси твоето.
Не става въпрос за никакво покритие, а за нагънатост на мозъчната кора.

Е? Кое? Ако не отговориш, приемам, че изказването ти е обикновена провокация.

# 378
  • София
Не, Куркума и аз не мисля, че си имал предвид такова нещо, в никакъв случай.
Не те е разбрала.

# 379
Ама авторката като ходи толкова по врачки, не можаха ли да и кажат да не си го купува тоз апартамент в тоз квартал! Mr. Green

Знаеш ли, може пък да получават комисионна от брокерите за да насочват клиенти!  Laughing

# 380
Може, не отричам и допускам вероятността за недоразбиране, изводите направих от  тази поредност на постове./и не с цел провокация Stop/. за да не стане недоразумение - аз съм тази със семената, жена на мъжа си и без кариера  Simple Smile:

Мобилността по социална вертикала е характерна черта на съвременността..

Видно е и от много от постовете - видях много чистофайнически писания, изходени от инак съвсем придънни типове мислене, достойни за обитатели на не най-елитни махали. Ама ето - озовали се са се отгоре. Та динамика има. Не бих бил много уверен в бъдещата позиция на децата ми, че чак да ограничавам контактите им - може да се издигнат, може и да се спуснат, може средата да се измени.

Всички пресни патриции много внимават да не се мешкат с плебса, защото се знаят какви патриции са - току виж им повлиял.

Смятам, че не кварталът формира хората, а обратното.

---------------
в отговор на Аглая Епанчина
Цитат
Една говори за добри и качествени "семена", друга "ограничава" контактите с работниците на поточната линия (сакън нещо да не омърсят "семената"); друга чертае йерархия, сякаш локацията е Париж, а не София. Какво да се прави: предразсъдъци, стереотипи и много, много претенции.

В повечето случаи без покритие.На бас , че повечето от тези особи на работа не са стъпвали ,а са просто жени на мъжете си .За кариера да не говорим.Но иначе големи претенции . Може би освен раждането на децата им и превръщането им  на жени на мъжете си нищо друго не са свършили в живота си.

позна, Маркрит - нищо друго не съм свършила Simple Smile

Какво значи "претенции без покритие"? Какво е "покритие"? Какво покритие е нужно за такъв тип претенции?

Какво трябва да имаш, и какъв можеш да си и да си, за да смяташ априори, че детето на шивачка и монтажник ще омърси твоето.

Не става въпрос за никакво покритие, а за нагънатост на мозъчната кора.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 20:53 от April snow

# 381
  • София
Между другото, аз разбирам какво ги привлича в Надежда. Има хубави панелки, с големи апартаменти, на ниски цени като за София. Сега вече, с метрото и всичко останало, е много добре.

# 382
  • Пазете Гор
Е, April snow, ако си подбереш като стафиди от козунак отделни думи и фрагменти, хеле пък от трима независими потребители, може да си извадиш съвсем изненадващи авторите им заключения. Чела си нещо, правела си разни връзки...

За да бъда ясен, ще повторя - Никакъв вид житейска реализация, никаква степен на имане и никаква фамилна история не могат да бъдат "покритие" на претенция, че контакт с детето на шивачка и шлосер ще омърси потомъка.

Който има такива претенции, е глупак.

Разбрахме ли се?

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 21:07 от Куркума

# 383
Е, April snow, ако си подбереш като стафиди от козунак отделни думи и фрагменти, хеле пък от трима независими потребители, може да си извадиш съвсем изненадващи авторите им заключения. Чела си нещо, правела си разни връзки...

За да бъда ясен, ще повторя - Никакъв вид житейска реализация, никаква степен на имане и никаква фамилна история не могат да бъдат "покритие" на претенция, че детето на шивачка и шлосер ще омърси потомъка.

Разбрахме ли се?

Благодаря  за уточнението Peace

Не съм подбирала , а циритах поредност на мнения.
Очеизвадно е, че няма как да стигнем до разбирателство, но всекиму , дай боже, добро. И късмет.

# 384

Повечето хора нямат против да прочетат едно аргументирано мнение, от човек, който е запознат с нещата към днешна дата. Но когато виждат крайни заключения, но пишещият признава, че няма представа дори къде се намира нещото, предмет на обсъждането, нормално е да реагират така.
Не визирам теб, говоря по принцип защо се получват такива реакции Peace

Между другото, аз разбирам какво ги привлича в Надежда. Има хубави панелки, с големи апартаменти, на ниски цени като за София. Сега вече, с метрото и всичко останало, е много добре.

Мястото му също е добро, близо е до центъра. Има и въздух, сградите не са надвиснали над теб, сравнително уреден е, няма всички вериги, но са достатъчно.

# 385

Повечето хора нямат против да прочетат едно аргументирано мнение, от човек, който е запознат с нещата към днешна дата. Но когато виждат крайни заключения, но пишещият признава, че няма представа дори къде се намира нещото, предмет на обсъждането, нормално е да реагират така.
Не визирам теб, говоря по принцип защо се получват такива реакции Peace

И ти ли, Бруте ooooh!.......

# 386
Не разбирам с какво предизвиках подобна реакция.
Както и да е.

# 387
  • Пазете Гор
Скрит текст:

За да бъда ясен, ще повторя - Никакъв вид житейска реализация, никаква степен на имане и никаква фамилна история не могат да бъдат "покритие" на претенция, че детето на шивачка и шлосер ще омърси потомъка.

Разбрахме ли се?
Благодаря  за уточнението Peace

Не съм подбирала , а циритах поредност на мнения.
Очеизвадно е, че няма как да стигнем до разбирателство, но всекиму , дай боже, добро. И късмет.

Хм, болдването на текстове е именно подбор, но както и да е. Аз не целя разбирателство, а коректност.

НСЧ, наистина ли броят на "веригите" определя качеството на локацията? Защо? Далеч съм от бизнеса, от любопитство питам.

Пряко по темата:
Колко е - изразено в проценти - влиянието на квартала във възпитанието на детето. Само на квартала, изолирано от други фактори.

За да се научим да отделяме факторите, помага следната главоблъсканица - да се прецени доколко лошата прогноза за развитието на дете на пияници от Обеля,  се дължи:
- на това, че е от Обеля
- на това, че родителите му са пияници.

# 388
Куркума, та те са пияници, понеже са от Обеля! Wink

П.П.Темата се изчерпа според мен.

# 389
Е, ама вие съвсем извън релси вече. Важното е хората да не си правят мърсотии един на друг, пък шивачки ли са, подпалвачи ли... Сега вярвам ще се съгласите, че има хора които си правят градинки пред блока, и за отрицателно време цветята биват оскубани. На нас във блока на четвъртия етаж идваха да ни акат. Много приятно, нали... Молихме съседите да заключваме входната врата, но адвокатите!!! не се съгласиха, защото трябвало да стават всеки път като идват клиенти.

Всички разбирате за какво става въпрос. И не до ум, дипломи и социално положение, защото веднага се сещам за един случай как български професор в САЩ пикаеше на вратата на колегата си, а не е като да е глупав, необразован и с нисък социален статус.

Общи условия

Активация на акаунт